Invaller Depay wint met Lyon; Strootman pakt op het nippertje drie punten

Olympique Lyon en Olympique Marseille hebben woensdagavond geen fout gemaakt in de Ligue 1. Les Gones waren na één helft al klaar met Dijon, al bleef de Nederlandse inbreng met reservebeurten voor Memphis Depay, die laat in de wedstrijd nog wel inviel, en Kenny Tete beperkt. Olympique Marseille wist tegelijkertijd in extremis te winnen van RC Strasbourg en verzekerde zich zo eveneens van de drie punten. Lyon stijgt door de overwinning naar de tweede plek op vijf punten van koploper Paris Saint-Germain, terwijl Marseille met hetzelfde puntenaantal, en een minder doelsaldo, beslag legt op plaats drie.

Dijon - Olympique Lyon 0-3
De bezoekers hadden al een aantal kansen gekregen voordat Moussa Dembélé na iets meer dan een kwartier spelen de score opende. De spits werd door Tanguy Ndombele bediend met een goede steekbal, waarna hij uit een moeilijke hoek afrondde. De 2-0 van de aanvaller liet daarna niet lang op zich wachten, aangezien hij drie minuten na zijn eerste goal op acrobatische wijze een rebound op een eigen poging benutte. Via Martin Terrier werd het nog voor rust ook 0-3, waardoor Lyon in een zetel aan de thee ging. In de tweede helft probeerde Dijon nog wel de achterstand te verkleinen en leek door de tweede gele kaart voor Lucas Tousart in de laatste 25 minuten nog te mogen dromen van een punt. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg echter niet meer en de beste kans was in de slotfase zelfs nog voor de voor Bertrand Traoré ingevallen Depay.

Olympique Marseille - RC Strasbourg 3-2
In tegenstelling tot zijn collega-internationals in Dijon begon Kevin Strootman wel aan de aftrap namens les Olympiens en de middenvelder moest na een klein halfuur spelen toekijken hoe Steve Mandanda geen antwoord had op een van richting veranderd schot van Kenny Lala. Marseille liet het hier echter niet bij zitten en wist de wedstrijd in de laatste vijf minuten van de eerste helft compleet om te gooien. Dimitri Payet zorgde eerst met een penalty voor de gelijkmaker, waarna Morgan Sanson ook de 2-1 nog achter Matz Sels knalde. Vroeg in de tweede helft werd het na een directe rode kaart voor Jordan Amavi toch weer penibel voor de thuisploeg en dat kwam Marseille door een late gelijkmaker van Nuno Da Costa bijna duur te staan. Valére Germain tekende in de blessuretijd tot grote vreugde van het thuispubliek echter toch nog voor de winnende goal.

Wie verwacht jij dit seizoen hoger in de eindstand van de Ligue 1?