Pérez: ‘Wij wilden niet, maar om persoonlijke redenen wilde hij weg’

Zaterdag, 22 september 2018 om

Cristiano Ronaldo diende na het afgelopen seizoen een transferverzoek in bij Real Madrid. De Koninklijke gaf de aanvaller toestemming om op zoek te gaan naar een nieuwe club en dat werd Juventus. Voorzitter Florentino Pérez had de 33-jarige Portugees echter liever willen behouden.

Ronaldo maakte voor 112 miljoen euro de overstap naar Turijn en tekende voor vier seizoenen. “Gelimiteerde transfersommen zijn er niet om betaald te worden. Als er een verkoop moet plaatsvinden, dan moet daarover onderhandeld worden”, aldus Pérez in de Spaanse media.

“We wilden hem niet verkopen, maar om persoonlijke redenen wilde hij weg en dat begrepen wij. Na al het goede dat hij had gedaan, moesten we de deur voor hem openen. We hebben uiteindelijk de hoogste waarde voor hem gekregen als we konden”, aldus Pérez. Ronaldo speelde sinds 2009 voor Real Madrid; hij kwam over van Manchester United.

De Europees kampioen won met Real nagenoeg alles wat er te winnen viel: twee kampioenschappen, tweemaal de Copa del Rey, twee keer de Supercopa, twee keer de Europese Super Cup, drie keer het WK voor clubteams en viermaal de Champions League. In 438 wedstrijden voor Real was Ronaldo goed voor 450 doelpunten en 131 assists.


Poll

Het Real Madrid zonder Cristiano Ronaldo valt ...


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door filipmich)

Eindelijk komt er eens respect van uit Real naar CR7. Belachelijk dat het zolang duurde.

22 september 2018 om 14:11

Inderdaad en vooral mijn mede fans waren tegen respectloos na alles wat Cristiano Ronaldo voor ons heeft betekent.....

22 september 2018 om 14:19

Zou me een worst wezen wat hij voor de club betekend heeft, als je zo respectloos elke zomer de aandacht op je vestigt en dreigt met vertrek dan ga je maar lekker. En dan na het winnen van de Champions league niet eens het fatsoen hebben om te vieren dat je gewonnen hebt maar de aandacht op je willen vestigen. Ok heb Ronaldo jaren verdedigd maar wat is het een kwal geworden de afgelopen jaren vooral. Niet komen opdagen bij beste speler award en via de media zijn familie en zaakwaarnemer van alles laten roepen bah. Nee Perez je wordt eeuwig bedankt dat je ons van die kwal verlost hebt. Ik kijk 100 keer liever maar Madrid nu, beter veldspel en veel meer een team. Laat Christiana maar huilen omdat ze rood heeft gepakt.

22 september 2018 om 14:57

@aqua1

Verre van elke Real fan is respectloos geweest t.o.v. Ronaldo.

Het is en blijft gewoon een legende voor Real Madrid.

Ik denk dat ik namens (bijna) elke Real fan spreek als ik zeg dat het erg jammer is dat hij weg is gegaan. Maar als hij zelf ook weg wilde... dan is er niet altijd wat aan te doen.

Real Madrid wilde Ronaldo niet koste wat kost houden. Valt ook wat voor te zeggen. Hij is niet de jongste meer en je moet ooit zonder hem. Ik had het graag anders gezien, maar het is zoals het is.

22 september 2018 om 14:57

@ousselg. Hypocrisie ten top. Dit had je natuurlijk niet gezegd wanneer Cristiano nog voor Real Madrid had gespeeld. Iets meer respect voor zijn bewezen diensten zou je sieren!

22 september 2018 om 15:10

Aqua1, Cristiano Ronaldo heeft daar zelf voor gezorgd. Na het winnen van de CL moet je feest vieren, maar Ronaldo vertelde even doodleuk dat hij zou vertrekken. Dat is respectloos richting Real, haar fans en richting Gareth Bale. De man van de wedstrijd, maar toch gaat alle aandacht naar Ronaldo. Daarmee is het begonnen en kom niet met die onzin over respectloos richting Ronaldo.

22 september 2018 om 15:31

Dat klopt helemaal Aqua, maar die medefans waren misschien even de pedalen kwijt na de teleurstelling dat hij echt vertrok. Ik heb gehoord dat de meeste er nu wel over zijn en de rest is ondertussen lid geworden van www.pedalofhonour.com. Als je de moeite neemt om hun webstite even te bezoeken zie toch lachende gezichten dus ik denk wel dat ze erover zijn nu.

22 september 2018 om 16:24

Als Ronaldo niks voor je betekent als Real fan dan ben je geen Real fan. Door dit fans is hij weggegaan walgelijke fans.

22 september 2018 om 16:34

Ik volg Ronaldo al vanaf sporting toen de meeste hem niet eens kende. Ik heb geen roze bril ik zie wat ik zie, ik ben een real fan in hart en nieren en na Ronaldo komen andere goeie voetballers. Toen hij voor real speelde ergerde ik me al aan hem en kreeg vaak discussies met vrienden daarover. Ik zeg al 3 jaar dat hij beter kan vertrekken en gelukkig is die nu weg. Real blijft een top team ook zonder Ronaldo en ik blijf ze altijd supporten. Dat zo'n Ronaldo figuur elke zomer de club slecht behandelt en slecht in het nieuws brengt werd me echt teveel. Ga lekker ergens anders huilen en laat voetballers zoals ramos voor Madrid Spelen. Zij spelen met hart en nieren voor Madrid en hebben nooit iets slechts gezegd over Real. Ronaldo houdt alleen van zichzelf en dat is leuk als je 12 bent dan vind je de siuuu enz helemaal geweldig maar als je wat ouder wordt dan ga je zwaar aan die gast irriteren. Messi is op alle vlakken een betere voetballer maar houdt wel zijn mond en id altijd blij voor zijn teamgenoten enz. Ik zou Ronaldo en 400 miljoen geven voor Messi als die naar Madrid zou willen komen haha.

22 september 2018 om 16:49

Heb jij 400 miljoen dan?

22 september 2018 om 19:03

Haha wil je mijn collectie Madrid shirts zien? Ik ben de enige van 4 broers die voor Madrid was. De rest is pas de laatste jaren fan geworden vroeger was het echt oorlog met de classicos enz bij mijn ouders thuis. Dus nee, niks undercover ik zeg gewoon wat ik zie en Messi is een geweldige voetballer en Ronaldo is een goede afmaker met een hele goede mentaliteit waardoor die zover is gekomen. Want qua talent kan ik echt minstens 20 voetballers noemen die meer talent hebben.

22 september 2018 om 19:04

Helaas niet haha.

22 september 2018 om 15:20

Elke zomer een verbetert contract willen hebben en daarom elke zomer de schijn ophouden dat het weleens je laatste seizoen kan zijn is natuurlijk wel respectvol naar je werkgever toe.. Naar mijn idee heeft Real altijd respectvol over de man gesproken/gecommuniceerd naar de buitenwereld toe.

Lieg nou niet perez. We weten allemaal dat Zidane en Ronaldo weg zijn door jouw geilheid tov neymar. Het enige wat Ronaldo wilde was meer waardering en het enige wat Zidane wilde was dat Ronaldo aan boord gehouden zou worden. Nou neymar komt niet (gelukkig) en mbappe is niet haalbaar. Aan het einde van de rit zijn wij nu de grote verliezer. Zizou en Ronaldo weg en letterlijk geen enkele grote naam binnengehaald. Niet dat er iemand is die ook maar in de buurt komt van Ronaldo of Zidane maar goed. Was je met mbappe of anders tenminste hazard (die openlijk meerdere malen heeft gesolliciteerd) over de brug gekomen dan had je het publiek nog een beetje stil gehouden. Wij zitten nu opgescheept met lopetegui en een aantal Spaanse talenten. Leuk hoor dat het veldspel er nu iets leuker uit ziet maar met deze coach en spelers win je geen prijzen. En daar draait het uiteindelijk om. Dat was precies waar Ronaldo en Zidane juist voor zorgden. Prijzen winnen. En nu krijgt perez het ook nog voor elkaar om iedereen te laten geloven dat Ronaldo het allemaal zelf wilde. Ja misschien wilde hij dat op een gegeven moment zelf. Maar wel nadat perez hem meerdere malen heeft duidelijk gemaakt dat hij eigenlijk liever neymar heeft en dat Ronaldo een salarisverhoging wel kan vergeten. Lachwekkend dit

22 september 2018 om 15:07

Veelste voorbarig dit, oordeel maar aan het einde van het seizoen

22 september 2018 om 15:14

Jij was erbij zo te zien..... Als je Real laatste jaren hebt gevolgd, dan weet je dat Zidane altijd vertrouwen had in zijn selectie. Dat is de reden dat Real geen grote aankopen heeft gedaan afgelopen jaren. Tevens wilde Zidane weg omdat hij de selectie niet wilde vervangen voor een nieuwe generatie met veel jonge spelers.

22 september 2018 om 17:46

Er waren ook absoluut geen aankopen nodig in het tijdperk Zidane. Dat is ook juist een van de punten waar Zidane en perez het steeds niet over eens werden. Perez wilde perse de Gea en neymar hebben. Zidane was tevreden over navas en als er al een buitenspeler bij moest komen dan wilde hij hazard of mbappe hebben en niet neymar. Ook wilde hij dat Ronaldo ten koste van alles aan boord gehouden werd. Perez wilde dat ook niet. Dat is de voornaamste oorzaak dat Zidane weg is en daarna ook Ronaldo.

22 september 2018 om 20:29

Mensen beseffen niet dat Ronaldo zijn winnaars mentaliteit invloed had op de hele selectie. Pepe zelfde verhaal, ook geen waardering gekregen, daarna is onze defensie uiterst zwak geworden. Over Zidane hoeven we het niet te hebben.

22 september 2018 om 15:38

Zidane vertrok volgens, omdat hij vond dat het team verouderd was, hij niet met de bouw van een nieuw elftal wilde beginnen en dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Voor zover ik weet heeft hij dit aangegeven. Ronaldo en zijn waardering begrijp ik helemaal niks van; hij heeft al meerdere contractverlengingen gehad met een salaris waar je u tegen zegt. Men mag best blij zijn met de miljoenen die hij al verdient en dat is nog los van de miljoenen die hij uit zijn bedrijven haalt. Daarnaast vind ik het overkomen alsof Perez elke dag moet knielen voor hem of zijn hoofd moet aaien om zijn waardering te laten blijken (los van het vorstelijke salaris dat wordt uitbetaald). Ronaldo is toch geen kind? De man is 33 jaar oud. Waarom mag er geen nieuw bloed van (bijna) zijn niveau gehaald worden? Hij mag best een voorbeeld nemen aan Messi in deze; die had de tegenovergestelde reactie. Kortom, mensen zouden minder de schuld aan Perez mogen geven en meer afvragen waarom Ronaldo echt überhaupt wilde overstappen naar Juve.

22 september 2018 om 20:32

Als mijn werkgever dankzij mij maandelijks miljoenen bijschrijft, dan zou ik net als Ronaldo daar optimaal van willen profiteren. Heb je uberhaupt enig idee hoeveel Messi verdient bij Barca? Daar kwam Ronaldo niet bij in de buurt. Meer dan logisch dat Ronaldo meer zou eissen.

23 september 2018 om 11:38

Zelden zoveel onzin in 1 reactie gezien. Ben blij dat je zo'n tas geld krijgt voor een 33 jarige speler. Real doet het tot nu toe ook gewoon prima dus buiten alle vreemde aannames ook erg voorbarig.

Hoe Ronaldo zich gedroeg in mei, na het winnen van de CL, was ronduit beschamend. Je wint de CL en gaat met een zuur gezicht, 5 min na afloop, lopen mopperen over een vertrek. Dat is pas echt respectloos richting feestvierende fans en iedereen die Real een warm hart toedraagt.


Als fan van Real wardeer ik de prestaties van Ronaldo. Het waren 9 mooie jaren met veel prijzen. Dat betekent echter niet dat Ronaldo zich groter moet wanen dan de club. Gaat mij te ver

De stelling is net als Neymar die Barca verliet. Je verliest een speler van wereldklasse, maar de karaktertrekken zijn nooit een gemis binnen het team. Bij Real zie je nu pas hoe Ronaldo's status eigenlijk de rest onderdrukte

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4229 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5438
4.Sevilla3710
5.Getafe369
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3786 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 24 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Juventus balanceert op rand van afgrond na late nederlaag in Madrid

Atlético Madrid heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de eerste wedstrijd van zijn tweeluik tegen Juventus. De Spanjaarden wonnen dankzij late doelpunten van José María Giménez en Diego Godín met 2-0...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Paris Saint-Germain gaat een poging wagen om Dani Alves aan boord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren