De Graafschap zette hoog in op transfermarkt: ‘We dachten akkoord te zijn’

Vrijdag, 28 september 2018 om

De Graafschap hoopt dit seizoen op handhaving in de Eredivisie en de start van het seizoen was hoopgevend. De Superboeren begonnen de competitie met een overwinning op Feyenoord, maar na die wedstrijd ging het bergafwaarts met de prestaties van de promovendus. De club uit Doetinchem pakte uit de afgelopen vijf wedstrijden slechts een punt. De kritiek vanuit de supporters neemt toe en dat trekt technisch manager Peter Hofstede zich aan. De supporters van De Graafschap zijn namelijk niet blij met het gevoerde spelersbeleid.

De Graafschap houdt met vier punten uit zes wedstrijden alleen NAC Breda en hekkensluiter FC Groningen onder zich. "In mijn positie krijg je altijd shit over je heen, maar de kritiek raakt me persoonlijk wel", laat Hofstede in een reactie weten aan de Gelderlander. “Ik krijg af en toe vervelende berichten. Ik vind het nog veel te vroeg om conclusies te trekken, maar begrijp het chagrijn over het vertoonde spel in thuiswedstrijden.”

Na de promotie naar de Eredivisie haalde Hofstede in totaal tien nieuwe spelers naar De Graafschap. "Erik Bakker en Leeroy Owusu zijn meerwaarden, van Hidde Jurjus en Ted van de Pavert weten we ook wat ze kunnen. We hebben de selectie aangevuld met talenten uit de eerste divisie, in de hoop dat zij zich doorontwikkelen”, klinkt het. “In die categorie moeten wij het ook zoeken, want basisspelers van middenmoters in de Eredivisie zijn financieel onhaalbaar.”

Hofstede hoopte op drie spelers van een hoger niveau. Zo mikte hij onder meer op Joey van den Berg, die uiteindelijk voor NEC koos. “Ja, we wilden financieel heel ver gaan om hem te halen. Het ging voor onze begrippen om een megasalaris. We dachten akkoord te zijn, maar hij wilde voor drie jaar tekenen voor hetzelfde bedrag. Dat was niet verantwoord. Ook spelers als Ben Rienstra (sc Heerenveen, red.) en Léon Bergsma (AZ, red.) waren onhaalbaar.”


Poll

Denk jij dat De Graafschap zich dit seizoen weet te handhaven in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door jeroenassen)

Dan haal je ook nog eens VD Pavert terug waar Henk De Jong schijnt helemaal niet op zat te wachten. Is natuurlijk ook niet de goedkoopste qua salaris.

28 september 2018 om 10:19

En toch mag hij blij zijn dat hij Tedje heeft, want samen met Jurjus en Straalman zijn het de enigste die echt er op klappen. Het is allemaal zo laf, iets wat niet hoort bij De Graafschap. Dat je een slechte selectie hebt, oké. Maar vlieg er dan op. D'RAN dat moet er in komen, voor elkaar willen vechten.

28 september 2018 om 10:48

Je kunt je inderdaad afvragen of je vd Pavert en Jurjus moet halen. Het zijn geweldige personen die het bij de Graafschap ook heel goed hebben gedaan, maar het zijn allebei ook spelers die de afgelopen jaren vooral tegenslagen hebben gehad. Het zijn geen spelers met een positieve flow.
Maar wat Henk de Jong wil vind ik zelf minder interessant. Ik heb Henk totaal niet hoog zitten en als het aan Henk ligt haalt hij alleen maar spelers binnen die hij kent. Dit zijn over het algemeen geen spelers met een heel hoog niveau.

Omdat je zo weinig te besteden hebt haal je maar heel veel spelers. Dit lijkt zonde van het geld. Maar je moet niet alleen naar dit jaar kijken, ook de afgelopen jaren hadden wij maar een matige selectie. En zeker voor eerste divisie begrippen hadden wij een aardige begroting. Hier zag je op het veld niets van terug.
Als je ziet dat je Cavlan gratis kunt halen, zodat je een echte linksback hebt, maar liever met Owusu een rechtsback haalt die als linksback opgesteld wordt, dan begrijp je er helemaal niets van.
Heel veel supporters begrijpen er niets van dat het contract van deze man maar steeds verlengt wordt. Hij doet echt heel weinig goed.

De Graafschap heeft de volledige scouting de deur gewezen enkele maanden terug. Maar ze zijn daar stekeblind en oliedom. Van Telstar haalden ze Hamdaoui.. Juist zit bij de Graafschap op de bank. Wat deden concurrenten als Excelsior en Fortuna? Deze haaalden bij Telstar Schouten en Novakovich op. Zitten deze ook op de bank? Natuurlijk niet, dit zijn in tegenstelling tot Hamdaoui, wel directe versterkingen. Juist Schouten had de Graafschap kunnen gebruiken, de Graafschap heeft zwaar te kort aan creativiteit op het middenveld. Volgende voorbeeld.. Javier Vet van Almere City. De Graafschap haalde hem... Maar hij zit op de bank. Heracles daarentegen haalde ook een Almere speler, vd Water. Die houdt vooralsnog Kuwas uit de basis. En wat is het geval, De Graafschap speelde on de afgelopen play offs om promotie naar de eredivisie tegen jawel en Telstar en Almere City. De Graafschap koos voor Hamdaoui en Vet.. Bankzitters nu. Het 3tal Novakovich, Schouten en Vd Water speelt bij concurrenten in de basis. Ik heb het nagekeken, op moment de Graafschap Hamdaoui en Vet contracteerden waren Novakovich en vd Water ook nog beschikbaar, Schouten kan ik niet achterhalen. Maar je hebt er verdorie in de play offs gewoon tegen gevoetbald en koopt uiteindelijk de verkeerde spelers... Wat doet de Graafschap wel? Vriendjes van Henk de Jong halen. Bakker en Narsing uit zijn Cambuur tijd.. Narsing zit vanzelfsprekend op de bank, wat een versterking. Stef Nijland moest natuurlijk ook nog een jaar geld binnen harken, dus kan Henk de Jong zijn vriend Hans Nijland van FC Groningen toch niet laten zitten? Kom maar naar de Graafschap Stef! Stef zou een persoonlijk duel van een slak nog verliezen. Hofstede en Henk de Jong zijn verantwoordelijk voor dit zooitje. Scouting was volgens Hofstede niet nodig.. Nou deze selectie is het gevolg. En ook erg leuk voor een nieuwe trainer, als de Jong straks ontslagen wordt, die zit met de lieverdjes van papa Henk opgescheept.

28 september 2018 om 11:44

De spelers die je noemt zijn inderdaad basisspelers bij andere clubs, maar wilde deze speles wel naar de graafschap? Fortuna heeft meer te besteden dan de Graafschap, dus dat Novakovich daar tekent lijkt logisch.

Als vd Water kan kiezen tussen Heracles en de Graafschap gaat hij uiteraard naar Heracles.

28 september 2018 om 11:59

Novakovich is contact mee geweest ja. Daarnaast, hoeveel voorbeelden wil je hebben? Ik noem er een paar, zijn er zoveel. Maar natuurlijk kan alles wat krom en fout is recht gepraat worden. Bij de Graafschap doen ze al jaren niet anders. Vraag maar eens aan Cas Peters, Anco Jansen en Aleksander Bannink. Oh potverdorie die spelen alle 3 bij Emmen.. Is dat geen concurrent van? Juist ja!

28 september 2018 om 15:07

Cas Peters komt er bij Emmen in de eredivisie ook niet aan te pas, verhuurd dan wel verkocht aan FC Volendam.

28 september 2018 om 19:27

En de 2 anderen?

28 september 2018 om 12:20

Wilde je nu serieus zeggen dat, toen ze Hamdaoui contracteerden je niet dacht: nou dat is een goede? Dat het er niet uitkomt/of een niveau hoger oppikt is een 2e.

Ik maak mij meer zorgen over de invloed die De Jong heeft in de transfers. Alle spelers komen uit een verleden van hem hierheen. Een Nijland? Jaren niets gepresteerd mede door blessures, een Narsignh.

Denk dat iedereen ook liever een Veldwijk erbij had gehad, maar een jaar goed draaien in de KKD en 20 goals maken zou ik ook liever doen dan degradatievoetbal en amper scoren.

Jurjes ipv Bednarek behouden die zich 2 jaar goed ontwikkeld heeft en een echte kerel is ipv hopen dat iemand hier weer opbloeit, ook enorm bijzonder.

Vooral het uitblijven van het aantrekken van een linksback/linkshalf is enorm stuitend. Wisselen qua systeem zit er hierdoor niet in en spelen 2 spelers in de achterhoede uit armoede niet uit hun juiste plek. Owusu is een rechtsback en Abena een centrale verdediger.

28 september 2018 om 12:49

Ik was absoluut niet onder de indruk van Hamdaoui nee. Best een goede speler hoor, maar de Graafschap was gepromoveerd, dus heb je geen aanvulling nodig maar versterking. Een versterking heb ik in Hamdaoui nooit gezien en dat komt tot op heden aardig uit.

28 september 2018 om 15:05

Nu moet ik wel zeggen dat hij ook nog niet veel kansen heeft gehad. Henk denkt namelijk nog steeds dat El Jebli een linksbuiten is.

Komop dit de Graafschap staat toch gewoon waar men had verwacht dat het zou staan, vooraf was de verwachting al dat ze samen met Emmen en Fortuna zouden moeten gaan strijden wie er niet direct weer uit zou moeten. Fortuna en vooral Emmen verrassen tot nu toe en NAC en Groningen vallen tegen maar met het budget dat de Graafschap heeft is het toch niet realistisch om te denken dat je je eenvoudig veilig speelt.

Het schoort hier en daar aan creativiteit op het middenveld en men had misschien nog beter kunnen inkopen maar je onderschat wel hoe lastig het is om met een lege portemonnee een redelijke selectie samen te moeten stellen.

28 september 2018 om 13:11

De creativiteit is al jaten een probleem. Niet alleen op het middenveld maar ook op de back posities. Abena kan echt niet voetballen (is ook geen back) en met Owusu aan de linkerkant heb je ook daar opbouwend problemen.

Wat dachten de supporters bij De Graafschap? Dat ze midden in mee zouden draaien? Het komt uit de lengte of de breedte. De ploeg voldoet overigens al jaren aan dezelfde verwachting: Promoveren en dan weer degraderen. Dat is helaas het deel dat De Graafschap toekomt.

28 september 2018 om 12:38

Natuurlijk weten we dat we het moeilijk hebben maar het is frustrerend om kansloos van NAC en Groningen te verliezen en deze clubs week na week te zien klungelen. Maar los daarvan verwacht ik voetballend toch meer dan dat wij nu te zien krijgen maar verwachten wij vooral meer inzet.
Er is trouwens nog 1 ding dat ik verwacht. Ik verwacht dat een nieuw gehaalde speler beter is dan de speler die er al staat. Als je nu kijkt naar de basis moet je constateren dat er maar weinig nieuwe spelers mee doen.

28 september 2018 om 13:12

Er is bij de Graafschap maar een verwachting en dat is dat de spelers hun mouwen opstropen, bikkelen en dus keihard werken. Slappe hap wordt in de Achterhoek nooit geaccepteerd en dat is wat de selectie momenteel uitstraalt.

Als Fortuna spelers uit het buitenland kan halen en Emmen kan wel spelers halen uit de middelmoot van de Eredivisie, dan gaat er toch wat mis bij De Graafschap. Emmen haalt o.a Marinus (zwolle) en Niemeijer (heracles) uit de Eredivisie en Slagveer (lokeren) en Pedersen (mechelen) uit België. Nou vind ik Nicklas wel een beetje tegenvallen maar hij brengt wel ervaring mee en dat doen talenten uit de Keuken Kampioen divisie niet. En ja, gewonnen van Feyenoord maar dat lag toch vooral aan het dramatische spel van Feyenoord.

Zolang het onrustig is bij De Graafschap, NAC en FC Groningen is dat alleen maar gunstig voor Emmen en Fortuna! Ik denk dat het onderin weer ongekend spannend is dit jaar, dat kan je van bovenin niet zeggen trouwens...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. JurjusKeeper220
L. OwusuVerdediger222
T. van de PavertVerdediger211
J. VetMiddenvelder213
R. SeuntjensAanvaller2112
M. HamdaouiAanvaller207
G. BreinburgMiddenvelder182
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

16 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Bayern München ziet potentie in Holstein Kiel-spits Lion Lauberbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren