‘Toen dacht ik: het lukt in Nederland gewoon niet, ik moet wat anders proberen’

Vrijdag, 28 september 2018 om 21:30Chris Meijer • Laatste update: 22:05

In maart 2016 verruilde Edwin Gyasi de Nederlandse velden voor een avontuur in Noorwegen. De 27-jarige aanvaller speelde achtereenvolgens voor AZ, Telstar, De Graafschap, FC Twente, Heracles Almelo en Roda JC Kerkrade, alvorens hij naar Aalesunds FK vertrok. In Scandinavië groeide hij uit tot international van Ghana en verdiende hij een transfer naar CSKA Sofia.

Bij Roda zat hij halverwege seizoen 2015/16 niet meer bij de wedstrijdselectie. "Toen dacht ik: het lukt in Nederland gewoon niet, ik moet wat anders proberen in een andere omgeving. Ik had het idee dat ik een stapje terug moest zetten om later weer een stap vooruit te kunnen zetten. Ik verliet Nederland met het idee: ik ga gewoon mijn best doen en we zien wel waar het eindigt", aldus Gyasi in gesprek met Voetbalzone.

Het volledige interview met Edwin Gyasi verschijnt morgen op onze website

"Ik had goede verhalen over Noorwegen gehoord en dacht: waarom niet? Het heeft mij vooruit geholpen. Je wilt natuurlijk altijd meer als voetballer en ik hoop dat ik nog verdere stappen kan zetten. Ik kreeg daar het vertrouwen dat ik ging spelen. Ik miste dat in Nederland", vervolgt de vijfvoudig Ghanees international. "Ik werk hard en ik hoop dat ik de goede weg kan blijven volgen. Ik ben dankbaar voor alles wat er op mijn pad komt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

2 reacties (laatste reactie door tegengif)

Moraal van het verhaal: iedereen is anders en wat voor de ene een onbewandelbare route lijkt is voor de ander juist de uitkomst. Overweeg je keuzes goed, maar doe waar je het beste gevoel bij hebt. Neem financiële overwegingen daar wel in mee, maar neem dat niet als belangrijkste issue.

Was bij fct een leuke speler.. net als die handige speler van Excelsior destijds.... panaatje hier en daar... wie was dat ook al weer?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

4 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren