Dumfries: ‘Doelstelling is sowieso naar het Nederlands elftal door te stomen’

Maandag, 24 september 2018 om

PSV won zondagmiddag overtuigend met 3-0 van grote concurrent Ajax in eigen huis. Denzel Dumfries stond wederom op de rechtsachterpositie opgesteld en kon tevreden terugkijken op zijn prestaties. Na afloop verscheen hij voor de camera van Voetbalzone en vertelde onder meer dat het grote Oranje zijn doelstelling is.

Bekijk de video hieronder of in onze videosectie.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Vind jij Denzel Dumfries goed genoeg voor het Nederlands Elftal?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Oh oh Feyenoord toch. Vorig jaar zei iedereen al dat die Dumfries van Sparta een speler was waar je je geen buil aan kon vallen. Hij ontwikkelt zich geweldig bij Psv en verdiend een kans in Oranje. Vandaag was hij ook erg goed. Fel vooral. Jaloers op zo'n back

23 september 2018 om 23:07

Haps is anders ook een sterke snelle back en steekt als hij speelt meestal ver boven de rest van de Feyenoord verdediging uit. Staat alleen op links i.t.t Dumfries en een nadeel van Haps is dat hij blessuregevoelig is.

24 september 2018 om 08:44

Als Haps schittert tegen PSV of Ajax,schrijven ze hem ook Oranje in.
Als iedereen schittert,heeft Oranje meteen 29 rechtbacks erbij.
Lijkt me zinniger als de Knvb afstapt van dit soort hapsnap beleid,en hetzelfde concept zpals Frankrijk en Duitsland kiest. talent langdurig begeleiden en klaarstomen voor het 1e elftal. hier bereik je veel meer mee dan spelers selecteren die 2 wedstrijdjes goed spelen.

24 september 2018 om 19:59

Vorig jaar was Dumfries gewoon een twijfelgeval bij Heerenveen. Afwisselend goed en matig.
Gisteren speelde hij beresterk; laat hij dat eerst eens een reeks wedstrijden volhouden, dan zien we verder.

Wat speelde hij heerlijk vandaag. Lukassen was geen succes, maar dit wordt een grote hoor, figuurlijk is ie al, maar nu nog letterlijk dan he Zoveel nuchterheid en realisme in zijn spel en dat al in zijn eerste seizoen bij de absolute top van NL. Maar ik heb het gevoel dat van bommel zijn zienswijze op het spelletje aardig heeft overgebracht: niet praten, maar doen. Heb ik bergwijn horen zeggen zoeven. En te bedenken dat Guti nog geen vaste waarde is. Dit team heeft nog veel rek...dit wordt een mooi seizoen voor Psv, waarin ook eindelijk Nederlandse spelers door gaan breken. Rosario...wat een ontwikkeling maakt hij. Bergwijn is dit seizoen zoo geslepen en zijn ster is nog rijzende.

23 september 2018 om 21:33

Als je Rosario en Hendrix vandaag ziet spelen, die ga je toch ook gewoon niet uit de basis halen? Moeten we Pereiro er dan maar uithalen terwijl die het uitstekend doet? En dan te bedenken dat je Ryan Thomas nog had gehad als die fit was gebleven..

23 september 2018 om 21:48

Niets dan goeds over Pereiro, maar ik vrees dat we nu op het punt zijn aanbeland dat hij pas oud e plaats gaat maken voor Guti. Te vaak onzichtbaar, te vaak te naïef. Dat hij altijd tegen Ajax en Feyenoord goed speelt doet daar niet aan af, want kampioen word je tegen de met alle respect de kleintjes en daar laat hij het afweten.

23 september 2018 om 21:50

Dan hebben ze nog die Rigo op de bank, alhoewel die op dit moment wel geblesseerd is.

23 september 2018 om 22:02

Rigo heb ik gezien tegen ik meen Zwolle. Daar was hij dramatisch. Die is er nog niet klaar voor.

23 september 2018 om 23:09

En we hebben Mauro nog, al heeft die het fysiek nog wel lastig.

23 september 2018 om 23:50

Als we Thomas hadden gehad hadden we wellicht geen Guti gehad.

Ik verwachtte echt weinig van deze jongen aan t begin van t seizoen, en dan zie je hem spelen tegen bate... man man man. Maar moet toch toegeven, hij hield zich redelijk staande tegen barca en was gwn een van de betere op t veld vandaag tegen ajax, wie weet als hij zo door gaat kan die best in oranje komen, weinig echt goede concurrente om eerlijk te zijn

24 september 2018 om 12:37

Dat is zijn geluk, op rechtsback hebben we al jaren geen echte goede

Ik vind het nogal een domme draver, maar veel beter is er niet, al vind ik Tete ook nog steeds een optie

Ik denk dat het tussen hun twee zal gaan het komende half jaar

24 september 2018 om 17:16

Domme draver... Kun je ajb toelichten waarom je hem die bizarre kwalificatie geeft?

24 september 2018 om 18:52

Domme draver? Dat valt volgens mij wel mee Hij ontwikkeld zich goed al is hij er nog lang niet

Speelde tegen Barcelona ook al prima (waar hij tegen Bate toch nog wat last van Champions League zenuwen leek te hebben) en vandaag ijzersterk.

Als hij zo blijft spelen de komende weken verdient hij zeker een uitnodiging. En op de rechtsbackpositie kan Oranje wel wat meer opties gebruiken. Tete speelt nauwelijks bij Ol (vandaag dus ook niet), Karsdorp is zelfs uit de selectie gezet bij Roma. St Juste zag ik vandaag wel aardige dingen doen bij Feyenoord, maar is op een topniveau nog niet getest.
Gelukkig hebben we nog Janmaat die uitstekend meedraait bij Watford.

23 september 2018 om 23:41

Janmaat vind ik dus echt matig spelen de laatste tijd. Ja hij speelt bij watford dat goed draait momenteel maar ik vind Janmaat daar absoluut de zwakste schakel in dat hele elftal

24 september 2018 om 01:21

Je mist er meerdere. Hateboer doet het absoluut niet slecht. Fosu Mensah is ook gewoon basisspeler in de PL. En Veltman ligt er nog even uit maar heeft daar ook vaker gespeeld. De rechtsback positie is in Oranje juist een positie die zwaar bezet is.

24 september 2018 om 17:10

Zwaar bezet met spelers die niet voldoen daar inderdaad. Niet dat Dumfries al zover is hoor dus weer 1 van de velen erbij daar. De echte topper voor RB moet denk ik nog gevonden worden maar eerst zal Koeman zijn strijdwijzen in kaart moeten brengen en dan weten we of we aanvallende backs nodig hebben of dat verdedigend staan prio 1 is.

Laat m zich eerst een half seizoen bewijzen op niveau van Psv. Kan een prima speler worden, maar kan ook een uiteindelijke hype worden. Voor nu is het vooral verrassend dat ie zich goed aanpast aan een hoger niveau, maar bij Jong Oranje heb ik m ook zeer vreemde dingen zien doen. Spelers die een paar matches op niveau achter de kiezen hebben en debuteren in oranje zijn er al genoeg (geweest) lijkt me, aangezien je gewoon aan de bak moet en er op de rb-positie ook spelers beschikbaar zijn die het al langer laten zien op niveau. Maar goed, met Koeman weet je het nooit

23 september 2018 om 21:38

Want er zijn betere opties, dan hem? Hij laat in zijn eerste maanden meer zien en regelmatig zien dan meeste Op zijn positie. Verwacht wel dat hij geroepen wordt.

23 september 2018 om 22:14

Je hebt nu in ieder geval Tete, Fosu Mensah en Janmaat op rb die al wat verder zijn en op een wat hoger niveau spelen op wekelijkse basis. Als hij over een half jaar met CL heeft laten zien constant te presteren kan hij prima worden opgeroepen. Bij Jong Oranje laat hij het ook niet altijd zien, of telt dat dan niet meer bij die "eerste maanden" omdat het dan niet goed uitkomt?

23 september 2018 om 22:27

Tete speelt nooit, Fosuh Mensa doet het redelijk,verder niets en Janmaat ia vooral aanvallend een stuk beter, maar Dumfries klopt wel op de deur zo.

24 september 2018 om 00:58

Tete zit voor de zoveelste keer op de tribune, die kun je niet meer oproepen. Doet Koeman dit wel dan kun je hem nooit meer serieus nemen.

24 september 2018 om 17:13

Klopt op de deur? Hij begint net leuk te spelen op niveau. Talent en potentie winnen geen wedstrijden. Laat ‘m maar lekker bij zijn club(s) op het gewenste niveau komen. Bij het Nederlands elftal moet geen potentie spelen, daar moet geen rijke carrière spelen, nee daar moet een speler die er nu staat spelen!

Goed dat het je doelstelling is Denzel.
Vandaag speelde je redelijk maar ik zie je te vaak te gemakkelijk voorbij gelopen worden.
Ik vrees voor je dat er een tijd komt dat psv een betere back heeft laat staan het Nederlands elftal.

23 september 2018 om 22:08

Wie zou je anders in het Nederlands elftal willen zien? Op Janmaat na, kan ik op dit moment niemand bedenken die beter presteert dan Dumfries. Tete is tribuneklant, Karsdorp is uit de selectie gezet en Hateboer is gewoon niet goed genoeg. Over Fosu-Mensah valt nog te twisten.

23 september 2018 om 22:27

Vandaag redelijk? Motm wat mij betreft.

Vindt hem middelmaat wordt te vaak de bos in gestuurd of raak vaak uit balans.

Vond het direct al een uitstekende aankoop. Onverzettelijke over mijn lijk mentaliteit. Dat heeft een team gewoon nodig. Nee, een fluwelen techniek heeft hij niet, maar dat compenseert hij dubbel en dwars door zijn inzet. Inderdaad laat hij zich nog wel eens voorbij lopen, maar dan kom je hem nog een keer tegen.

24 september 2018 om 17:15

In de Eredivisie wel ja, tegen een buitenspeler in een top 10 land niet meer. Dus eerst lekker op niveau komen bij PSV en tot die tijd heeft Janmaat echt wel meer laten zien. Franse competitie volg ik niet dus over Tete kan ik niets zeggen.

Leuke speler, hoop dat hij nog beter kan worden, van mij mag hij er bij volgende selectie, het is een plek waar het Nederlands elftal helaas een tekort heeft aan goede spelers. Tete speelt niet bij zijn club en Janmaat ben ik ook niet echt van onder de indruk, ik zou hem een kans geven.

Dumfries gaat een hele grote worden. Die heeft echt stappen gemaakt terwijl een aantal al zeiden dat een miskoop was. Die Van Bommel heeft van dit PSV echt een voetballende ploeg van gemaakt. Dan moet je nagaan dat 3 van de 4 verdedigers nieuw zijn.

23 september 2018 om 22:42

Het blijft de Eredivisie. PSV heeft net gewonnen van Nac, Ado, Pec, Fortuna en Willem 2. PSV heeft 4 serieuze tegenstanders gehad tot nog toe. Feyenoord (verloren), Bate (gewonnen), Barcelona (verloren) en Ajax (gewonnen). Maak niet de zelfde fout als Tadic die laatst stelde dat Ajax van Champions League niveau is omdat ze van AEK winnen. Het seizoen is nog lang en de echte tests moet PSV nog krijgen. Het begin is okey, maar je bent er nog lang niet. Vergeet ook niet dat PSV zowel tegen PEC als Fortuna op een gelukkige wijze ontsnapte aan puntverlies.

23 september 2018 om 23:26

Dus dat PSV goed weg kwam tegen Fortuna en Zwolle is Dumfries zijn schuld? We beoordelen in deze topic een speler, niet de prestaties van het team. Dat moet je los van elkaar kunnen zien. Ik weet ook wel dat de Eredivisie niet van europees niveau is. Maar heb je dan liever tribuneklanten in het NL elftal? Ook Janmaat is meerdere keren gewogen en te licht bevonden. Het was zelfs zo erg dat we al bij Hateboer uitkwamen. Geef mij Dumfries dan maar.

23 september 2018 om 23:28

Kom op. De Johan Cruyff Schaal is gewoon een veredelde oefenpotje, daar speelden beide teams echt niet op de volle 100%. In de voorronde deed PSV gewoon wat het moest doen tegen BATE en uit verliezen van Barca is zeker geen schande. Verder zeg je dat Psv geluk had tegen Zwolle en Fortuna, maar je bent vast en zeker vergeten dat Ajax er niet in slaagde om van Heracles te winnen en alle geluk van de wereld had met de VAR in Venlo.

24 september 2018 om 00:04

Snap eigenlijk niet echt dat mensen Feyenoord in die zin als ''verloren'' bestempelen. Je verliest op strafschoppen, die wat mij betreft los staan van de wedstrijd zelf, die gewoon ''gelijk'' is geã£â«indigd, en waar wij het grootste deel van controleerden. Alleen de goal ontbrak (je kan zelfs nog beargumenteren of die goal van Luuk onterecht werd afgekeurd of niet).

Barcelona kun je niet echt als serieuze graadmeter gebruiken. Dat is een team dat thuis ook andere topploegen kan slopen. We hebben het verdienstelijk gedaan en alles na de 2-0 was voor de buhne, want daar kwamen we toch niet meer van terug en toen was het geloof ook wel weg.

Er zijn nog zat verbeterpunten, maar we staan er wel het beste voor van de tradtionele top 3. Feyenoord heeft al 5 punten laten liggen (waarvan drie tegen de Graafschap, een promovendus nota bene) en Ajax speelde al gelijk tegen Heracles, won nipt bij VVV en werd door ons vandaag met de neus op de tactische blunders gedrukt. In Europa krijgen ze van mij alle complimenten (en Feyenoord mag zich schamen voor de Europese blamage) voor de indrukwekkende voorronde campagne, maar ook daarin was het niet altijd hosanna. Tegen Luik een 2-0 weggeven, blundertje tegen Sturm Graz, een enorm overwicht hebben in Kiev maar toch geen enkel doelpunt maken. En Aek, dat is met alle respect een veredelde Europa League wedstrijd, dus die kun je al niet in het rijtje ''serieuze tegenstand'' zetten. Ik schat Luik en Kiev hoger in.

24 september 2018 om 09:11

En PSV mazzelde de eerste twee wedstrijden. Als je Ajax meeneemt in het feit dat ze nipt winnen van VVV dan moet je de resultaten van PSV ook meenemen aan het begin.

24 september 2018 om 17:26

@alkmaar54
1. JC-schaal is gewoon een overgehypte oefenwedstrijd.
2. 'de echte tests moeten nog komen'? Sorry maar als je Ajax in de competitie niet als een echte test beschouwd dan weet ik het ook niet meer.
3. Ajax is niet van CL niveau? Nee Ajax hoort niet bij de Europese top, maar dat geldt voor iedere Nederlandse ploeg decennia lang. Ik kan mij ook niet voorstellen dat Psv als doel heeft om ploegen van CL-niveau af te straffen. Als ze 3e worden in die poule hebben ze al een wereldprestatie geleverd.
4. Ik ken geen een ploeg die alle wedstrijden wint. Hier en daar ontsnap je wel eens. Al lijkt daar bij PSV de vergrootglas op te liggen omdat het vaak vlak voor tijd gebeurd.

24 september 2018 om 20:26

Ik dacht dat 4-0 tegen Utrecht niet een mazzeltje was maar goed. Van Bommel heeft echt in no time een nog hechter collectief weten te smeden dan vorig jaar die ook nog eens een heel ander soort voetbal speelt. Dat je dan op het begin wat moeilijke wedstrijden had is niet meer dan normaal. En het mooie is er zit nog een partij rek in dit team.

Nou Dumfries, als je ieder weekend zo speelt als vandaag is daar geen ontkomen aan. Zeker ook gegeven de concurrentie op rechtsback.

Het enige wat hij nog echt moet leren is iets minder nonchalant worden. Twee van de doelpunten die PSV in de competitie tegen kreeg begonnen bij zijn lompe uitverdedigende acties. Dat kun je echter (af)leren. Deze jongen brengt aanvallend niet wat Angelino doet, maar is wel een krachtpatser die zo even een man onschadelijk kan maken, is snel en heeft de longen van een walvis die de diepzee in duikt. Daarmee is hij een prima aanvulling op de fysieke kwaliteiten die Angelino dan weer mist. Hij lijkt steeds beter in zijn spel te komen. En dan is het ook nog een mooi project voor een potentiele goede back voor Oranje, waar we wel echt behoefte aan hebben. Top!

Werd anders ff een paar x het bos ingestuurd door Neres

24 september 2018 om 09:36

Om hem drie tellen later nog een keer voorbij te moeten. Neres was (misschien op de eerste vijf minuten na) nergens tegen Dumfries.

24 september 2018 om 17:14

Ja, elke verdediger wordt wel is gedold...

Hopelijk dat hij stappen kan maken. Qua constantheid is hij er nog niet, maar de potentie is duidelijk. En ja, op rechtsback is nog niets definitief. Maar eerste eens even afwachten. Twee jaar geleden riepen we allemaal (inclusief ikzelf) dat RB in het NL Elftal wel een zekerheidje was met Tete en Karsdorp in de gelederen. Wat heeft het buitenland hun gebracht dan? De een zit op de tribune en de andere is buiten de selectie gezet. Tja, en Janmaat is helaas niet het niveau wat je wilt nastreven, al zal hij momenteel wel de meeste aanspraak op een basisplaats maken.
Dus kom op Denzel, laat groei zien!!

Dumfries is een beest van verdediger, waar een uitstekende kop op zit. Het zegt veel dat hij een personal trainer neemt om extra krachttraining te doen. En als je gister ziet hoe hard, dapper en efficiënt hij verdedigt én bijdraagt aan de aanval kan hij echt de nummer 1 back worden van Oranje. Iedereen was nogal lyrisch over Mazraoui, maar die verbleekt bij deze jongen naar mijn smaak.

Neemt niet weg dat Dumfries nog wat stappen moet maken. Een berepot tegen Ajax vind ik niet genoeg voor een selectie. Laat hem langer een reeks neerzetten, geduld hebben en wanneer hij echt rijp is een plaats veroveren die hij ook kan behouden.

In dat kader vraag ik me af hoe lang het nog moet duren voordat Jorrit Hendrix eens een uitnodiging krijgt. Die jongen speelt een uitermate goed seizoen en heeft een belangrijke rol in het PSV van Van Bommel. Wordt vaak gezien als een nijverig stofzuigertje, maar daar doe je hem toch tekort mee. Zijn passing en overzicht maken hem meer dan dat. Als je zondag die buitenkant links op Lozano zeg... prima speler, die voor de toekomst prima met Frenkie de Jong en Donny van de Beek het middenveld van Oranje kan gaan vormen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 22 3 3 0
2017/2018 sc Heerenveen 35 4 8 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Sparta Rotterdam 31 1 9 1
2015/2016 Sparta Rotterdam 31 1 8 0
Laatste voetbalnieuws

Dumfries reflecteert in aanloop naar topper: ‘Op de wc ga je nadenken, hè’

Denzel Dumfries bereidt zich met PSV voor op de kraker tegen Feyenoord van zondagmiddag. Hoewel Dumfries het levenslicht zag in Rotterdam, had hij nooit een voorkeur voor Feyenoord. "Ik maakte vroeger...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren