Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kasper Dolberg: ‘Ik had graag langer dan een helft gespeeld’

Kasper Dolberg verscheen vrijdagavond in de basis bij Jong Ajax tegen Go Ahead Eagles (2-1) en speelde een helft mee. De Deense spits maakte afgelopen woensdag in de groepsfase van de Champions League tegen AEK Athene (3-0) al zijn rentree in de hoofdmacht, en mocht in Deventer eindelijk weer eens aan de aftrap verschijnen. De aanvaller was ondanks de nederlaag tevreden over zijn rentree, al had hij graag wat langer dan 45 minuten op het veld gestaan.

Dolberg moest vorig seizoen bijna de gehele tweede seizoenshelft aan zich voorbij laten gaan wegens een voetblessure. De twintigjarige spits behoorde afgelopen zomer wel tot de WK-selectie van Denemarken, maar liep in de voorbereiding op dit seizoen een buikwandblessure op. Vrijdag kwam hij weer in actie. "Voor mijn lichaam was het goed", zei Dolberg na de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. Vooraf was afgesproken dat Dolberg slechts een helft zou spelen. "Ik had graag langer dan een helft gespeeld, maar dat is logisch want als voetballer wil je graag doorgaan.”

“Ik ben bijna bij het punt dat je honderd procent zeker bent als je een duel ingaat of een bepaalde beweging maakt", aldus Dolberg. "Vandaag voelde het goed. Tijdens de wedstrijd ben je sowieso niet erg bezig met wat er eventueel fout zou kunnen gaan, maar dat is wel iets waar ik in de afgelopen weken op de trainingen veel aan heb gedacht. Het is fijn om weer wedstrijden te spelen en die gedachten niet meer te hebben.”

Dolberg kwam vrijdagavond niet tot scoren in Deventer. Hij kreeg daar ook geen kans toe. "Ik kreeg niet veel ballen helaas, maar zo is het nou eenmaal. Dat hoort ook bij het spelletje”, aldus Dolberg, die op korte termijn weer in de basis van Ajax hoopt te verschinen. "Alles gaat zoals gepland. Het was een mooie ervaring om in de Champions League te spelen. Ik ben er blij mee.” Jong Ajax kwam vrijdag op achterstand via Richard van der Venne. Nog in de eerste helft tekende Dani de Wit voor de gelijkmaker. Na rust bepaalde Thomas Verheijdt de eindstand op 2-1, waardoor de punten in De Adelaarshorst bleven en Go Ahead Eagles de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie is.

Wie zie jij het liefst in de spits bij Ajax?