Udinese onderuit tegen Lazio ondanks weergaloze omhaal Bram Nuytinck

Lazio heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Udinese (1-2). De ploeg van trainer Simone Inzaghi kwam na rust op een 0-2 voorsprong, waarna Bram Nuytinck in de slotfase van de wedstrijd zijn mooiste doelpunt uit zijn loopbaan maakte. De ex-speler van onder meer NEC en RSC Anderlecht scoorde in de tachtigste minuut vanuit een fraaie omhaal.

Alle doelpunten in dit duel vielen na rust. Na precies een uur spelen kwam Lazio op voorsprong via Francesco Acerbi, die attent reageerde na een scherp indraaiende vrije trap. Doelman Simone Scuffet kreeg de bal niet goed verwerkt, waarna het voor Acerbi een koud kunstje was om de 0-1 tegen de touwen te schieten. De 0-2 liet niet lang op zich wachten. De Argentijnse middenvelder Joaquin Correa speelde zich in het strafschopgebied knap vrij en verdubbelde de voorsprong.

Udinese gaf ondanks de achterstand de hoop op een goed resultaat niet op en de jacht op de aansluitingstreffer werd geopend. Met nog tien minuten op de klok was het Nuytinck die op weergaloze wijze scoorde. Rodrigo De Paul bracht de bal vanuit een vrije trap het strafschopgebied in en vanuit een haast onmogelijke positie besloot de Nederlander het erop te wagen. Hij ging voor de omhaal en scoorde op fantastische wijze. Meer zat er in de slotfase niet in voor Udinese, waardoor Lazio met drie punten terugkeert naar Rome.