Messi en Piqué woest op scheidsrechter: ‘Het is toch duidelijk?!’

Maandag, 24 september 2018 om 13:15Tim Siekman • Laatste update: 13:45

Barcelona leed zondagavond het eerst puntverlies van het nieuwe LaLiga-seizoen door in eigen huis met 2-2 gelijk te spelen tegen Girona. In de eerste helft werd Clément Lenglet van het veld gestuurd na ingrijpen van de VAR. Onder anderen Lionel Messi en Gerard Piqué lieten duidelijk aan de arbiter weten niet blij te zijn met de beslissing.

Lenglet raakte in een duel om de bal zijn tegenstander Pere Pons met zijn elleboog in het gezicht. Na het bekijken van de beelden langs het veld besloot scheidsrechter Jesús Gil Manzano rood uit te delen aan de verdediger. Messi ging na afloop verhaal halen bij de arbiter en weigerde diens hand te schudden, weet Marca. Ook Piqué sprak zijn verbazing over de rode kaart uit.

De verdediger zocht de scheidsrechter vlak na het rustsignaal op. "Het is toch duidelijk?!", zei de stopper onder meer richting Gil Manzano. "Denk je echt dat hij het bewust deed? Dat hij (Pere Pons, red.) een overtreding maakt op Lenglet en dat hij...? Echt waar... De geschiedenis spreekt voor zichzelf", beëindigde Piqué het gesprek.

De Spanjaard doelde op de eerdere controversiële beslissingen die de desbetreffende scheidsrechter in het verleden heeft gemaakt ten nadele van de Catalaanse grootmacht. Gil Manzano repliceerde: "Luister naar me. Hij steekt op het eind zijn elleboog uit en hij weet het. Het is niet dat hij de elleboog bij zich houdt, hij maakt een beweging." Barcelona heeft al beroep aangetekend tegen de rode kaart.


Poll

Was de rode kaart terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door origami)

Was gewoon rood, dat was geen natuurlijk beweging. Overigens ook echt dom. Ik denk dat spelers nog niet volledig door hebben dat VAR dit soort dingen oppikt en ook gewoon zwaar bestraft. Dan speel je heel je voetbalcarriere en kom je met veel van dit soort fratsen weg en ineens is dat einde verhaal.

Ik moet wel zeggen dat de lol van het spelletje er een beetje uit wordt gehaald op deze manier. Als iets in een fractie van een seconde gebeurt zien sommige dingen er niet zo erg uit, maar als je 10000 frames per seconde hebt kan elke situatie er gevaarlijk uit komen te zien. Hoop niet dat het de sport gaat bederven.

24 september 2018 om 13:31

Was absoluut geen rood. Was eerder gewoon een overtreding van Pons. Wat wel rood was, was die absurde aanslag van Semedo op Portu. Dat was 100% rood. Die van Lenglet was gewoon achterlijk.

24 september 2018 om 15:27

Welke scheidsrechters heb jij het over? Er zaten twee vrouwen in het var hok. Dat zag je gisteren nog voor de wedstrijd begon!!

24 september 2018 om 19:15

Beetje een seksistische opmerking, dus vrouwen kunnen geen scheidsrechter wezen?

24 september 2018 om 13:31

Klopt vooral met doelpunten Haha zag het bij Asensio, het vieren en pure emotie gaat eruit. Maar daar tegenover is een wat eerlijker spel ( vooral de buitenspelen discussie mogen hopelijk de prullenbak in dan )

24 september 2018 om 13:55

hahaha ja, was een vreemd moment. Snap ook niet waarom sowieso de scheids de VAR vroeg. De lijnrechter had niet eens zijn vlag omhoog voor buitenspel...

24 september 2018 om 14:44

Want de lijnrechter zit altijd goed? De Var bestaat juist om menselijke fouten eruit te halen en volledig juist te kunnen oordelen

24 september 2018 om 15:56

Ik snap de ophef niet zo, dit is toch gewoon duidelijk rood? Die arm maakt echt geen natuurlijke beweging en het feit dat hij daarna zelf ook gaat rollen terwijl hij niet/nauwelijks wordt geraakt suggereert voor mij dat hij dondersgoed weet dat hij doet. Ik vind het alleen maar goed dat de VAR dit soort zaken bestraft. Dit hoort niet bij het voetbal en als dit onderdeel van het spel is van sommige spelers, dan hoort dat juist gestraft te worden. We gaan toch niet toestaan dat je hiermee jezelf een voordeel kunt verschaffen?

24 september 2018 om 16:14

/Ik moet wel zeggen dat de lol van het spelletje er een beetje uit wordt gehaald op deze manier. Als iets in een fractie van een seconde gebeurt zien sommige dingen er niet zo erg uit, maar als je 10000 frames per seconde hebt kan elke situatie er gevaarlijk uit komen te zien. Hoop niet dat het de sport gaat bederven.\


Scheidsrechters houden hier ook gewoon rekening mee, het zijn geen dombo's ofzo.

Ipv te zeiken op de scheids die gewoon keurig zijn werk heeft gedaan en terecht rood heeft getrokken kan heel Barça beter gaan zeiken op Lenglet die zich als Ramos wilt gedragen met 20 camera's om hem heen. Het is gewoon f-ing dom wat hij heeft gedaan. Hij heeft heel Barca benadeeld met een nutteloze elleboog in zijn gezicht wat 100% bewust was. Gewoon intern aanpakken. Niet zo zeiken op de scheids. Beelden liegen niet.

Jammer dat we twee jaar geleden nog geen var hadden toen marcelo Messi een elleboog uitdeelde. Dat was ook niet met opzet maar het was dan blijkbaar wel rood geweest.

24 september 2018 om 13:30

Klopt helaas, hup en nu kijken naar de toekomst

24 september 2018 om 13:39

Lekker relevant

24 september 2018 om 13:39

Haha, wat een slapeloze nachten zal jij hebben...

24 september 2018 om 16:22

Aan de andere kant, dan was die Remontado tegen PSG ook niet gebeurd.

24 september 2018 om 16:28

barcajax14

Ga je nu serieus een situatie van 2 jaar geleden aanhalen?
Man man man, doe toch normaal, dat moet je toch echt enorm dwarszitten dat je er na 2 jaar nog steeds mee bezig bent. Misschien is het een troost voor je dat Barcelona dankzij het ontbreken van de var ook genoeg rode kaarten is misgelopen. Voordat ik het predicaat van hater krijg opgelegd, dat geldt niet alleen voor Barcelona maar voor elke club.

Ik zag het van Messi dat ie geen hand gaf, best triest, maar zal zijn emoties toen niet kunnen controleren blijkbaar. Hoor en lees overal dat de scheids voor Madrid schijnt te zijn? Tja zal Messi en piqué hun reactie op doelen denk ik..verder was dit terecht rood.

24 september 2018 om 13:53

Gast. Het is voetbal. Emotie is een van de meest belangrijke aspecten van het voetbal. Hoort er gewoon allemaal bij. Als je de wedstrijd had gezien had je kunnen zien dat deze scheids echt een schandalige wedstrijd heeft gefloten. Rode kaart was in mijn mening wel gewoon terecht.

24 september 2018 om 15:37

Best triest, weet je wat triest is, iemand die je stelselmatig n oor aan naait, maar gelukkig zou jij iemand die jou keer op keer een oor aan naait wel een hand geven, heeft niks te maken met emoties onder controle houden.

Het was ook simpelweg een absurde rode kaart. Pere Pons maakte de overtreding op Lenglet, waardoor je duidelijk zag dat door die impact zijn hele bodyhouding veranderde en daardoor die elleboog tegen Pons aankwam. Probleem met dit is gewoon de slowmo. Daardoor lijkt het gelijk 100000 x erger. Om dit soort redenen zijn slowmo’s bijv. verboden tijdens Amerikaanse rechtszaken, omdat het iets onbewust bewust kan laten overkomen. Anyway. La Liga en VAR zijn nog geen gelukkig huwelijk. Eerst die goal van Ben Yedder thuis tegen Getafe die door VAR werd afgekeurd vanwege buitenspel, terwijl iedereen kon zien dat Ben Yedder op 1 lijn stond en nu die absurde rode kaart voor Lenglet. Scheidsrechters in Spanje zijn serieus van het meest bedroevende niveau ooit.

24 september 2018 om 13:39

Haha wacht even recappen wat je zegt: Dus volgens jou theorie, als een speler frontaal met zijn knie in de dijbeen van een andere speler gaat zorgt dat zijn "bodyhouding" veranderdt en zijn elleboog opeens tot oog hoogte komt en een slaande beweging naar achter maakt? Wauw ik hoop dat jij nooit fysiotherapeut wordt.. Jullie kunnen doen wat jullie willen maar als een speler zo een lompe actie doet dan is het de scheids die de actie moet interpreteren en in dit geval is dat geïnterpreteerd geweest als bewust. Geef de scheids geen reden voor interpretatie en je zult geen rood krijgen

24 september 2018 om 14:46

Dat vind ik dingen zoeken die er mogelijk niet zijn. Dat je een knietje krijgt hoeft niet te betekenen dat je elleboog boven je eigen hoofd komt

Ik vond het eerlijk gezegd heel erg ongelukkig uitzien en kan me niet inbeelden dat dit een bewuste elleboog was. Het hoeft inderdaad niet bewust te zijn om er rood voor te geven, maar in dit geval lijkt de tackle van de tegenstander zeker ook invloed te hebben op de beweging van Lenglet's lichaam, waardoor de beslissing in mijn ogen zeker en vast de betwisten valt.

Je kan wel fan van Barca zijn maar wees ook eerlijk! Terechte rode kaart als je een elleboog op je kaak krijgt!

De rode kaart is twijfelachtig. De ene vind het terecht en de andere weer niet. Maar Barca spelers doen nu alsof de scheidsrechter alleen in hun nadeel floot. En meteen wordt er gelijk een link gelegd naar Real (wat ik best triest vind). De scheidsrechter had het gewoon niet onder controle. Suarez maakt 3 schwalbes waarmee hij 3 gele kaarten aannaait. Tevens schoot Messi uit een van die 3 vrije trappen op de lat. Als die erin ging, dan zou je geen Barca fan horen klagen. Dus stop nou eens een keer met die complottheoriën.

Ik vind het een terechte rode kaart, ziet er niet echt natuurlijk uit. Triest dat ze dan weer zo gaan janken en weigeren een hand te schudden. Weinig sportiviteit en respect in dit geval van Messi.

Weer zo'n typisch geval waarom de VAR niet altijd de oplossing zal zijn. De een vindt dit wel rood en de ander niet. Als deze rode kaart niet gegeven zou zijn, dan hadden we na afloop de discussie gehad dat het belachelijk is dat er geen rood gegeven was. De VAR moet je inzetten voor de duidelijke gevallen, niet voor dit soort twijfelmomenten.

24 september 2018 om 14:47

Maar zoals je zegt is dit heel subjectief. De een vindt het duidelijk rood, de ander niet. Als de scheids vindt dat het rood is... of wil je elke kijker eerst polsen?

24 september 2018 om 19:18

Twijfel moment is er juist door de VAr uitgehaald, gewoon zuivere een rode kaart. en minimaal 3 wedstrijden schorsen

Ja het is duidelijk, duidelijk rood. Wat kan er niet duidelijk aan zijn? Het is alleen niet duidelijk voor Barcelona fans die duidelijk met een gekleurde bril kijken.

Duidelijk?

Bewust of niet, ik vind het wel belangrijk om de reactie van Pere Pons erbij te pakken (de speler die de elleboog ontving).

"yes, I received a knock (from the elbow) but when I got up, I said sorry to Lenglet and I offered my hand because the foul was against us at first and I thought it was my foul."

Oftewel, zelfs de speler in kwestie gaf aan de overtreding te hebben gemaakt en bood nog zijn excuses aan bij Lenglet voor de VAR ingreep.

Uiteindelijk blijft het moeilijk om te beslissen, maar het is gebeurd en we moeten door.

24 september 2018 om 14:38

In een duel lijkt het er ook op alsof je tegen de tegenstander aanloopt, het gaat zo snel. Maar op de beelden is het toch duidelijk te zien dat Lenglet zijn elleboog vol in het gezicht van de tegenstander zet?

Natuurlijk was het eerst een overtreding van Pere Pons, maar de ellebogstoot daarna is terecht bestraft met een rode kaart. Ik snap niet dat mensen dit kunnen beoordelen als ongelukje..

24 september 2018 om 14:48

Ik weet de precieze regels ook niet. Maar vind het niet zo zwart wit als "ja het is rood, punt" of "nee het is geen rood, punt". Wat ik wel weet is dat het geweest is en je er nu niks meer aan kunt veranderen. Op naar de volgende wedstrijd

24 september 2018 om 15:00

Goede conclusie!

24 september 2018 om 14:52

Vind die mening persoonlijk totaal irrelevant. Je ziet zo vaak dat de ontvangers na de wedstrijd het zogenaamd niks vinden, hoe zwaar de overtreding ook was. Echt 1 van de smerigste ellebogen in het voetbal was die van Zlatan toen bij United, waarna de tegenstander voor de camera vertelde dat het niks was. Puur om 'collegiaal' te zijn

Onsportieve reactie weer van Messi die de scheidsrechter geen hand wilde geven. Sta daar toch boven man als beste speler van de wereld, snap dat je boos bent maar geen hand geven als de scheids zn hand uitsteekt getuigd weer van zeer weinig respect..

Gil Manzano heeft:

-21 wedstrijden voor madrid gefloten en 0 rode kaarten voor de club
-19 wedstrijden voor Barca gefloten en 5 rode kaarten voor de club

Hahaha misschien had Piqe en Messi hun baard niet moeten scheren .. al de wilde kapen varen moeten de mannen baarden zijn Piqe en Messi ze hebben baarden ze hebben baarden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona6544
4.Sevilla5819
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder293
PedriAanvaller292
A. GriezmannAanvaller278
L. MessiAanvaller2723
M. BraithwaiteAanvaller252
M. ter StegenKeeper230
Jordi AlbaVerdediger263
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

163 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren