‘Ik heb het wel vaker over hem gezegd: ik haat Virgil van Dijk’

Dinsdag, 25 september 2018 om

Virgil van Dijk maakte in januari de overstap van Southampton naar Liverpool. De 27-jarige Oranje-international maakt tot dusver een zeer goede indruk in het shirt van the Reds, stelt Troy Deeney. De aanvaller, die eerder al lovend was over Van Dijk, ziet de Nederlander als de ideale partner van Joe Gomez in de defensie van de Engelse topclub.

“Ik heb het wel vaker over hem gezegd: ik haat Van Dijk”, aldus de aanvaller van Watford in gesprek met de BBC. “Ik haat het om tegenover hem te staan. Hij is te groot, te sterk, te snel, te goed aan de bal, houdt van vechten en heeft een goed hoofd vol haar. Een gast die ook een luchtje op zijn hoofd doet, dus het ruikt heerlijk! Als hij je voorbij rent, is het van: ik kan je niet pakken, maar...”

Martin Keown, voormalig verdediger van onder meer Arsenal en de nationale ploeg van Engeland, stelde afgelopen weekend dat Van Dijk en Gomez vandaag de dag het beste centrale verdedigingsduo in Europa is. Deeney is eveneens lovend over de kwaliteiten van de 21-jarige stopper. “Ik heb al eerder aangegeven: ik heb gigantisch veel respect voor Gomez.”

“Hij kan voor de komende vijftien jaar de centrale verdediger van Engeland zijn. Het is echt een beest van een speler. En aangezien hij naast iemand als Van Dijk speelt, kan hij alleen maar beter worden”, besluit Deeney. De dertigjarige spits concludeerde in april van dit jaar al dat Van Dijk ‘verreweg de beste verdediger van de Premier League’ was.


Poll

Is Virgil van Dijk de beste verdediger van de Premier League?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door droppie)

''een gast die ook een luchtje op zijn hoofd doet, dus het ruikt heerlijk! Als hij je voorbij rent, is het van: ik kan je niet pakken, maar...” Hahaha.. geweldig !!

25 september 2018 om 17:12

Troy Deeney is echt een heerlijke cultspits haha!

En nog een goede doelpuntenmaker ook.

25 september 2018 om 17:21

Heb de laatste tijd meerdere interviews van hem langs zien komen, is echt een prima ketel. Staat met beide voeten op de grond en heeft een goede dosis humor. Kunnen veel moderne voetballers nog wat van leren.

Edit: Zie nu dat ik hem een prima ketel noem ipv kerel. Wel fijn dat ik duimpjes omhoog krijg van mensen die hem ook een goede ketel vinden!

25 september 2018 om 18:10

Een kussentje op de grond en dan op zn knietjes. Deze man is wel heel erg onder de indruk. Van dijk is natuurlijk ook wel een beest van een verdediger. Beste wat wij momenteel hebben en er zit nog een beetje rek in.

Geweldige analyse haha, heeft eigenlijk alles om tot een der besten uit te groeien, die nonchalanche er nog uit en de weg is vrij! Jammer dat spelers niet altijd bij oranje presteren zoals bij hun club.

25 september 2018 om 16:49

VVD doet het anders niet slecht bij Oranje hoor?

25 september 2018 om 16:55

Hij doet het zeker niet slecht, maar ik vind hem nog niet zo dominant als bij Liverpool. Echter, top spelen bij je club en datzelfde niveau behalen bij de nationale ploeg is enorm lastig.

25 september 2018 om 17:11

Hij heeft in Oranje dan ook wel weer hele andere spelers om zich heen staan. Een Messi lijkt in het Argentijnse elftal ook niet op de Messi van Barcelona....

Haha, mooie gast die Deeney. En het is natuurlijk wel een sterke analyse over 'onze' Virgil. Hij is o zo compleet.

Maar ben het ook zeker met 'm (en Keown) eens dat Gomez ook echt een grote kan worden. Hij is razendsnel, heeft echt een goede tackle en is kopsterk. En bovendien kan hij ook geweldig opbouwen. Vooral dat laatste valt me al langer op; hij durft echt een aanvallende linie over te slaan en kan middenvelders uitstekend aanspelen. Vond het persoonlijk dan ook helemaal niet gek dat Klopp niet nog voor een extra verdediger ging, aangezien deze Gomez (die met blessures kampte) nog achter de hand was.

Ik zie geen moment wat anderen wel in hem zien maar ben zo eerlijk om te zeggen dat ik maar tot op zekere hoogte verstand heb van voetbal. Persoonlijk vind ik van Dijk een slungel die Oranje niet echt sterker maakt. Gewoon een middelmatige verdediger, meer niet.

25 september 2018 om 17:41

Wat verwacht je dan van een verdediger? Wanneer is een verdediger volgens jou goed?

25 september 2018 om 18:09

Een slungel? Dat is iemand die lang en dun is. Volgens mij is Virgil van Dijk aardig breed en is goed aan de bal. Dus hoe kom jij aan slungel?

25 september 2018 om 20:29

@gabstra Mooi dat je eerlijk ben en aangeeft dat je er geen bal van snapt, graag ook niet reageren als je het niet goed kan onderbouwen met enige kennis. Hierbij neem ik ook aan dat je het voetbal niet continu volgt, bij Nederlands efltal is van Dijk continu een van de betere spelers en bij Liverpool wil ik niet eens ovet beginnen. Maarja achjaa wellicht heb ik er dan weer te veel verstand van.

25 september 2018 om 21:27

@carribean. Ik weet niet welke samenleving jij in leeft maar in die van mij mag ik gewoon een mening hebben en reacties geven op openbare sites. Prima als ik dan wordt tegengesproken maar vertel verder lekker thuis wie er wel of niet zijn mond mag opendoen. Ik zie niet zoveel in van Dijk maar hoop dat ik het verkeerd zie. Maar ik heb klaarblijkelijk niet gezien wat jij allemaal hebt gezien met je voetbalverstand. Dat kan..

25 september 2018 om 21:50

@gabstra

Mooi verhaal, zolang je er geen verstand van heb blijft het zinloos om te reageren en zoiets te roepen. Ik kan ook zinloos roepen dat jij het samenleving niet snapt, maar als ik daar geen verstand van heb of jouw situatie niet snapt is het zinloos om zoiets te roepen.

Het feit al dat je roep dat van Dijk dit Oranje niet sterker maakt is natuurlijk een grootte grap, dan kan je wel zeggen dat is mening maar kom op. Is net alsof ik roep dat Messi en Ronaldo slecht zijn zonder goed te kunnen onderbouwen waarom. Een Oranje op dit moment met van Dijk, Frenkie de Jong, Depay, de Ligt, Wijnaldum etc. Zijn jongens waar we op moeten bouwen en dan loop je te roepen dat van Dijk een slungel is die oranje niet beter maakt. Van dijk is de ruggegraat van onze verdediging, heb je gezien hoe Blind stond te schutteren tegen Peru en Frankrijk en tevens zag de Ligt er niet altijd even zeker uit. Maar van De Ligt weten we dat hij exponentieel goed is maar nog jong, maar voor de verdediging is van Dijk enige zekere en dan loop jij hem een middelmatige verdediger te roepen? Common, grow up.

26 september 2018 om 07:47

Jij gaat wel heel ver caribbean. Iemand mag niet reageren omdat ie er geen verstand van heeft? Jij maakt hem helemaal mooi. Ik ben het niet met Gabstra eens. Ik vind van Dijk een fantastische verdediger. Snel, sterk, sierlijk aan de bal zelfs. Soms wat flegmatiek, maar dat komt ook weer door zijn goed voetballende oplossingen. Ik vind dat je Gabstra best wat argumenten kunt geven waardoor je hem wellicht kan overtuigen. Iemand zijn mond laten houden, daar schieten we niet veel mee op.

26 september 2018 om 08:43

"...maar ben zo eerlijk om te zeggen dat ik maar tot op zekere hoogte verstand heb van voetbal....", hij zegt dat ook zelf dus.
Beetje vreemd om een erkend Nederlandse topverdediger een slungel en middelmatig te noemen, twee punten die juist totaal niet past bij een beer en boven-categorie speler als V.vanDijk en dan meteen als excuus toe geeft geen verstand te hebben dan vraag je toch ook zelf om een passende reactie, tja..

28 september 2018 om 12:02

@FrankBollegraf Gabstra heeft een mening die misschien niet strookt met wat heel veel mensen hier roepen maar hij heeft niet geheel ongelijk. In de PL is deze jongen enorm gehyped maar zie hem in Oranje toch keer op keer de fout in gaan, laatste keer was de trage Giroud onze Virgil te snel af en dat soort fouten maakt hij als je een beetje oplet iedere wedstrijd opnieuw, een de Ligt mag zulke fouten gezien zijn leeftijd maken maar van Dijk niet, ik zou van Dijk laten banken en de Vrij erin zetten, is verdedigend niks minder maar opbouwend vele malen beter.

En in Nederland kraakt een Aad de Mos hem af omdat hij ''loopt te slapen'' en een keer een steek laat vallen, alsof iedere topverdediger altijd foutloos speelt. Alsof een Nesta of een Sergio Ramos nooit een foutje maakt. Ineens die jongen helemaal afkraken omdat hij Cavani, een Europese topspits niet onder bedwang had bij een goal. Hij doet 9 van de 10 keer alles goed en maakt dan weleens een fout, net zoals een top spits heel af en toe ook een 100% kans kan missen of een Buffon een keertje een bal heeft laten glippen.

Gelijk helemaal dramatisch doen in Nederland wanneer een topper een foutje maakt. Ondertussen noemen al die zogenaamde analisten De Ligt ''de beste verdediger van heel Europa''. Dat hebben figuren zoals Hans Kraaij en Johan Derksen en Jack van Gelder letterlijk gezegd. Helemaal gestoord om een verdediger die alleen nog maar in de Eredivisie is getest uit te roepen als de beste. Misschien wordt hij het over een jaar of 5, maar doe even normaal zeg. Van Dijk is op dit moment zeer zeker één van de betere in Europa naast spelers als Sergio Ramos. Ramos heeft het natuurlijk langer getoond maar als Van Dijk dit niveau vasthoudt kan hij ook in een rijtje ooit staan naast een Chiellini of Ramos.

Ik zie Van Dijk ieder weekend voetballen. Hij is fysiek super sterk, maakt goede beslissingen, is snel, is aan de bal sterk, van de bal sterk, staat zijn mannetje en verdedigt gewoon goed met een jonkie als Joe Gomez naast hem.

Die Nederlandse analisten kijken iets teveel naar de Eredivisie.

25 september 2018 om 18:48

Aad de Mos is nou typisch iemand die controversieel is, maar ook flink zijn best doet om het te zijn. Die jonge verdediger van Jong PSV zou ook veel beter zijn dan De Ligt.

Van Dijk is zo compleet en als je hem in het stadion ziet dan zie je helemaal hoe hij een team neerzet. Hij is constant bezig met praten tegen de ploeg en dat missen de mensen die af en toe een wedstrijdje meepakken.

25 september 2018 om 20:38

Dat ook nog. Die lachebekjes hier op de Nederlandse tv in programma's als Rondo en VI zeggen even tussen neus en lippen door dat Van Dijk geen leider is.

Ondertussen kijk je naar de PL en zie je hem continu spelers op hun plek zetten en aanvoeren. Afgelopen weekend nog zal ik hem allerlei gebaren maken naar Robertson om op te komen of terug te zakken. Hij wees ga naar voren, want er lag een gat die hij kon bespelen. Hij is gewoon nu al een leider bij Liverpool.

Van Dijk hoort tegenwoordig bij de beste cv's ter wereld, ook qua naam. Vind het alleen jammer dat hij bij het Nl elftal nog niet op dat niveau zit. Maar goed, komt wel als het gaat lopen. Over Gomez.. Geweldig talent natuurlijk. Die jongen is een echte atleet en hij laat het ook verdedigend zien. Nog even wachten voordat we dit hey beste duo gaan noemen, maar ze zijn goed op weg.

Zeker leuke speler en goed maar wordt hier overschat zoals zovaak bij Nederlanders. Vertonghen vindt ik ook beter dit seizoen.

25 september 2018 om 23:26

Oh dus Troy is een Nederlander?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7652
4.Arsenal6024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

164 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Liverpool 31 3 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
2017/2018 Southampton 12 0 0 0
2016/2017 Southampton 21 1 4 1
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt: ‘Ik heb Atlético Madrid maar even ontvolgd op Instagram’

Het Nederlands elftal verloor in eigen huis met 2-3 van de Duitsers door een late tegentreffer. Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk waren in de eerste helft niet het stabiele...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren