Idrissi helpt AZ aan dikke zege; FC Emmen maakt geen fout in Oostzaan

AZ en FC Emmen hebben zich donderdagavond voor de tweede ronde van de KNVB Beker geplaatst. Het team van trainer John van den Brom had geen enkel probleem met de amateurs van Alcides, terwijl FC Emmen ietwat meer moeite had om afstand te nemen van de voetballers van OFC Oostzaan. Marko Vejinovic maakte zijn officiële rentree bij AZ, bijna een jaar na het afscheuren van zijn voorste kruisband in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord.

MVV Alcides - AZ 0-6
Na mogelijkheden voor Mats Seuntjes en Vejinovic in de openingsfase was het Björn Johnsen die in de zestiende minuut met een intikker voor de 0-1 zorgde. AZ drukte door en verdubbelde acht minuten later de voordelige marge: doelman Danny Bos had geen antwoord op de inzet van Oussama Idrissi. Na ruim een half uur spelen zette Adam Maher uit een vrije trap de 0-3 op het scorebord, waarna Dorin Rotariu met zijn eerste doelpunt voor de Noord-Hollanders de ruststand in Meppel bepaalde: 0-4.

AZ kwam acht minuten na de onderbreking goed weg. Zowel Koen Romme als Jemain Wobbes mikte de bal het aluminium, waardoor een eretreffer voor Alcides uitbleef. Drie minuten na het debuut van Henri Weigelt namens AZ pikte Idrissi zijn tweede goal mee: de aanvaller trok naar binnen en schoot op fraaie wijze de 0-5 binnen. Hij completeerde vanaf elf meter zijn hattrick, na een goedkoop gegeven penalty, en daarmee de eindstand: 0-6.

OFC Oostzaan - FC Emmen 1-3
De Eredivisionist uit Drenthe leek een gemakkelijke wedstrijd tegemoet te gaan toen Reuven Niemeijer op aangeven van Keziah Veendorp al na tien minuten de score opende. Daarna had Emmen het echter lastig het net te vinden, waardoor men met een 0-1 tussenstand ging rusten. Vlak na de thee viel de beslissing al. Henk Bos werd in het strafschopgebied ten val gebracht, waarna Glenn Bijl vanaf elf meter succesvol mocht aanleggen: 0-2. Tien minuten voor tijd benutte Bijl wederom een strafschop, waarna Rachid el Yaghmouri de eretreffer voor zijn rekening nam.