Vermeer kreeg rillingen van Matavz: ‘Zijn been stak recht naar buiten’

Maandag, 1 oktober 2018 om

De zware blessure van Tim Matavz heeft zondag veel indruk gemaakt op Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer en verdediger Eric Botteghin. De spits van Vitesse brak in de tweede helft zijn kuitbeen en Vermeer was degene die Matavz te hulp schoot toen hij zag hoe ernstig de blessure was. De sluitpost van de Rotterdammers had de ernst van de kwetsuur in eerste instantie niet door.

In een duel om de bal met Botteghin raakte Matavz zwaar geblesseerd toen hij neerkwam op de grond. Vermeer had direct na het duel niet door wat er aan de hand was. "Totdat ik naar zijn been keek. Dat stak recht naar buiten. Het zag er heel lelijk uit", laat Vermeer weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Vitesse-trainer Leonid Slutsky bevestigde na de wedstrijd dat Matavz zijn kuitbeen had gebroken en niet lang daarna werd dat nieuws bevestigd door de club. “Hij kon niets meer zeggen, alleen maar schreeuwen. De rillingen liepen over mijn rug", aldus Vermeer, die direct gebaarde dat het goed mis was met Matavz. “Ik was druk bezig om de verzorgers van Vitesse het veld in te krijgen, maar het duurde lang voordat het spel stillag.”

Botteghin was erg geschrokken van de blessure van Matavz. "Ik was in shock. Ik heb niet gemerkt dat hij geblesseerd was", zei een aangeslagen Botteghin na afloop in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik heb al met zijn teamgenoten gesproken en hoop dat hij snel weer fit is. Het voelt vreselijk dat dit is gebeurd. Ik kon het niet geloven. Hetzelfde gebeurde in Alkmaar (bij AZ-aanvaller Myron Boadu, red.). Toen raakte ik ook de bal. Het waren twee ongelukkige momenten. Dat gebeurt af en toe. Ik kon echt niets doen. Daarom was ik zo gefrustreerd. Ik was echt in shock.”



Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door migi)

Dit was weer echt zo'n blessure waar je een beetje misselijk van wordt als je het ziet gebeuren, net zoals bij Boadu. Het was ook goed zichtbaar dat Vermeer en Botteghin behoorlijk onder de indruk waren.

Heel vervelend voor Botteghin dat hij bij beide gevallen betrokken was, maar ik denk niet dat hem veel te verwijten valt. Bij geen van beide gevallen deed hij echt iets geks. Dit soort dingen kunnen in een contactsport helaas gewoon gebeuren.

1 oktober 2018 om 09:18

Bij Boadu zet Botteghin wel heel verkeerd zijn tackle in, dat hij met zijn gehele lichaam doorglijd en dat Boadu in de mangel terecht komt. Het was geen tackle dat hij de bal wegschopt en vervolgens de spelers onderuit veegt maar echt er vol in kleunen en de speler met alle risico van dien meenemen, vind dat niet echt horen bij een centrale verdediger van een topclub. Jongens zoals Pique, Ramos, Koshielny, Smalling, Boateng, Chiellini zie je dit soort slidings niet snel maken en als ze het al wel doen hebben ze keurig de bal en niet een speler met losse enkel tussen de benen zitten.

Bij Matavz kon Botteghin er weinig aan doen, was gewoon fair duel om de bal in de lucht en Matavz komt enorm ongelukkig terecht.. Je zag ook gelijk dat zijn onderbeen verkeerd stond! Dat hij nu bij twee momenten betrokken is geweest moet hij niet direct de zwarte piet toegeschoven krijgen vind ik.

1 oktober 2018 om 09:36

Ramos doet niets anders joh... maar is wel een top cv (zeggen ze). Ik heb weinig respect voor de manier waarop hij sommige duels wint

1 oktober 2018 om 09:47

Bij neerkomen staat botteghin op de been van Matavz. Dus bij het neerkomen knalt ze gewicht door op ze been waardoor het breekt.

1 oktober 2018 om 09:48

Agh, nu is Feyenoord opeens weer een topclub in jou ogen, de afgelopen tijd is Feyenoord verguisd op VZ en vinden heel wat personen Feyenoord gewoon een middenmoter.

Dus in jou bewoording hoort het wel weer bij een verdediger vanaf de subtop tot/met laagste regionen in voetbal? Beetje raar is het niet? Ook bij AZ kon hij er niks aan doen, voetbal blijft een contact sport waar soms vervelende blessures uitvolgen.

Weet je wie expres blesseert? Types Ramos en Witsel.

1 oktober 2018 om 10:26

Dat andere mensen Feyenoord verguizen betekend niet dat ik mijn mening over de club moet aanpassen, of wel? In mijn ogen blijft het één van de traditionele top3 vanwege hun successen in het verleden en de achterban.
De afgelopen jaren waren inderdaad wat minder maar daar komen ze wel weer bovenop!

Rames vs Salah is wel goed voorbeeld dat ook Ramos domme/smerige overtredingen maakt om duels te winnen maar over algemeen wint hij ze ook gewoon fair. Heb Witsel nog nooit echt iemand expres zien blesseren dus weet niet waar jij die mening vandaan hebt..

Voetbal is inderdaad een contactsport maar het wordt uitgevoerd door professionals dus dan mag je er ook vanuit gaan dat ze weten hoe je dit soort tackles moet maken; zeker als het een verdediger is die al een aantal jaren meedraait.
Dat van Persie bovenop een voet gaat staan is een typische aanvallers tackle maar dat valt in mijn ogen in een hele andere categorie.

Het is toeval dat hij er 2x bij betrokken is geweest maar ik vindt dat hij bij beide absoluut geen schuld heeft

1 oktober 2018 om 09:20

Het is niet echt toeval vind ik. Botteghin is een erg beperkte verdediger en zoals hij die sliding inzet bij Boadu is gewoon vragen om problemen!
Bij Matavz kon hij er weinig aan doen en is het ook absoluut zijn schuld niet.

1 oktober 2018 om 09:41

Vindt ik wel want klopt ja hij is een beperkte voetballer maar ik spreek uit ervaring want ben zelf verdediger geweest en kon alleen verdedigen en dan moest je het hebben van het winnen van kop duels en de perfecte sliding en ja dan wel op de bal

Je zag ook gelijk aan Vermeer dat het mis was, want hij schreeuwde tegen beide teams dat ie bal uit moest. Dat zo'n scheids daar dan niet direct iets mee doet, vind ik overigens ook raar.

1 oktober 2018 om 11:53

En dan laat Guzubuyuk gewoon doorspelen??!! Omdat t geen hoofdwond was. Kijk naar reactie Vermeer en Bottegin. Zegt toch genoeg!!

Alhoewel Botteghin gewoon een lompe slager is, een klasse verdediger die je niet zo even opzij zet, kan hij hier toch niets aan dien. Hoe dat bij Boadu zit weet ik niet, dat heb ik niet gezien. Vind het overigens bizar dat zowel Vitesse, als Feyenoord, als guzubuyuk gewoon doorspeelt alsof er niets aan de hand is. Reactie van Vermeer zegt toch wel genoeg lijkt me. Volgens mij is het toch een taak van de scheidsrechter om het welzijn van de spelers ik de gaten te houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

159 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona heeft de pijlen gericht op Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren