‘Wie weet zet ik mijn voet op de bal en zeg ik: jongens, blijf even staan'

Vrijdag, 21 september 2018 om

Supporters van Vitesse en ADO Den Haag zullen zaterdagavond tijdens de wedstrijd een minuut stilte in acht nemen en dat initiatief is door trainer Alfons Groenendijk een gebaar dat hij ‘volledig zal steunen’. De fans willen in de vierde minuut van de wedstrijd stilstaan bij de tragische gebeurtenis van donderdagochtend in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen bij een ongeluk.

De minuut stilte is ter nagedachtenis aan de slachtoffers en is een initiatief van beide supportersverenigingen. ADO-middenvelder Lex Immers is voornemens om de wedstrijd stil te leggen zodra hij in de vierde minuut aan de bal komt. “Wie weet zet ik mijn voet op de bal en zeg ik tegen de spelers: jongens, blijf even staan allemaal”, aldus Immers, die een brok in zijn keel kreeg toen hij het tragische nieuws hoorde. “Je gaat het scenario in je hoofd afspelen. Dat je zelf je kleintje bij de crèche afzet en tot straks tegen ze zegt... Ja, dat is verschrikkelijk.”

“Ik moet zeggen, dat is wel iets wat je ongelooflijk raakt”, aldus Groenendijk vrijdag tijdens de persconferentie, geciteerd door Omroep West. “We waren er allemaal stil van in de trainerskamer. Het is onvoorstelbaar dat zoiets is gebeurd. Het leed is niet te beschrijven.”Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door nacbredaxxx)

Mooi iniatief, enorm tragisch natuurlijk wat daar in Oss is gebeurd. Misschien een idee om als alle clubs in het profvoetbal dit iniatief te steunen en allemaal even die minuut stil te willen zijn. Echt verschrikkelijk hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren...

Super actie van zowel de Vitesse en FC Den Haag aanhang, voor mijn gevoel mogen ze alle wedstrijden dit weekend stil leggen in de vierde minuut ter nagedachtenis van dit verschrikkelijke ongeluk. Mijn gedachten gaan uit naar alle familie en vrienden van deze kinderen, heel veel sterkte met de verwerking van dit drama. Rust in absolute vrede lieve kinderen en ook heel veel kracht voor diegene die dit vreselijke ongeluk hebben overleefd dit is ECHT een ongeluk sta sterk 💪

Dat het een verschrikkelijk ongeluk is, dat zal niemand betwisten.
Maar het idee om alle clubs dit initiatief na te volgen vind ik niet geweldig.
Ik zie geen enkele directe relatie tussen dit ongeval en het betaalde voetbal.
Het schept een precedent dat m.i., hoe goed bedoeld ook, niet verstandig is.

21 september 2018 om 19:38

Leg eens uit wat voor nadelige gevolgen dit kan hebben dan, gezien je het onverstandig acht. Ik vind het juist goed, maakt niet uit hoe weinig voetbal ermee te maken heeft.

21 september 2018 om 19:42

Het gehele land is er de afgelopen twee dagen toch best wel mee bezig geweest. Zie overal op social media van alles voorbij komen voor de nabestaanden. De relatie met voetbal is onbelangrijk, voetbal is meer dan dat.

21 september 2018 om 19:59

Met alle respect voor ieders gevoelens: wat je voelt of meevoelt is een persoonlijke zaak. Dat wordt niet bepaald door "de sociale media".
Ik zie geen enkele reden waarom het hele betaald voetbal het voorbeeld van de twee clubs zou moeten volgen.
Dat er heel veel zaken belangrijker zijn dan voetbal: natuurlijk. Maar dat is helemaal niet aan de orde.

21 september 2018 om 20:52

Sorry maar dan heb je echt weinig gevoel in je donder. Voetbal is maatschappelijk betrokken en dus is dit een geweldig gebaar voor iedereen dat er belangrijkere dingen in de wereld zijn waar het mooi si om even stil bij te staan. Ik kan niet begrijpen dat je zoiets geen geweldig idee vindt en daar iets over moet zaniken.

21 september 2018 om 21:38

Sport wil nog weleens verbroederen ideefiks. Voetbal staat altijd in de belangstelling dus om juist via dat platform medeleven te tonen kan op geen enkele manier kwaad. Dit is een vreselijk incident dat mensen bezig houdt en die hebben de behoefte hun gevoel te uiten. Prima deze vormen van eerbetoon.

21 september 2018 om 20:17

Zodra er een reactie begint "met alle respect", is het eigenlijk al duidelijk dat het een reactie wordt met weinig respect, en zo ook deze reactie.
Besef je wel dat er 4 kinderen omgekomen zijn. 4, en een 5e ligt te vechten in het ziekenhuis.
Wat het drama nog groter maakt is dat er 3 kinderen uit 1 gezin bij betrokken zijn.
Dit gezin is in 1 klap volledig vernietigd.
En dan komt er een Tacfarinas langs en die vergelijkt het met extreme armoede en wilt ook gewoon doorgaan zonder erbij stil te staan?
Werkelijk, hoe meer ik typ, hoe bozer ik op je wordt, wat een gebrek aan empathie heb jij man.
Misselijkmakend. Ik walg ervan!

21 september 2018 om 21:21

Jij bent echt niet te geloven. Ik hoop dat zoiets jou nooit overkomt want dan piep je wel anders. Ik heb genoeg gelezen van je en ik blijf erbij dat het walgelijk is dat je niet onziet dat een gezin in 1 klap volledig verwoest is en zoveel mensen een keiharde klap hebben gekregen. Ik ga niet meer met je in discussie, het heeft gewoon geen nut.

21 september 2018 om 21:24

Ik vind het jammer voor je dat je zo ‘realistisch’ wil zijn. Emoties tonen over iets dat je aangrijpt en dichter bij je staat is mooi en moet mogelijk zijn. Ja het gebeurt vaker een verkeersongeluk, dit is anders en als je dat niet snapt vind ik dat nogmaals jammer voor je en heb ik medelijden.

21 september 2018 om 21:43

Tacfarinas, kerel. Als je na zo’n incident als deze de behoefte om het medeleven te tonen en de gevoelens te uiten niet kan onderscheiden van een ‘hype’ zoals jij het noemt... Dit heeft niets met een hype te maken, snap je het dan echt niet?

21 september 2018 om 21:46

Je snapt toch zelf wel dat dit voor velen dichterbij staat dan mensen in Tanzania man, de mens is van nature narcistisch, en terecht overigens. Ik ben van mening dat je elkaar als Nederlanders moet steunen, een hart onder de riem moet steken, en daar hoort dit ook bij. Anders kun je alles wel gaan bagatalisseren. MH17 hartstikke erg, maar er storten wel vaker vliegtuigen neer, Pim Fortuyn neergeschoten? Gebeurt in Amerika elke dag. Ga nu niet de moraalridder uithangen, en steun liever dit initiatief, liever dit dan weer een pop ophangen van Kenneth Vermeer toch. Ik snap werkelijk niet hoe jij hier iets negatiefs van kan maken.

21 september 2018 om 22:43

Kan zo klinken, ik ben ook niet tegen nationalisme dus maakt me verder niet uit hoe het klinkt, jouw laatste zin is wat heel mijn post samenvat.

22 september 2018 om 00:45

Hoi Tacfarinas_89 ik snap jouw reactie niet helemaal. Iedereen weet hoeveel ellende er op de wereld is, maar moeten we dan ons medeleven niet meer tonen omdat er ergens anders meer leed is? Is dat dan hypocriet!!! Alsof die slachtoffers in Tanzania allemaal deze voetbal app hebben en het dan ook allemaal lezen in het Nederlands!!! Het gaat er hier gewoon om om de nabestaande een hart onder de riem te steken daar is niks hypocriet aan dat is gewoon sympathie. Hou gewoon je negatieve commentaar voor je en heb wat respect voor de nabestaande en ga niet de hele wereld bij een ongeluk in Oss betrekken. Het zegt in ieder geval een hele hoop over jouw en jouw gedachtengang beetje jammer maar veel geluk in je leven. Mvg Stefan

Mooi initiatief. Alleen stoort het me wel dat met dit soort dingen vaak mensen vooraan staan te koketteren hoe goed en sentimenteel ze wel niet zijn, die zich in het dagelijks leven dikwijls nogal asociaal gedragen.

Man man man wat een trieste reacties hier. Voetbal verbroedert en mensen met kinderen weten dat dit het ergste is wat je kan overkomen. Ik juich een minuut stilte in Breda zeker toe zat zelf ook met een brok in mijn keel. En wat is 1 minuut om echt respect te tonen

Vreselijk wat er is gebeurd. Maar kan er niets voor de wedstrijd worden gedaan? Minuut stilte, rouwbanden enz. Ik begrijp niet helemaal waarom dat tijdens de wedstrijd moet.

Ik snap opzich de actie, maar ik vind dan het ongeluk in Assen meer passend bin zo'n actie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.VVV-Venlo29-10
10.ADO Den Haag27-11
12.Willem II25-8
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

5 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren