Garry Rodrigues zet Galatasaray op juiste spoor; Schalke en Porto delen punten

Galatasaray is het Champions League-seizoen dinsdagavond begonnen met een overwinning in eigen huis. Garry Rodrigues zette zijn ploeg tegen Lokomotiv Moskou al snel op voorsprong en in de tweede helft liepen de Turken uit naar een 3-0 overwinning. In Gelsenkirchen moesten Schalke 04 en FC Porto tegelijkertijd genoegen nemen met een puntendeling na een 1-1 gelijkspel.

Galatasaray - Lokomotiv Moskou 3-0
Voor Galatasaray betekende de wedstrijd in het eigen Türk Telekom Stadion na twee seizoenen afwezigheid een terugkeer in de Champions League en Cim Bom had weinig tijd nodig om die rentree luister bij te zetten met een doelpunt. Rodrigues kreeg de bal met slechts negen minuten op de klok namelijk aan de linkerkant, sneed vervolgens naar binnen en schoot vervolgens van net buiten de zestien via Guilherme hard raak. Emre Akbaba en Rodrigues kregen daarna aardige kansen om de voorsprong verder uit te breiden, terwijl de bezoekers zich via een kopbal van Jefferson Farfán een paar minuten voor de rust ook in aanvallend opzicht lieten zien.

Na de onderbreking had Aleksei Miranchuk de gelijkmaker op de schoen, maar Fernando Muslera stond op de goede plek om het leer uit zijn doel te houden. Galatasaray nam na dit waarschuwingsschot het heft echter in handen en ging nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. Nadat Younès Belhanda in eerste instantie nog werd gestuit door Guilherme, was het een paar minuten later Eren Derdiyok die de voorsprong toch wist te verdubbelen. In de slotfase moesten de Turken na een tweede gele kaart voor Papa Ndiaye nog door met tien man, maar dat weerhield Galatasaray er niet van nog verder uit te lopen. Guilherme veroorzaakte diep in de blessuretijd een strafschop en Selçuk Inan liet het buitenkansje niet liggen.

Schalke 04 - FC Porto 1-1
Een handsbal van Naldo leidde na ruim tien minuten spelen al tot de eerste grote mogelijkheid voor FC Porto, aangezien Alex Telles aan mocht treden voor een strafschop. Ralf Fährmann hield de bal echter uit zijn doel en kreeg in het restant van de eerste helft niet veel meer te doen. In de tweede helft volgde een tweede goede kans voor Porto, maar een poging van Felipe belandde in de handschoenen van de doelman. Riechedly Bazoer, die op de tribune plaats moest nemen, zag vervolgens hoe Breel Embolo de thuisploeg na een dik uur spelen op voorsprong zette en Schalke zo in een zetel hielp. Die Knappen slaagden er echter niet in om die voorsprong over de finishlijn te tillen, aangezien Naldo met nog een kwartier te gaan opnieuw een penalty veroorzaakte en Otavio oog in oog met Fährmann niet faalde.

Denk jij dat Galatasaray als groepswinnaar gaat eindigen?

1
2

Gala is vandaag echt door het oog van de naald gekropen. Ondanks een goed begin, zijn ze vanaf een minuut of 15 tot 55 echt heel erg onder druk gezet. En de voorsprong voelde dan ook geen moment veilig. Pas nadat het tempo uit de wedstrijd was, heeft Gala de wedstrijd naar zich toegetrokken. Een heel goed begin van Gala, maar ik ben vooral bang dat Lokomotif nog punten gaat pakken. Het is namelijk absoluut geen zwakke ploeg. Tot slot vermoed ik dat Rodrigues bezig is aan zijn laatste maanden in Istanbul.

18 september 2018 om 23:01

Lokomotiv geen slechte ploeg?
Ik denk dat ze een totale off-day hadden en ze misten een belangrijke sleutelspeler had ik gelezen. Maar ze mogen die keeper op hun blote knieeen bedanken dat het geen 6/7 - 0 werd.

Weet niet welke wedstrijd jij hebt gezien, lokomotiv heeft een aantal kansen gehad en was dichtbij een doelpunt , maar gs had 4/5 doelpunten moeten maken , alleen jammer dat we onnodige rode kaart hebben overgehouden aan deze goede wedstrijd

18 september 2018 om 23:08

Je moet ook in acht nemen in welke fase Gala de kansen heeft gekregen. Het moment dat de 1-1 was gevallen, had het een hele andere wedstrijd geweest. Veel succes nog met je statistiekenjouralistiek.

18 september 2018 om 23:28

Het is een stugge ploeg niets voor niets de kampioen van Rusland he. Maar Lokomotiv uit en thuis is een heel andere koek. Heel leuk en aardig die dreiging aan hun kant en halve kansjes, maar dankzij die keeper is de score wel beperkt gebleven. Had 6-0 moeten worden.

18 september 2018 om 23:04

Overdrijven is een kunst! Na de eerste goal werd Moskou inderdaad sterker maar niet meer dan dat want ook Galatasaray had zijn kansen. In de tweede helft zette Galatasaray orde op zaken wat je ook aan de score kunt zien.

18 september 2018 om 23:14

Toch wel erg overdreven dit Seykh. Gala werd zeker onder druk gezet, maar Lokomotiv kwam nimmer met echt uitgespeelde kansen, de zwakke kopbal van Farfan uitgezonderd. Gala daarintegen kon vandaag 4 a 5 goals maken, denk aan Emre Akbaba schoten die werden geblokkeerd, Ndiaye die voor eigen succes gaat terwijl Akbaba volledig vrij was en ik kan nog wel even door gaan.

18 september 2018 om 23:19

Je bedoelt alle kansen die na de 2-0 zijn ontstaan? Ik heb ook niet gezegd dat ze slecht hebben gespeeld. Integendeel zelfs, toch waren het geen comfortabele 90 minuten. Kan je het daarmee eens zijn?

Terecht gewonnen door Galatasaray. Zonder Smolov heeft Lokomotiv niemand die de kansen af kan maken en Guilherme keepte niet zijn beste wedstrijd. Semin zit nu erg in de hoek waar de klappen vallen, want in de competitie loopt het ook erg stroef.

Wanneer hij dit weekend ook nog van Zenit verliest, dan vrees ik dat hij de eer aan zichzelf moet houden en het stokje aan een jongere coach moet doorgeven, want dit team kan echt veel beter dan wat ze op dit moment laten zien.

18 september 2018 om 23:03

Je reactie siert je. Ik denk dat Lokomotiv inderdaad met Smolov een andere wedstrijd zou spelen, al zag ik vandaag de andere (normaal gesproken) topspelers ook niet echt opvallen, zoals Krychowiak en Farfan die soms wel eem hoogstandje had. Het kwam alleen maar van Fernandes.

18 september 2018 om 23:20

Fernandes is ook hun beste speler, maar zolang hij aan die linkerkant geplakt staat, kan hij enkel gevaarlijk zijn met dode spelmomenten. Krychowiak is enkel in defensief opzicht een enorme verbetering geweest en Farfan is helaas geen echte afmaker, maar daar had een Eder niets aan kunnen veranderen.

Smolov heeft nog veel te bewijzen in Moskou, maar is wel een stuk doelgerichter.

Keeper een offday?
Op de 2de doelpunt na, verkeerde muur ook deels, had hij 4 geweldige reddingen verricht. 100% kansen die een doelpunt moesten worden, dus dat hij heeft hij voorkomen en dus een goede wedstrijd gekeept.

18 september 2018 om 23:15

Dat eerste doelpunt van Rodrigues vond ik ook redelijk houdbaar. Pakte zeker een paar goede ballen, maar gaf de goals onnodig weg, want ook de muur moet hij goed neerzetten en de de penalty leidt hij zelf in. Erg jammer, want in de competitie heeft hij wel genoeg punten voor Lokomotiv gepakt.

18 september 2018 om 23:21

Ik vind dit Loko gewoon heel zwak als ik eerlijk moet zijn. Het is ook een wonder eigenlijk dat ze vorig seizoen kampioen zijn geworden het is dat de rest het verpeste. Ze doen me wel echt aan Feyenoord denken na zoveel jaar kampioen worden en daarna weer spelen om plek 3

18 september 2018 om 23:27

Lokomotiv had toen een middenveld dat erg effectief was met de Miranchuk tweeling en Fernandes. Zijn terecht kampioen geworden, maar de andere Russische clubs hebben duidelijk stappen gezet in vergelijking met vorig seizoen, terwijl Loko op hetzelfde niveau lijkt te steken.

Denk je dat Lokomotiv boven Schalke kan eindigen? Persoonlijk zie ik dat wel.

18 september 2018 om 23:18

Galatasaray en porto zullen in mijn ogen strijden voor plaats 1 en 2.
Lokomotiv acht ik ook sterker als Schalke en mochten er geen verrassingen komen zie ik ze op plek 3 eindigen boven Schalke.
Lokomotiv zal thuis ook wel 7 punten pakken denk ik dus het is belangrijk wat ze uit doen.

18 september 2018 om 23:22

Als galatasaray voor het duel tegen Lokomotiv 9 of meer punten heeft worden ze gegarandeerd 2de. Als je het in Rusland moet beslissen, vrees ik voor het ergste.

18 september 2018 om 23:23

Ik hoop het wel, maar ik volg Schalke te weinig om er een goed oordeel over te vellen. Denk dat een derde plaats wel het maximaal haalbare wordt voor Loko, al durf ik een tweede plek ook niet uit te vlakken wanneer iedereen er weer bij is.

18 september 2018 om 23:29

Persoonlijk zie ik graag Lokomotiv 3e worden in plaats van Schalke. Heb nog goede herinneringen uit 2016 in de EL. Natuurlijk vanuitgaande dat Fenerbahce doorgaat in de EL wat nog geen zekerheid is.

19 september 2018 om 00:40

Dan zal het vooral in de thuiswedstrijden moeten gaan gebeuren en in de vorm die ze nu steken, wordt dat een lastig verhaal. Het is in ieder geval niet hetzelfde Lokomotiv van 2001, dat toen onder dezelfde Semin grote clubs als Internazionale en Real Madrid in eigen huis opzij hebben gezet.

Mooie overwinning voor Gala. Zal ze ook goed doen met eigen coefficienten. Volgende week uit tegen Porto wordt het nog lastig zonder Ndiaye.

Lokomotiv was gevaarlijk na 30 minuten tot de 2e doelpunt viel. Daarna waren ze nogal de kluts kwijt. Weet nog niet of Lokomotiv of Schalke als minimaal 3e gaan eidingen. Schalke doet het in de Bundesliga ook niet zo goed.

Goede start zakte daarna wat weg 2e helft prima herpakt, rodrigues wat een klasbak had niet misstaan bij het nederlands elftal! 3 punten in the pocket in de eerste wedstrijd thuis tegen moskou!

Galatasaray moet echt wat gaan doen aan organisaties tijdens corners en vrijetrappen vanuit de zijkanten. Altijd gevaar, mogen blij zijn dat ze geen tegendoelpunten hebben gekregen. Als Galatasaray de kansen vanaf minuut 70 ofzo beter uitspeelde zouden ze zeker een doelpunt of 2 meer hebben gemaakt. Terim ziet dat Badou en Fernando beiden geel hebben en beiden zijn stevige kerels die een duel niet uit de weg gaan, waarom wissel je ze dan niet voor de zekerheid bij een 2-0 voorsprong ? Alles moet te laat gebeuren. Onyekuru mocht er ook wel eerder in, bracht meteen gevaar. Zijn genoeg punten wat echt echt beter moet. Mja 3-0 is een lekkere start!

Garry is deze winter, anders aankomend zomer weg. Dat lijkt me duidelijk. Verder, zeer vermoeiende wedstrijd. De 1-0 kwam vroeg, en dan wordt je onder druk gezet en kom je er niet uit. Lokomotiv mist echt een killer, als ze die hadden, zag ik de gelijkmaker wel vallen. Toch opvallend dat Eren de vrije trap gewoon scoort, zou je helemaal niet verwachten. Vanaf minuut 50 kon Lokomotiv er echt niks meer van, het leek alsof ze moe waren, en dat moet je vooral in Istanbul niet doen. Erg trots op de ploeg. Rodrigues en Ndiaye in mindere mate voor mij de MOTM. Nagatomo eveneens subliem. Belhanda en Donk vielen wel door de mand vandaag, alhoewel laatsgenoemde niet op zijn natuurlijke positie speelde. Op naar Porto!

Ik zie Gala niet Garry weg doen in de winter tenzij ze al uit de race zijn of een straatlengte van 12 punten voorsprong hebben. Dus bijna zeker dat hij tot mei blijft.

Als Gala zijnde hebben wij helaas niks te vertellen als een pak ‘em beet Leicester of West Ham met een bod van 25 miljoen komt. Dan is hij in de winter weg.

18 september 2018 om 23:06

20+ miljoen is hij met de eerste beste vlucht weg naar het buitenland. En zeker met de huidige koers die zit te schommelen.

18 september 2018 om 23:11

Ozan moet sws erin voor Donk. Hij maakte grote blunders 1e helft dan kan je net zo goed Ozan de kans geven en Onyekuru moest er al veel eerder in, ksnap niet wrm Terim altijd zo lang wacht.

Gewoon een prima overwinning. Gala heeft haar favorietenstatus gewoon waar gemaakt vanavond. Wat zorgwekkend is, is het feit dat Gala na 1-0 onder druk wordt gezet. Waarom? Op dat moment kan je Lokomotiv gewoon omver duwen. Ach, we beginnen zonder kleerscheuren aan een CL-campagne.... Wauw...

Ksnap ook niet wat Terim bezielde, sloeg nergens op dat we ineens de bus gingen parkeren zonder press. We konden de match al lang afmaken. En spijtig van Ndiaye, ik vind Donk - Fernando een slecht duo

Schalke is echt bestolen want dat was een 100% schwalbe van Marega, ik begrijp niet dat deze scheidsrechter de penalty alsnog geeft na het zien van de videobeelden, schandalig!

18 september 2018 om 23:17

Er is toch geen VAR in de poulefase van de CL? Anders was de penaltybeslissing wellicht teruggedraaid ja, al raakt Naldo de speler wel zeer licht. Ik vond het zelf ook te zwaar bestraft.

Balen dat Schalke de voorsprong uit handen geeft, maar het was opnieuw een erg makkelijk gegeven penalty voor Porto vond ik. Ja, Naldo tikt de Porto speler zeer licht tegen de zijkant van de voet maar dat was echt niet de reden waarom hij zo overdreven struikelde.

De tweede helft van Schalke was beter, maar er moet toch nog flink gewerkt worden aan de aansluiting tussen het middenveld en de aanval, want de aanvallers worden nauwelijks in stelling gebracht. Jammer dat Harit met zijn creativiteit zo weinig speelt, al deed Serdar het opnieuw best aardig. Hopelijk doet het Embolo goed dat hij nu 2 wedstrijden op rij scoort.

19 september 2018 om 00:04

Was een 100% schwalbe van Marega. Overigens belachelijk dat er op dit toneel nog altijd geen VAR is. Het Schalke van vandaag was, net zoals de afgelopen 3 wedstrijden, erg chaotisch in balbezit. Veel te veel onnodig en knullig balverlies en zoals je zelf zegt amper creativiteit. Schalke mist imo een creatieve spelmaker. Op dit moment lopen er veel hard werkende en fysiek sterke spelers maar veel te weinig spelers die een wedstrijd kunnen openbreken/beslissen. Harit is al een speler die dat wel veel meer heeft, maar hij speelt amper. Ook in de Buli begint hij vaak vanop de bank. Serdar en Mckennie vond ik erg goed spelen, met name McKennie viel me positief op. Fysiek mannetje met veel pit en doorzettingsvermogen, deed het erg aardig op de wingback-positie. Hij moet alleen nog werken aan zijn positionering en handelingssnelheid, heeft soms te veel tijd nodig aan de bal. Tedesco maakt er wel een zooitje van 0/9 in de Bundesliga en terecht ook want er zit totaal geen idee in dit elftal. Vorig jaar speelde ze ookal zo slecht, alleen kwamen er ze altijd goed mee weg.

Hele gunstige loting voor Galatasaray.
Ze zijn verplicht om minimaal 3de te worden en bij het mislopen van een overwintering in de CL, is het geen schande maar een graadje minder erg.
En kijkend naar vanavond met zo'n overwinning en een gelijkspel tussen de andere ploegen, moet je kunnen overwinteren.
Thuis winnen van Schalke, uit een punt bij Schalke, en thuis tegen Porto een punt moet minstens haalbaar zijn. Dan zit je aardig in de buurt.

18 september 2018 om 23:24

Ik denk dat ze wel verplicht zijn om minimaal 2e te worden. Schalke en Porto zijn namelijk echt geen top teams.

18 september 2018 om 23:26

Rustig aan man. Ik vind dat alle 3 de teams een betere selectie dan de onze hebben, zeker Porto. We spelen zelfs zonder spits deze tijden. :D

18 september 2018 om 23:39

Ik ben enthausiast en dit kwam spontaan der uit.
Ik reageer niet zo vaak maar lees wel dagelijks de reacties op vz.
En je kan trouwens zeggen wat je wilt, maar GS is echt over het algemeen sterker als Schalke. En in de tweeluik zul je zien, minstens 4 punten voor GS, dat moet ook wel. 6 punten wat ook zeker mogelijk is, ben je zeker door. Want heel simpel, Lokomotiv en porto uit zijn de lastigste. Porto thuis kan bepalend worden voor de groepswinst in mijn ogen dan he.

Laten we hopen dat Galatasaray in deze groep eerste wordt net als Besiktas vorige seizoen. Eerste wedstrijd winnen in de CL is meestal heel belangrijk. Jammer dat Terim, belhanda blijft opstellen. Was vandaag alweer de zwakste schakel. Goede wedstrijd van Linnes, Derdiyok en natuurlijk Rodrigues. Die rechtsback van die Russen wist niet wat hij meemaakte.

18 september 2018 om 23:30

Volgens mij was het idee dat Belhanda genoeg rust had en dus misschien op de 10 Emre kon vervangen. Maar dan vraag ik me wel af waarom Akbaba wel begon en nog wel als rechtsbuiten.

18 september 2018 om 23:36

Belhanda heeft genoeg kansen gehad om in de basis te starten. En elke keer verpest hij het tijdens een derby of een andere belangrijke wedstrijd net als vanavond. Ik vind hem totaal geen speler voor Galatasaray niveau. Eerder eentje die bij Akhisar of Sivasspor kan spelen. Zijn vrijetrappen en hoekschoppen waren ook heel matig.

18 september 2018 om 23:45

Laten we het inderdaad gaan hopen
Tweeluik tegen Schalke, eerst thuis en dan uit moet doorslaggevend zijn of ze het gaan halen of niet.
Porto uit mag je verliezen en win je die tweeluik ben je door.

Pffff Jantje, blij met de overwinning! maar dit wedstrijd laat wel zien dat Galatasaray nog wel aan de bak moet willen ze nog door gaan naar de volgende ronde. Het veldspel moet hier en daar echt beter, vooral beter oefenen op dode spelmomenten. Verder snap ik niet waarom Belhanda weer zo matig presteert alsof die geen zin heeft? Moest echt eerder gewisseld worden door Terim. Emre Akbaba zat ook niet lekker maar wel hard gewerkt.

Volgende wedstrijd zal Middenveld zonder Ndiaye duidelijk krachtsverlies lijden ik snap ook niet waarom die jongen daar die overtreding moest maken, je speelde de laatste fase met 5 verdedigers.
Al met al was dit wel de eerste CL wedstrijd van de meeste spelers dus wel een voldoende.

Verdient gewonnen maar een geflatteerde uitslag, Galatasaray kan en moet veel meer laten zien. Lokomotiv lieten we teveel aan de bal en dat gaf ze een paar kansen. Dode spelmomenten waren ook niet goed Farfan met een kopbal waar hij helemaal alleen was, normaliter straft een spits dit gewoon af. Maar ik ben erg blij met deze overwinning en ik hoop dat Terim niet meer begint met Belhanda. Zet Emre daar maar neer en Onyekuru op zijn positie. Of Donk opschuiven naar het middenveld en Maicon verdediging en zo N'diaye daar neerzetten. Jammer van die rode kaart hij maakt een tactische beslissing daar die hem de wedstrijd kost.

Even een moment stilte voor Nagatomo, NDiaye en Muslera. Die vochten voor iedere bal. Galata heeft een enorm probleem op het middenveld. Aanvallend was Belhanda zoals gewoonlijk weer dramatisch. Emre Akbaba had een hele slechte dag. NDiaye was vandaag de Kante van gala en daarom was die tweede gele kaart jammer. Hij was te laat, maar ik begreep heel goed waarom hij de tackle heeft ingezet. Eren Derdiyok scoorde wel, maar die jongen heeft buiten dat doelpunt niets betekent voor Galatasaray. Gala heeft snel een spits en een slimme nummer tien nodig. Wat ik trouwens totaal niet begreep is waarom ze met 8 man gingen verdedigen als Lokomotiv met 3 spelers ging aanvallen. Wat een tegenvallende plorg trouwens. Buiten Fernandes had dat hele elftal moeite met een bal aannemen of slim passen. Ze kwamen een paar keer goed uit, maar dat kwam meer door fouten van Galata dan door creatieve oplossingen van de Russen.

19 september 2018 om 02:10

Ik respecteer je mening van hoe jij de wedstrijd heb samen gevat, maar lijkt net of je met een andere lichaamsdeel hebt gekeken vandaag, om te beginnen; we hebben geen groot probleem op het middenveld, dat Ndiaye niet mee kan doet tegen Porto is natuurlijk zuur, maar met donk op CVM en fernando/emre ervoor zul je dat goed oppakken, vervolgens zeg je dat Eren niks betekende vandaag; Eren heeft vandaag als een leeuw gevochten, heeft bijna al zijn luchtduels gewonnen en heeft de bal goed vast gehouden, vervolgens beloont hij zichzelf met een schitterende vrije trap. Ik heb in tijden niet zo een goede Eren gezien. Hij heeft me super verrast.

Die speler kreeg ook echt een applaus van het publiek bij zijn rode kaart .