Dromen van een interlandcarrière bij Angola: ‘Dat zou heel mooi zijn’

Donderdag, 27 september 2018 om 22:21Gijs Freriks • Laatste update: 22:33

Elvio van Overbeek werd in Angola geboren als Elvio do Rosario. Op zevenjarige leeftijd ontvluchtte hij de Angolese burgeroorlog die van 1975 tot 2002 woedde. Hij werd geadopteerd door de familie Van Overbeek en denkt nu na over een interlandloopbaan.

De 24-jarige Van Overbeek speelde zijn jeugdinterlands voor het Nederlands elftal, maar ziet het wel zitten om in de toekomst voor Angola uit te komen. “Ik ben bezig om weer een Angolees paspoort te krijgen zodat ik eventueel in aanmerking kan komen voor het nationale elftal”, vertelt hij in gesprek met Voetbalzone.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het volledige interview met Elvio van Overbeek verschijnt vrijdag.

“Het zou heel mooi zijn als ik voor Angola kan uitkomen. Ik heb geen paspoort meer omdat alles op een gegeven moment verliep. Je moet dan terug naar Angola om het te vernieuwen.” Dat is hij wel van plan om te doen: “Het zou heel mooi zijn als het lukt, want het is mijn droom om voor Angola te spelen.” Van Overbeek zit momenteel zonder club en traint mee bij TOP Oss.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door migi)

Tja je kan een jongen uit Angola halen, maar Angola niet uit de jongen. Hoop voor m dat t lukt en hij een leuke interlandcarrière tegemoet gaat.

Blijf dit altijd vreemde situaties vinden. Ik vraag me namelijk ten zeerste af of hij voor Angola had gekozen als Oranje voor hem in beeld was. Ik betwijfel het.

27 september 2018 om 15:36

Zeer waarschijnlijk niet, maar wat zou het?

27 september 2018 om 16:10

Tuurlijk had-ie dan voor Nederland gekozen, maar juist daarom moeten we niet zo zwaar tillen aan dit soort keuzes. 99 van de 100 voetballers maakt deze keuze op basis van twee zaken; kans om geselecteerd te worden en kans op succes. En dat is toch prima? Als sportman wil je het graag op het hoogste podium laten zien bij het beste team.

Het zou de wereld zoveel simpeler maken als ze dit ook gewoon eerlijk toegeven bij de keuze, in plaats van die volksmennerij over gevoel en persoonlijke banden en blaaaaaablablabla.

27 september 2018 om 19:46

Helemaal mee eens. Als een speler kiest is het een deel met hart maar ook met de brains

27 september 2018 om 19:58

Dat heeft weinig met landenkeuze te maken. Hoeveel spelers zeggen niet dat ze voor een bepaalde club kiezen vanwege de de liefde voor de club, de warmte of de sportieve mogelijkheden. Terwijl het 9 op 10 een keuze om geld is.

28 september 2018 om 08:38

@alkmaar54

Precies, zelfde verhaal. En hun goed recht natuurlijk. Alleen geef het gewoon toe, dan denk ik dat bijna iedereen wel sympathie kan opbrengen.

28 september 2018 om 12:19

Ach, als ik half Nederlands en half Maltees of half Zimbabwees zou zijn en ik kom niet voor het Nederlands elftal in aanmerking dan zou ik het ook leuk vinden om voor Malta of voor Zimbabwe uit te komen. Zijn toch bepaalde dingen voor een voetballer om international te zijn en om dingen mee te maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Angola

FIFA ranking: 125
8 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Angola.

2 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren