VVV-Venlo legt machteloos NAC over de knie en stijgt naar plek vier

VVV-Venlo blijft meedraaien in de subtop van de Eredivisie. De Limburgers boekten zaterdagavond een 3-0 overwinning op NAC Breda en overnachten daardoor op de vierde plaats. NAC daalde op basis het doelsaldo naar de laatste plaats en pakte pas drie punten in de eerste zes duels. VVV heeft er nu elf.

Voorafgaand aan het duel had VVV dit seizoen nog geen enkele minuut op voorsprong gestaan voor eigen publiek, terwijl NAC nog niet leidde in een uitduel. Niet alleen de statistieken wezen op een mogelijke 0-0 eindstand tussen beide teams, ook het veldspel gaf weinig aanleiding om een doelpuntenregen te verwachten. Beide ploegen voetbalden slordig, maar desondanks stond het bij rust 2-0 voor VVV. Halverwege de eerste helft brak Johnatan Opoku uit het niets de ban. Na een voorzet van Moreno Rutten kopte Jay-Roy Grot de bal voor de voeten van de vrijstaande Opoku, wiens volley keeper Benjamin van Leer te machtig was.

Het doelpunt deed VVV goed en na 37 minuten maakten de Limburgers er ook 2-0 van. Tino-Sven Susic benutte een strafschop, die door arbiter Jochem Kamphuis werd toegekend omdat Nils Röseler door Arno Verschueren aan het shirt werd getrokken. NAC had weliswaar een duidelijk overwicht aan balbezit, maar creëerde nauwelijks kansen in het eerste bedrijf. In de tweede helft breidde VVV de marge nog verder uit. Grot mocht na 52 minuten meters maken richting het strafschopgebied, trok naar binnen en schoot raak met een laag schot: 3-0.

Daarmee was de wedstrijd beslist. NAC was niet bij machte om een vuist te maken, terwijl de dreiging van VVV ook afnam. Er kwamen wel enkele kansen voor de thuisploeg op een nog grotere voorsprong, maar grote mogelijkheden waren dat niet. Zodoende bleef het bij 3-0 in De Koel. NAC sloot het duel af met tien man, want Verschueren pakte vlak voor tijd zijn tweede gele kaart. De man die de strafschop veroorzaakte in de eerste helft hield op de eigen helft onnodig zijn tegenstander vast en moest inrukken. In de blessuretijd voorkwam doelman Lars Unnerstall nog dat NAC met tien man op 3-1 zou komen door een kopbal van Mitchell te Vrede.

Eindigt VVV-Venlo dit seizoen in het linkerrijtje?