Van Bommel hing uitspraken van Schöne op in kleedkamer PSV

Maandag, 24 september 2018 om 19:08Dominic Mostert

PSV haalde voorafgaand aan de topper tegen Ajax (3-0) inspiratie uit de uitspraken van Lasse Schöne. De middenvelder van Ajax zei In aanloop naar de wedstrijd dat zijn ploeg na zondag bovenaan zou staan in de Eredivisie. Eerder gaf Steven Bergwijn al aan dat de spelers van PSV erover hadden gesproken en nu zegt Denzel Dumfries dat de citaten zelfs waren opgehangen in de kleedkamer.

Trainer Mark van Bommel besloot de woorden uit te printen en op te hangen. "Het hing er niet zo heel groot, het was een A4'tje op het bord", aldus Dumfries in gesprek met PSV TV. "Als je dat ziet is het een motivatie. Hij hangt er en natuurlijk praat je er met de jongens over, maar de trainers zeggen er niets over."

"Dat is iets wat je meeneemt naar de wedstrijden toe", aldus Dumfries, die niet meer weet of zijn oude trainers Alex Pastoor (Sparta Rotterdam) en Jurgen Streppel (sc Heerenveen) weleens iets soortgelijks deden. "Ik kan het me niet meer herinneren, maar ik denk dat iedere trainer het wel zou ophangen, toch?"Gerelateerd

Meer sportnieuws

129 reacties (laatste reactie door constant kante)

Precies waarom je als Schöne dit soort dingen niet moet zeggen. Los van of de tegenstander het ophangt zoals nu, het motiveert ze wel en het slaat keihard terug als je vervolgens niks te vertellen hebt in de wedstrijd. Snap ook echt niet waarom hij het keer op keer blijft doen.

24 september 2018 om 19:47

Wat moet ie dan zeggen Psv blijft bovenaan staan?

24 september 2018 om 19:53

Dat zijn ondertussen iets realistischer uitspraken

24 september 2018 om 20:02

Dat ze het op het veld moeten laten zien en dat hij geen grote uitspraken gaat doen. Dat moet hij zeggen

24 september 2018 om 20:41

Als je niet snapt dat dit niet handig is, is het hopeloos gestekd met je.

24 september 2018 om 20:41

Als je niet snapt dat dit niet handig is, is het hopeloos gesteld met je.

24 september 2018 om 20:58

Gewoon niets over de ranglijst zeggen. Je gewoon niet tot zulke uitspraken laten verleiden. Hij is toch een ervaren prof.

24 september 2018 om 19:51

Hopelijk voor Ajax heeft Lasse nu wel zijn lesje geleerd

24 september 2018 om 21:50

Alsof de tegenstander anders niet gemotivieerd is in hun thuiswedstrijd tegen Ajax.

Dit is voetbal, je kan weleens de uitwedstrijd tegen je grootste concurrent verliezen. Wat heb ik afgelopen tijd al niet voorbij zien komen, er deugt niets meer van Blind, er deugt niets meer van het technisch beleid van Ajax, Schone is schuldig, die had nooit met veel bravoer een interview mogen geven.

De volgende keer is de Ligt weer helemaal fit, is Bande er weer bij, zit veltman weer op de bank en heeft PSV drie blessures. En dan deugt er niets van van Bommel, zoals er niets van van Bomel deugde toen ze afgelopen week van Barcelona verloren. Dan is Ten hag weer geweldig bezig en is overmars weer de beste TD van nederland.

Zo gaat het nu eenmaal in Nederland. Barcelona verloor gisteren punten tegen Girona. Om een of andere reden wordt daar niet meteen alles en iedereen afgebrand, dit kan alleen maar in Nederland.

25 september 2018 om 14:15

Speedyafc

Nou ja, uiteraard! Tegen Ajax kunnen de PSV spelers altijd net wat meer dan tegen welke andere tegenstander ook. Kenneth Perez zei dat zaterdag ook al, zelfs tegen Feyenoord is PSV niet zo gemotiveerd als tegen Ajax.

Maar dan nog, als een jonge speler onverstandige dingen zegt in zijn onschuld, akkoord. Maar een routinier als Schone moet zo langzamerhand toch wel beter weten? Hoe lang loopt die jongen nou al mee? En dan nog dit soort dignen roepen, nadat je al een aantal van die dingen riep afgelopen seizoen die keihard terug kwamen? Tuurlijk gaat zo'n Van Bommel dat gebruiken! Logisch.

Maar verder ben ik het wel met je eens dat dit allemaal betrekkelijk is. Van Bommel is nu weer toptrainer, Ten Hag een flapdrol Overmars weer even een matige TD, etc. etc. Over een maandje of twee kan het weer allemaal anders zijn, daarin heb jij gewoon gelijk! Bij PSV zagen we eerder exact hetzelfde met Cocu, eerst niks toen toptrainer, toen toch weer twijfels en uiteindelijk ging hij als toptrainer de deur uit. Maar in Turkijke toch weer een matige trainer. Marcel Brands idem dito.

25 september 2018 om 01:09

Uitspraken doet hij enkel en alleen om zieltjes te winnen. Ajax supporters vinden het prachtig als spelers dergelijke taal uitslaan. WZAWZDB. Laat me niet lachen.

Schone: "psv gaat tegen ons geen kampioen worden"
- PSV vernederde Ajax - tot op het bot - en werd kampioen.

Schone: "dit gaan we niet meer weggeven"
- Daar dacht Bryan Smeets anders over

Schone over Jorgensen: "hij gaat Feyenoord geen kampioen maken"
- Jorgensen maakte Feyenoord kampioen.

Schone: "feyenoord gaat het uit handen geven, dat doen ze altijd."
- Feyenoord verspeelde (in tegenstelling tot Lasse zelf het seizoen ervoor) de titel niet op de laatste speeldag.

Schone: "wij staan uiteindelijk met die schaal"
- Ja, nee dus.

Schone: "volgende week staan wij bovenaan"
- Hij werd in de rust gewisseld. Toen het al 3-0 stond. 5 punten, Lasse.

Voel je vrij om dit hilarische rijtje aan te vullen.

Lekker vaasjes blijven gooien als PSV weer in de laatste minuten wint.

24 september 2018 om 19:14

Shone gaat tenminste uit van eigen kracht.
Ajax is gewoon beter dan psv voetballend.
Tactisch zijn we helaas gisteren nat gegaan kan gebeuren.
Veranderd niks aan dat shone mag zegen wat hij denkt de beste ploeg moet namelijk kampioen worden en dat is aantoonbaar Ajax. vereweg een surplus aan kwaliteit.
Psv heeft gisteren gewoon geprofiteerd van een tactische blunder.

24 september 2018 om 19:16

Schöne mag zeggen wat hij wil roepen waar het hem uitkomt maar hij was zo ontzettend slecht gisteren dat hij misschien beter even z'n mond kan houden...

24 september 2018 om 19:17

Zolang hij ervan uit gaat en niet waar maakt mag ie van mij dat vooral blijven doen!

24 september 2018 om 19:17

We hebben nou niet echt het recht om te zeggen dat we aantoonbaar de beste ploeg zijn 😂.

24 september 2018 om 19:22

"voetballend" is ajax misschien beter (en dan bedoel je denk ik technische kwaliteiten), maar andere kwaliteiten zoals fysiek en mentaal zijn minstens zo belangrijk.

PSV zette in de eerste helft enorm veel druk en Ajax kon daar met al zijn "voetballende kwaliteiten" niet onderuit voetballen. Het was meer dan alleen die tactische blunder dat PSV zo domineerde.

24 september 2018 om 19:24

In jouw beredenering maakt Ajax dan al jaren tactische blunders en dan vooral tegen Psv, misschien is Ajax wel helemaal voetballend niet zoveel beter als men wil doen vermoeden.

Tegen AEK stonden dezelfde spelers op het veld en werkte het wel en toen was het ook geen tactische blunder maar was iedereen lyrisch, weet je wat het is men overschat zichzelf gewoon en dit PSV is helemaal niet minder als dit Ajax al willen Ajacieden dat niet zien.

Als je het naast elkaar legt ontloopt het elkaar niet veel, voorin heeft PSV ook gewoon veel kwaliteit met Bergwijn en Lozano, als je die afzet tegen Neres en Tadic dan ontloopt dat elkaar niet veel, het middenveld is ook gewoon in evenwicht en achterin geeft men niks weg, het is degelijk maar stabiel en echt niet minder als Blind en de Jong samen. En daarnaast zou ik veel liever Dumfries hebben als Mazraoui, Tagliafico en Angelino vindt ik om het even.

Het ontloopt elkaar helemaal niet veel en daarnaast vind ik de bank van PSV toch wel wat beter met Malen, Guti, Sainsbury en Ramselaar. De enige die bij Ajax echt wat toevoegt vanaf de bank is v.d Beek en Dolberg als die ooit weer de oude wordt.

24 september 2018 om 19:25

Door die uitspraken gaat hij toch niet uit van eigen kracht? Hij zegt iets over tegenstanders. Hij kan ook zeggen, wij bereiden ons zo goed mogelijk voor en gaan voor de overwinning. Dat zegt iets over hoe je t als team gaat doen, welk proces je gaat volgen, maar je spreekt je niet uit over de uitslag en al helemaal niet over die van tegenstanders. Nou ja, dat moet je natuurlijk zelf weten. Maar als je t doet, zijn dit de onderwerpen op een voetbalforum. Niet dat dat erg is.

Maar als jij tegen de pers zegt hoe je je gast voorbereiden, lijkt me dat niet iets waarvan tegenstanders later zullen zeggen dat t op t prikbord werd gehangen als motivatie.

T past wel in het rijtje “dit was de kampioenswedstrijd” van Dries Mertens na psvxfeijenoord.

24 september 2018 om 19:29

Breekijzertje, dat je dit nog durft te zeggen na gister. Zowel tactisch als voetballend als fysiek en mentaal op alle fronten afgetroefd. Ik dacht echt dat het een gelijk opgaande pot zou worden, maar we lopen gewoon mijlen ver achter.

24 september 2018 om 20:00

Ajax is in helemaal niks beter dan psv. Ook in de kampioenswedstrijd zijn ze helemaal zoek gespeeld, en gisteren dus weer. Probleem van Schone is dat hij heel veel praat, maar zijn woorden niet omzet in daden.

24 september 2018 om 20:14

Aantoonbaar? Hahaha sorry hoor ik moet even gieren. Omdat je een paar wedstrijden hebt gewonnen tegen buitenlandse suptoppers uit competities die nog minder zijn dan de eredivisie? Als er iets aantoonbaar is dan is het jullie gebrek aan prijzen de afgelopen jaren in tegenstelling tot PSV. Accepteer gewoon dat PSV beter is op het moment. Omdat je selectie op papier meer geld waard is maakt dat je nog niet beter.

24 september 2018 om 20:21

Ten hag heeft inderdaad een tactische blunder gemaakt, maar het echte verschil zat hem in de mentaliteit tussen PSV en Ajax (zoals ook bij studio voetbal werd gezegd speelde PSV “met het mes tussen de tanden”). Deze mentaliteit bereik je onder andere door de spelers zo aan te scherpen met de arrogante uitspraken van een Schöne.

24 september 2018 om 20:26

@breekijzertje zeer vermakelijk om te lezen. Redelijk beperkte kijk als je het mij vraagt. Voetbal is meer dan alleen positiespel. Dat je dat nog niet doorhebt zegt genoeg. Ik zal persoonlijk niet zeggen dat PSV mijlenver voorop loopt tov Ajax maar momenteel laat PSV gewoon meer zien. Mentaliteit, fysieke kracht en teambelang is iets waar PSV gewoon verder in is. Voetballend wordt het ook steeds leuker (dit komt denk ik door van Bommel tov Cocu). Mooie tijden dus voor de PSV supporter.

24 september 2018 om 21:48

David wint van Goliath door onderschatting. En Ajacieden zorgen op een of andere manier er altijd voor dat PSV'ers weer net iets strijdlustiger worden. Zowel spelers als supporters. En Ajacieden kunnen dat zelf niet opbrengen blijkt telkens weer.

24 september 2018 om 22:11

@breekijzertje.

Ben jij de broer van Schone? Ajax is beter dan Psv? Waarop baseer jij dat? Het gaat er in het voetbal om dat je doelpunten maakt. Niet dat je beter positiespel speelt. Ajax heeft al jaren niks meer gewonnen en dus lijkt het me niet gepast om dergelijke uitspraken te doen. Eerst maar weer eens kampioen worden en dan mag je je arrogante mond weer open trekken. Voorlopig is PSV de baas. En ook Feyenoord heeft het met 5 prijzen in 4 jaar beter gedaan dan Ajax. Geen woorden maar daden!

25 september 2018 om 01:12

Door precies deze denkwijze gaat het telkens fout. Voetballend de betere bla bla bla. Laatste titel is uit de tijd dat Beatrix nog onze koningin was.

25 september 2018 om 06:46

Dat jij joham cruijf schalen prijzen noemt mag jij weten knul.
Ajax is en blijft gewoon beter daar veranderd 1 wedstrijd niks aan.
Jullie zullen in de arena merken wat echt weggespeeld worden is want dan worden jullie 90 minuten tegen eigen goal aan genageld.

25 september 2018 om 08:56

@breekijzertje

Ok laten we het dan over kampioenschappen hebben. Hoeveel heeft Ajax er de afgelopen jaren gehaald sinds dat de Boer weg is? Precies ja 0, in tegenstelling tot PSV die maarliefst 4x kampioen is geworden in 5 jaar en dit jaar wã©ã©r steevast bovenaanstaat. Zelfs Feyenoord heeft meer gewonnen dan jullie!

Om nog maar niet te spreken over de onderlinge wedstrijden dit jaar. Jullie zijn in 2018 tot 2x toe met 3-0 vernererd en kansloos naar huis gestuurd tegen Psv, en maar blijven roepen dat je beter bent hahahaha.

Nogmaals, omdat je selectie veel geld waard is betekend dat nog niet dat je op het veld beter bent. Je hebt het in een eerdere post over aantoonbaar, het enige wataantoonbaar is ixs dat Ajax al jaaaaaren niks meer gewonnen heeft in tegenstelling tot andere clubs in dit land.

En we gaan het in de Arena merken? Waarom niet in Eindhoven dan? Jullie zijn toch zo meesterlijk goed maar in Eindhoven hebben jullie al jaren niks te vertellen. En over de Arena gesproken, vorig jaar hebben we een keer met 3-0 verloren maar historisch gezien presteren wij onderling in de Arena beter dan jullie, notabene jullie eigen stadion hahaha!

Hou je zelf toch niet voor de gek en zie de realiteit in dat jullie al decenia lang teren op een status die in een ver ver verleden is verdiend toen de voetballerij een totaal andere vorm had. Jullie zijn niet beter dan de rest omdat je in een ver verleden een hoop prijzen hebben gehaald, het draait om nu en nu presteert PSV al jaaren beter dus accepteer gewoon dat je de nummer 2 bent want dat is aantoonbaar.

24 september 2018 om 19:20

'Feyenoord gaat het uit handen geven, dat doen ze altijd.'

Nu ben ik niet objectief, want ik heb een seizoenkaart in De Kuip, maar dit vond ik echt een nare uitspraak. Oncollegiaal. Laat het lekker op het veld zien

24 september 2018 om 19:35

Elke keer wanneer Schone basiskracht is pakt Ajax geen prijzen. Die man kost ons altijd punten op cruciale momenten. Zijn loopvermogen en handelingssnelheid is tergend langzaam. Dan krijg je dat.

24 september 2018 om 20:36

@est-1913

Een beetje mens die niet aan een minderwaardigheidscomplex lijdt, haalt zijn schouders op over dergelijke uitspraken. Dat jij die uitspraken letterlijk weet te citeren, toont aan dat je vol zit met opgekropte frustraties over iets dat werkelijk nergens over gaat. Als die uitspraken nu kleinerend waren geweest voor Psv, had je misschien nog een punt, maar ze gaan niet eens over Psv. Het is niets anders dan grootspraak en als je daar al snachts wakker van gaat liggen, moet je wel een heel moeilijk leven hebben.

24 september 2018 om 20:53

Haha scepticus waarom zou hij met frustratie zitten? Ik denk juist het tegenover gestelde aangezien het nooit wat uithaalt met schone. Het is weer ouderwetse grootspraak en arrogantie wat schone al jaren laat zien waarmee hij Zich compleet belachelijk maakt. Ik zou als Ajax zijnde eens met hem gaan praten

24 september 2018 om 20:52

Klopt irriteer me er als Ajacied ook aan. Mondje dicht en je voeten laten spreken ipv andersom.

24 september 2018 om 21:36

Heeeerlijk als mensen er zo van wakker liggen dat ze dit zo kunnen opnoemen zou ik als ik Schone was lekker door gaan. Top verdienen als voetballer en onder tussen mensen laten wakker liggen omdat je zegt dat je gaat winnen. Ik geniet van je reactie.

24 september 2018 om 22:38

Hoop dat je blij bent met jullie selectielid die zich in de media meer laat spreken dan op het veld. Goh, wat liet die gisteren weer de kaas van zijn brood eten zeg. Beetje een grote mond opzetten in de media en dan als het er echt op aankomt het zo bond maken dat de trainer je in de rust wisselt. Ik denk dat ik als Psv'er op dit moment blijer ben dat Schone bij Ajax speelt dan dat jij dat bent.

Denk dat vooral Schone nogal wakker ligt de afgelopen jaren. Lekker vaasjes kapot gooien.

24 september 2018 om 21:52

Ja Schone is niet de handigste in interviews. Dan krijg je na afloop de hoon over je heen. Geen idee waarom hij het blijft doen maar goed, het is leuk voor de media na afloop. Invloed zal het niet hebben, PSV is thuis toch al tot op het bot gemotiveerd om van Ajax te winnen. Doen ze overigens bijna elk jaar, het zit nou eenmnaal in het Ajax DNA om zich niet aan te passen aan de tegenstander. dat kost ons elk jaar wel een paar punten maar het hoort nu eenmaal bij Ajax.

25 september 2018 om 07:07

Graag een link naar iedere uitspraak. Want eerlijk gezegd geloof ik niet dat hij dat allemaal zegt. Mijn welgemeende excuses als ik er naast zit hoor. En ik als Ajacied ben de eerste die Lasse veoordeeld voor al die domme uitspraken maar eerlijk gezegd ken ik slechts een klein deel van degene die jij net hebt samengevat

25 september 2018 om 11:15

Je hebt zo te zien ook zelf een werkende internetconnectie, dus je kan het zelf gewoon controleren.

Ik heb dit al vaker gezegt, er gaat qua motivatie niets boven een tegenstander die zulke dingen zegt. Dat is puur voeding voor adrenaline, vooral met zo'n stadion achter je. Vorig jaar maakte de technische staf van PSV er ook al gebruik van.

24 september 2018 om 22:50

WoW PSV moet zich motiveren door een uitspraak van een speler die er vaker naast zit dan dat ie gelijk heeft. Ook nog op een bord plakken en zeggen dat motiveert ons. Wat gaan ze doen als er geen Ajacied meer iets zegt? Filmpjes laten zien van vorige uitspraken? Maar goed ik ga er maar vanuit dat ze zichzelf konden opladen en het publiek juist die extra adrenaline geeft.

25 september 2018 om 14:45

Thamike

"wow PSV moet zich motiveren door een uitspraak van een speler "

Als dat je illusie is, dan help ik jou heel graag uit de droom! PSV heeft echt geen enkele motivatie nodig om tegen Ajax te vlammen. Dat gaat vanzelf wel. Dat je daarnaast dankbaar gebruik maakt van de extra munitie die je gratis en voor niks wordt aangeboden door je concurrent in de vorm van dit soort statements, dat is alleen maar meegenomen. Bedankt Lasse, daarvoor!

Maar denk inderdaad nou niet dat dit 'nodig' was of zoiets. Integendeel!

Genieten dit, die grootspraak van Ajax is ook niet van toepassing als je sinds 2016 niet bovenaan hebt gestaan. Daarom vond ik Frenkie de Jong zn attitude na de wedstrijd een verademing tussen al dat quasi arrogante gedrag.

Geen paniek

Dat we een keer verliezen door een tactische blunder van de trainer mag niet gebeuren maar gebeurd.
Het zou pas zorgelijk zijn als we weggetikt waren.
Psv gewoon slim en goed geprofiteerde van de (geen verdediging)

24 september 2018 om 19:15

Eigenlijk zou het me niet verbazen als de persoon achter jouw account gewoon Lasse Schöne zelf is. Kan me herinneren dat je voor de wedstrijd van gister hier nog zei dat PSV om half 7 weer zou weten waar het stond, of iets in die trant. Die heb ik hier even op de koelkast geplakt... Overigens valt met betrekking tot de wedstrijd van gister niet alleen de verdediging van Ajax wat te verwijten. Los van de verdediging was Onana ook zeer matig, won het middenveld weinig duels en speelde de aanval werkelijk niets klaar.

24 september 2018 om 19:22

@breekijzertje Ik hoop dat de selectie en de technische staf van Ajax net als jou denken. Dat ze zich geen zorgen maken en dat het een ongelukje was. Dat PSV incidentieel heeft gewonnen en dat ze geen rekening moet houden met PSV als kampioenskandidaad. Omdat het "toch goedkomt"..

Van Bommel lijkt me op basis van de afgelopen weken wel een trainer te zijn die het onderste uit de kan haalt met zijn selectie. Ik geloof oprecht ook dat hij alle spelers als een touwtje om zijn vinger windt. Misschien is hij wel de Nederlandse Simeone, iets wat het brave Hollandse trainersgilde wel kan gebruiken.

Haha toch wel bizar dat een man als Van Bommel een door de geschreven media uit zijn verband gerukte quote van Schöne ophangt in zijn kleedkamer. Dat is toch iets waar je je helemaal niet mee bezig houdt in een wedstrijdvoorbereiding normaal lijkt me. Schöne heeft vaak zat een grote bek gehad hoor, don't get me wrong. Maar ik heb het hele interview gezien voorafgaand aan PSV-Ajax en hierin zei hij oprecht niets raars. Frapant dat Van Bommel zoiets dan toch aanhaalt om zijn groep zogenaamd mee te motiveren. De beelden van de kampioenswedstrijd terug kijken vind ik overigens wel een goede manier om de spirit in het elftal te krijgen!

24 september 2018 om 19:17

Nouja los van het feit of het wel of niet uit zijn verband is gerukt, dat maakt voor van Bommel natuurlijk niet uit. Het gaat hem niet om de uitspraak an sich, hij zoekt natuurlijk gewoon een manier om z'n spelers net dat extraatje te geven. Wat dat betreft had hij bij wijze van spreken ook gewoon een uitspraak kunnen verzinnen en die opplakken, weten die spelers veel

24 september 2018 om 19:31

Ja oke dat is opzich wel zo, en als je wint heb je gelijk: nu heeft het 'gewerkt', al betwijfel ik of het invloed heeft gehad op de prestatie van de jongens op het veld verder. Maar toch vind ik het raar dat er nu al een paar keer over Schöne's vermeende uitspraken wordt gerept in de media terwijl iedereen die het interview heeft gezien heeft kunnen zien dat Schöne (voor de verandering kunnen we wel zeggen haha) een keer juist niet hoog van de toren blies en realistisch was over de kwaliteiten van PSV en de invloed van Barca-PSV op het spel van PSV. Hij zei echt geen woord verkeerd en toch lees je weer overal dat Schöne weer aan het bluffen was. Power of the media zullen we maar zeggen haha!

24 september 2018 om 20:12

Of het gewerkt heeft kun je inderdaad nooit vaststellen, zelf denk ik inderdaad ook van niet hoor. Alleen een manier om de jongens scherp te houden.

Nou heb ik net het interview met Schöne even teruggekeken en moet ik je gelijk geven dat het wel op een iets andere manier gezegd is dan zijn vorige befaamde uitspraken inderdaad. Dit keer is het slechts een antwoord op de vraag: 'waar staan jullie volgende week?' en meer met een knipoog. Laten we het er maar op houden dat Schöne enigszins de schijn tegen heeft haha.

24 september 2018 om 20:19

Absoluut, zoals ik al zei: hij heeft vaak te 'stoere' uitspraken gedaan waarna we het deksel hard op de neus kregen. Dat is ook precies de reden waarom de media dit weer op deze manier aangrijpt, Schöne heeft de schijn tegen vanwege uitspraken in het verleden dus als je dan een kop als "Schöne: zondag staan wij bovenaan" gebruikt levert dit lekker veel clicks en vooral veel reacties op. Niemand kijkt dat interview überhaupt maar iedereen heeft het weer over zijn grote mond haha. Enfin, niks aan te doen, zo werkt de media nou eenmaal

24 september 2018 om 19:19

Ik vind dit wel helaas typisch iets dat dan weer vanuit Eindhoven richting Ajax gebeurt en niet zo snel andersom. Haal inderdaad lekker de kracht uit vertrouwen op je eigen kwaliteit. Bij kampioenschappen van PSV gaat het bij de supporters ook altijd méér over hoe Ajax géén kampioen is geworden dan dat ze zelf wel kampioen zijn geworden. Ik heb ook wat PSV-supporters in mijn vriendenkring die dit altijd ruiterlijk toegeven en zich daar inmiddels ook wel aan beginnen te storen.

24 september 2018 om 19:24

Ajax zou dit soort dingen niet in de kleedkamer hangen omdat er niemand bij PSV zulke uitspraken doet. En leuk dat je dat eruit pikt maar haal dat altijd maar weg want ik herken dat totaal niet.

24 september 2018 om 19:24

Misschien komt dat omdat PSV door de media en vooral door Ajacieden worden onderschat. Als je dan wel 3 uit 4 kampioenschappen wint dan is zo een lange neus heeeeerlijk 🤓

24 september 2018 om 19:27

Wie weet dat dat juist door dit soort uitspraken komt... Zou het?

24 september 2018 om 19:37

Niemand bij PSV doet zulke uitspraken? Interviews met Viergever gelezen de laatste maanden? Keer op keer in het kader van vergelijkingen trekken met Ajax en hoe het toch allemaal wat prettiger is bij Psv. En in het verleden: zijn we Dries 'dit was de kampioenswedstrijd' Mertens alweer vergeten? Affelay die Vertonghen op het velde uitlachte nadat PSV ruim op voorsprong was gekomen? Affelay die als eerste in een interview na het halen van een kampioenschap zonodig moest vermelden dat ze in Amsterdam een grote mond hebben? Het zit gewoon diepgeworteld in Eindhoven en in veel andere provinciesteden (maar gezien de rivaliteit tussen Ajax en PSV is het daar natuurlijk nog wat groter). Genoeg vrienden en familie die er wonen. In mijn 'eigen' stad Maastricht bespeur ik het ook: altijd maar kijken naar 'het grote Amsterdam'.

24 september 2018 om 20:56

23dvd23 alle vergelijkingen die je maakt slaan echt helemaal nergens op. Die zijn zo niet te vergelijken met dit. Affelay lacht Vertonghen uit. Niet netjes maar dat is al als ze resultaat hebben geboekt dat is wat anders toch?

25 september 2018 om 14:54

23vdv23

"ik vind dit wel helaas typisch iets dat dan weer vanuit Eindhoven richting Ajax gebeurt en niet zo snel andersom. Haal inderdaad lekker de kracht uit vertrouwen op je eigen kwaliteit. Bij kampioenschappen van PSV gaat het bij de supporters ook altijd méér over hoe Ajax géén kampioen is geworden dan dat ze zelf wel kampioen zijn geworden."

Ik vind het typisch dat het zogenaamd weer een dingetje zou zijn dat vanuit PSV richting Ajx gebeurt maar, uiteraard, nooooooit andersom. Onzin. Alleen al die uitspraken van Schone, waar het hier over gaat, bewijzen je ongelijk. Sterker nog, heb je Bloid nog gehoord na de wedstrijd? "ach, het is ook weleens voorgekomen dat wij 13 punten achter stonden halverwege, stonden ze ook zo te juichen en springen maar wij werden toch maar mooi kampioen." Nee, inderdaad, typisch is vanuit PSV richting Ajax, .... ??? Of dat gedoe rond Bazoer. Die vertrok naar Ajax en vervolgens ging het maandenlang over hoe slecht het allemaal bij PSV was, Ajax dat was pas een club, etc. etc. Exact hetzelfde. Laatste met Labyad ook. Die ging zelfs zover dat hij de gechiedenis eventjes probeerde te herschrijven, door met drie verschillende verklaringen te komen over waarom hij destijds bij PSv was vertrokken. En maar uithalen richting Psv...

Nee, inderdaad, iets 'typisch des Psv's'....

En verder, dank voor je tip over waar je je kracht en vertrouwen in jouw ogen uit zou moeten halen. Maar bij PSV weten ze zelf wel hoe e dat het beste moeten doen, en dat doen ze dan op hun eigen manier. Ik zou niet weten wat daar slecht aan zou zijn.

24 september 2018 om 19:23

Ik zie als Psv'er naast de huidige tactiek die natuurlijk veel aanvallender is dan verleden jaar ook een strijd en mentaliteit bij het elftal die vorig jaar een stuk minder was. Begrijp me niet verkeerd, de mentaliteit was vorig jaar prima, maar de spelers gaan dit seizoen als bezetenen voor elke bal, iets dat de supporters tot tevredenheid stelt.

Ik denk daarom dat Van Bommel een trainer is die de jongens tot op het bot weet te motiveren, beter dan Cocu. Iets wat ik me trouwens heel er goed voor kan stellen aangezien Van Bommel ook een verademing is tegenover Cocu bij interviews. De man is duidelijk, recht voor zijn raap en enorm realistisch, een genot om naar te luisteren.

Dat hij dingen als deze (lees: de uit verband gerukte quote van Schã¶ne) gebruikt om zijn spelers te motiveren is blijkbaar toch een manier op deze jonge miljonairs te motiveren om alles te geven in die 90 minuten. Daarnaast is het wel geloofwaardig als het uit de mond van Schã¶ne komt, de man weet als geen ander dan Ajax supporters voor zo'n wedstrijden graag dergelijke uitspraken horen.

Off: Ik vond de reactie van Frenkie de Jong echt fantastisch na de wedstrijd. Realistische jongen die niet arrogant maar juist respectvol praat over het huidige verschil tussen de nummer 1 en 2, hulde.

25 september 2018 om 14:47

Sanderkoevoets

"haha toch wel bizar dat een man als Van Bommel een door de geschreven media uit zijn verband gerukte quote van Schöne ophangt in zijn kleedkamer. Dat is toch iets waar je je helemaal niet mee bezig houdt in een wedstrijdvoorbereiding normaal lijkt me."

Niet? Hoezo niet eigenlijk?? Juist wél zou ik zeggen!

En ook voor jou, Van Bommel heeft dit niet nodig zijn groep te motiveren. Tegen Ajax is die motivatie een garantie. Maar net dat beetje extra erbovenop, ja dan is Mark natuurlijk Schone heel erg dankbaar.

25 september 2018 om 22:10

Dat is toch precies wat ik ook meldt: de spelers zijn altijd gemotiveerd voor zo'n topper (al zou je bij Ajax zondag bijna zeggen van niet..). Verder neem ik van jou toch wel aan dat je het interview hebt gekeken Constant, of op z'n minst de reacties hier boven hebt gelezen. Schöne heeft geen rare uitspraken gedaan, de media heeft het weer lekker aangedikt en juist dáárom vind ik het zo raar dat een pientere vent als Van Bommel dan die quotes gaat printen en in zijn kleedkamer hangt.

Ieder jaar trappen ze er weer in in Amsterdam, jaar in jaar uit wordt er grootspraak gemaakt maar presteren ze op het moment dat het nodig is niet.

Je bent al 4 jaar geen kampioen geworden dus waar haal je dan de arrogantie vandaan om even te roepen dat je na het weekend wel bovenaan staat, eerder riep Schone dat ook al in het seizoen dat Feyenoord met de schaal aan de haal ging.

Presteren doe je op het veld met je voeten als eerste en als dat inderdaad lukt dan mag je ook met de praatjes in de media komen, niet andersom.

24 september 2018 om 22:54

Oh ja, achteraf vertrouwen kweken als je al weet dat je gewonnen hebt. Ik snap de commotie niet zo goed. Schone heeft schijnbaar het idee dat dit vertrouwen geeft en krijgt de deksel op zijn neus. WoW wat erg. Maar goed want PSV hangt dit op in de kleedkamer als een slechte Amerikaanse NFL film over de underdog waarin dit nodig is om extra te motiveren.

25 september 2018 om 14:57

Thamike

Die fictie dat PSV dit 'nodig heeft om extra te motiveren' zou ik echt heel snel laten varen als ik jou was. Ik snap dat in je telerustelling je je vastklamp aan dit soort dingen en onderhuids hiermee wat probeert af te doen aan de winst van PSV en de voorbereiding daarop, maar gemotiveerd is PSV tegen Ajax sowieso altijd tot op het bot. Dat dit beetje extra daar bovenop gratis erbij cadeau wordt gedaan door Schone is een te mooi cadeau om niet uit te pakken. Dat heeft verder niets met 'noodzaak' te maken. Zo simpel is dat.

Misschien weet Schöne nu dan eindelijk dat tegenstanders hier eerder kracht uit putten dan dat ze extra druk voelen. Dat was zo toen Feyenoord kampioen werd (in de bus zongen ze letterlijk: Schöne bedankt), en nu gebeurt het weer. Daarbij is het nog vervelend en hooghartig ook. Psychologische oorlogsvoering is prima, maar als keer op keer je mond wordt gesnoerd, moet je een keer je voeten laten spreken. Zonde ook, want Schöne kwam altijd op me over als een prima gozer op en naast het veld. Hij heeft dit soort dingen niet nodig

Ach Ajax heeft een keer verloren van een beter PSV omdat Ajax een complete offday had, wat altijd een keer kan gebeuren. Ik kan me vorig seizoen Willen2 - PSV nog goed herinneren 5-0 wat ook voor PSV een offday was. Elke Nederlands top club kan dit overkomen en de titelstrijd ligt absoluut nog volledig open😁😁

24 september 2018 om 19:38

Ik heb alleen mijn twijfels of het een offday was. PSV maakte gewoon goed gebruik van de zwaktes van Ajax en speelde met een uitstekende discipline. De Ligt was er niet bij en dat is wel een gemis, maar toch. Ajax heeft een sterk elftal en zal veel punten gaan pakken, maar ik vind gisteren niet te vergelijken met Willem II-PSV. Voor Willem II uit kan het bij een grote voorsprong op de concurrent gebeuren dat je je er minder voor op kunt laden, dat sluipt erin. Ajax speelde echter bij PSV en kon de koppositie grijpen, dat is wel iets anders

24 september 2018 om 19:39

Hebben ze al jaren een ''off-day'' tegen PSV dan. Of is het gewoon moeilijk toe te geven dat PSV de laatste paar jaren sterker dan Ajax is? Dit is gewoon een feit. Ajax is al 5 jaar niet meer de beste club in Nederland.

24 september 2018 om 19:42

PSV had eigenlijk ook een offday, anders was het 6-1 geworden i.p.v. 3-0. Dit PSV kan nog veel beter wat ze gisteren hebben laten zien. Vooral de tweede helft speelde ze op halve kracht, wat ik heel jammer vond.

Vorig jaar ook al met ten Hag die zei dat psv bang moet zijn. Je zet jezelf niet alleen gigantisch voor lul, maar het werkt ook super motiverend voor de tegenpartij.

Ik roep hier al jaren dat Schone een spreekverbod moet krijgen in aanloop naar een wedstrijd met PSV. Ze hangen constant zijn uitspraken in de kleedkamer.

Wat ik vreemd vind is dat men bij PSV blijkbaar de uitspraken van Schöne nodig heeft om de spelers te kunnen motiveren. 😉

24 september 2018 om 20:27

Blijkbaar niet, want alle andere wedstrijden hebben ze ook allemaal gewonnen

Bizar als je weet wat Schone in werkelijkheid gezegd heeft. Er is aan hem gevraagd wie hij dacht dat er na zondag bovenaan stond. Als je die vraag aan iedere willekeurige Psver had gevraagd hadden die exact hetzelfde antwoord gegeven, 'wij'. Maargoed, geniet maar van de overwinning die was terrecht. En lekker beetje leedvermaak hoort daar ook bij. Vrees dat ik andersom hetzelfde doe.

24 september 2018 om 19:41

Iets zegt me dat ze dit nu niet willen horen..

24 september 2018 om 20:05

Dat maakt van Bommel niet uit, hij heeft het gebruikt om zijn spelers extra te motiveren.

25 september 2018 om 14:59

Ajaxchamps

En exact op deze manier worden werkelijk álle uitspraken van Viergever door een wringer gehaald en uitgelegd op een manier dat daar iets negatiefs versus Ajax in gelezen kan worden. Zelfs als die arme jongen nog zó zijn best doet om zijn oude werkgever te sparen en daar niets inherents naars over te zeggen. En vervolgens staan dan hier dikke rijen Ajaxfans om Viergever met de grond gelijk te maken.

En nu is Schone aan de beurt. Zo gaan die dingen, in topsport.

Schöne moet zijn mond gewoon niet meer open doen en voetballen, zet zichzelf behoorlijk voor schut.

Kijk even allemaal het interview terug. Hij krijgt op het einde de vraag waar ze volgende week staan. Moet ie dan zeggen: ik denk dat we dik gaan verliezen. Dat zou een stuk gekker zijn. Verder ook een keurig interview :

https://youtu.be/0pRz2_AJdqU

Als een zo'n uitspraakje de spelers van PSV moet motiveren, zie ik toch nog wel wat kansen voor de concurrentie dit jaar
😁

25 september 2018 om 03:06

Je kunt ook zeggen we gaan het zien maandag. Meer kan kan er niet over zeggen. Je hoeft niet meteen te zeggen dat je boven psv zal staan 😉

Tja, Schone is een voorbeeldprof maar de Amsterdamse bravoure komt af en toe iets teveel boven drijven.
Dit soort uitlatingen zijn niet handig, helemaal niet als je ze vaker doet en het vervolgens niet waar maakt.

Blijft raar dat schöne die uitspraken doet en je weet dat een coach als vbommel dit gebruikt!
Vond alleen tot aan die 1-0 PSV aardig werd bespeeld en de 3 goals waren allemaal fouten door de verdediging gemaakt omdat op een na niemand echt een verdediger is.
Hoop dat ten hag wakker wordt aangaande frenky want dat was echt gênant en met 66% balbezit met frenky op het middenveld en dan wober achterin verlies je niet met 3-0! Maar hoor je minstens gelijk te spelen.
Verder: chapeau PSV mijn zondag verziekt door de op dit moment simpelweg beste ploeg!

Schone zou een goede motivator zijn bij een club ergens. altijd als hij zo een uitspraak doet haalt de tegenstander een goed resultaat

Perfecte reactie van schone. Een andere uitspraak had ik ook belachelijke gevonden. Ja we hebben verloren, maar wij zijn ajax en voor niemand bang. We moeten altijd gaan voor het maximale, ook als we straks tegen Bayern spelen moeten aangeven dat we niets anders dan 3 punten verwachten. In topsport moet je namelijk altijd het maximale willen halen.

Is dit niet echt iets wat bij Ajax,/amsterdam past. Alvast een kampioenschap op de spelersbus zetten, welke niet gehaald werd. Blind die alvast met de burgemeester in gesprek gaat over de huldiging plaats, voordat er maar 1 minuut gespeeld is.
De uitspraken van Schone. Dat is echt genieten voor de buitenwacht.
Elk voordeel heb ze nadeel. Ajax wordt in elk tv programma gehyped. Ook Shownieuws, Boulevard enz, hierdoor komen uitspraken ook direct in de media.

Volgens mij heeft Psv geen extra motivatie nodig. Nooit anders meegemaakt dan dat het een heksenketel is als Ajax op bezoek komt. Zo lang ik leef heeft men al een aversie tegen mijn regio en dat zal wel nooit verdwijnen. Nergens komt het meer tot uiting dan na een overwinning op Ajax. Ik probeer er altijd maar mijn schouders voor op te halen. Het is maar voetbal, ik ga ze er niet voor terug haten.

Echt onzin dit hoor. Uitspraken van de tegenstander in de kleedkamer hangen. Echt niet motiverend ofzo. Kan mij nou verekken wat van Beukering zegt. Je moet als team van eigen kracht uitgaan. Wat nou als Ajax had gewonnen. Was dit artikel nooit gekomen. Ja misschien een aantal spelers van psv in gesprek met een psycholoog, omdat een uitspraak + verlies in zijn hoofd spookt niet uit kan krijgen....pfff what's next? Een aai over de bol bij Berghuis?

Iets met een ezel en een steen...hoe frenkie de jong dat interview gaf is het enige en juiste hoe je dat moet doen!

Man, man, man... Ondanks mijn pijn kan ik er nog om lachen ook

Kinderachtige uitspraken van Schã¶ne, kinderachtige manier van coachen van Van Bommel en kinderachtig om hier je motivatie uit te halen als PSV-speler. Maar misschien werkt het voor sommigen, dus ja.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
O. BoscagliVerdediger183
André RamalhoVerdediger173
Y. VertessenAanvaller176
M. GötzeMiddenvelder161
M. van GinkelMiddenvelder161
BrumaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

8 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren