UEFA opent tuchtprocedure na rode kaart Cristiano Ronaldo

Donderdag, 20 september 2018 om

De UEFA is een tuchtprocedure gestart tegen Cristiano Ronaldo, zo heeft de Europese voetbalbond bekendgemaakt. De aanvaller van Juventus kreeg woensdagavond in de wedstrijd tegen Valencia een rode kaart en zal op 27 september te horen krijgen wat de strafmaat is. Ronaldo werd na 29 minuten weggestuurd.

Jeison Murillo ging na licht contact met de Portugees in het strafschopgebied, zonder dat er een bal in de buurt was, naar de grond. Ronaldo pakte de Colombiaan daarna ogenschijnlijk bij de haren. Scheidsrechter Felix Brych stuurde de Europees kampioen op advies van de assistent achter de doellijn van het veld.

Ronaldo reageerde ontdaan op zijn rode kaart, de allereerste na 154 duels in de Champions League, en vocht zelfs tegen de tranen. Italiaanse media gingen al uit van een mogelijke schorsing van drie à vier duels, omdat er geen bal in de buurt was. Ronaldo heeft de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de strafmaat, maar zal het duel met BSC Young Boys op 2 oktober sowieso moeten missen.

“Ik wil alleen maar zeggen dat de VAR de scheidsrechter in deze situatie had kunnen helpen”, baalde trainer Massimiliano Allegri na afloop. “In de Champions League met tien man komen te staan door zoiets onbenulligs is teleurstellend. Zo werd het risico om te verliezen groot en bovendien zullen we hem de komende wedstrijden moeten missen.”


Poll

Denk jij dat Cristiano Ronaldo wordt vrijgesproken?


Gerelateerd

140 reacties (laatste reactie door porque)

En terecht. Er gebeurde werkelijk helemaal niks.

20 september 2018 om 13:25

Leek niet echt iets te gebeuren, was niet echt duidelijk op de beelden. Maar het zal ook afhangen van het rapport van de scheids. Ben benieuwd wat het resultaat zal worden.

20 september 2018 om 13:38

Het was overduidelijk op de beelden, aangezien men in de rust bij Ziggo al ingezoomde beelden had die alles perfect weergaven. Rood voor een aai over de bol; man, man, man.. Afschaffen die mensen op de achterlijn, want in al die jaren hebben ze meer fout gedaan dan goed, maar krijgen wel een lekker salaris. Had al dat salaris lekker in de VAR gestoken; had nu iedere CL groepsfase deelnemer een VAR systeem in bruikleen van de UEFA.

20 september 2018 om 13:59

Ik weet niet hoe jij je eigen kinderen een aai over hun bol geeft. Zo geredeneerd werd Luis Suarez ooit geschorst voor een kus in iemands nek.

Ronaldo zat echt wel ergens fout. Over de strafmaat valt dan te discussieren en daar hebben we de bond voor.

20 september 2018 om 14:27

Hij raakt hem aan, mag niet maar aanraken staat niet gelijk aan een rode kaart.

20 september 2018 om 14:56

Aai over de bol of gewoon trekken aan iemands haar??? Vorig jaar duwde hij ook een scheidsrechter waar hij toen 4 duels voor geschorst werd. Was dat ook gewoon een duwtje in de rug???

20 september 2018 om 15:04

@nikefc Ja dat was een duwtje in de rug? On: Die rode kaart was wat overdreven. In een wedstrijd heb je wel 10 van zulke incidenten. Jammer voor Ronaldo, hoop dat hij er tenminste tegen Utd er wel bij is.

20 september 2018 om 15:29

Arbitrage moet mans genoeg zijn om hun fout te erkennen en de kaart te laten seponeren. De kaart was de eerste fout. Cr7 straffen zou een nog grotere fout zijn.

20 september 2018 om 15:47

@Ramos,
Zo!? In een wedstrijd 10 van zulke incidenten? Noem specifieke incidenten op dan? Die niet voetbal gerelateerd zijn. Duels buiten gelaten.

Ben ook benieuwd wat je van de kopstoot van Zidane op Materazzi. Tja volgens jouw gebeurt dit 10 keer in een wedstrijd. Niks aan de hand dus beetje overdreven... man man man

20 september 2018 om 17:51

Rapport van de scheids:
Ik heb het niet gezien.
Ben uitgegaan van wat de 6de man mij vertelde.
(de persoon waar naar genoeg altijd bij wordt afgevraagd wat ze nou doen want ze zien bijna niks. Zelfs niet waar ze er voor staan wel of geen doelpunt.

20 september 2018 om 13:26

Weet jij wel wat dit betekend?

20 september 2018 om 13:32

Dat ze de beelden in ieder geval gaan bekijken en de reactie(s) horen van het zestal scheidsrechters die aanwezig waren. Het lijkt me niet meer dan normaal dat deze rode kaart wordt geseponeerd.

20 september 2018 om 15:01

Dat ze de beelden hebben bekeken en een tuchtprocedure gaan starten. Dat houdt in dat men dit een redelijk zware overtreding vindt, want veelal worden er bij tuchtprocedures langere schorsingen uitgehaald. Vrijgesproken kan uiteraard niet, want het scheidsrechterlijke zestal heeft dit al beoordeeld als rood en dus is 1 wedstrijd de minimale straf. Mogelijk neemt men zelfs de voorafgaande beweging (wat sommigen als natrappen noemden, waar ik het dan weer niet mee eens ben) van Ronaldo mee.

Overigens ben ik dus van mening dat dit wel degelijk terecht rood is. De intentie is er om iets meer te doen dan dit en het gebruik van jouw handen op deze manier, dat hoort niet. Er was geen enkele reden om met zijn handen richting het hoofd van de tegenstander te gaan. Juist het feit dat hij hem niet goed vast kon pakken, kan echter wel in het voordeel spreken van Ronaldo en de straf minimaliseren.

20 september 2018 om 16:53

Je mag als bond toch een schorsing wel kwijtschelden op het moment dat de scheids een fout maakt? Hadden wij dat niet vorig jaar/twee jaar terug tegen Feyenoord? Weet niet meer wie de overtreding maakte, maar kan me heugen dat hij een onterecht rode kaart kreeg, die vervolgens practisch direct weer geseponeerd werd

20 september 2018 om 20:05

Haha volgens mij weten de meesten dat niet

20 september 2018 om 13:35

Och, weet CR ook eens hoe het voelt om een kaart aangenaaid te krijgen. Al zou vier wedstrijden wel aan de hoge kant zijn.

20 september 2018 om 14:00

Dit gebeurd na elke rode kaart, standaard procedure. Dus we weten helemaal niks.

20 september 2018 om 13:47

Er gebeurde zeker wat. Er was fysiek contact op een apart moment. Het was zeker geen rood, maar ook niet slim van Ronaldo om iemand die volgens hem een schwalbe maakt een ‘aai over de bol te geven’.

20 september 2018 om 15:04

Hij probeert mensen zelf ook altijd een kaart aan te naaien. Nu pakken ze hem terug. Gewoon 4-5 wedstrijden schorsen. Je moet met je poten van een ander afblijven!

20 september 2018 om 15:05

Ik heb die beelden meerdere malen gekeken, maar zie nergens die 'aai over de bol'. Ik zie de intentie om zijn haren te pakken, maar doordat Murillo aan het bewegen is, grijpt Ronaldo gewoon mis. Dit hoort gewoon niet en in mijn ogen dus rood. Het was anders als er een reden was om de beweging te maken, waardoor je met je handen door zijn haren gaat, maar in dit geval was het enkel opzet aan de kant van Ronaldo.

20 september 2018 om 13:53

Je snapt hoop ik dat dit in het nadeel van Ronaldo zal zijn als de tuchtcommissie in actie komt gezien je reactie .. zal ws minimaal 3 wedstrijden zijn bij dit soort acties

20 september 2018 om 14:05

Dan moeten ze meteen heel die bond opdoekekn watn dat zou nergens op slaan

20 september 2018 om 15:40

Een tuchtcommissie komt bij iedere rode kaart in actie...

20 september 2018 om 14:03

Terecht? Dus je bent er wel mee eens dat hij terecht moet staan?...of je hebt het niet goed gelezen. Dit nl. is tegen hem!
Het was trouwens geen aai...maar een tik op zijn collega's bolletje of R. bij het weglopen even aan zijn haren trok is moeilijk te zien.
Die blik van R.zegt ook veel en dat speelde vast mee bij de beoordeling.

20 september 2018 om 14:58

Hoezo speelt die blik van Ronaldo ook mee in de beoordeling?? Er staan nergens in de regels dat het verboden is om huilend van het veld te lopen.

20 september 2018 om 15:20

Die blik van Ronaldo gebogen boven het hoofd van Murillo toen hij 'handtastelijk' werd.
R. brieste iets waardoor Murillo gelijk woest opstond...
Ben erg benieuwd naar wat R. hem liefkozend toesprak...
Bij nader inzien zou het best een vergeldingsdaad kunnen zijn ten tijde van Ronaldo's Real periode op Murillo...who knows.

20 september 2018 om 15:08

Ik heb het idee dat hij hem ook kreeg voor die trappende beweging net voor hij gaat liggen.

20 september 2018 om 15:16

Hij geeft hem echt gewoon een trap daarna gaat de speler liggen. Terecht als hier rood voor word gegeven.

20 september 2018 om 15:25

Als het terecht was, dan zou het toch juist niet naar de tuchtcommissie moeten gaan. Of zie ik dit verkeerd.

20 september 2018 om 18:32

Jawel hoor, Ronaldo maakt een overtreding waardoor zijn tegenstander ten val kwam waarvoor gefloten werd. Daarna zat hij, nadat er al tegen hem gefloten was, aan zijn tegenstander. En dat mag niet dus kreeg hij rood.

Maar ja, de tegenstander is Juve en die accepteren niets. Zoals we verleden jaar konden zien na hun nederlaag tegen Real. Dus gingen ze wederom over de schreef.

Zal gewoon een tot twee wedstrijden schorsing worden.

3 a 4 duels zijn ze helemaal gek geworden!!

20 september 2018 om 13:25

Dat is volgens mij een standaard bij rode kaarten als de bal niet in de buurt is

20 september 2018 om 13:26

Ja dat snap ik maar dat slaat toch nergens op. Je moet gewoon kijken naar de situatie en niet altijd vast houden aan van die standaard procedures...

20 september 2018 om 16:00

Hij geeft of maakt een trappende beweging naar de tegenstander. Meer dan terechte rode kaart en schorsing.

20 september 2018 om 15:08

2 is in mijn ogen inderdaad beter op zijn plaats. Rood is terecht, daar hoeven we niet moeilijk over te doen, want er was geen enkele reden om zijn handen richting Murillo uit te steken en zeker niet om zijn haren (te proberen) te pakken. Dat dit laatste mislukt, maakt in mijn ogen de straf minder zwaar, maar moet wel zeker meegewogen worden.

20 september 2018 om 15:56

Haha krijg je tegenwoordig al rood als je iemand zn haren aanraakt, voetbal gaat echt naar de klote..

20 september 2018 om 16:20

Wat zou je dan geven voor aan de haren trekken? Aangezien dat zijn intentie was, zou je de straf daar vanaf moeten leiden.

Als hij hier 3/4 wedstrijden voor krijgt is belachelijk. Hij is in mijn ogen al genoeg gestraft door gister al vroeg eruit gestuurd te zijn. Het was een hele onterechte kaart en het beste zou zijn om m terug te trekken.

20 september 2018 om 13:26

Moet gewoon zijn handjes en voeten thuis houden. Hoe vaak deed Ronaldo dit bij andere spelers?? Zo aanstellen

20 september 2018 om 13:30

Hou toch op man. Hij trapt hem helemaal niet. Op sommige beelden lijkt het erger dan het in werkelijkheid is door de slowmotion, maar murillo stelt zich heel erg aan. Ronaldo aait m daarna over zn bol omdat hij hem een kaart probeerde aan te naaien voor natrappen. Echt een belachelijke rode kaart.

20 september 2018 om 15:10

Hoe zie jij daar in hemelsnaam een aai over de bol in? Ik zie toch echt dat er een heel andere intentie was, maar Murillo bewoog, waardoor Ronaldo mis pakt/tikt. In mijn ogen was dit zeker een rode kaart waardig. Geen bal in de buurt, tegenstander op de grond, maar alsnog met je handen richting zijn hoofd gaan, dat kan je in mijn ogen nooit niet goed praten.

20 september 2018 om 15:11

Denk je echt dat Murillo gaat liggen om Ronaldo een kaart aan te naaien voor natrappen? 9 van de 10 keer wordt dat niet eens waargenomen, laat staan bestraft en dan laat je jezelf als verdediger dus vallen terwijl je directe tegenstander makkelijk in scoringspositie kan komen. En al dat risico om de zeer kleine kans dat je tegenstander ervoor bestraft wordt? Niet erg waarschijnlijk. Een aanvaller heeft nog wat te winnen bij zulk toneelspel, een verdediger bijna nooit.

Is het niet logischer dat hij viel omdat Ronaldo hem een schop(je) gaf in de loop terwijl er geen bal in de buurt was (ergo natrappen)? En dat Ronaldo vervolgens (weliswaar kort, maar toch) aan de haren trekt is ook een overtreding die niet in het voetbal thuis hoort (dus rood).

20 september 2018 om 17:38

Heb de beelden nog terug gekeken via Ziggo. En het was absoluut geen aai, Want in de herhaling kon je zien dat zijn vingers krom stonden. En ook nog proberen te krabben op zijn hoofd of aan zijn haren te trekken. Dus terecht rood.

20 september 2018 om 14:12

Gevalletje karma. Hij loopt zelf altijd iedereen kaarten aan te naaien em te duikelen. Verder is een schorsing natuurlijk overdreven

20 september 2018 om 17:00

Hij mag voor het zelf aannaaien van dit soort kaarten wat mij betreft voor het maximum mogelijk aantal wedstrijden geschorst worden. Dit is precies wat Ronaldo al 10 jaar heeft gedaan. Er gebeurt inderdaad niet veel, maar bij hemzelf gebeurt er ook meestal niks als hij als een stervende zwaan naar de grond gaat. Gewoon karma nu

Die gaan ze nog meerdere wedstrijden schorsen ook . Ongelofelijk wat een onzin.

Als je in 2016 het EK wint en het is nu 2018 ben je toch geen voormalig europees kampioen, maar samen met je teamgenoten van Portugal nog steeds europees kampioen totdat een ander land wint? Mag hopen dat ie geseponeerd wordt, er was helemaal niks aan de hand!!

20 september 2018 om 13:38

Ja klopt dan ben je huidig Europees kampioen volgens mij.

20 september 2018 om 13:55

Je bent altijd huidig kampioen totdat de finale is gespeeld van het huidige kampioenschap.

On: we zullen met z'n allen gaan zien wat de Uefa zal gaan doen. Hoe licht de 'overtreding' ook was, erna een aai of haren trekken, de richtlijnen omtrent rood zijn duidelijk.

Edit: CR trok wel degelijk aan de haren. Zie vele videos op YT. (Dat mensen nu zelfs over knuffelen schrijven is pure kolder)

20 september 2018 om 14:13

Veel fanatieke Ronnie-fans hier, tja dan zie je het niet zo duidelijk...

Deze rode kaart hoort natuurlijk te worden geseponeerd. Er gebeurde helemaal niets. De UEFA moet zsm de VAR invoeren.

Wordt vrij gesproken denk ik . Verdediger stond ook snel op was meer een knuffel aai over de bol. Afwachten hoe het afloopt

20 september 2018 om 13:48

Heerlijk hoe mensen proberen recht te praten wat krom is. Een aai over de bol heb ik al heel wat gelezen, maar nu was het zelfs een knuffel! Voetballers moeten eens lekker de handjes thuis houden, dan heb je dit soort onzin niet. Continue maar die irritante tikjes op elkaars hoofd, nek en wang. Hij steekt toch zelf zijn handen waar ze niet horen te zijn? Of dat nou 1 seconde is of langer. Hij trekt hem gewoon aan zijn haar, punt. Rode kaart, je straf nemen en al helemaal niet jankend het veld af lopen.

20 september 2018 om 14:12

Ze zijn toch niet van suiker gemaakt?? Voetbal is een contactsport maar als we nu voor elk tikje of aaitje een kaart gaan geven kunnen we ze beter tutu's gaan aantrekken! Kijk eens naar Australian Football ofzo man, daar geven ze elkaar een dreun na elke tackle die wordt gemaakt, niemand die ervan opkijkt! Met al die schwalbe's wordt voetbal meer en meer een sport voor huilebalken en als we onze strafmaten eraan gaan aanpassen krijg je straks rode kaarten voor je tegenstander vies aankijken! De scheids uitschelden en huilen bij elke beslissing die wordt gemaakt, ga dáár maar eens hogere straffen op zetten!

20 september 2018 om 15:05

Contact sport als je in duel bent ja.. je ziet toch gewoon dat ronaldo zijn hand trekt aan het haar. Het is maar dat die gast kort kapsel heeft. Verder had ik ronaldo eerder geel gegeven hier voor

20 september 2018 om 15:17

@hankajax, je hele betoog slaat als een tang op een varken. Dit ging om een overtreding waarbij de bal niet in de buurt was, niet om een mannelijk duel. Dit heeft er niets mee te maken dat het een contactsport is.

En juist Ronaldo is iemand die zich regelmatig schuldig maakt aan schwalbes, zeuren bij de scheids en huilen. Dus juist als je daar tegen bent, snap ik niet waarom je het voor hem op lijkt te nemen in dit geval.

20 september 2018 om 16:10

Hankajax,

De heren zijn me voor geweest, maar inderdaad. Voetbal is een contactsport. Ik houd daarvan. Knal er maar lekker in en incasseer wanneer dat moet.

Let wel: als het om een bal gaat. En daar zit dus juist het hele punt wat ik wil maken.

20 september 2018 om 17:04

Mee eens dat het een contactsport is maar is Ronaldo niet 1 van de grote voorlopers van het aannaaien van kaarten? Volgens mij wel en wat mij betreft dus gewoon 3/4 wedstrijden schorsen

Ook ik als niet de grootste fan van Ronaldo heb moeten lachen om deze kaart. Dit is een schande voor het voetbal. Dit zijn problemen die met VAR gelijk uit de lucht genomen hadden kunnen worden genomen. Een verlies van betrouwbaarheid van het Europese voetbal.

Allegri had zn team van het veld moeten halen ivm het onwel worden van de scheidsrechter. Onverantwoord om door te spelen.

20 september 2018 om 13:34

gelukkig niet heb 150 gepakt door juve(had winst)maar wat murillo flikte is aangepakt door karma heerlijk

Tuurlijk moet die kaart worden geseponeerd maar ik denk dat wat er daarna gebeurde, wordt aangegrepen door de UEFA om hem te straffen, nl. het moment dat hij hem even bij zijn haar pakte nadat ie zo theatraal naar de grond was gegaan. Ik ben geen Ronaldo fan maar dit was gewoon een staaltje van vuile matennaaierij.

20 september 2018 om 15:14

Daar is de kaart al voor gegeven.

Maar... Ronaldo maakt toch ook een slaande beweging naar die speler (nadat die een volkomen overdreven buiteling maakte en zich enorm aanstelde)? Zo ziet het er in elk geval wel uit, en voor een slaande beweging krijg je terecht rood hoor.

20 september 2018 om 13:42

Maar waar zie je in hemelsnaam een slaande beweging? Het allereerste duel is een duel zoals in elke wedstrijd zo’n 30-40 keer wordt uitgevochten bij loopacties, terwijl in de ingezoomde herhaling overduidelijk zichtbaar is dat ie hem daarna een aai over z’n bol geeft / lichtjes even beetpakt. Nergens een slaande beweging, nergens een reden voor een schorsing. De enige die geschorst moet worden is die 6e man. Hij heeft z’n moment of fame weer gehad; kan ie thuis lekker aan z’n kinderen vertellen.

20 september 2018 om 13:44

Aan haar trekken noemen we tegenwoordig een aai over de bol. Ik zie dat je teveel naar emile schelvis hebt zitten luisteren gisteren. Dit is gewoon rood, trekt aan zijn haar. Klaar.

20 september 2018 om 14:27

Ik heb inmiddels wat betere beelden gevonden. Hij doet inderdaad een soort poging om die gozer aan zijn haar te trekken, wat niet lukt vanwege het korte haar, maar vlak daarvoor geeft Ronaldo hem gewoon een bewuste schop tegen het scheenbeen. Lijkt me wel terecht rood dan...

Voor het huilen verdiend hij een extra wedstrijd schorsing.

20 september 2018 om 13:58

Inderdaad, trieste man is het ook. Hele wereld laten zien wat voor mankind je bent. Aan de haren trekken en vervolgens onschuldig doen

20 september 2018 om 14:32

Wat een onzin, joh. Als Ronaldo gewoon rustig en braaf van het veld liep, had iedereen gezegd: "ronaldo lijkt die rode kaart prima te vinden, dus geef hem maar een extra wedstrijd schorsing".

Volgens jouw bewering kan Ronaldo het dus nooit goed doen.

20 september 2018 om 15:07

Nou nee er zijn gewoon aardig wat penaltys gegeven aan ronaldo terwijl die aan het duiken is. Ronaldo heeft vaak ook spelers na getrapt of geslagen. Nu valt keer muntje de verkeerde kant op. Wees dan een man en ga et veld af. Door zo te janken doe je alsof je het heilig boontje bent

20 september 2018 om 16:51

@barcalover123,

Misschien dat jij het mannelijk vind om zonder protest/tranen van het veld te lopen, maar er zijn genoeg mensen die dat als negatief interpreteren en het dan als bewijs dat hij het expres doet. Jack van Gelder zei het een keer bij studio voetbal over Nick Viergever toen hij met rood er van af ging. Toen zei hij letterlijk: "hij loopt er toch zonder protest vanaf, dus hij zal het wel prima vinden". Ook Bas Nijhuis zei een keer duidelijk over een paar spelers van: "ze protesteren toch niet, dus het zal wel goed zijn". Aan alles hangt een negatief randje. Zelfs als je niks doet.

het is gewoon al schandalig dat hier rood voor word gegeven er gebeurd werkelijk niks

20 september 2018 om 15:17

Hij probeert zijn haar vast te pakken, maar dat mislukt. Als haren grijpen geen rood meer oplevert, dan krijgen we dadelijk allemaal van die chickfights op het veld, waarbij iedereen elkaar aan de haren trekt en elkaar krabt. De intentie is er, genoeg voor de rode kaart lijkt me.

Als ik bijvoorbeeld iemand een vuistslag wil geven, maar hem mis, waardoor ik door zijn haar streel, is dat dan rood of geldt dat als aai over de bol?

20 september 2018 om 15:41

Schei toch uit man. Heb je zelf ooit op een voetbalveld gestaan? Iedere voetballer weet dat dit geen rood is. Je maakt jezelf echt belachelijk met zulke comments. Ik weet niet of je een persoonlijke afkeur hebt jegens Ronaldo? Daar lijkt het namelijk wel op. Als we jouw principes gaan hanteren, dan eindigen we elke wedstrijd met 4 spelers ongeveer. Elke duw bij een opstootje is vanaf nu dus ook rood?

20 september 2018 om 15:44

Een duw bij een opstootje vind ik nog wat anders. Dat is meestal vanwege een dreigende houding van een tegenstander. In dit geval gaat het om haren trekken bij een speler die op de grond zit. Ik weet niet op welk voetbalveld jij hebt gestaan, maar dat gebeurde bij ons echt niet.

Overigens heb ik als trainer ooit een speler 5 wedstrijden schorsing gegeven, omdat deze naar een tegenstander had gespuugd, dus ben ik wel redelijk consequent in deze.

20 september 2018 om 16:54

De intentie om hem bij de haren te pakken, whahahhah

Gaan gewoon 1 a 2 wedstrijden schorsing worden. Lijkt me sterk dat er vrijspraak komt

De wereld op zijn kop. Heb alleen maar rare reacties hierover gezien. Twitter, Youtube, Reddit, op tv en Voetbalzone. Ik zie alleen maar mensen die het geen rode kaart noemen.

Het was 100% rood. Ten eerste overdreef die Valencia speler enorm. Ronaldo raakte hem eerst amper aan en hij maakte een schwalbe. Dat had geel moeten zijn voor hem. Daarna ging Ronaldo overduidelijk met zijn hand naar het hoofd van die speler en maakte hij een trekkende beweging aan het haar.

Dat is gewoon rood. Dat zijn de regels. Ik snap helemaal niets meer van mijn mede voetbalfans.het gaat er niet om of je het niet erg vindt, het gaat om de regels die super duidelijk zijn. In al mijn jaren van voetbal kijken zijn zulke momenten altijd rood geweest. Het is net als natrappen. Het maakt dan niet uit of iemand een schwalbe maakte of niet. Hij greep gewoon overduidelijk naar het hoofd van die speler.

20 september 2018 om 14:09

Helemaal met je eens, ik snap het ook niet waarom zo raar wordt gedaan blijkbaar alleen omdat het Ronaldo is. Zulke acties hebben niks met voetbal te maken en behoren gewoon bestraft te worden. Ik houd er ook niet van als spelers je aanraken en dat hoort ook niet. Gewoon handjes thuis houden, je bent notabene een voorbeeldfunctie en professional. Als je vind dat hij een schwalbe maakte of overdreven viel dan geef je dat aan bij de scheidsrechter of maak het hem maar duidelijk na de wedstrijd. Er zitten zoveel camera's dat je weet wanneer je een speler aanraakt, hetzij gewoon in het veld, hetzij in het 16 meter gebied, dat je het risico loopt op consequenties. In de 16 wordt het een penal bij shirtje trekken, maar dat is nog wel anders dan aan iemand zn haar trekken. Iedereen die het hier een aai over de bol noemt wil ik voorstellen dat ik bij hun allemaal even een aai over de bol geef en dan kijken hoe ze reageren.

20 september 2018 om 14:28

Belachelijk hoe mensen het een aai over de bol noemen. Ik snap er niets meer van. Ben benieuwd hoe er gereageerd wordt wanneer een andere speler de volgende keer zoiets doet tegen Ronaldo.

20 september 2018 om 15:08

Nou ronaldo had zelf over de grond lopen rollen als het andersom was in ieder geval..

20 september 2018 om 15:20

Maar Porque, van Ronaldo zijn haar blijf je toch wel af? Anders dan moet het spel weer stilgelegd worden voor een tripje langs de spiegel.

20 september 2018 om 17:48

Verzorger komt wel met een telefoon. Even een selfie. (Vorig jaar ook zo bij real)

Te veel CR7 fanboys op deze planeet. Het is een terechte rood. De bal is niet eens in de buurt, geeft hem een knietje en vervolgens trok hij aan zijn haar. Maakt niks uit of hij grip op zijn haar had of niet. Je blijft gewoon van andere spelers af. Als je 30 jaar plus bent en dat nog steeds niet realiseert dan is er serieus iets mis met je.

20 september 2018 om 16:55

Geeft een knietje hahah, beter kijken vriend

Zo ver, zo goed op sportief gebied voor ronaldo in Italie

Nu voelt C Ronaldo zelf hoe vaak hij spelers heeft genaaid. En voor de C Ronaldo fans. YouTube staan genoeg voorbeelden met ze slaanbewgeging en swalbes!

Hij moet gewoon met ze poten van andere spelers afblijven 3 wedstrijden zou terecht zijn

eerst schopt hij de verdediger dan bij de gaten pakken is voor mij een terechte kaart, maar omdat het Ronaldo is zal het met een sisser aflopen ze UEFA willen hem in het veld niet daarbuiten maar was een gemene overbodige trap

Rode kaart is veel te zwaar gestraft. Toch vraag ik mij wel af waar die trap en dat haren trekken voor nodig is. De bal is niet in de buurt dus is nergens voor nodig. Normaal gesproken is dit niks. Nu krijgt ie rood en is het huilen geblazen....

Wat een vreselijk verwend kind die huilebalk, alles moet altijd gaan zoals meneertje calimero het wenst, bah.
Wekelijks probeert hij een collega aan te naaien en gaat daarna over op zijn slachtoffersrol-modus, de supercomediant.
Die zus van hem is net zo'n comédienne en huilebalk, familietrekje.

20 september 2018 om 15:11

Ze zouden hem aan zijn haar moeten trekken na elke duik. Hij zou nu kaal zijn!
Welke speler dit ook had gedaan, het kan niet, het hoort niet en het past niet.

Beetje overdreven kaart, maar hij wordt wel gewoon geschorst. Zacht natrappen is ook na trappen en aan iemands haar trekken doe je op de kleuterschool niet op een voetbalveld.

De VAR had echt niet geholpen omdat hij de rode kaart heeft gekregen voor het trekken van het haar van de tegenstander!

Ronaldo had gewoon moeten weglopen, dan was er helemaal niks aan de hand. Nu reageert hij hierop en heeft hij zichzelf alleen maar benadeeld.

De regels zijn duidelijk. Er is een zero-tolerance beleid als het gaat om een aantal overtredingen. Spugen, bijten, natrappen bijvoorbeeld. Bij zulke situaties doen gradaties er niet toe. Als er licht wordt gebeten, aan de haren getrokken , of nagetrapt, is het alsnog een rode kaart. Doet er niet toe hoe 'zacht' het gebeurd. Zulke taferelen horen niet op het voetbalveld naar mijn mening. De uefa moet streng zijn en een signaal uitgeven. Deze kaart moet gehandhaafd blijven.

20 september 2018 om 15:24

Lekker signaal joh. Zulke dingen als die van Ronaldo gebeuren 100 keer in een wedstrijd. Dat zero-tolerance is dan ook compleet nonsens. Uefa moet maar eens consequent zijn en de VAR invoeren i.p.v. uit pure willekeur en persoonlijke voorkeur straffen gaan uitdelen. Het gebeurd alleen nooit

20 september 2018 om 15:32

Ik weet niet welke wedstrijden jij kijkt, maar ik zie niet 100 keer in een wedstrijd iemand aan andermans haren trekken...

20 september 2018 om 15:35

Juist geen willekeur, dat is nou juist het mooie aan deze rode kaart. Stel dat het de rechtsback van Victoria Pilzen was die deed wat ronaldo gedaan heeft. Dan had hij ook rood gehad. Dat bewijst mij wel dat de uefa gelukkig niet aan klassenjustitie doet. Gaat de goede kant op.

20 september 2018 om 15:39

Wat wil je doen dan bij een opstootje? Halve elftallen van het veld sturen en de wedstrijd maar staken? Slaat toch nergens op man. Hier volstaat een gele kaart. Het is niet slim en al helemaal niet nodig, maar rood kom op. Voetbal wordt steeds meer een mietjes sport. Beter gaan ze eens werk maken van al dat theater. Of al dat gezeik richting de scheids. Laten ze eens een voorbeeld nemen aan rugby, dat zijn pas kerels die uitdelen, incasseren en respect hebben voor de scheids.

20 september 2018 om 15:46

Waar zie jij mij iets zeggen over opstootjes? Ik noem expliciet een aantal voorbeelden. Spugen , natrappen , bijten en wat mij betreft ook haren trekken. Als dat van jouw allemaal zou moeten mogen, dan loop jij achter in evolutie denk ik. Mietjessport? Ik zou zeggen, haren trekken, dat is pas verwijfd. Misschien moet Ronaldo zich laten ombouwen en zijn carrière een nieuwe dimensie geven

20 september 2018 om 15:52

Weet je wel zeker dat hij de beste voetbalster is en heeft hij niet meer steeds die kleine Argentijn die eigenlijk beter is

Ronaldo die staat naast het geweldig voetballen en heel veel scoren ook bekend om het duiken. Nog nooit heeft iemand hem aan zijn haar getrokken. Dat hoort gewoon niet!

Als hij zich laat vallen en andere kaarten aan naait is het een winnaar.. nu is het andersom en is de hele voetbal wereld in rep en roer. Zo voelen jou tegenstanders zich ook elke keer als je gaat liggen.

eindelijk gerechtigheid voor ronaldo. zo vaak heeft hij anderen genaaid, ik ben blij dat het hem nu ook overkomt. fantastische voetballer ,maar in het veld 1 van de meest irritante voetballers. hij noemt zichzelf de beste..., waarom heeft hij dan altijd die schwalbes nodig? en vooral collega voetballers naaien. nee, daarom zal hij nooit de grootste worden. gerechtigheid , en niks anders !

Het valt me op dat men het hier over knuffelen en kussen heeft, terwijl Ronaldo wel degenlijk na heeft getrapt. Sinds wanneer is dat geen rode kaart meer waard?

20 september 2018 om 18:02

Daar kijken ze niet naar he ze kijken blijkbaar alleen naar het handgebaar. Het smerige wat daarvoor gebeurd zien ze niet. Terecht rood.

Handen thuis houden. Geen enkele speler mag haar trekken of poging tot.

Die wordt echt nooit vrijgesproken. Sterker nog, ik denk dat hij een douw van 3 wedstrijden krijgt.

Je ziet hem zijn hand op op zn hoofd leggen en een trekkende beweging maken.

Mocht hij er bij Manu niet bij zijn dan zou dat wel jammer zijn. Zie hem zelf graag tegen zijn oude club spelen. We shall see

20 september 2018 om 18:01

Idd en als je de beelden ziet van het trappen tegen de benen van die gast dan wordt ie zeker niet vrijgesproken.

Hoe vaak heeft ronaldo zelf de boel.bezeikt.en mensen een kaart.aangesmeerd.dat vergeten de ronaldo fans hier..op de beelden is heel duidelijk te zien dat ronaldo de speler.eerst schopt (zij het wel niet hard)maar een schop blijft een schop.en daarna trekt hij de speler aan de haren (wederom niet hard.) Maar hij moet gewoon niet aan die haren trekken. Ik weet rood is een zware en harde straf.maar hij verricht twee handelingen die niet mogen dus in mijn ogen terecht rood. Ik vind het juist heel knap van de scheidsrechter dat hij de rode kaart durft.te trekken .heel veel scheidsrechters zouden dit.niet durven puur.omdat het Ronaldo is..het neemt niet weg dat ik.ronaldo een geweldige speler vind .maar op.1 staat bij mij toch echt LIONEL MESSI.

Naar mijn mening is het gewoon geel, tenzij ronaldo echt aan zn haren trok en niet echt aaide. Dan is rood natuurlijk wel terecht. Maar wat mij opvalt is dat de uefa hier wel gelijk een onderzoek naar begint en bij buffon gelijk de straf uitdeelde.ik bedoel als ronaldo zijn kaart of straf wordt teruggetrokken ( wat ik hoop), dan had dat ook bij buffon gemoeten en gad hij eergisteren moeten spelen.want hij kreeg ook helemaal voor niks rood en straf.

Vreemd dat mensen niet eens kijken naar het trappen naar de schenen wat ie eerst deed. Daarna moet ie gewoon zn handen thuishouden! Zit gewoon haren te trekken.

ik vat het op als een slaande beweging en daarna aai over zijn bol maar waarschijnlijk dacht de assistent scheidsrechter dat het slaan was ofzo maar alsnog het is een rare beweging

Seponeren kan volgens mij niet en daar zijn ze ook al te trots voor. Wel zal het een minimale schorsing zijn denk ik en al zeker geen 4 wedstrijden zoals sommigen beweren. Ik denk dat 2 wedstrijden vrij realistisch is en mogelijks wordt het maar 1 wedstrijd al denk ik dat die kans ook klein is. Ga er maar vanuit dat het 2 wedstrijden wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1041 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus6637
2.Napoli5324
4.AC Milan4213
5.AS Roma4115
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3786 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 24 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Juventus balanceert op rand van afgrond na late nederlaag in Madrid

Atlético Madrid heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de eerste wedstrijd van zijn tweeluik tegen Juventus. De Spanjaarden wonnen dankzij late doelpunten van José María Giménez en Diego Godín met 2-0...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Paris Saint-Germain gaat een poging wagen om Dani Alves aan boord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren