Van Bommel wijst naar details: ‘Je moet zorgen dat hij moet kappen’

Dinsdag, 18 september 2018 om

Mark van Bommel gaf voor aanvang van het Champions League-duel met Barcelona nog aan in een stunt te geloven, maar zijn ploeg moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4-0 nederlaag in het Camp Nou. Hoewel PSV tot het laatste kwartier van de wedstrijd nog mocht dromen van een gelijkspel, liep het uiteindelijk toch nog tegen een ruime nederlaag aan. De trainer wist na afloop van het treffen niet of hij nou gematigd tevreden moest zijn met het optreden van zijn ploeg of niet.

“Dat is moeilijk te zeggen. Wij zijn op weg náár, maar nog niet waar we willen zijn. Details bepalen deze wedstrijd uiteindelijk”, reageerde hij bij Veronica. “Bij de eerste goal ging het om een detail waar de vrije trap uit komt. Bij de tweede goal was het ook een detail. Dat is nu net waarom zij Barcelona zijn en wij PSV”, ging Van Bommel verder.

Als voorbeeld van wat in de toekomst beter kan, lichtte hij de eerste goal van Lionel Messi uit. De Argentijn kon een vrije trap binnenschieten na een tackle van Nick Viergever op Ousmane Dembélé: “Je moet Dembélé niet recht naar de goal laten lopen, maar zorgen dat hij moet kappen of zelfs terug richting zijn eigen goal moet. Nu laat je 'm binnendoor komen. Dan kun je nog twijfelen of het een vrije trap is of niet, maar je brengt jezelf in die situatie en dus kan de scheidsrechter een vrije trap geven”, was Van Bommel duidelijk.

De voormalige middenvelder gaf echter ook aan dat wat zijn ploeg liet zien in Barcelona, zeker niet slecht was. PSV creëerde een aantal kansen, waaronder een poging van Steven Bergwijn in de openingsfase. De aanvaller kon opstomen na een snelle uitbraak en krulde de bal daarna naast het doel van Marc-André ter Stegen: “Nu wil ik niet zeggen dat we daar op voorsprong verdienden te komen, maar dat zijn wel momenten waar je ze pijn kan doen. We zijn niet zo ver dat we hier even komen voetballen en tot 28 kansen komen.”


Poll

Vind jij dat PSV meer verdiende in Barcelona?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door janta)

Tot de 2-0 had ik ook nog wel wat hoop maar had ook niet verwacht na de 2-0 dat het zo makkelijk zou gaan. Dat geeft mij wel een zuur gevoel, wat ook grotendeels met Isimat heeft te maken want die 2 laatste goals waren een fout van hem omdat hij met kip zonder kop uit zijn positie rent. Daar zie je gewoon dat hij echt matig is. Nu mag je tegen Tottenham thuis en dat is voor beide een cruciale wedstrijd, misschien een nadeel of een voordeel aangezien Tottenham moet en er heel veel druk opstaat.

Edit: Ze moeten eerst tegen Inter :'

18 september 2018 om 22:30

PSV moet thuis tegen inter

Ik weet dat het maar 1 wedstrijd is, maar als je vandaag zo zag dan schat ik bergwijn qua potentieel toch hoger in dan lozano. Op dit moment is lozano zeker beter, maar hij is ook 2 jaar ouder. Zo'n bergwijn had vandaag toch dat beetje extra aan de bal dat je moet hebben in zulke wedstrijden terwijl lozano veel rust en overzicht mistte.

18 september 2018 om 22:15

Helemaal met je eens ik zelf vind sws bergwijn ook leuker om naar te kijken. Bergwijn beschikt ook over meer techniek. Hopen dat bergwijn 2 seizoenen gaat schitteren bij psv. Wie weet pak je 50 mil voor hem en 50 voor lozano. Voor psv zijn dat de 2 grote financiele klappers mocht het zo door blijven gaan. Bij ajax zijn dat de ligt en de jong. Bij feyenoord ja.. niemand. Daarom zie ik et gat met feyenoord alleen groter worden

18 september 2018 om 23:06

Bij Ajax gaan Neres, Ziyech, Onana ook wel voor dikke bedragen weg, minimaal 100 miljoen bij elkaar

18 september 2018 om 23:10

Je vergeet de jong! Die gaat voor hondermiljard weg als je de kranten moet geloven!

18 september 2018 om 23:24

@professor oak hahahaha heerlijk. Maar even zonder dollen. Hij wordt idd wel overhyped. Ik denk dat ze voor De Jong en MDL zo een 120 euro kunnen vangen.

18 september 2018 om 23:24

@professor oak hahahaha heerlijk. Maar even zonder dollen. Hij wordt idd wel overhyped. Ik denk dat ze voor De Jong en MDL zo een 120 euro kunnen vangen.

18 september 2018 om 23:28

Je bedoelt Luuk dan toch?

18 september 2018 om 22:18

Eens iedereen let op Lozano (Die groep 4 bijnamen doen we hier gelukkig niet aan) maar Bergwijn vond ik beter en slimmer spelen. Zag het ook met de actie waar Barça zn rode kaart kreeg. Lozano bleef veel te lang aan de bal terwijl hij een veel kansrijker afspeel mogelijkheid had. Ik hoop dat van Bommel met isimat en hendrix gaat zitten en de wedstrijd van minuut tot minuut doorneemt. Te veel domme detail fouten waar Barça slim van profiteerde.

18 september 2018 om 22:29

Ik hoop ook dat V Bommel met Bert gaat zitten om zijn te late en domme wissels door te nemen Neemt niet weg dat ik nog veel vertrouwen in v Bommel heb, maar we houden het maar op beginnersfouten.

18 september 2018 om 23:36

Viergever zat tegen z’n tweede gele kaart aan, vandaar die wissel.

19 september 2018 om 00:04

Klopt, maar ik doel meer op de wissels van malen voor Bergwijn ipv de Jong en Gutierrez die te laat werd gebracht voor Pereiro.

18 september 2018 om 22:53

Meer potentie weet ik niet maar vandaag beter is zeker waar. Ik had bij Lozano een beetje het gevoel dat hij zichzelf te graag wou bewijzen terwijl Bergwijn gewoon zijn ding deed. Uiteindelijk zie ik ze beide wel ver komen. Bergwijn is wat beter in de kleine ruimte en Lozano is echt ongelofelijk snel. Wie meer potentie valt niet zoveel zinnigs over te zeggen. Ze zijn ander soort spelers dus de vergelijking is een beetje scheef.

18 september 2018 om 23:28

Hmm...heb jij een snor? En is jouw achternaam toevallig Derkssen? Ik heb dit namelijk eerder gehoord van een man die heel veel onzin uitkraamt.

19 september 2018 om 07:51

Mee eens, wie me ook positief opviel was Dumfries die zich uitstekend staande hield bij Dembele, die 1 op 1 was genieten!

19 september 2018 om 08:43

Klopt en dat was meer mensen opgevallen. Ook Ronald de Boer gaf dat aan.

18 september 2018 om 22:21

Ik heb ja gestemd omdat ik vond dat PSV geen 4-0 eindstand verdiende. Vond het geflatteerd.

18 september 2018 om 22:22

Haha tuurlijk de gun factor. Je hoopt dat PSV een halve kans benut en zo mee doet zo lang het kan maar Barca bepaalde het tempo en kon er uiteindelijk makkelijk doorheen komen. Vind wel dat PSV naar hun mogelijkheden heeft gespeeld en ze kunnen dan ook alleen maar groeien. Verdedigend is het matig bij PSV en dan weet je dat je tegen Barca het lastig gaat krijgen. Beetje zoals verwacht en uiteindelijk een makkelijke overwinning voor Barca.

18 september 2018 om 22:31

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook opmerkelijk vind. Meer dan de helft vindt dat PSV meer verdiende? Wat dan? Een gelijkspel?

18 september 2018 om 22:41

Een doelpunt en minder tegendoelpunten

18 september 2018 om 22:43

Ik denk dat de meesten het dan hebben over 2-0 in plaats van 4-0.

18 september 2018 om 23:56

Op basis waarvan verdiende Barcelona geen 4 doelpunten? Je kan niet zeggen dat ze onverdiend waren.

18 september 2018 om 22:54

Psv verdiende op zijn minst een treffer. Uitslag geflatteerd. Qua resultaat natuurlijk niks.

18 september 2018 om 23:56

Vanwege die paar kansjes?

18 september 2018 om 23:19

Misschien een goaltje. Maar vanaf de 2-0 ging barcelona ff aanzetten en zag je dat psv niks heeft in te brengen. (Ook hadden ze maar 1 schot op goal.bij psv)

18 september 2018 om 23:32

Ik heb nee gestemd, want vond day psv geen gelijkspel of overwinning verdiende. Toch vind ik de 4-0 wel geflatteerd.

18 september 2018 om 23:57

Waarom? Barcelona had meer balbezit en meer kansen. Dus waarom is die uitslag geflatteerd?

Barcelona zal eerste worden in de groep, laat PSV er met de twee andere teams om strijden wie er gaat overwinteren. Als je de toch wel verrassende uitslag van de tweede groepswedstrijd ziet, zit er voor de Eindhovense formatie rondom Van Bommel en Van Marwijk best nog wel een gegronde kans van slagen in. Zou in elk geval goed voor het Nederlandse voetbal in het algemeen zijn.

Het probleem als je tegen Barcelona is, dat je ze je het gevoel geven dat je goed meevoetbald maar ineens word ff de 4e versnelling gebruikt en je staat ineens achter voor dat je het weet. Niet voor niets behoren ze tot de beste ploegen ter wereld en dan moet je deze nederlaag maar incalculeren.

18 september 2018 om 22:48

Nou, dat valt volgens mij vaak wel mee. Barcelona geeft je heel doorgaans het gevoel je compleet te domineren. Het is de verdienste van PSV dat dit in de eerste 75min totaal niet het geval was.

19 september 2018 om 10:48

Onzin! Barcelona heeft de hele wedstrijd in de 3e versnelling gespeelt en af en toe gingen ze naar 4 en toen vielen ook meteen de doelpunten. De klassenverschil tussen beide ploegen is enorm maar als jij dat ander wil zien, mijn zegen heb je.

Kom zeg... details... Het is als telstar tegen PSV,... ze zullen vast een keer op doel schieten, maar dan zeggen we toch ook niet meteen dat ze mochten dromen van een gelijkspel bij een 2-0!! achterstand!? Dus ga nou niet denken dat PSV ook maar enigzins kans had op de overwinning.

Voor de eredivisie is Pereiro een prima middenvelder maar aub zeg hij komt duidelijk te kort! Ik heb liever een centrale verdediger van jong psv op de bank dan isimat! En iedereen dacht dat viergever een matige verdediger is maar in dit soort wedstrijden zie je zijn kwaliteit! Viergever is niet de beste centrale verdediger maar hij staat altijd goed in positie waardoor de blok van 4 intakt blijft. Ik hoop dat Guti zo snel mogelijk zijn draai vindt en de speelwijze onder de knie krijgt want in dit soort wedstrijden kan je echt niet met Pereiro starten. En nu is het ook duidelijk dat bergwijn een groter talent is dan lozano en iets meer in zijn mars heeft plus hij is een paar jaar jonger! Al met al een goed en compact psv gezien

Ik zeg nee op vraag of PSV meer verdiende, want een gelijkspel of overwinning was echt te veel geweest. Ik vind de 4-0 echter wel te veel, denk dat een 1 of 2 nul de verhoudingen beter had weergegeven. Al met al ben ik wel blij met psv en denk ik dat ze een serieuze kans maksn op plek 3 in de poule

4-0 verliezen, maar toch vindt 51% dat psv meer verdiende. Lekker objectief.

18 september 2018 om 23:39

Tsja, de vz polls kunnen me gestolen worden, maar comments als de jouwe doen me dan toch klikken op "psv verdiende meer".

19 september 2018 om 00:13

Wat is er mis met zijn comment? Ik bedoel, Barcelona had meer balbezit en meer kansen. Dus waarom verdiende PSV meer?

Van Bommel, wat een held is het toch. Een verademing elke keer, zijn commentaar na de wedstrijd ook nu weer. Vergelijk dat met het grijze muizen gepraat van 9 van de 10 andere trainers. Van Bommel is eerlijk, hard maar fair, maar ook een idealist: hij weet wat hij wil, waar hij naartoe wil.

Wat een verademing als je Van Bommel hoort praten. Alles wat hij zegt snijdt hout.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

272 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

PSV komt met contractnieuws: ‘Ik wil zo snel mogelijk in de basis staan’

De toekomst van Jordan Teze ligt bij PSV. De Eindhovense club laat maandagavond via de officiële kanalen weten dat de negentienjarige rechtsback zijn aflopende contract met twee seizoenen heeft verlengd. Teze...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren