Been leeft mee met Cocu: ‘Ik heb bij Feyenoord hetzelfde meegemaakt’

Dinsdag, 2 oktober 2018 om

Phillip Cocu zit op de schopstoel bij Fenerbahçe na een tegenvallende start van het seizoen. De resultaten zijn belabberd en het lijkt een kwestie van tijd voordat Cocu ontslagen wordt. Mario Been vraagt zich in gesprek met de Volkskrant af of de ex-trainer van PSV er goed aan heeft gedaan om afgelopen zomer in te gaan op het aanbod van de Turkse topclub. Volgens Been beschikt Fenerbahçe simpelweg niet over voldoende kwaliteit om de verwachtingen waar te maken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Phillip Cocu het seizoen afmaakt bij Fenerbahçe?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door henrynr1)

Het geld is wat krapper, maar de selectie lijkt me toch echt wel van het niveau dat je geen 14e hoort te staan. Net zo min dat Feyenoord onder Been werkelijk zo slecht was dat een 10e plaats het hoogst haalbare was, overigens.

De hoofdtaak van de trainer is om de selectie toch minimaal naar hun kwaliteit te laten presteren, overal ter wereld kom je onder zware druk bij ondermaatse prestaties.

2 oktober 2018 om 11:15

Je hebt helemaal gelijk. Fener heeft nog steeds een selectie die tegenwicht moet kunnen bieden in de Europa League. Net zoals het Feyenoord van Been niet met 10-0 hoefde te verliezen van PSV. Mario kan beter zijn mond houden

Fenerbahçe heeft op zich wel kwaliteit, alleen komt het er niet uit. Om te roepen dat er géén kwaliteit rondloopt gezien de namen is kortaf! Benzia, Skrtel, Topal, Slimani, Ayew, Soldado. Cocu moet gewoon wat peper in de kont spuiten. Anders komt er niets van terecht. En de vraag is, kan Cocu dat wel? Of heeft hij een helpende hand nodig, zoals bij PSV in zijn beginperiode.

Een vraag kan zijn of Cocu wel geschikt is voor een club als Fenerbahce. Moet daar niet een meer door de wol geverfde trainer aan de gang ?
Ik vrees voor Cocu dat het heel snel afgelopen is in Istanbul.

Ik denk dat Been niet beseft wat Fener aan spelers rond heeft lopen. Met dit materiaal haal je zeker de top 3. Alleen moet een trainer daar wel een team van weten te smeden. En die vergelijking met Feyenoord gaat nergens over. Hectiek in Turkije is 50x erger dan in Rotterdam. Als hij dat niet beseft, dan heeft ie echt uit zijn neus staan vreten in Turkije. Oh wait.. he did.

2 oktober 2018 om 17:19

En met de zin in Instanbul al helemaal niet zegt hij dus hetzelfde als jij. Dus wat is je punt?

Het is altijd het excuus voor mindere resultaten, de selectie is kwalitatief niet sterk genoeg het ligt volgens de trainers nooit aan hen zelf. Zelfs bij een nederlaag met een opzichtige tactische fout van de trainer ( Ten Hag bij Ajax vs PSV bijvoorbeeld) ligt het niet aan het plan van de trainer maar aan de uitvoering van de spelers....
Wat moet het toch een heerlijke baan zijn je eigen falen continu op andere kunnen afschuiven en er nog vorstelijk voor betaald worden ook....

Voor een Turkse topclub heeft hij al veel credits gekregen, want 6x verliezen in 10 wedstrijden is meestal al exit in turkije. Het probleem is gewoon dat hij te vaak verliest, als hij nou is dat omzet in gelijkspellen en hier en daar wint mag hij echt wel blijven want fener heeft ook geen geld om hem te ontslaan. Het probleem is dat Cocu elke wedstrijd lijkt te verliezen, waardoor de club in degredatieproblemen kan komen, dan zou geen een trainer tijd krijgen en weggestuurd worden.

Hoe durft Been hier zielig te doen over zijn elftal bij Feyenoord. In zijn eerste seizoen had hij Roy Makaay op de bank gezet, omdat hij geen tactiek kon verzinnen warbij die bruikbaar was, om in zijn 2de seizoen te huilen dat hij geen ervaren spits had in zijn selectie.

Mario Been, die Tim de Cler, Kevin Hofland, Ron Vlaar, Giovanni van Bronckhorst, Denny Landzaat, Roy Makaay en Jon Dahl Tomasson in zijn selectie had en alsnog durft te klagen dat hij daarnaast ook jeugd moest inpassen?

Mario Been, die ondanks al die ervaring die hij tot zn beschikking had, en talenten zoals Leroy Fer en Georginio Wijnaldum (beide international geworden bij Feyenoord), het alsnog voor elkaar kreeg om 10-0 te verliezen van PSV (die zelfs bij een stand van 6-0 zn mannen naar voren joeg ipv het dicht te houden achterin).

Mario Been, die in zn 2de seizoen geen Europees voetbal haalde, die in de 3de ronde van de beker er al uit lag, die geen prijs, geen fundament voor het volgend seizoen heeft gelegd, durft zich te spiegelen aan Cocu, die na weetikhoeveel titels in de Eredivisie een avontuur aangaat dat mis loopt? Alsjeblieft zeg, wat nederigheid is wel op zn plaats..

Over Cocu, zuur dat het niet lukte, maar ik hoop dat hij wel weer aan de bak komt (misschien een laagvlieger in Spanje of Engeland, of zelfs een divisie lager waar hij meer tijd krijgt).

2 oktober 2018 om 16:12

Op zich een mooi relaas, maar ik vind het onzinnig om te stellen dat Been zich in alles aan Cocu spiegelt. Dat doet hij helemaal niet. Op 1 puntje, maar daar lees je gemakshalve overheen zo te merken.

4 oktober 2018 om 11:08

Ondanks het vertrek van belangrijke spelers, zijn de ambities bij Fenerbahçe onveranderd. "ik heb bij Feyenoord hetzelfde meegemaakt, toen ik vanwege de financiële nood jeugdspelers moest opstellen. Dan doe je niet mee voor de landstitel, maar dat wilde niemand horen. En in Istanbul al helemaal niet”, aldus Been, die vindt dat Cocu er beter aan had gedaan om vast te houden aan Volkan Demirel onder de lat. “met Demirel aan jouw kant kun je potten breken, die jongen staat al elf jaar in de basis en houdt de ploeg bij elkaar.”

Heb even het stukje erbij gehaald waar mijn reactie (voornamelijk) over ging. Been doet net alsof de verwachtingen bij Feyenoord net zo hoog waren als die bij Fener voor Cocu. We zijn in zijn eerste seizoen 23 punten achter de kampioen geïndigd, en kansloos afgemaakt door Ajax in de bekerfinale (6-1 over 2 wedstrijden). De verwachtingen waren vervolgens niet hoog, maar om op een 10de plek te eindigen (een gat van 29 punten met de kampioen, exact even groot gat als Feyenoord had met de nummer 18) was gewoon schandalig. Dat hij zichzelf aan Cocu hier spiegelt is gewoon triest. Dat hij de keeper erbij haalt, die erin moet blijven omdat hij zoveel ervaring heeft terwijl hijzelf Makaay bijna uit de selectie heeft gegooid en lachend op een golfveld stond terwijl Gio en een paar andere ervaren spelers voor zichzelf trainde laat in mijn ogen zien dat hij zijn ogen heeft gesloten voor zijn eigen fouten in die periode, maar wel graag aankaart hoe anderen het beter moeten doen.

Ik zeg zeker niet dat Been zich aan alles spiegelt met Cocu, maar hij probeert wel punten te scoren door te zeggen wat Cocu fout doet en spiegelt dit aan zichzelf terwijl hij toen dezelfde fouten maakte, maar dan in veel grotere maten.

Nou mario. Ik moet je teleurstellen. Jij hebt niet hetzelfde meegemaakt bij Feyenoord. Of staat Cocu ook de halve week op het golfterrein.? Jij dacht dat je aan de hand van Beenakker al grappend en grollig het bij jou feyenoord te kunnen maken. Jammer dan. In het vervolgtraject was het allemaal niet veel beter. In het begin lachen maar het kalft toch steeds verder af. Ongetwijfeld zal het ook aan deze clubsgelegen hebben. Jammer voor je maar je hebt het toch voor 75% aan jezelf te danken. En denk ik niet alleen aan je tacktisch onvermogen bij een verlies van 10 - 0. Maar ik hoop dat het je goed gaat maar spaar me met het geneuzel.

Iedereen maakt het wat dramatischer dan het is. Cocu gaat uiteraard ontslagen worden maar er is niet zoveel paniek als men aangeeft. Het bestuur, en metname koc, die weet heel goed hoe het zit. Daarnaast blijft het publiek ook rustig door zijn grootheid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Actuele wedstrijden

95 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 augustus
Bayern München denkt nog steeds aan de komst van Mario Mandzukic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren