Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AS Roma maakt in Il Derby della Capitale einde aan goede reeks van Lazio

AS Roma heeft voor het eerst dit seizoen twee overwinningen op rij geboekt. Drie dagen na de zege op Frosinone (4-0) zegevierde het team van Eusebio Di Francesco in Il Derby della Capitale ook over stadsgenoot Lazio: 3-1. Lorenzo Pellegrini, Aleksandar Kolarov en Federico Fazio verzorgden de treffers van i Giallorossi, waar Justin Kluivert en Rick Karsdorp geen speeltijd kregen.

Lazio had in de eerste 45 minuten zeker uitzicht op een doelpunt, maar het team van Simone Inzaghi was onzorgvuldig in de afwerking of stuitte op Robin Olsen. Pas na twintig minuten spelen vertoonde AS Roma een teken van leven. Thomas Strakosha voorkwam dat een schot van Edin Dzeko de 1-0 betekende en keerde daarna ook een inzet van Javier Pastore. In de 32e minuut liet Stephan El Shaarawy na de openingsgoal te maken, toen hij niet wist wat hij met een voorzet van Daniele De Rossi moest doen en uiteindelijk niets deed.

Voor Pastore zat het duel na 36 minuten erop: een kuitblessure dwong de middenvelder om plaats te maken voor Pellegrini. De invaller sloeg op slag van rust toe: na een scrimmage in het doelgebied van Strakosha was het de jongeling die de bal met zijn hak in het lege doel werkte: 1-0. Dik twintig minuten na rust verscheen de gelijkmaker op het scorebord en daar was Fazio schuldig aan. De verdediger maakte er als laatste man een janboel van en stelde daarmee Ciro Immobile in staat om diagonaal voor de 1-1 te zorgen.

AS Roma had slechts vier minuten nodig om weer aan de leiding te gaan en de basis voor de zege te leggen. Na een tackle van Milan Badelj op Pellegrini legde Kolarov aan voor een vrije trap en schoot hij het leer hard in de rechterhoek: 2-1. Het duel ging op en neer, met kansen voor Sergej Milinkovic-Savic en Kolarov, en uiteindelijk gooide Fazio het duel in het slot. Hij kopte raak na een vrije trap van Pellegrini: 3-1. Lazio, dat vijf officiële zeges op rij had geboekt, blijft vierde met twaalf punten, terwijl AS Roma de stadsgenoot op een punt nadert en voorlopig de vijfde plaats inneemt.