Ajax bekert simpel door; Schuurs en Gravenberch scoren bij basisdebuut

Woensdag, 26 september 2018 om

Ajax heeft zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Het elftal van trainer Erik ten Hag won woensdagavond eenvoudig van tweedeklasser Te Werve: 0-7. Perr Schuurs en Ryan Gravenberch wisten te scoren bij hun basisdebuut voor Ajax, terwijl Kasper Dolberg zijn eerste doelpunt sinds 6 mei maakte.

Ten opzichte van de dramatisch verlopen topper van afgelopen weekeinde tegen PSV (3-0 nederlaag) behielden alleen Carel Eiting en David Neres hun basisplaats bij Ajax. Ook de tegen PSV ingevallen Donny van de Beek, Dolberg en Gravenberch verschenen aan de aftrap, net als spelers als Zakaria Labyad en Schuurs. Ajax had zoals verwacht weinig te duchten van Te Werve en had uiteindelijk slechts tien minuten nodig om de score te openen. Schuurs haalde vanaf een meter of vijftien doeltreffend uit, nadat de thuisploeg er niet in was geslaagd de bal weg te krijgen na een hoekschop.

De 0-2 volgde kort erna: Dolberg werd vrijgespeeld door Eiting en rondde vervolgens beheerst af. Het betekende voor de Deense spits zijn eerste doelpunt voor Ajax sinds 6 mei. Gravenberch teisterde halverwege de eerste helft het houtwerk met een verwoestende uithaal, maar via Van de Beek sloeg Ajax na precies een halfuur voetballen alsnog voor een derde maal toe. De Oranje-international werkte van dichtbij binnen na een voorzet vanaf links van Eiting. Dolberg trof vervolgens nog de kruising met een schitterende uithaal, waarna de ruststand na 39 minuten op 0-4 werd bepaald door Labyad. De linksbuiten verschalkte de blunderende doelman Jay Veerman uit een vrije trap van Eiting met het hoofd.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, al oogde Ajax minder geïnspireerd. Labyad wist na een klein uur voetballen zijn tweede doelpunt van de avond te maken, door van buiten het strafschopgebied doeltreffend uit te halen in de korte hoek. In de rust was Noa Lang binnen de lijnen gekomen voor Neres en vlak na de 0-5 volgde ook de rentree van Jurgen Ekkelenkamp. Laatstgenoemde wist zes minuten na zijn invalbeurt met aan handig wippertje te scoren, na goed voorbereidend werk van Van de Beek. De thuisploeg stelde daar alleen een schot in het zijnet van spits Jaël Paas tegenover en moest in de absolute slotfase door toedoen van Gravenberch ook nog een zevende treffer incasseren.Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door sanogo)

Dit is best nog een beschamende uitslag, ze hadden hier 10 tot 15 goals MOETEN make ...

26 september 2018 om 22:40

En waarom moeten ze dat? Gewoon voor de plezier een tegenstander vernederen die tig niveaus minder zijn? Ajax heeft het gewoon rustig uitgespeeld en iedereen is heel gebleven. Op naar Sittard.

26 september 2018 om 22:45

Gewoon respect voor je tegenstander hebben die een onvergetelijke avond hebben gehad. Shirtjes ruilen en dan snel naar huis.

26 september 2018 om 22:57

Respect, het is maar hoe je het bekijkt.. Guardiola heeft wel eens gezegd dat het disrespectvol is als je niet alles geeft. Vind ook wel dat het meer dan 0-7 had moeten worden

26 september 2018 om 23:36

Een gevolg? Lijkt me meer een voorbeeld van taalverloedering als we toch de taalpuristen gaan uithangen.

27 september 2018 om 02:40

Tja daarom zullen Nederlandse clubs ook niet veel meer winnen. Als je hier iemand een kaart aannaait of tijdrekt word je bekritiseerd. Maar hier ontbreekt schijnbaar het idee om ten koste van ALLES te willen winnen.

27 september 2018 om 07:19

Omdat het 6 niveaus lager was misschien... En het lijkt me dat je als reservespeler wil laten zien wat je kan zodat je de trainer overtuigd van zijn ongelijk dat je reserve staat

26 september 2018 om 22:41

Het schaamrood staat me op de kaken... Lekker boeiend je wint zonder moeite en geen blessures.

27 september 2018 om 08:39

@gelijkmaker

Je schrijft: "het schaamrood staat me op de kaken... Lekker boeiend je wint zonder moeite en geen blessures"

Jij wilt liever hebben dan Ajax moeite heeft met een degelijke tegenstander en blessures oploopt. Ajax en veel van haar internationals moeten de komende weken iedere week midweeks aan de slag. De club wil zo ver mogelijk komen in alle competities. En dan lijkt het me belangrijk dat de spelers heel blijven. Maar jij wilt kennelijk liever met een half B elftal tegen Bayern spelen. Kansloze reactie, doordrenkt met azijn.

27 september 2018 om 15:53

@ Scepticus38

Oef, ik denk eerder doordrenkt met sarcasme. Rustig aan hè!

27 september 2018 om 18:21

Hoezo zou ik als ajacied willen dat de spelers in een wedstrijd tegen Te Werve geblesseerd raken ?

27 september 2018 om 18:22

Juist, Sanogo het was een reactie die je met een korreltje zout moest nemen. ☺

27 september 2018 om 05:12

"Een beschamende reactie."??
Niemand had het erover dat de Psv'ers zich moesten schamen dat het slechts 4 doelpunten maakten tegen amateurs.
Netjes verlopen Beker duel zonder dat er schade is opgelopen en met 7 doelpunten meer dan voldoende.

27 september 2018 om 07:16

Zit ook verschil tussen een club uit de 2e divisie en een 2e klasser hè ;-) Maar verder boeiend, allebei makkelijk ronde verder, hebt toch niks aan doelsaldo.

27 september 2018 om 09:14

Iemand hier vond dat Ajax wel 15 goals had moeten maken...onzin natuurlijk, ieder wedstrijd loopt anders zie Real en Barca men verwacht dat ze wel even zouden winnen, dus niet kan gebeuren.

Moeten we nou hier echt iets over zeggen? Ik denk van niet. Een leuke avond voor de amateurs, maar daar blijft het ook bij. Best wel sneu dat je dan je eerste goal maakt voor Ajax1 en dat je niet kan juichen...Ik had toch iets meer tegenstand verwacht van Ter Werve, maar het zijn en blijven wel tweede klassers.

26 september 2018 om 22:45

Iets meer tegenstand? Het verschil is extreem groot. Ze betalen zelfs contributie.

26 september 2018 om 22:47

voor iemand die denkt dat je er niets over hoeft te zeggen heb je wel veel woorden nodig

26 september 2018 om 23:50

@pietverdriet Die incasseer ik met plezier

26 september 2018 om 22:53

Ik denk dat je een tweede klasser verwart met een team uit de tweede divisie(Katwijk bijvoorbeeld) als je had verwacht dat ze iets meer tegenstand zouden bieden.

27 september 2018 om 08:18

Inderdaad. Er zitten toch wel wat klasses tussen de eredivisie en 2de klasse. Je kunt eigenlijk alleen maar resoect hebben dst ze zover gekomen zijn. Het was gisteren voor beide amateurclubs mooi dat ze live op tv waren, maar voor de kijkers was het natuurlijk wel 1 groot drama.

Netjes gedaan van de jeugd en wisselspelers!

27 september 2018 om 06:43

Tegen een ploegje uit de tweede klasse is dit niet meer als een normale uitslag. Dit is het zevende niveau van Nederland.

Uiteraard een simpele overwinning. Wat mij opviel deze wedstrijd was dat Perr Schuurs opbouwend nog heel veel te leren heeft. Alles gaat naar links, omdat hij alleen maar naar links kijkt. En dan telkens naar het dichtstbijzijnde station. Dit is natuurlijk erg voorspelbaar en spelvertragend. Voor de rest kun je spelers niet echt beoordelen tegen zulke tegenstanders.

26 september 2018 om 22:42

Je zegt het eigenlijk al zelf. Tegen zo een tegenstander kan je geen spelers beoordelen. Ook jongens als Schuurs en Labyad gaan er niet vol in.

26 september 2018 om 22:53

Maar juist dit onderdeel van het spel zal tegen betere tegenstanders niet heel anders zijn. Vandaar dat ik alleen dit er uit pik.

26 september 2018 om 23:07

Het was een partijtje zomeravond voetbal en meet was het niet.

27 september 2018 om 07:33

Wanneer je in het tweede van Ajax speelt en je krijgt een kans in het eerste,ook al is dat tegen amateurs uit de tweede klasse. Fanoet je juist je surplus aan kwaliteit laten zien. En juist dat viel mij erg tegen bij Schuurs en Kristensen . De andere jongens zoals Neres,Vd Beek,Labyad enzovoort hebben gewoon het Eredivisie niveau. Kan me zo voorstellen dat ze nou niet echt het uiterste uit zichzelf halen tegen zo een tweede klasser met het risico op een blessure.

26 september 2018 om 22:58

Dit lag denk ik aan de wedstrijd. Bij Jong Ajax doet hij dit niet. Maar of hij het niveau aan kan betwijfel ik ook. Ik vond het allemaal wat braafjes wat hij laat zien. Hij gaat nooit een waardig opvolger worden voor De Ligt, maar dat zal sowieso lastig worden.

27 september 2018 om 07:28

Eén wedstrijd... Eén fucking wedstrijd en je durft al zo'n conclusie te maken. En dan je ga je ook nog eens projectie gebruiken in je beoordeling?

27 september 2018 om 07:48

Nee, Bierpens geeft aan dat Schuurs niet zo voetbalt bij Jong Ajax. Daarmee geeft Bierpens volgens mij wel aan dat hij ook wedstrijden van Jong Ajax kijkt. Dan kan hij toch prima zijn mening geven over Schuurs?

27 september 2018 om 09:19

Azrsenal, Bierpens zegt dat hij twijfelt of Schuurs het niveau aankan en dat hij nooit een waardige opvolger van De Ligt kan worden. Het niveau wat Bierpens bedoelt, is die van het eerste en Schuurs heeft welgeteld 1 wedstrijd op dat niveau gespeeld. Om dan gelijk zo'n conclusie te plaatsen. Daarnaast is dit voor De Ligt zijn derde seizoen als basisspeler, heeft hij al interlands achter zijn en is hij aanvoerder van het eerste. Dat mag je gewoon niet onderschatten...

27 september 2018 om 17:26

Klopt, maar als Bierpens in de wedstrijden van Jong Ajax de potentie van Schuurs kan inschatten kan hij toch prima een mening vormen?

27 september 2018 om 03:56

Deze reactie verbaast me. Dit was vorig jaar juist zijn grote kwaliteit. Ligt het misschien niet aan het oefenpotje?

Makkelijke overwinning. Labyab en schuurs als aankopen heel matig en zijn beneden het streef niveau. Leuk voor Gravenberch dat hij scoort bij zin debuut

Een 2e klasser? Spelen die vooraf nog voorrondes ofzo? Dacht dat de amateurs voornamelijk uit de divisies kwamen, maar dat had ik dus mis.

26 september 2018 om 22:54

Halve finale van de districtbeker halen geeft recht op voorrondes van het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Dit is wel echt het laagste niveau wat je ooit zult terugzien in de beker inderdaad.

26 september 2018 om 22:58

Ah vandaar! Dank. Toch een leuke kans voor de wat 'mindere' lokale amateurs

26 september 2018 om 23:36

Die amateurs moeten dan nog wel 2 voorrondes doorkomen, die in augustus gespeeld worden. Ter Werve had hierin veel geluk met een vrij loting in ronde 1 en een mede 2de klasse in ronde 2.

26 september 2018 om 22:54

Ja voordat de prof clubs instromen zijn er al aardig wat voorrondes gespeeld. Ik denk dat ze daarmee zo ver zijn gekomen.

Hoe nikszeggend het ook is, toch mooi dat labyad er gelijk twee maakt

Neem aan dat Donnie basis staat dit weekend? Anders zou je hem niet wisselen toch?

Als Gravenberg nog geen week geleden de jongste debutant ooit was, zal hij nu ook wel de jongste doelpuntenmaker ooit zijn neem ik aan. Twee leuke records in je eerste week bij het eerste.

26 september 2018 om 23:56

Ja, ook dat record pakt hij van Seedorf af. Is nu dus zowel jongste debutant voor Ajax 1 als jongste doelpuntenmaker. Jongst scorende debutant is de Ligt (2 jaar geleden tegen Willem II in de beker)

Ik weet dat de tegenstander nietszeggend is, maar wat beweegt Gravenberch toch sierlijk over het veld. Prachtige speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
H. ZiyechMiddenvelder2916
David NeresAanvaller298
K. HuntelaarAanvaller2816
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

115 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Jong Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Ajax 25 11 1 0
2017/2018 Ajax 23 6 0 0
2016/2017 Ajax 29 16 1 0
2014/2015 Silkeborg 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Kristensen mag weg voor tien miljoen en Dolberg is gratis af te halen’

Ajax werd donderdagmiddag gehuldigd op het Museumplein in Amsterdam. Meer dan honderdduizend fans waren afgereisd naar de hoofdstad waar uiteindelijk niet iedereen een plekje bij het podium kon bemachtigen. Verslaggever Kalum...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren