Van der Sar: ‘Er zal nooit iemand komen die even 700 miljoen neerlegt’

Woensdag, 19 september 2018 om

Ajax maakt woensdagavond tegen AEK Athene voor het eerst sinds 2014 weer zijn opwachting in de Champions League en de verwachtingen in Amsterdam zijn hooggespannen. De huidige nummer twee van de Eredivisie rekende in de voorrondes van het miljardenbal af met Sturm Graz, Standard Luik en Dynamo Kiev en deelname aan het belangrijkste Europese clubtoernooi moet ervoor zorgen dat Ajax de volgende stap kan zetten, vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar in gesprek met Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ajax de groepsfase van de Champions League gaat overleven?


Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door graziayes)

En toch zie ik hier op java in eens ee reclame van de eredivisie voorbij komen.
Dus zo slecht staan we er niet op.
Bundesliga zie ik niet.
Ajax moet hier in indonesie veel meer marketing doen.
Op bali word vannacht gewoon ajax aek uitgzonden.

19 september 2018 om 08:26

Komt dat niet gewoon omdat jij naar de eredivisie kijkt en over de eredivisie praat op een website zit die uit nederland komt en een artikel leest die over een eredivisie ploeg gaat?

ik zit nooit op een website en dan komt er een reclame voor hairspray voorbij of nagellak, maar wel over sport en auto's.

ik denk dat als je naar een duitse voetbalsite gaat en op artikelen gaat reageren over de bundesliga, dat je daar reclame over zal krijgen.

19 september 2018 om 08:28

Ik praat over tv reclame.
Dus nee het komt niet omdat ik op sites kijk.

19 september 2018 om 08:52

Oh Java de plek, niet java de software.

ik dacht dat je op je computer iets met Java deed en daar reclame op kreeg.

Ben niet heel technisch onderlegd, dus misschien denk ik dat Java iets anders doet dan dat het doet. maar misschien begrijp je mijn verwarring nu. hahaha

19 september 2018 om 08:57

De regel over Indonesie gaf je geen hint?

19 september 2018 om 09:06

Ik snap je verwarring wel

19 september 2018 om 09:17

Juist door "indonesie" dacht ik dat die op een computer aan het kijken was via een stream en niet op tv. Dus Indonesie bracht me meer in verwarring dan op het juiste pad hahaha

19 september 2018 om 09:18

Hahahaha was een latere toevoeging indonesie.

19 september 2018 om 09:22

Heel laat toegevoed zeker?

19 september 2018 om 09:25

Hahaha. Ook mooi dat je hangend aan de Bali ook die pot kunt kijken daar. Goed hotel waarschijnlijk.

19 september 2018 om 09:28

Nou, nu ben ik het helemaal kwijt.
Maar blij je gewoon voetbal kan kijken vanavond iig! hahaha

19 september 2018 om 08:29

De band tussen Nederland en Indonesië is dan natuurlijk ook weer niet te vergelijken met bijvoorbeeld Duitsland en Indonesië.

19 september 2018 om 08:55

Dan nog moet je er als club meer uit halen. Ik zie manchester utd en psg shirts terwijl psg tot een paar jaar geleden echt niks was. Ajax is hier altijd een naam geweest. Dus iedereen die in psg loopt was een potentieel iemand voor een ajax shirt.

19 september 2018 om 09:58

Wordt de Eredivisie ook nog uitgezonden in Indonesie? Vorig seizoen wel namelijk...
Enne, Feyenoord heeft hier een grotere naam op dit moment, maar dat komt puur omdat de trainer Gio is en Indonesische roots heeft.

19 september 2018 om 10:50

Nu op soccer channel.

19 september 2018 om 10:51

En Feyenoord hoor ik hier niemand over wel over PSV en Ajax

20 september 2018 om 07:31

Wordt dat via Firstmedia aangeboden? Woon in JKT trouwens sinds een jaartje... beetje druk, maar wel gezellig

19 september 2018 om 10:49

Ik woon ook op java. Ik keek altijd ajax op fox sport en nu op soccer channel. Eredivisie kijkt haast niemand hier. Misschien wat oudere. Gokken doen ze wel veel op eredivisie wedstrijden. Ik woon in malang. Waar woon jij?

19 september 2018 om 12:52

Ik woon nergens. Ben op vakantie bij familie in bogor. En zit nu op bali omdat het kan. 😁

19 september 2018 om 11:06

Ik ben blij dat ziggo denkt aan de voetballiefhebber en niet alleen aan de nederlandse clubs.
Ziggo laat alle wedstrijden zien als een grote samenvatting live.

Kom op Ajax! Vandaag met 6-0 winnen en julliezelf helemaal kapotspelen, eredivisie staat op de tweede plaats dus dit weekend kunnen jullie gewoon spelers sparen!

19 september 2018 om 08:18

Zo bang voor ajax??
Ben er niet zo bang voor ajax speelt al 2 maanden 2x in de week. Conditioneel zit het wel goed.

19 september 2018 om 08:19

Hebben jullie een afgemat Ajax nodig? Half b-elftal en al? Guttegut.

19 september 2018 om 08:23

Haha mooi. Pesterijtjes en straks de spanning opbouwen naar een absolute kraker.

Wij moeten eerst nog even thuis met een stel Grieken afrekenen (ik ga in het stadion even meezingen enzo). Daarna doen we leuk mee in het opbouwen naar komend weekend.

19 september 2018 om 08:23

Dat zou je wel willen he. Dat cadeautje hebben jullie al gehad van het Ajax van Bosz, dat 2 uur lang tot het vaatje moesten gaan tegen schalke. Nu hoeft dat hopelijk niet. Ben meer dan tevreden met een 2-0 overwinning. Zeker als het snel 2-0 staat. Spanning eruit, geen gekke dingen doen en rustig uitspelen.

19 september 2018 om 10:39

Dat cadeautje heeft Ajax in 2016 gehad toen PSV uit tegen Atletico verloor via penalty’s. Terwijl ze paar dagen later tegen Ajax moesten die toen Europees klaar waren en de hele week konden opladen voor PSV.

19 september 2018 om 11:23

Dat doet er toch niet toe. Het draait allemaal om Ajax!

19 september 2018 om 09:18

Ajax kan beter nipt winnen dan met 6-0 als je er als PSV zijnde voordeel uit wil halen lijkt me toch?

19 september 2018 om 11:09

Ajax moet thuis gewoon winnen met 2-0 en dan is het prima, uit is een heel ander verhaal bij AEK in dat knotsgekke stadion, die grieken zijn nog gekker dan die turken in het stadion.

Moet je ook niet willen zo'n investeerder. Verlies je je eigen identiteit.

Ajax zal het moeten hebben van zelf opleiden van jeugdspelers en het beter maken en opleiden van talentvolle aankopen. Waarde toevoegen door zelf goed op te leiden. Dan heb je op een gegeven moment geld om spelers als Blind en Tadic te halen. Dan kunnen die talenten ook profijt hebben van ervaring binnen het elftal. Waardoor ze weer beter worden. De basis blijft opleiden.

19 september 2018 om 08:22

Ben het eens hoor maar dat is ook wel precies wat hij zegt. Dat het niet wenselijk is, dat het de ambitie niet is, dat ze het in eigen hand willen houden. En tot slot dat het niet reeel is.

19 september 2018 om 08:24

Nee klopt. Dus daarin geef ik onze Ed ook volledig gelijk. Toch mooi dat we proberen met eigen identiteit en kracht weer aan te haken. Kan ik van genieten.

19 september 2018 om 11:10

Dat hoeft ook helemaal niet, bekijk je bijvoorbeeld Athletic Bilbao die alleen maar basken doorselecteren en die draaien toch elk seizoen goed mee in La Liga.

19 september 2018 om 14:35

Die draaien goed mee inderdaad, maar kampioen moeten worden is een ander verhaal. Het is toch wel gebleken dat die overdreven jeugdige elftallen van Ajax niet heel lekker werkte. Toen schreeuwe heel Nederland dat het kapitaal maar eens op het veld moest komen i.p.v. zo'n veredelde jeugdploeg. Nu dat eindelijk het geval is moet de jeugdopleiding weer belangrijker worden (terwijl die nog altijd uitermate belangrijk is en veel geld én kwaliteit op het veld oplevert). Het is gewoon zeuren om te zeuren. Ajax heeft een mooie balans nu, zo hoort het. Er blijven jongens aankomen vanuit de jeugd en de financiële mogelijkheden zijn er (voornamelijk dankzij de jeugdopleiding) om de overige plekken op te vullen met kwalitatief goede spelers die aangekocht worden. Top beleid!

19 september 2018 om 20:51

Dan vergelijk je ook Appels met peren.
Atheltic is bovendien na Real, Barca en Atletico het vaakst kampioen geworden in Spanje.

Ik hoop nog steeds dat er iets gedaan wordt aan de allergrootste clubs van de wereld. Max. aantal verhuurde spelers, geen grote schulden ten opzichte van inkomsten, geen olie geld meer noem maar iets op. Dat Ajax dan weer net wat dichterbij kan komen en zich jaarlijks in de CL kan laten gelden. Niet perse te winnen maar wel overwinteren en af en toe een halve finale. Het gevoel dat je echt mee doet.

Het is hosanna bij Ajax, maar ik ben bang dat ze met deze man nooit verder komen. Totaal niet geschikt om een voetbalclub te leiden. Ook nu praat hij weer over aansluiting bij de Europese top en een begroting van 150 miljoen. Het heeft ze 75 miljoen gekost om weer eens champions league te spelen, en de eerste wedstrijd moet nog beginnen. Als je denkt dat andere clubs bang voor je zijn omdat je paar keer wint in de voorronde dan ben je niet goed snik.

19 september 2018 om 09:40

Hoe kom je aan die 75 miljoen? Zelfs als je Bandé dit seizoen meerekent kom je uit op 16 + 11 + 8 + 6 voor Tadic/blind/bande/labyad. Dan heb je nog de verkoop van Kluivert voor 17.. dus 25 mil tegenover nu al 40+ mil inkomsten CL, waar er slechts EL-inkomsten inbegroot zijn (5 mil?). Hoe is dit slecht beleid?

19 september 2018 om 09:40

Nou nou. Waarop baseer jij dat hij niet geschikt is als directeur van Ajax?

Laten we te beginnen dat Edwin van der Sar de club niet in zijn eentje leidt he? Het is natuurlijk meer een boegbeeld functie. Natuurlijk heeft hij een soort van eindverantwoordelijkheid, zeker voor de buitenwacht, maar dat is meer iets uit de categorie "kop van Jut"

Sinds zijn aanstelling als commercieel Directeur heeft Edwin gewoon veel neergezet. Het vergroten van het bereik in China, met de Huawei deal als kers op de taart. Het sterke sponsorcontract van Ziggo, ABN Amro en Adidas. Het aandeel Ajax staat hoger dan ooit.

Ik bedoel, ik heb zelf ook de mening dat een keepertje niet aan het roer hoort te staan. Maar je mag worden afgerekend op de prestaties. En in commerciele en algemene zin heeft Edwin die keurig geleverd.

Eigenlijk zegt hij hier dus; als opleidingsclub lukt het ons niet, we moeten betere spelers gaan kopen? Of trek ik een rare conclusie?

19 september 2018 om 09:21

Ja, je trekt een rare conclusie.

(aangezien je die spelers alleen maar kan halen omdat je jeugdspelers en talenten hebt opgeleid en voor veel geld hebt verkocht. De basis is opleiden. En als je enkele ervaren goede spelers er omheen zet hebben de jonge spelers ook wat aan waardoor ze beter ontwikkelen. Hierdoor kunnen ze zich aan die spelers optrekken waardoor ze beter kunnen worden. Dus wederom. Opleiden.

19 september 2018 om 10:01

Reageer eens op hoe jij het onderstaande interpreteert? Als ik kijk naar wat er deze zomer gebeurd is met de Amsterdamse centen en hij aangeeft dat de begroting omhoog moet.. Lijkt mij dat ie zinspeelt op meer/grotere aankopen.

'we hebben de laatste jaren niet vaak genoeg overwinterd en we zouden regelmatig moeten doorstoten naar de kwartfinale. Dat is echt wel de ambitie. Daarvoor moet de begroting groeien naar 150 miljoen”, is hij stellig'

19 september 2018 om 10:08

@psvindaclub je kunt wel een opleidingsclub zijn, maar dat betekent 1) niet dat elke speler tien jaar bij Ajax moet spelen vanaf kinds af aan. Het idee is dat je jonge spelers de kans geeft en die kunnen ook zijn aangekocht op hun 18e. En 2) dat het hele elftal uit die spelers moet bestaan. Als je de begroting omhoog gooit kun je inderdaad duurdere spelers halen, maar je kunt ook de salarissen omhoog gooien. Waardoor er betere spelers komen, maar vooral zodat jongens als De Ligt en De Jong langer blijven. Die kun je op termijn dan 2 a 3 miljoen per jaar gaan betalen. Dus inderdaad, volledig afhankelijk van je eigen jeugd, daar red je het niet mee. Maar dat was ook nooit de insteek van Ajax. Dat was simpelweg nodig omdat ze financieel aan de grond zaten. Jeugdige jongens aanvullen met kwaliteit is altijd het doel geweest en dat is nu mogelijk op grote schaal.

19 september 2018 om 10:14

Ik zou denken, als de begroting omhoog gaat, kun je uiteindelijk betere salarissen betalen, daarmee kun je betere spelers halen én nog veel belangrijker, ook evt behouden. Uit de recente history is wel gebleken dat Ajax veel potentie had, maar nooit de stootkracht/de benodigde ervaring om in europa een beetje mee te kunnen doen, op het europa leugeau jaar na. Alleen met jonge jongens redt je het uiteindelijk ook niet.

19 september 2018 om 10:16

@psvdaclub;
ik kan alleen aangeven hoe ik dat interpreteer natuurlijk.

Dat geld is nodig om te investeren in het opleiden. Betere trainers, betere accomodaties, etc etc. Dat kost geld.

Door een grotere begroting kan je die talenten die je hebt langer aan je binden. Bijvoorbeeld dat Neres zijn contract verlengd. Dit zorgt er voor dat de kwaliteit van je eerste elftal omhoog gaat.

Je kan met dat geld ook hogere salarissen betalen waardoor je ook betere talenten op latere leeftijd kan kopen (waar je weer waarde aan toe kan voegen en eventueel ook kan verkopen) en ook betere ervaren spelers kan halen waar de talenten ook profijt van hebben.

Met dat geld kan je dus beetje bij beetje op verschillende gebieden het niveau omhoog gooien.

19 september 2018 om 10:16

Ajax kan niet alleen omhoog in niveau gaan door de opleiding. Er zullen grotere aankopen moeten komen. Maar Ajax kan ook niet aansluiten door alleen maar aankopen. Je zult nieuwe toptalenten moet blijven opleiden zoals Mathijs de Ligt. Als je die nu nog moest kopen, onhaalbaar gewoon.

19 september 2018 om 10:00

Hahahaha hoe kun je dit concluderen.. Nu ongeveer 180 miljoen (De Ligt 60, Frenkie 60, Donny 15, Mazraoui 5, Eiting 10, Dolberg 20, Onana 20) aan waarde vertegenwoordigd aan eigen jeugdspelers en spelers die in de O19 of eerder zijn aangetrokken en dit kan alleen maar stijgen.. Vertel mij a.u.b. wat hier niet goed aan is als 'opleidingsclub', dit is geweldig zelfs..

19 september 2018 om 10:02

Zie mijn reactie hierboven. Dan snap je mss hoe ik tot mijn conclusie kom! Ik probeer niet te bitchen ofzo!

En wat er nu aan waarde op het veld staat heeft weinig tot niets te maken met de wens om de begroting naar 150mljn te laten groeien.

19 september 2018 om 10:09

Nogmaals: je conclusie is volledig verkeerd inderdaad. Ajax doet het als opleider (en dus verkoper) nogsteeds geweldig, daar wordt namelijk het gros van het geld mee verdiend waardoor men die aansluiting kan gaan zoeken en die begroting kan gaan verhogen op den duur. Natuurlijk moet je, als je dit bewerkstelligt en vaker in de CL uitkomt (en ook nog ambieert te overwinteren) wat vaker topaankopen gaan doen. Dat kan Ajax ook doen omdat ze op eigen kracht kneiterveel geld hebben verdiend door op te leiden en goed te scouten op jonge leeftijd en door te verkopen. Ik zou dus juist stellen dat het Ajax als opleidingsclubs juist wél lukt om de weg naar boven in te zetten.

als Ajax zich kan meten met de Europese subtop als Benfica, Sevilla etc. doen ze het gewoon uitstekend. Real, Psg, Bayern, Barca, Atletico, Chelsea, City, Liverpool etc. zijn idd een brug te ver. die hebben altijd selecties staan die voor een Nederlandse club niet haalbaar zijn dus met dat soort clubs kan je niet concurreren

Ik de EL heb je gezien dat je jezelf kan meten met clubs als Lyon of Schalke. Dat vind ik ook best een gezonde ambitie. Alleen beetje ik bang dat je door al het geld wat er in de grote competities omgaat, dat je veel meer clubs uit de PL maar ook de top uit Italie, Duitsland en Spanje uit het ook gaat verliezen. Ajax zou dan tussen de 16 en 32 beste clubs moeten zitten. En volgens mij staan ze daar nu qua ranking ook.

Maar is het niet in de statuten op genomen dat Ajax altijd een vereniging blijft. Alles kan aangepast worden natuurlijk, maar in principe kan de club niet verkocht worden.

19 september 2018 om 10:58

Dat is geen zwart-wit kwestie.

Met de beursgang is Ajax NV tot stand gekomen. De NV is een overkoepeling waar bijvoorbeeld Ajax BV en Ajax Cape Town onder vallen. De vereniging staat hier losgekoppeld van, maar de vereniging heeft wel een grote meerderheid in de NV. Het is namelijk zo dat er een kleine 10% van de aandelen verhandelbaar zijn gesteld. Naast enkele groot-aandeelhouders (oa. Delta Llyod) is 73% van de aandelen in handen van de vereniging.

Technisch gesproken zou een kapitaalkrachtige investering heus een meerderheidsbelang in Ajax NV kunnen bemachtigen, maar dit is alleen mogelijk wanneer de vereniging aandeel zou verkopen. Gegeven het feit dat juist vanuit dat kamp heel erg gewaakt wordt over de "identiteit Ajax" lijkt het erg onwaarschijnlijk dat buitenstaande investeerders de club in de toekomst kunnen opkopen.

In het verleden heeft deze constructie en verdeling investeerders ook daadwerkelijk afgeschrikt.

Als Ajax in 1 van de grotere competities zouden spelen dan was die rijke Arabier er allang geweest maar ze spelen in een matige competitie en daar ga je als rijkaard geen 100derden miljoenen in steken. Dat is de realiteit die de komende decennia niet anders gaat worden.

Wel erg voorbarig dat niemand met 700 miljoen zou komen. De prijs van Frenkie stijgt iedere dag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
242 fans
48 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren