KNVB legt spelers De Graafschap en FC Groningen forse schorsingen op

Maandag, 24 september 2018 om

Fabian Serrarens moet drie wedstrijden toekijken. De aanvaller is geschorst na een harde overtreding op Lerin Duarte, speler van Heracles Almelo. Deyovaisio Zeefuik moet twee duels brommen. De verdediger krijgt een straf van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor een overtreding tijdens het duel tussen FC Groningen en AZ.

Serrarens werd vrijdagavond in de slotfase van het verloren uitduel met Heracles (4-0) met rood van het veld gestuurd. Arbiter Erwin Blank had niet meegekregen dat Serrarens op het been van Duarte ging staan, maar op advies van de VAR en na het terugkijken van de beelden trok de scheidsrechter alsnog de rode prent. Serrarens en De Graafschap hebben het voorstel geaccepteerd.

Ajdin Hrustic van FC Groningen kreeg twee keer geel tegen AZ en mist alleen het duel met FC Utrecht in de Eredivisie, zo meldt de KNVB. Hrustic mag wel in actie komen in de KNVB Beker, in tegenstelling tot Serrarens en Zeefuik. Hetzelfde geldt voor Arno Verschueren (NAC Breda) en Maikel van der Werff (Vitesse), die eveneens een tweede gele kaart kregen afgelopen weekend.


Poll

Juiste strafmaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door janssen)

Ik vind dat Zeefuik toch wel een hele hoge straf krijgt. Ik vond het ook een rode kaart, maar had één wedstrijd wel genoeg gevonden. Hij trekt notabene nog zijn voet weg omdat hij ervan schrikt. Natuurlijk, hij staat op de voet van Idrissi maar daar is hij nu toch al voor gestraft?

24 september 2018 om 14:48

Mee eens als je deze specifieke situatie pakt.

Alleen als ik even voor mezelf hardop denk, hij pakt bijna elke wedstrijd een gele kaart en nu weer rood. Misschien dat dit hem een keer bewust maakt dat hij minder kaarten moet gaan pakken. Zit gewoon te veel risico's in zijn tackles om een kaart te krijgen.

24 september 2018 om 14:56

Ik vond het sowieso geen rode kaart, wel zeker een gele. Vond het meer een beetje lomp dan echt bewust iemand een schop willen geven. In de slomo zag het er erger uit dan dat het daadwerkelijk was. Maar dat is mijn mening.

24 september 2018 om 15:55

Met zulke acties moet je altijd gewoon heel erg uitkijken dat je je tegenstander niet ernstig blesseert. Het is dat hij zijn voet terug trekt, anders had Idrissi waarschijnlijk nu zijn enkel gebroken. Vind het wel begrijpelijk dat er rood voor werd gegeven, al had je me niet horen klagen bij een gele kaart. Vind die schorsing dan ook overdreven.

Toch wel gek zo'n hoge straf voor zeefuik, aangezien ik tijdens PSV Ajax soortgelijke trappen op enkels heb gezien en dat zonder VAR tussenkomen.

24 september 2018 om 14:53

De willekeur van de VAR blijft een groot probleem. Het lijkt er nu op dat de grotere meer geholpen worden.

24 september 2018 om 15:00

Inderdaad, in mijn ogen zou daar helemaal geen straf voor moeten zijn. Het is gewoon ongelukkig, maar hij ging vol voor de bal, net als in de wedstrijd psv ajax. Daar kwam ook geen VAR in actie 5 minuten na het incident. Bij die hele wedstrijd Groningen dacht ik echt dat ze bewust de VAR aan het saboteren waren, want op deze manier hoeft het voor mij echt niet, nu is het weer totale willekeur welke VAR je hebt die hier achteraf nog eens naar gaat kijken en dan andere laat het gewoon zoals het is.

24 september 2018 om 15:57

Dus als je voor de bal gaat en daarmee het risico neemt je tegenstander ernstig te blesseren is het opeens goed? Het is dat Zeefuik zijn voet terugtrekt (wat ze best hadden mogen meenemen in de strafmaat), want anders breekt Idrissi zijn enkel gewoon.

24 september 2018 om 16:29

Het blijft contactsport, maar hieruit kan ik lezen dat jij het wel rood vond? En als je deze overtreding naast die overtreding in de wedstrijd psv-ajax legt vind je het dus allebei rood?
Hij trekt zijn been in en gaat er niet vol in, ja het is een overtreding, maar dan is het geel. Dat een VAR hier achteraf nog naar gaat kijken, terwijl niemand het zo erg vond en blijkbaar niemand het ook zo geherinterpreteerd hadden gaat een VAR de beelden nog even nakijken, dat terwijl het spel nog door liep en er daar ook nog situaties waren die bekeken moesten worden. Ik weet niet wie de fout allemaal gemaakt heeft, maar dit was echt Dramatisch. Geef maar eens openheid van zaken wat hier allemaal fout (wat ze niet gaan doen )ging en ondertussen gaat dit allemaal over de rug van een club die al in zwaar weer zit.

Toch mooi dat HIER de VAR wel zijn werk doet. Terwijl ik de elleboog duidelijker vond dan de overtreding van Zeefuik. Als Graafschap supporter vind ik het jammer dat Serrarens geschorst is, maar als voetbalsupporter vind ik het mooi dat zulk soort overtredingen aangepakt worden.

Ze blijven maar doorgaan bij de KNVB. Wanneer houdt deze grap op? benieuwd hoeveel wedstrijden van Boekel wordt geschorst..

Overtreding van Serrarens was veel zwaarder dan Zeefuik, belachelijk dat ze dezelfde straf krijgen. Zeefuik gaat er hard in, zeker geel, maar hij plant of drukt zijn voet niet in op Idrissi zoals je wel vaker ziet. Zoals Serrarens wel deed.

Toch maar accepteren als Groningen zijnde. Ga je in beroep, en dan zal de uitspraak wel na Twente komen, en 1 wedstrijd schorsing zal hij sowieso wel krijgen. Loop je alleen maar risico dat hij 2 competitiewedstrijden mist, en die zijn gezien de 18e plek net wat belangrijker.

Komt ook nog bij dat Zeefuik moet leren niet steeds die domme overtredingen te maken. Vorige week al een domme actie bij de penalty voor Ajax, en nu weer zo'n overtreding op de middenlijn met het hele elftal op eigen helft. Waarom dan zo inkomen?

Schorsing voor Serrarens natuurlijk terecht, gewoon een hartstikke domme overtreding. Nu mag Thomassen of Burgzorg het in de spits laten zien.

Maarreh, Onana gaan ze niets aan doen neem ik aan?
Als Luuk geel krijgt heeft de scheids meteen ook beoordeeld dat er van de kant van Onana niets aan de hand was?
Ik hoop vooral dat het een zaak wordt omdat dan de gele kaart van Luuk ongedaan kan worden gemaakt. Schandalig dat ie geel kreeg als ontvangende partij van een elleboog.

24 september 2018 om 16:54

Dat Luuk een kaart kreeg en Onana geen rood is enkel doordat Makkelie het in eerste instantie heeft beoordeeld. Maar daar is toch juist nu de VAR voor. Een doelpunt, buitenspelsituatie of een grove overtreding die de scheidsrechter mist, kan gebeuren, het is ten slotte ook maar gewoon een mens met 2 ogen. Juist daarom heeft de scheids hulp van camera's, tijd om terug te kijken vanuit meerdere hoeken/camerasituatie's. Dán moet dit toch hét moment zijn dat Makkelie gesteund word en dat zijn foute inschatting door de Knvb goed gemaakt wordt en de gele kaart wordt kwijtgescholden en dat Onana een fikse schorsing krijgt.

24 september 2018 om 17:06

Mee eens. En dat bedoelt Luuk natuurlijk ook. Dat de VAR hier niets mee deed ... ongelofelijk.

Nu de VAR er is, kan de aanklager dan nog steeds een onderzoek instellen?

24 september 2018 om 17:22

Ik vond Makkelie gisteren zeker niet goed fluiten, maar voor mij blijft de man achter de VAR gisteren toch echt de slechtste van allemaal. Er zijn genoeg acties waar je over kunt twijfelen (bij die van Zeefuik bijvoorbeeld) maar ook genoeg waar het heel erg duidelijk is (bijvoorbeeld die van Serrarens). Maar van alle meest duidelijke te geven rode kaarten was die van Onana nog wel het meest duidelijk. Het is echt een schande dat deze man achter het scherm niet tegen Makkelie gezegd heeft toch maar even naar de beelden te gaan kijken.

Wat betreft qua bloopers met de VAR in Nederland komt deze toch echt op nummer 2. Nummer 1 blijft het laten zien van de verkeerde beelden bij Sparta tegen Emmen waardoor Sparta geen penalty kreeg en degradeerde. (hoezo het moet eerlijker worden).

Is er trouwens nog een reactie te zien van Makkelie over deze elleboogstoot of zijn daar geen beelden van ?

24 september 2018 om 19:49

De VAR heeft wel meer gemist deze wedstrijd. Wat dacht je van de elleboog van Dumpfries aan Tagliafico. Misschien ligt het wel aan de man er achter, dhr Nijhuis, die van “mannelijk” voetbal houdt.

25 september 2018 om 10:13

Dat is gewoon een duel, dat tagliafico zo klein is is de reden dat dumfries contact maakt met zijn nek. Geen overtreding. Wel opvallend dat tagliafico geen geel krijgt voor aanstellerij, hij wordt immers niet in het gezicht geraakt maar grijpt hier wel overdreven naar. Maar je gaat gekke dingen doen als het niet gaat zoals je wilt.

Vind het voor zeefuik een pittige straf, weliswaar rood maar het was zoals ik het zag meer heel ongelukkig dan bewust. Dat onana niet meegenomen wordt begrijp ik dan weer niet. Vond dat toch de meest duidelijke slaande beweging vh weekend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

3 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren