PSV meldt zich in volgende ronde KNVB Beker na ruime zege

Woensdag, 26 september 2018 om

PSV heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De formatie van trainer Mark van Bommel hoefde zich woensdagavond niet bovenmatig in te spannen om de uitwedstrijd tegen Tweededivisionist Excelsior Maassluis in winst om te zetten: 0-4. Van Bommel gaf nagenoeg al zijn vaste waarden rust.

Van de elf spelers die afgelopen weekeinde voor PSV startten tegen Ajax (3-0 zege), verscheen er geen één aan de aftrap in Maassluis. Dat leverde basisplaatsen op voor onder anderen Trent Sainsbury, Aziz Behich, Bart Ramselaar en Érick Gutiérrez, terwijl ook talenten als Jordan Teze, Michal Sadílek en Cody Gakpo de kans kregen zich te bewijzen. De thuisploeg verweerde zich in de eerste helft kranig, maar keek bij rust toch tegen een 0-2 achterstand aan.

De score werd na een kwartier voetballen geopend door Gakpo. De negentienjarige aanvaller kon na een voorzet van Teze geheel vrijstaand binnen tikken en luisterde zijn basisdebuut voor PSV zo op met een treffer. Excelsior Maassluis leek de theepauze vervolgens te gaan halen zonder verdere kleerscheuren, maar in de slotminuut van de eerste helft moest het alsnog voor een tweede maal vissen. Na een korte corner bracht Sadílek de bal in het strafschopgebied, waarna Sainsbury met het hoofd doel trof.

Vlak na de onderbreking had Donyell Malen de derde treffer voor PSV op zijn voet, maar zijn schot scheerde rakelings naast. De spits werd na een uur voetballen door Van Bommel naar de kant gehaald ten faveure van Ramon Pascal Lundqvist en hij zorgde luttele minuten na zijn rentree alsnog voor de 0-3. Het schot van de Zweedse middenvelder leek houdbaar voor doelman Jean-Paul van Leeuwen, maar viel uiteindelijk toch binnen. Nicolas Isimat-Mirin bepaalde daarna de eindstand uit een vrije trap van van Mauro Júnior.


Poll

Denk jij dat PSV de KNVB Beker dit seizoen wint?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ruim, ruim, ruim... 0 4 tegen amateurs zou ik niet ruim noemen. Al met al plichtmatig gespeeld en met weinig frivoliteit, maar dat weet je als je met een gelegenheidselftal speelt. Belangrijker: door en geen blessures.

27 september 2018 om 10:31

1-0 is een nipte overwinning, 0-4 is een ruime overwinning ongeacht je tegenstander.

Eerste helft vreselijk saai, tweede helft iets beter. Wel leuk om al die debutanten en jeugdspelers te zien. Verder niet veel over te zeggen, zakelijk op nog geen 50% gewonnen. Next!

Dit was eigenlijk zo'n wedstrijd die je niet moet kijken als PSV fan. Dan zag je nu de score en was je gewoon tevreden geweest. Nu heb ik de fout gemaakt door wel te kijken en zag dan zag je dus 90 minuten lang heel traag voetbal. Maargoed: niemand geblesseerd, paar jonge spelers die scoren en geen vermoeidheid bij het eerste team. En we zijn door. Prima avond dus.

26 september 2018 om 20:26

Inderdaad. Je hoopt vooraf wat spelers te zien uitblinken, maar die spelers sparen zichzelf ook. Als je er vol op klapt nodig je ook meer tackles en dergelijke uit en met spelers op dit niveau heb je een grotere kans dat ze je blesseren. En dan ook nog op kunstgras, waar de kans op blessures hoger ligt. Snap het dus ook wel.

26 september 2018 om 20:27

Ik had hem ook aangezet maar was een erg saaie pot inderdaad.. Ach, zonder kleerscheuren de volgende ronde eenvoudig veiliggesteld met louter reserves en mannen van Jong, dikke prima.

26 september 2018 om 20:54

Dit zijn juist wel de wedstrijden die ik graag kijk. Mooi de jeugd aan het werk gezien. Natuurlijk was het niet altijd goed, maar dat kan je ook niet verwachten. Team is niet ingespeeld. Prima resultaat en fijn dat de jeugd 90 minuten in psv 1 heeft gekregen. Geeft hun vertrouwen.

27 september 2018 om 08:11

Ik ken de grasmat toevallig. Op die mat moet je vooral niet al te hard je best doen, want dan eindig je de wedstrijd met 9 man omdat je wissels al na een helft op zijn door de blessures.

Eigenlijk moet je ploegen met zo'n slecht kunstgras (1e en 2e generatie) gewoon niet toelaten in het bekertoernooi.

PSV speelde terecht rustig aan, die goals komen tegen zo'n team toch wel.

Ik heb het waarschijnlijk gemist, maar is Romero nog steeds geblesseerd? Zie hem niet eens bij de reserves staan.

26 september 2018 om 20:27

Helaas wel

26 september 2018 om 21:43

Begin er wel een hard hoofd in te krijgen. Hij was toch net terug of in de laatste fase van herstel van een blessure toen PSV hem aantrok? Heeft de medische staf misschien iets gemist tijdens de keuring? Hij is nu al driekwart jaar geblesseerd. Het is een vaag verhaal aan het worden.

26 september 2018 om 22:30

Inderdaad. Had gehoopt dat hij komende maanden fit zou worden/wedstrijd ritme op doen zodat hij vanaf januari samen met guti als extra wapen ingezet zou kunnen worden.

27 september 2018 om 10:44

Sneekpsv

Precies! Ik maakte me afgelopen seizoen nergens druk om, laat die jongen lekker fit zijn in het komende seizoen! Maar we zin inmiddels alweer twee maanden onderweg en hij is nog steeds niet fit en valt steeds weer terug??? Wat is hier aan de hand zeg? Spelers die een kruisband afscheuren zijn na negen maanden weer fit en inzetbaar. Maar deze speler??

PSV makkelijk gewonnen met talenten uit de opleiding, ik denk dat er de komende jaren met van Bommel bij PSV als trainer meer talenten gaan doorbreken want hij kent ze van hun gezamenlijke tijd

26 september 2018 om 20:38

Van Bommel werd ruim nog geen half jaar geleden kampioen met de A1. Lijkt me toch een heerlijk voordeel dat je dan al zo lang met die jongens hebt gewerkt voordat je ze wederom in het eerste treft. Bij Cocu precies hetzelfde voordat hij uiteindelijk trainer van 1 werd. En hierna weer precies hetzelfde met Van Nistelrooy. Lijkt me ook voor die jongens een fijn vooruitzicht, voor degene die het gaan redden althans.

Prima, 0-4 in de tas en geen blessures. Had Ramselaar nog een goaltje gegund maar mocht niet zo zijn. Mauro erg technisch, maar fysiek niet heel denderend nog al valt dat met zijn postuur nog mee moet ik zeggen.

Wat me uiteindelijk het meest opviel was dat Behich en Gutierrez het na de wedstrijd samen leken te hebben over het kunstgras en dat ze er last van hun knieën van kregen, is wat ik opmaakte uit hun lichaamstaal.

Het pakt prima uit, maar ik vind het ook wel enigszins een gok om het elftal op 11 plekken te wijzigen. Als die eerste goal dan niet valt dan kan het nog een vervelende avond worden.

26 september 2018 om 20:42

"ik vind het ook wel enigszins een gok om het elftal op 11 plekken te wijzigen"

Je speelt met vijf internationals (room, Ramselaar, Gutierrez, Behich, Sainsbury) en een speler van Jong Oranje (malen) tegen een amateurclub. Hoe is dat een gok?

26 september 2018 om 20:51

Dat is een gok omdat je met een elftal speelt dat nog nooit heeft samengespeeld en dus geen gezamenlijk wedstrijdritme heeft. Daarnaast veel jeugd. Als je dan tegen een amateurteam komt te staan dat ervaren is en de bus parkeert kan het een lastige avond worden. Dat is het niet geworden, de goals vielen gewoon. Maar een compleet andere basis vind ik teveel van het goede. Maargied, de winnende trainer heeft altijd gelijk.

26 september 2018 om 21:45

Gezamenlijk wedstrijdritme is in dit geval overschat. Als je internationals van Nederland, Mexico, Curacao, Australie (2x) en Jong Oranje plus vijf talenten van de koploper van de eredivisie samen laat spelen, zelfs al hebben ze elkaar nog nooit eerder gezien, dan moet je toch sowieso gemakkeljk winnen van een amateurclub?

27 september 2018 om 08:13

Je onderschat het ingespeeld zijn toch wel. PSV verloor vorig jaar over twee wedstrijden ook in hun sterkste opstelling van de semi-profs van Osijek omdat die wel al op elkaar ingespeeld waren.

Aan de andere kant, dit elftal wat er nu staat is natuurlijk vaak de tegenstander van de basis-elf op de trainingen. Het is niet dat die jongens niet van elkaar weten wat ze kunnen. En als je ziet hoe Gutierrez met passjes strooit, alleen dat is al beslissend.

De nummer 7 van Maassluis was wel een van de weinige lichtpuntjes

26 september 2018 om 21:35

Was dat het kleine Marokkaantje? Speelde vorig jaar bij excelsior o19, leuk aan de bal, goede techniek alleen weinig overzicht en geen fysiek helaas.

26 september 2018 om 21:41

Typisch marokkaantje ja, fysiek zwak, geen winnaarsmentaliteit, weinig tot geen rendement en doet nooit iets beslissends.

26 september 2018 om 22:45

@DVV en JuanLuis, zien jullie zelf niet in hoe denigrerend dat klinkt: 'Marokkaantje'? Om nog maar te zwijgen over 'typisch Marokkaantje'. Dat raakt simpelweg kant noch wal.

27 september 2018 om 07:09

@kyle Ik bedoel er niks denigrerends mee hoor. Als het een kleinNederlandertje, Turkje of Braziliaantje zou zijn zou ik het ook zeggen. Het gaat er om dat ik niet zeker wist wie gister nummer 7 had. Normaal gesproken is hij het. En het is een Marokkaan en hij is klein, dus weet iedereen gelijk over wie ik het heb. Niet overal gelijk iets negatiefs achterzoeken.

Die Behich was wel enorm matig zeg. Sadilek en Teze speelden wel goed.

26 september 2018 om 21:41

Waarom was hij matig dan?

26 september 2018 om 21:46

Enorm veel slechte aannames en passes.

Maasluis doet het iets slechter dan Ajax, maar het zijn natuurlijk ook amateurs. Ontopic: Mooi voor PsV dat ze eindelijk met veel talenten werken. Ik denk dat PSV de komende jaren de dienst gaat uitmaken als ze van Bommel als coach houden. De CL is nog te hoog gegrepen voor ze, maar de Nederlandse competitie gaan ze domineren. Het spel zit er fris uit en de jonge jongens worden makkelijk ingepast.

PSV heeft een hele goede lichting, het aantrekken van ex spelers voor de jeugdteams en expertises begint zijn vruchten af te werpen: de Jongh, Zenden, Nistelrooij, Dirx, Lucius. Weet iemand hoe het nou zit met het aantrekken van die Iranese Messi? PSV werd namelijk genoemd. Hier en daar trekken ze ook begnadigde talenten aan vanuit andere landen.

Netjes met 0-4 gewonnen op 70 procent. Basisspelers kregen allemaal rust, en ook geen blessure's opgelopen.

Wordt eens tijd dat we weer een keer in de finale staan. Dat is ook al 5 jaar geleden.

26 september 2018 om 21:24

Hopen dat je angstgegner Feyenoord ontloopt

Hoe zit dat voor zondag eigenlijk als ze tegen twente moeten spelen?

26 september 2018 om 21:31

Bekerwedstrijden hebben hier geen invloed op als het goed is

In de CL is het plaatsvervangende schaamte als je kijkt hoe weinig PSV supporters mee gaan naar uitwedstrijden... Maar naar Maassluis lukt het ze wel... lachwekkend!!

27 september 2018 om 00:20

Een avondje PSV kijken in Maassluis is dan ook wel wat makkelijker geregeld dan een avondje Barcelona of Milaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
C. GakpoAanvaller161
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman340
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

22 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Jong PSV 9 4 0 0
2018/2019 PSV 4 0 0 0
2017/2018 PSV 31 1 2 0
2016/2017 PSV 27 5 1 0
2016/2017 FC Utrecht 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van Hooijdonk ziet pijnpunt bij PSV en roept op tot vervanging van drietal

Pierre van Hooijdonk vindt niet dat PSV een modderfiguur heeft geslagen. De oud-spits stelt bij de NOS dat de Eindhovenaren op basis van het puntenaantal een erg geslaagd Eredivisie-seizoen hebben gekend....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 mei
Juventus heeft Jürgen Klopp benaderd om de opvolger van Massimiliano Allegri te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren