Sevilla haalt voor eigen publiek uit tijdens basisdebuut van Quincy Promes

Sevilla heeft in de eerste wedstrijd van Groep J van de Europa League meteen drie punten gepakt. Het team van Pablo Machin was donderdagavond met 5-1 te sterk voor Standard Luik. Quincy Promes verscheen in zijn derde optreden voor de Zuid-Spanjaarden voor de eerste keer aan het startsignaal en speelde negentig minuten. In dezelfde groep was Krasnodar tegelijkertijd te sterk voor Akhisar Genclik Spor: 0-1, door een doelpunt van Viktor Claesson.

Sevilla zocht na het rustsiginaal met een voorsprong van 2-1 de kleedkamers van het Ramón Sánchez Pizjuan op. Een voordelige marge waar het team van Machin eigenlijk geen recht op had: de thuisploeg kwam in de eerste 45 minuten niet verder dan een rake vrije trap en een schot van afstand. Het ontbrak aan ritme in balbezit en doortastendheid zonder bal. Na acht minuten spelen verscheen reeds de 1-0 op het scorebord.

Sevilla kreeg een vrije trap op een gevaarlijke positie en het was Ever Banega die het leer op schitterende wijze achter doelman Guillermo Ochoa schoot. Het venijn in de eerste helft zat in de laatste minuten voor de pauze. De thuisploeg kreeg in de 39e minuut de bal niet weg na een corner van Standard, waarna uiteindelijk de geheel vrijstaande Moussa Djenepo voor de 1-1 kon zorgen. Twee minuten later had Ochoa echter geen antwoord op een schitterende inzet van Franco Vázquez in de verre hoek, via de binnenkant van de paal: 2-1.

Standard domineerde in de eerste minuten na rust, maar het was Sevilla dat de eerste kans in de tweede helft ook meteen benutte. Na voorbereidend werk van Arana werkte Wissam Ben Yedder de bal in het doel van de Belgen: 3-1. Het duel ging op en neer, met momenten waarin Standard naliet om de achterstand te verkleinen. Twintig minuten voor tijd tekende Ben Yedder met zijn tweede van de avond voor de 4-1 en daarna completeerde Banega de eindstand, vanaf elf meter na een overtreding op Vázquez.

Denk jij dat Sevilla als groepswinnaar gaat eindigen?