Galatasaray loopt door kopbal Marega tegen nederlaag aan in Porto

Met minimaal verschil is FC Porto erin geslaagd om Galatasaray te verslaan. In Portugal ging de kampioen van Turkije met 1-0 onderuit, dankzij een treffer van Moussa Marega in het begin van de tweede helft. Galatasaray leed zo zijn eerste nederlaag in de groepsfase van de Champions League na de eerdere zege op Lokomotiv Moskou, terwijl FC Porto zijn puntentotaal zo op vier brengt.

FC Porto en Galatasaray zagen Schalke 04 in extremis winnen op bezoek bij Lokomotiv Moskou, waardoor de Russen nog altijd nul punten hebben in Groep D. In de eerste helft van het treffen in het Estádio do Dragão golfde het spel op en neer. De eerste mogelijkheid was voor Sinan Gümüs, die zijn inzet gekeerd zag worden door Maximiliano Pereira. Niet lang daarna moest Galatasaray-doelman Fernando Muslera reddend optreden na een krachtige uithaal van Yacine Brahimi.

Aan de andere kant verrichte Iker Casillas voor rust ook een belangrijke redding. De Spaanse doelman voorkwam met zijn voeten een doelpunt van Yuto Nagatomo. Voor rust bleef het duel in Portugal nog zonder doelpunten, maar al snel na rust kon het publiek juichen. Een hoekschop van Alex Telles bereikte Moussa Marega, die volledig vrijstaand de 1-0 tegen de touwen kon koppen. Porto kreeg vervolgens via Jesús Corona en Otávio mogelijkheden om de score uit te breiden.

In de slotfase ging Galatasaray nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, wat een kwartier voor tijd resulteerde in een goede kans voor Garry Rodrigues. De vleugelaanvaller werd bediend door Gümüs, maar schoot in kansrijke positie hoog over. Even later was Gümüs zelf dicht bij een treffer. Galatasaray mocht Muslera vijf minuten voor tijd danken dat FC Porto de wedstrijd niet al in het slot gooide. De sluitpost kwam in een één-tegen-één-duel met Marega als winnaar uit de strijd. Zodoende kwam er in Porto geen verandering meer in de 1-0 stand.

Terechte uitslag?

1
2

Als je je kansen niet afmaakt, dan maakt je tegenstander ze wel af.

Gala had in de 1ste helft zoveel goede kansen. Sinan had gewoon een hattrick kunnen hebben in deze wedstrijd. 2de helft komt Porto beter uit de kleedkamer en scoren ze onmiddellijk. Niemand dekt marega die zonder enige moeite de bal binnen kopt. In de 2de helft had rodrigues een fantastische kans om 1-1 te maken die hij miste en dat was eigenlijk het verhaal van de wedstrijd voor gala. Beide keepers hebben een paar goede reddingen verricht in deze wedstrijd. Ze waren allebei zeer goed. Daarnaast vond ik nagatomo de slechtste speler op het veld en maicon is echt een clown. Dat sommige mensen hem zelfs vergeleken met pepe is gewoon grappig. Corona passeerde nagatomo elke keer en zat gewoon met hem te dollen.

Zeer jammer, want gala had de kansen om een gelijkspel of winst te behalen.

3 oktober 2018 om 23:05

"zeer jammer, want gala had de kansen om een gelijkspel of winst te behalen."

Klopt, maar vice versa ook. Porto had de kansen om met grotere cijfers te winnen.

3 oktober 2018 om 23:12

Dat klopt, maar die kansen van Porto ontstonden voornamelijk doordat Galatasaray veel risico in zijn spel legde einde van tweede helft. Al met al was het een mooie wedstrijd. Gelijkspel was naar mijn mening meer terecht. Maar dit wordt zeker een spannende poule!

3 oktober 2018 om 23:18

Dat valt wel mee. Ik denk dat Galatasaray het samen met Porto ook wel redt om door te gaan. Lokomotiv wordt denk ik laatste en Schalke valt ook echt tegen.

3 oktober 2018 om 23:06

Nagatomo was inderdaad heel erg slecht vandaag. Volgens mij liet hij ook zijn man gaan bij de corner waar de doelpunt uit viel.

Zo jammer! Porto had echt veel kansen tegen het einde aan. Echt een probleem al een langere tijd. Het afmaken van kansen. Ondanks dat toch nog met 1-0 van het veld af kunnen lopen.

Enigszins evenwichtig, met toch wel een sterkere Porto in deze pot.

Motm: Muslera. Wat een katachtige reddingen vandaag.

3 oktober 2018 om 23:15

Dat is inderdaad al een aantal jaren het probleem. Vorig jaar werd dat nog deels gecamoufleerd, omdat er ook zoveel kansen gecreeerd werden. Ik houd me hart vast bij hoe dat dit jaar zal lopen en vooral met het uitvallen van Aboubakar.

Betreft de wedstrijd had Porto het wel grotendeels onder controle. Enkel eindd van de eerste helft en tweede helft verzwakken ze weer. Ook dat is dit jaar een probleem vooralsnog. Het teveel achterover gaan leunen. Terwijl als je het laatste kwartier doorzet nog wel één of twee goals erbij prikt.

4 oktober 2018 om 00:08

Gefeliciteerd met de overwinning.

Als Gumus en Nagatomo die kansen afgemaakt hadden,zou Porto achter meer gaten laten en zou zomaar een monsterscore uitgevallen zijn. Snap je wat ik wil zeggen?

Zeer jammer dit,we hadden hier kunnen winnen. Motm Casillas.

4 oktober 2018 om 06:25

@lincoln,

Als Brahimi en Marega in de eerste helft hun kansen hadden afgemaakt, was het niet eens tot een wedstrijd gekomen. Kansen van Gala kwamen pas daarna. Die ‘als’ kan altijd in zoveel vormen toegepast worden. Snap je?

4 oktober 2018 om 16:21

Precies. Was een evenwichtige wedstrijd. In istanbul pakken we porto wel want zo sterk zijn ze ook weer niet.

4 oktober 2018 om 21:56

Porto presteert normaliter (vooral in de CL) veel beter in de uitwedstrijden.. Galatasaray zal echt boven zichzelf moeten uitstijgen om Porto te verslaan.

4 oktober 2018 om 00:12

Porto had onze team helemaal bint en blauw in elkaar kunnen slaan op gegegven moment....ergens wens ik dat ze dat zouden doen zodat ze zouden leren....maar aan de andere kant hebben sommige talenten van ons ook wel goed spel laten zien.
Ik zit met gemengde gevoelens, want ik weet zeker dat galatasaray uiteindelijk uit deze poule zal komen

Anno 2018 en Casilas verricht wederom reddingen met zijn verdomme tenen. Om ziek van te worden. In de eerste helft had Gala wel minimaal 2 goals moeten prikken, die kansen van Sinan en Nagatomo moesten er gewoon in! Zo verdomd veel gemist, er had echt veel meer in gezeten man... Dood- en doodzone. Hoe we dat doelpunt ook tegenkrijgen is ook zo knullig, hoe Marega daar zo kinderlijk weg kan lopen, kan echt niet. We konden zo veel meer uit halen uit deze wedstrijd.

Jammer, had echt meer ingezeten voor Galatasaray deze wedstrijd. De meest simpele kansen verprutst en ook nog op een domme wijze tot een achterstand gekomen. Voor mij waren voornamelijk Linnes, Muslera, Fernando en Donk in positieve zin opgevallen, maar de rest was ook echt ver onder zijn niveau.

Een gelijkspel was echt wel verdiend door Gala maar als je zoveel kansen krijgt en tich niet scoort blijf je met lege handen achter! Ik zie wel perspectief voor de komende wedstrijden.