Zaakwaarnemer baalt: ‘Feyenoord had anders met hem kunnen omgaan’

Zondag, 30 september 2018 om 11:30Tim Siekman • Laatste update: 11:54

Kenneth Vermeer was lange tijd als een zeer belangrijke kracht in de selectie van Feyenoord, maar de status van de doelman bij de Rotterdammers is aan het afbrokkelen. Afgelopen zomer meldde zich nog een club voor Vermeer. "Een buitenlandse club wilde Kenneth huren", bekent Winny Haatrecht, zaakwaarnemer van Vermeer, in gesprek met de NOS.

“Ik heb toen tegen ze gezegd dat ik die mogelijkheid niet bij Feyenoord zou opperen, omdat Brad Jones al was vertrokken. Alleen als ze hem wilden kopen, zou het wellicht interessant zijn geweest”, aldus Haatrecht. Vermeer kende in zijn periode in Rotterdam veel blessureleed en is momenteel tweede doelman achter Justin Bijlow.

Haatrecht begrijpt waarom Feyenoord nu kiest voor Bijlow. "De keuze voor Jones in januari van dit jaar begrepen wij minder", vervolgt de zaakwaarnemer. "Eind december mocht Kenneth niet weg van Feyenoord en toen kregen wij echt het idee dat zich een kans zou aandienen. Dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn en dat vonden wij teleurstellend."

“Ik vind dat ze bij Feyenoord anders met Kenneth om hadden kunnen gaan, als je kijkt naar alles wat hij heeft laten zien in zijn eerste twee seizoenen”, aldus de belangenbehartiger. “Hij is in 2014 ook tegen ieders adviezen in overgekomen van Ajax. En een dag na het mondelinge akkoord met Feyenoord meldde Manchester United zich nog."

Haatrecht had echter al de hand geschud met Feyenoord, waardoor een transfer naar United voor hem niet meer kon. “Nee, ook achteraf gezien hebben we daar geen spijt van", benadrukt Haatrecht, die een transfer komende zomer niet uitsluit. “Mocht de situatie van Kenneth uiteindelijk niet veranderen, dan verwachten we wel dat er met ons wordt meegedacht. Tot die tijd blijft hij knokken voor een plek onder de lat."


Poll

Verwacht jij dat Kenneth Vermeer aan zijn laatste seizoen bij Feyenoord bezig is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

De kop dekt de lading van het artikel niet helemaal, want ik vind dit juist een hele professionele, nette reactie van het kamp Vermeer. Wat betreft Jones hebben ze ook groot gelijk. Dat begreep ik ook niet. De keuze voor Bijlow begrijp ik beter. Op dit moment is Vermeer met zijn ervaring misschien wel iets beter dan Bijlow, maar de potentie van Bijlow acht ik (veel) hoger. Als Vermeer dan niet fit is in de voorbereiding is de keuze voor Bijlow logisch en moet je hem ook het vetrouwen blijven geven. Vergeet niet dat Vermeer bij Brugge ook geen geweldige indruk heeft gemaakt. Omdat Bijlow een paar foutjes heeft gemaakt wordt Vermeer opeens afgeschilderd als een wereldkeeper, maar dat is natuurlijk ook niet zo. Ik hoop wel dat er een keer een leuke club voor hem komt, want hij verdient wel een mooie transfer. Op en top prof.

30 september 2018 om 11:37

Precies, er is overigens ook maar een moment wanneer ik Vermeer boven Jones zou verkiezen. Dat was vorig jaar rondom de winterstop ergens. Maar telkens op het moment dat Gio moest kiezen had Vermeer last van een blessure. Pure pech voor die jongen.

Gun Kenneth het beste en hoop voor hem dat er na dit jaar een mooie club voor hem komt waar hij nog een aantal seizoenen mag spelen.

Zo gaan ze in Rotterdam met spelers om. Vincent Bijlow kan niet eens in de schaduw van Vermeer staan. Gewoon vertrekken daar uit de Kuip. Als Ajacied hoor je daar niet thuis.

30 september 2018 om 11:53

Nee Vincent Bijlow lijkt mij ook geen goede keeper. Justin Bijlow daarintegen heeft een groot potentieel en het is daarom ook logisch dat Gio kiest voor Justin

30 september 2018 om 12:03

Zo gaan ze met spelers om? Wat heeft Feyenoord precies gedaan wat zo erg is? Er zijn anderen boven hem verkozen, wat overigens waarschijnlijk niet was gebeurd als hij niet geblesseerd was geraakt. Je kan erover discussieren of het terecht is dat hij wordt gepasseerd, maar sinds wanneer is het passeren van spelers hetzelfde als een slechte behandeling? Volgens mij is bij Ajax hetzelfde gebeurd.

30 september 2018 om 12:45

@erikk

Lekker populair lopen doen en een naam verdraaien, grote stoute lolbroek die je daar toch ben....

Vermeer is van de laatste 3 seizoenen en 2.5 geblesseerd geweest. Het verschil tussen Bijlow en de ervaren maar ozo onzekere Vermeer die ondanks zijn ervaring ook nog onder nagenoeg elke hoge bal doorgaat is niet zo groot als jij wil doen laten blijken.
De afsluitende zin vertelt eigenlijk alles, je bent een rancuneuze Ajacied die maar niet volwassen wil worden en niet wil inzien dat de haat tussen de supporters van beide clubs veel groter is als bij de spelers.

Prettige middag nog....

30 september 2018 om 13:34

Als 'Ajacied' ga je daar uberhaupt niet heen ... vind ik ook het enige smetje bij wijlen JC.

30 september 2018 om 15:12

Zo gaan ze in Rotterdam met spelers om?

Waarom moest Vermeer eigenlijk weg uit Amsterdam?

Ongelooflijk dat Vermeer niet in de basis staat. Eerst Jones die de voorkeur krijgt, een belachelijke beslissing en nu Bijlow, waarvan overal aan te zien is dat hij het niveau totaal niet aan kan.
Maar er gaan al langere tijd harde geruchten dat de relatie tussen van Bronckhorst en Vermeer flink bekoeld is, vanaf de eerste dag dat van Bronckhorst coach werd moest die niets van Vermeer hebben en moest die stelselmatig andere keepers voor zich dulden.
De houdbaarheidsdatum van Van Bronckhorst is naar mijn mening flink verlopen en moet vervangen worden. Een beetje trainer met gezond verstand zal spelers als Vermeer en Tapia, met respect behandelen en vast in de basis zette.

Met Vermeer heeft Feyenoord een ontzettend goede keeper in huis die ten alle tijden in de basis moet, dan had Oranje nu ook een prima 3e doelman gehad want een fitte Vermeer in vorm doet zeker niet onder voor bijvoorbeeld Zoet.

30 september 2018 om 11:38

"een fitte Vermeer in vorm". Ja, dat is leuk. Maar die gast is zo vaak geblesseerd geweest. Keuze voor Bijlow niet heel gek. Kwalitatief wat minder, maar wel pas 20(!) jaar en beschikt over ontzettend veel potentie.

30 september 2018 om 12:27

Leuk die potentie wanneer het je punten gaat kosten.

30 september 2018 om 15:57

Vermeer is geen garantie om die punten wel binnen te houden.
De Gea, Donnuruma, Oblak, zijn ook allemaal voor de leeuwen gegooid. Van fouten maken wordt je beter en daar heeft Feyenoord dus op den duur meer baat bij.

2 oktober 2018 om 08:25

@brandkraan

Ja, maar ik heb Bijlow nog geen grove blunders zien maken in het eerste van Feyenoord. ;-)

30 september 2018 om 12:45

Het eerste jaar van Gio keepte Vermeer gewoon. Sterker nog, hij won de zilveren schoen dat jaar. Na Kuyt was Vermeer de belangrijkste man van Feyenoord. Hij was écht goed toen. Toen hij geblesseerd raakte bij aanvang van het kampioensjaar was dat voor Gio en Van Geel een gigantische aderlating.

Ben het wel met je eens dat hij in de basis hoort. Bijlow is een leuke jongen en zonder meer een groot talent, maar op dit moment is Vermeer gewoon nog beter

ik vind Vermeer nog steeds veel beter als die Bijlow. iedereen ziet een toptalent in die laatste maar ik zie het echt totaal niet vooralsnog. hij heeft nog geen punt voor Feyenoord gepakt. hij is nog jong dus wie weet komt dat nog maar voorlopig zie ik er nog geen speciale keeper in

30 september 2018 om 12:29

Je mag ook wel eens een keer wat positiefs te vertellen hebben over je eigen club! Als je Bijlow geen talent vindt heb je gewoon liggen slapen, want hij heeft het in veel wedstrijden geweldig gedaan de afgelopen jaren.

30 september 2018 om 13:05

Hij is toch positief over Vermeer. Dat is toch ook een speler van zijn club?

Overigens zegt hij niet dat het geen talent is. Maar hij vindt het geen toptalent. Ik vind Bijlow een prima speler maar ik zie tot op heden ook niet iets heel speciaals. Ik denk zeker dat die goed genoeg is voor de Eredivisie, maar ik heb nog geen dingen gezien waarbij ik denk 'dit wordt de toekomstige keeper van Oranje'.

2 oktober 2018 om 08:28

Nog geen punt voor Feyenoord gepakt? Kijk even naar Heerenveen - Feyenoord vorig jaar. Daar waar hij bij een 2-2 stand een penalty stopt waarna nog de 2-3 valt. Heeft daarbij toch een groot aandeel gehad in de overwinning.

Kijk ook even terug naar de JC-schaal, waar hij bij iedere bal in de juiste hoek zat en wat penalty's tegen hield. Ook daar had hij een cruciale rol in de overwinning.

Dat jij er geen speciale keeper in ziet ligt meer aan jou. Natuurlijk heeft hij nog meer dan genoeg verbeterpunten, maar alsje niet wilt zien dat die jongen een talent is, dan snap je er gewoon geen kloot van.

2 oktober 2018 om 16:10

@fr12jules

die 2 wedstrijden was hij goed maar dit seizoen vind ik hem erg matig keepen vooralsnog. ik zeg nergens dat het geen talent is, ik zie er alleen geen toptalent in. hij is nog jong dus wie weet komt dat nog maar momenteel vind ik hem geen beste indruk maken

Vermeer heeft in zijn carrière gewoon veel pech gehad. Geblesseerd en dan net de pech hebben dat jou vervanger het goed doet. Een mindere periode (wedstrijd) bij Ajax kost hem het WK in Brazilië. Die jongen heeft gewoon te weinig credit gehad van zijn trainers. Vermeer behoort in Nederland gewoon tot de beste keepers. Onana , heeft bijvoorbeeld nooit een bal klem en stompt elke bal voor de voeten van de tegenstander. Vermeer is minimaal van gelijk niveau of zelfs iets beter. Waarom die Hype voor Bijlow? Een huis tuin en keuken keeper. Feyenoord moet deze nette Vermeer gewoon een transfer gunnen,want op de bank zitten is geen optie voor hem.

Ik snap niet wat het probleem was met Vermeer. Deze keeper pakte wel vaak prijzen wanneer hij onder de lat stond. Maar met een Brad Jones heb ik geen warm gevoel. Ook bij Onana heb ik wel redelijke vertrouwen, maar een bijzondere keeper vind ik hem niet. Mede door Sanchez en De Ligt lijkt het alsof Onana goed is. Bij Jones kwam het vaak door Kuijt die hard werkte. Maar als je Keepers individueel zou beoordelen, dan is Vermeer wel de beste. Vooral een-op-een situatie. Bij de meeste keepers waren dat al goals, maar Vermeer redde het team heel vaak. In de lucht was hij veel minder, maar dat compenseerde hij door penalties te stoppen of een-op-een situatie goed uit te spelen. Erg jammer want hij had zoveel meer kunnen betekenen voor het Nederlands voetbal. Dit is denk ik ook typisch Nederlands om een getalenteerde mens zo slecht te gebruiken. Vermeer had wellicht de schot van Messi uit de kruizing gehaald, hij is zo snel met zijn katachtige reflexen. Onana is heel erg lomp en langzaam. In mijn ogen nog steeds de beste keeper van Nederland. Eentje die in een toernooi kan excelleren. Zelfs Cillessen die al paar jaar bij Barcelona speelt pakt niet eens denderend veel prijzen daar. Vermeer is nog steeds de keeper met de meeste prijzen, moet je nagaan als Ajax slim was geweest en hem hadden teruggehaald. Onana is een leuke keeper, maar die gaat jou echt niet naar de titel loodsen. Is gewoon een normale keeper, maar niets minder. Zie hem ook niet heel erg veel beter worden. Als Ajax zijnde zou ik Vermeer terughalen en hem minstens 3 jaar onder de lat laten staan. Dan ga je pas ver komen in een toernooi. Cillissen heeft het geluk gehad dat hij goede spelers voor zich heeft, anders zou hij nooit prijzen pakken. Je hebt namelijk twee soorten keepers. Eentje die gewoon zijn ding doet, en eentje die punten voor je pakt. Cillessen is gewoon eentje die zijn ding doet. Haal je de 3 beste speler van zijn team (behalve de keeper ) eruit dan alsnog is Cillessen niet de beste. Van der Sar en Vermeer zijn keepers die houden je in de wedstrijd.

30 september 2018 om 13:09

Op het moment dat ik las 'Onana is lomp en langzaam' schoot ik in de lach en stopte ik met lezen. Onana, de keeper die gisteren meer dan uitstekend keepte? Enfin. Dank voor het laten lachen!

Aan het einde van het liedje is Vermeer niet zo veel opgeschoten met zijn move van Amsterdam naar Rotterdam.

2 oktober 2018 om 08:28

Jawel, 5 prijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse6-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder31
J. ToornstraMiddenvelder30
J. BijlowKeeper30
B. LinssenAanvaller33
L. SinisterraAanvaller32
A. JahanbakhshAanvaller20
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
157 fans
Keeper, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren