Update: KNVB ontkent geheim overleg met Feyenoord City

Woensdag, 19 september 2018 om

De KNVB schaart zich volledig achter de plannen van Feyenoord voor de bouw van een nieuw stadion, zo meldt De Telegraaf maandagavond. Volgens de krant speelt de komst van een Nieuwe Kuip een essentiële rol in het voornemen van de voetbalbond om het WK voor vrouwen in 2027 naar Nederland te halen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat de komst van een nieuw stadion goed is voor Feyenoord?


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door tornado72)

Dit project is gewoon te duur, ik begrijp niet waarom dit al niet is doorgedrongen nadat het meerdere malen aan bot is gekomen. Het geld kan veel beter aan andere dingen uitgegeven worden i.p.v. aan een megaproject van dit stadion.

17 september 2018 om 22:50

Snap het ook niet. De 3e club van NL en dan zo'n stadion. Laten ze eerst maar eens wat geld op de bank krijgen voordat ze hier aan beginnen. Dit is gewoon een te groot plan voor een club als Feyenoord!

17 september 2018 om 23:03

Kap nou eens met dat zeuren over dat geld! De rente zijn historisch laag dus lenen kan makkelijk daarnaast heb je allemaal partijen die willen sponsoren en meewerken zoals ook de KNVB nu weer. Ook @isco1. Zegt het al het is de 3de club van nl aan het worden als Feyenoord hier vandering in wil dan moeten ze juist dat nieuwe stadion hierdoor kunnen we eindelijk weer gaan verdienen! Als mensen nog steeds niet inzien dat NU het moment is om te investeren in de toekomst van de club dan zal Feyenoord vanzelf afdruipen naar een club van het formaat az en dat doet mij een Feyenoord fan met een Feyenoord hart pijn... ook snap ik wel degelijk dat het de Kuip een geniale sfeer heeft en dst mensen eraan gehecht zijn maar kom op een gigantisch mooi stadion met 63000 Feyenoord fans gevult daar word vanzelf iedereen weer verliefd op, het gaat immers niet allemaal om de Kuip maar om de fans en die blijven en der komen er daardoor ook weer meer bij!

17 september 2018 om 23:13

Dat deden Griekenland, Italië, Spanje en Portugal ook: de rente is lekker laag dus uitgeven maar. Totdat die weer steeg... Klein verschil: niemand komt Feyenoord redden van honderden miljoenen schuld

17 september 2018 om 23:20

Wat een onzin. Verdiep je eerst eens in die materie voor je dit soort simpele uitspraken doet.

17 september 2018 om 23:52

En toch heeft hij gelijk. Praktisch elk land heeft jaren lang te veel geleund op leningen met een creditcrisis als gevolg. Een stadion bouwen die bijna 6 keer je jaaromzet kost is vragen om problemen. Er mag op die manier ook niks mis gaan met de bouw of op financieel gebied.

17 september 2018 om 23:53

GJ7300: Mijn vorige baas zei altijd: "Wanneer je 1 miljoen euro schuld hebt heb jij een probleem. Wanneer je 100 miljoen euro schuld hebt heeft de bank een probleem".

18 september 2018 om 00:46

Krediet crisis kwam toch echt uit de VS overwaaien

18 september 2018 om 00:55

Ik denk dat hij doelt op de Europese Staatsschuldcrisis, waarmee Europa net wat dieper in de problemen werd geduwd.

18 september 2018 om 01:02

Ik denk dat je niet moet proberen om op korte termijn de clubs uit Amsterdam en Eindhoven te evenaren op financieel vlak. Op die manier krijg je weer allerlei korte termijn plannen om ik te lopen op hen, maar dat werkt toch niet. Feyenoord moet een goed beleid op de lange termijn voeren, waarbij men de afstand tot AZ in stand houdt. AZ is al jaren heel goed bezig, heeft geïnvesteerd in de jeugd en heeft heel veel eigen vermogen. Dus die komen eraan. Als Feyenoord financiële misstappen maakt in een poging om aan te haken bij de top-2 dan zie ik AZ ze in de komende 20 jaar voorbij streven.

19 september 2018 om 14:15

Njfromvol

Precies! Omdat ze in de VS, vanwege historisch lage en aanhoudend lage rentestanden, extreem veel geld geleend hebben en er hypotheken zijn verstrekt aan mensen die dergelijke bedragen helemaal niet konden afbetalen. Deze 'subprime' mortgages zijn uiteindelijk door geldverstrekkers en kredietbedrijven opgeknipt en in bundels doorverkocht aan, onder andere, Europese banken. En dáár is de internationale kredietcrisis door ontstaan.

En ik heb nieuws voor je, sinds 2008 heeft in de VS zes jaar lang onder leiding van de Federal Reserve de geldpers aangestaan. Oftewel, ze hebben daar voor 4800 Miljard Dollar geld erbij gedrukt en in de markt gepompt. In Europa is door de ECB bijna 2550 Miljard Euro geld bijgemaakt en in de markt gepompt.
De nieuwe bubbel is dus allang in de maak.

Maar, dit is geen argument tegen de komst van Feyenoord City. Ik ben daar nog steeds voor. Punt is alleen dat de financiering gewoon gedekt moet zijn. En dat komt erop neer dat:
- de gemeente Rotterdam fors moet gaan bijdragen
- het stadion eigendom wordt van een aparte vennootschap en niet van Feyenoord zelf
- het stadion dus eigendom wordt van de bedrijven die het geld ophoesten om de bouw mogelijk te maken
- Feyenoord dus eerst, zoals Arsenal bijvoorbeeld, jarenlang niet zal groeien, maar pas na enige tijd.

19 september 2018 om 14:16

Aadmaat

Ik zou het bouwen van een nieuw multifunctioneel stadion zoals in de vorm van Feyenoord City bepaald niet als een voorbeeld van 'korte termijn planning' willen zien. Integendeel. Juist dát is toch een veel beter plan om op termijn weer gelijke tred te kunnen gaan houden met PSV en Ajax?

19 september 2018 om 17:27

Maar DirtyWhisky, het is dan toch net een hypotheek? Dat is ook maximaal een aantal keer jouw jaarinkomen.

19 september 2018 om 17:55

Ik blijf me verbazen over de naiviteit rondom dit soort onderwerpen. Als Feyenoord niet presteert, ga je zo'n groot stadion niet vullen. Bovendien staar je je blind op wat Feyenoord ooit zou kunnen verdienen op het stadion. Je vergeet echter dat de kosten enorm zijn en dat ze op dit moment al ver achterlopen op Ajax en Psv. Je bent dus absoluut niet verzekerd van sportief succes.

18 september 2018 om 05:55

@Noelson, Zullen we dat gewoon aan de banken en financiële experts overlaten? Geen bank zal een lening verschaffen als er niet 100x is door gerekend en de kans op een financieel fiasco tot een absoluut minimum beperkt is.

19 september 2018 om 13:32

Hahahahaha....what a joke!
Zullen we wedden dat als alles doorgaat binnen een jaar het budget overschreden gaat worden? Leer mij banken en steenboeren kennen.

19 september 2018 om 14:14

Jij bent een joke, een hele naïeve joke. Je bent toch niet zo gek dat een bank gaat instappen zonder dat er een rendement valt te halen?

Als jij een bank kent die graag geld toelegt op een project of geld weggeeft hoor ik het graag, anders mag je eerst wat gaan verdiepen in de banksector.

19 september 2018 om 18:00

FC Twente zit inmiddels anders aardig in de problemen door de hypotheek van het stadion. Hadden ze die hypotheek niet, speelden ze nu nog in de Eredivisie en hoefde er niet bezuinigd te worden op elk aspect binnen het voetbalbedrijf.

Zo ontzettend nauw is een bank nou ook weer niet betrokken. Bij FC Twente praten we namelijk ook niet over een lange periode waarin het mis ging. De laatste uitbreiding was nota bene pas een kleine 7 jaar geleden.

Dit project neemt financieel gewoon een enorm risico met zich mee. Het is ook niet zo dat Feyenoord reserves heeft liggen als er iets misgaat. De bank pakt z'n winst wel door middel van rentes.

20 september 2018 om 08:43

Het gaat wel eens fout inderdaad maar er zijn natuurlijk veel meer voorbeelden waarbij een nieuw stadion eigenlijk alleen maar positieve effecten oplevert...

Je hebt ook echt n mega station nodig voor t wk vrouwen. Gebruik gewoon de kleine stations. Als t vol zit is het veel leuker

Zolang ik al lid ben bij VZ heb ik ondertussen al 20 plannen gezien voor een nieuw stadion.

De Feyenoorders zijn te sentimenteel en leven in het verleden. De oude gloriedagen, de ambiance, etc, etc. Over 25 jaar stort de huidige Kuip in elkaar en dan zullen het wederom gaan renoveren. Onder de mom van historie, heilige gras en het roemrijke verleden.

Er komt geen nieuw stadion hoe mooi de plannen ook zullen zijn.

19 september 2018 om 14:32

Ooit zal er een nieuw stadion komen. Of je het nou leuk vind of niet. Nu is de rente laag dus is het wat dat betreft het moment om toe te happen....

Zegt helemaal niets dat de Knvb dit wilt, ze hebben andere belangen dan Feyenoord. Tel daarop bij dat Gudde tegenwoordig ook bij de Knvb zit

Waarom niet in Amsterdam? Daar is ook niet zo lang geleden een Europa league finale gespeeld.

Het plan wat er nu ligt is niet goed. Onvoorstelbaar eigenlijk als je kijkt hoe lang ze er al mee bezig zijn. Nu moet het opeens 30 mil goedkoper worden en we gaan gewoon maar even besparen oo bepaalde dingen. De mensen die met dit plan bezig zijn moeten ervan af en ze moeten helemaal opnieuw beginnen en totaal onafhankelijk . Betrek de achterhang er tot een bepaalde hoogte bij en je heb nog draagvlak ook. Maar zoals nu staat word het Een flop

19 september 2018 om 18:03

Het probleem is dat de betreffende achterban veel te sentimenteel is. De enigste positieve geluiden over het vreselijk dure project komen uit het kamp van Feyenoord zelf. Elke objectieve persoon kan namelijk van verre aan zien komen dat dit project een enorm financieel risico met zich meebrengt. Daar hoef je helemaal geen econoom voor te zijn. Als voorbeeld kan men al kijken naar FC Twente, de uitbreidingen van het stadion en de daarbij behorende hypotheek waardoor de club nu al een tijd in de problemen zit. Die hypotheek is namelijk veruit de grootste kostenpost.

De kuip is niet eens elke wedstrijd vol. Met het nieuwe stadion heb je straks 13.000 lege stoelen. Daarnaast gaat een nieuw stadion Feyenoord echt niet weer een topclub in Nederland maken. Een stadion maakt het beleid niet, voetbalt niet voor je en wint geen wedstrijden. Kijk naar psv dat met een veel kleiner stadion zoveel beter presteert.

18 september 2018 om 07:33

Met het grote verschil dat PSV meer inkomsten uit haar stadion kan genereren. De Kuip is nagenoegen elke wedstrijd uitverkocht. 60000 man moet zeker te halen zijn.

18 september 2018 om 07:51

PSV heeft met een kleiner stadion hogere inkomsten, waarom moet je dan in hemelsnaam een stadion bouwen met 63.000 stoeltjes? De Kuip zit nu ook niet altijd vol!

18 september 2018 om 08:22

Nagenoeg elke wedstrijd uitverkocht? Genoeg kaarten beschikbaar voor komende duels hoor.

Je hebt een vaste kern van 33k seizoenkaarthouders ongeveer, maar er zit ook gewoon een flinke groep glory hunters achter. In het kampioensjaar klagen dat ze geen kaarten konden krijgen, maar nu thuis blijven. Blijf dan ook lekker thuis als het goed gaat.

18 september 2018 om 08:29

Komt denk ik niet alleen door de glory hunters. Er haken ook veel trouwe supporters af. Laten we eerlijk zijn, het is er niet leuker op geworden afgelopen jaren. Voor mijn gevoel wordt het supporter pesten met het seizoen erger. Ik heb daar geen zin in. Ik voel mij veel meer op mijn gemak bij uitwedstrijden op de thuisvakken. Daar word je wel normaal ontvangen.

18 september 2018 om 08:54

Ik hoor heel veel mensen op me heen die zeggen dat dit het laatste seizoen is dat men een Sk neemt, sommige na 10 tallen jaren. Zelf zit ik nu ook ernstig te twijfelen.

Wat je zegt, het wordt er allemaal niet leuker op, hoor ook mensen zeggen dat als het nieuwe stadion er komt en het wordt echt verplicht om met het openbaar vervoer te komen mensen ook niet meer komen. Veel mensen zeggen dat we ons aanstellen met supportertje pesten maar het is gewoon echt zo, er gebeuren dingen waar je echt niet blij van wordt, je merkt het ook in de Kuip zelf, de sfeer is echt slecht.

18 september 2018 om 09:34

@fr12jules
Ik kan wel enigszins begrijpen dat je in een sterk jaar van je ploeg wat vaker naar het stadion gaat. Ik volg ook vrijwel alle wedstrijden van PSV lekker op de bank, alle ins en outs over de ploeg. Maakt mij dat een mindere supporter dan iemand die elke week naar het stadion gaat?

18 september 2018 om 14:57

Afgelopen 3 a 4 seizoenen waren alle thuis duels uitverkocht. Betreft scc worden er maar max ong 35k verkocht. De rest altijd in losse verkoop.

19 september 2018 om 13:33

Waarom zou je een 'echte supporter' willen zijn. Je gaat toch naar de wedstrijd voor jezelf en je kijkt je wedstrijden toch omdat je het leuk vindt. Niet om supporter te zijn of om door andere mensen als supporter gezien te worden.

Het is heus niet zo dat je enige invloed op de wedstrijd uitoefent als je in het stadion zit. De spelers moeten het doen.

Iedereen moet lekker zelf weten hoe hij/zij het voetbal volgt. Ik heb een voorkeur voor Feyenoord en ik vind het leuk wanneer ze winnen, maar ik lig er geen seconde wakker van als ze verliezen. De meeste wedstrijden kijk ik niet eens. Zonde van de tijd.

Er zijn altijd 'glory hunters' en dat is logisch. Je wil toch het beste zien. Als het iedere wee kut is dan ga je daar toch niet zitten? Zelfkastijding van de bovenste plank.

Als Feyenoord jaar in en jaar uit kampioen zou worden en het mooiste voetbal op aarde zou spelen, dan zou ik misschien overwegen ooit een seizoenskaart te kopen.

Anyway. Ik denk dat een nieuw stadion wel essentieel is voor de toekomst van Feyenoord, al zal het een flinke kluif worden om Ajax en PSV bij te benen. Trekken ze echter genoeg sponsoren binnen sluit ik niet uit dat het nog een keer gebeurt in mijn leven.

19 september 2018 om 14:19

justbecause

De meeste inkomsten worden niet gegenereerd door de 63.000 stoeltjes maar door de mogelijkheden voor commerciële exploitatie. Dus de business seats, de VIP Boxen, etc.

19 september 2018 om 14:24

Justbecause

Uit nagenoeg alle voorbeelden blijkt dat zodra je een groter stadion hebt, de gemiddelde toeschouwersaantallen óók omhoog gaan. Wat dat betreft geloof ik niet echt dat de supporters massaal gaan afhaken als het nieuwe stadion er is. Integendeel. Zodra er een nieuwe stadion is, wordt het dringen geblazen om een seizoenskaart te bemachtigen. Bij Ajax zag je exact hetzelfde. Die hadden gemiddeld 20.000 toeschouwers in 1995 en bijna 48.000 in 1996, na de opening van de Arena.

19 september 2018 om 14:25

Pff mensen die hun seizoenskaart opzeggen vanwege 'supporterspesten' hebben geen ruggengraat. Je staat of zit daar om Feyenoord te supporten, dat doe je in weer of geen weer, met of zonder zogenaamd gepest.

Je bent Feyenoorder, de rest interesseert je geen moer. Je steunt de ploeg die er staat, niet spelers individueel. Wanneer het tegenzit op het veld ga je achter de ploeg staan! Zelf vind je het ook niet prettig als je directe omgeving blijft afgeven op je, daar werk je niet beter door. Dus waarom wel doen naar anderen?

Je koopt een kaart omdat Feyenoord je club is, maar inleveren door wat gepest van iets of iemand? Nee dan gooi je je club weg. Dit is precies waarom in Duitsland alle stadions wel volzitten tot aan niveau 3, en in de eredivisie niet.

19 september 2018 om 15:20

Constant Kante,

Dat van die stoeltjes klopt, ik ken iemand die bij de VvF zit en hij zei zelf dat bijna elke supporter thuis zou kunnen blijven als de business seats en VIP boxen maar vol zitten. Was lichtelijke overdreven maar goed. En ja het zal best best dat er veel supporters bij komen, er zijn er ook die afhaken.

Spijkenisser
Ik heb al meer dan 30 jaar een sk, heb echt klote tijden mee gemaakt, zo ook mooie tijden. Maar vorig seizoen en nu dit seizoen weer begin ik echt weer te balen met wat er gebeurd en er is echt helemaal niemand die mij na meer dan 30 jaar gaat zeggen dat ik niet zo moet zeiken. Je zegt het goed, je moet je club blijven steunen, maar ook daar is het erg slecht mee gesteld er is bijna geen sfeer meer. (mede doordat vele sfeeracties verboden worden door de club).

Dan heb je nog het gezeik met supporters onderling door dit hele stadion gebeuren. Ben je tegen Feyenoord City heb je teveel sentiment voor de Kuip en snap je het niet en houd je de club tegen. Ben je voor snap je het ook al niet.

Zoals gezegd na meer dan 30 jaar heb ik alle recht om er even tussen uit te stappen en lekker achter de TV te gaan zitten tijdens wedstrijd dagen

Het WK voor vrouwen? en daar is een nieuw feyenoord stadion van 330 miljoen voor nodig? en een project van 1.5miljard?

Een nieuw stadion moet in het belang zijn voor Feyenoord en niet voor de Knvb, en alle andere zakkenvullers rondom Feyenoord heen.

- Feyenoord haalt met dit project de concurrentie niet in.
- De eisen die Feyenoord zelf had om een nieuw stadion te realiseren zijn nu al niet haalbaar en er moet wederom bezuinigd worden
- Het businessplan was veel te rooskleurig - het verwachte aantal supporters was te hoog ingeschat. De bezettingsgraad zal niet voldoende zijn om het stadion rendabel te maken. - Bezoekers voor rondleidingen ed was te hoog ingeschat (300.000) nl dat hebben ze de grote Europese topclubs nog niets eens. - men mist draagvlak, er wordt niet gecommuniceerd er worden rapporten die negatief zijn voor het plan achtergehouden.
- Men was even vergeten dat Evides daar nog een leiding had liggen waardoor er miljoenen extra betaald moeten worden, deze miljoenen willen ze verhalen op de inwoners van Rotterdam.
- Het mobiliteitsplan: verplicht met het openbaar vervoer naar de Kuip vanaf een bepaalde plek. Doe je dat niet dan krijg je na 3x een stadion verbod.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, de groep tegenstanders worden steeds groter en groter....kap gewoon met die onzin. Iedereen is voor vooruitgang, en als dat een nieuw stadion is, dan is dat ook prima maar niet op deze manier!

18 september 2018 om 11:58

- Feyenoord haalt PSV ruimschoots in, haalt Ajax bij en heeft de mogelijkheid om flink uit te lopen bij Ajax. Dat is echter afhankelijk van eventuele stadionplannen van Ajax en uiteraard de prestaties van Feyenoord.
- Alle eisen die Feyenoord stelt zijn tot nu toe haalbaar gebleken.
- Er worden helemaal geen 300.000 rondleidingen verwacht van Feyenoord. Als je dat 2 jaar na de plannen nog steeds niet snapt heb je echt een plaat voor je kop. De bezettingsgraad is overigens ruimschoots voldoende om het stadion rendabel te maken. Zelfs in de perfect storm (allerslechtste scenario denkbaar) heeft Feyenoord circa 38 miljoen over voor de rente en aflossingen terwijl deze verplichtingen 18 miljoen bedragen. Daarnaast bedraagt het spelersbudget in de base case nog altijd minimaal 27 miljoen in het derde jaar na opening, dat is ruimschoots voldoende om goed te blijven opereren.
Dat jij niet leest betekent niet dat er slecht gecommuniceerd wordt. Tevens wordt er geen enkel rapport achtergehouden.
- Dit gaat om een omleiding van 'slechts' 4 miljoen euro, daarvan is totaal nog niet bekend of dit op de kosten van de inwoners van Rotterdam komt.
- Het mobiliteitsplan verplicht je helemaal niets, daarnaast klopt het ook niet dat je na 3x een stadionverbod krijgt.

Fijne dag!

19 september 2018 om 14:28

Hoe wel dan? Er is nog geen kok gevonden die kan koken naar alle monden.

Men kan goed afkraken maar een nieuw plan opperen niet.

19 september 2018 om 15:24

Er zijn genoeg andere plannen geweest maar zijn allemaal afgeketst, verbouw omdat Feyenoord gewoon een nieuw stadion wil en nieuwbouw omdat Feyenoord gewoon met slechte plannen kwam.

Vernieuwbouw van de BAM en Red de Kuip waren ook gewoon goeie plannen maar ketste ok omdat ze te duur zouden zijn. toch had je dan nu al met spelersbudget kunnen spelen van 25m, en de mogelijkheid om nog verder door te groeien. Maar Feyenoord wil maar 1 ding en dat is een nieuw stadion.

De Knvb in het comité van aanbeveling voor het megalomane en puissant dure Feyenoord City-project.
Niet om de belangen van Feyenoord, maar om de finale WK voetbal voor vrouwen 2027 te spelen.
Het bedrijf Feyenoord wordt hiermee opgezadeld met een torenhoge schuld, waaronder een wurgcontract met de Goldman Sachsbank ad. euro 200 miljoen euro.
De rest moet ook nog gefinancierd worden en zal als een molensteen om de nek van Feyenoord gaan hangen.
Totdat de volksclub van weleer niet liquide en solvabel genoeg meer wordt geacht en failliet wordt verklaard.
Het nieuwe stadion kan dan gebruikt worden als thuisbasis voor Excelsior en Sparta Rotterdam en de Knvb kan er af en toe een interland naar toe halen.

@vedetterut,

aangezien ik niet kan reageren op je bericht doe ik het maar zo. Vreemd....

- Feyenoord haalt PSV ruimschoots in, haalt Ajax bij en heeft de mogelijkheid om flink uit te lopen bij Ajax. Dat is echter afhankelijk van eventuele stadionplannen van Ajax en uiteraard de prestaties van Feyenoord -

*Ze komen tussen PSV en Ajax in ja, maar daar is geen rekening gehouden met de groei van beide. Ajax zal hun stadion ook renoveren, PSV loopt al een tijd met het idee voor een nieuw stadion, daarbij zullen beide ploegen vaker CL spelen dan Feyenoord. Feyenoord haalt ze dus niet in en zal zeker niet uitlopen volgens diverse onderzoeken.

**voor rondleidingen in het nieuwe stadion en het Feyenoordmuseum in de Kuip gaat de adviseur uit van 300.000 belangstellenden per jaar,** - reactie op het rapport van ISG : Daarnaast heeft Feyenoord City ook het aantal bezoekers bij wedstrijden en rondleidingen te hoog ingeschat, volgens Isg. Voor zover bekend gaat Feyenoord City uit van jaarlijks 350.000 dagjesmensen voor tours en sightseeing. Op dat punt is Feyenoord City „iets te optimistisch” geweest, geeft Berg toe.... Het word wel degelijk gezegd.

-Zelfs in de perfect storm (allerslechtste scenario denkbaar) heeft Feyenoord circa 38 miljoen over voor de rente en aflossingen terwijl deze verplichtingen 18 miljoen bedragen. Daarnaast bedraagt het spelersbudget in de base case nog altijd minimaal 27 miljoen in het derde jaar na opening, dat is ruimschoots voldoende om goed te blijven opereren. -

*leuk, maar jij denkt serieus dat PSV en Ajax still blijven zitten en wij ze dus echt gewoon gaan inhalen en dat Feyenoord de grootse club van nederland gaat worden qua begroting en stadion? In de desbetreffende presentatie staat onderaan zelfs dat er niet is meegerekend dat Ajax en PSV ook zullen groeien.

-Het mobiliteitsplan verplicht je helemaal niets, daarnaast klopt het ook niet dat je na 3x een stadionverbod krijgt. -

*lees even de "aanvulling mobiliteitsplan Feyenoord City vanuit gedrag" van Xtnt, daar staat het gewoon in, overigens niet na 3x

-Dit gaat om een omleiding van 'slechts' 4 miljoen euro, daarvan is totaal nog niet bekend of dit op de kosten van de inwoners van Rotterdam komt. -

*zowel Feyenoord als Evides wil het niet betalen en waarschijnlijk zullen de burgers het moeten betalen wat er op neerkomt dat het ongeveer 4 euro per inwoner gaat kosten.

-Tevens wordt er geen enkel rapport achtergehouden. -

** Feyenoord City en Berg willen op dit moment niet ingaan op gerichte vragen over de businesscase. Berg zegt aan de telefoon „een beetje geschokt” te zijn dat zijn presentatie is uitgelekt.** je weet waar de presentatie over ging?

- Dat jij niet leest betekent niet dat er slecht gecommuniceerd wordt.-

*Ga voor de grap even met de ondernemers in de omgeving praten, die zijn al gewoon gestopt met praten omdat er totaal niet wordt gecommuniceerd. Zo zijn er talloze voorbeelden.

Als je dat 2 jaar na de plannen nog steeds niet snapt heb je echt een plaat voor je kop. - Als je na het lezen van alle voor en tegens zelf eens een beeld gaat vormen van wat deze plannen inhouden heb je een plaat voor je kop als je denkt dat dit echt het beste is voor Feyenoord.....

Met 440 miljoen euro hoort dit stadion dadelijk bij de top 10 duurste stadions in Europa...sorry maar ik wil het beste voor Feyenoord en als dat een nieuw stadion is dan prima maar hier geloof ik echt niet in.

18 september 2018 om 14:06

Daar is geen rekening gehouden met de groei van Ajax en PSV nee, maar houd jij rekening met de groei van Feyenoord? Feyenoord groeit volgens de modellen na 10 jaar naar een spelersbudget van 40 miljoen, dat is iets waar PSV alleen maar van mag dromen en het is slechts de vraag of Ajax dat ook kan en gaat bereiken. Dus ja, op de lange termijn (er van uitgaande dat Feyenoord tussen 2025 en 2030 ook af en toe Champions League gaat spelen kom je wel degelijk boven Ajax en PSV uit. Nee in het eerste jaar zal je niet boven Ajax uitkomen, maar is dat gek? Je kunt niet zomaar eventjes een gat van 10 miljoen dichten binnen een paar jaar. Dat kan zelfs het meest utopische en fantastische stadionplan niet. Dus waar praten we over? Het gaat toch om de vooruitgang van Feyenoord en niet wat Ajax of PSV doet? Als jij in 2023 een budget hebt wat tegen de 30 miljoen aanhikt dan doe je dat fantastisch, want dat is 10 miljoen hoger dan nu.

Feyenoord spreekt van 350.000 mensen voor rondleidingen, sightseeing en een attractie. Dat zijn drie punten die bezocht worden en samen moeten deze voor dit aantal zorgen. Dat is dus heel iets anders dan de 350.000 rondleidingen die jij aangeeft. Foute informatie dus.

Jij hebt het over het punt dat het stadion niet rendabel is. Dan kom je weer aan met Ajax en Psv, maar daar gaat het helemaal niet over. Het punt is dat het stadion rendabel is, ruimschoots zelfs, en ook wanneer alles tegenzit. Dat is belangrijk.

Zoals je zelf al aangeeft heb je dus onzin zitten verkopen met je 3x, dat heb je zelf verzonnen. Overigens verplicht Feyenoord je nog steeds niet als je het rapport, maar ook de reactie van Feyenoord leest. JIJ bepaalt hoe je naar het stadion komt, het enige wat Feyenoord wil is dat je dat van tevoren aangeeft zodat zij daar inzicht in hebben. Als jij aangeeft met het OV te komen en 3 uur voor de wedstrijd besluit om toch met de auto te komen kan dat gewoon, je moet het alleen eventjes aangeven zodat Feyenoord dat weet. Daarnaast gaat het bij het straffen ook niet om iets lulligs zoals dit voorbeeld hierboven, maar pas bij misbruik van pakketten. Er komen namelijk ook pakketten met korting (bijvoorbeeld als je met de fiets komt of iets dergelijks). Als jij dat kortingspakket koopt en vervolgens doodleuk iedere twee weken met de auto komt dan zal Feyenoord een straf uitdelen, niet meer dan logisch toch? Misbruik maken wordt bestraft, net als hier dagelijks in de maatschappij.

Evides wil het niet betalen, Feyenoord heeft in deze niets gezegd over de betalingsplicht. Als het moet dan zal Feyenoord namelijk ook gewoon betalen. Het is nu echter nog onduidelijk bij wie de betalingsplicht ligt, bij de gemeente of bij Feyenoord.

Een tussenrapport van Isg, dat is waar de presentatie over ging. Feyenoord heeft helemaal geen verplichting om dat openbaar te maken. Sterker nog, het openbaar maken van dit tussenrapport zou funest zijn voor de stadionplannen. Daarmee zou alles de prullenbak in kunnen omdat het bedrijfsgevoelige informatie bevat waarmee Feyenoord ernstig benadeeld zou worden. Dus hoezo achterhouden? Je denkt dat je als supporter alles maar in mag zien, maar zo werkt dat niet. Als vakkenvuller bij de AH ga jij toch ook niet aan de baas vragen of jij alle informatie mag hebben wat betreft contracten van alle medewerkers en leveranciers?

De ondernemers in de buurt is wat anders. Aan de ene kant is daar slecht contact mee en aan de andere kant is dat iets wat momenteel nog niet aan de orde is omdat het businessplan eerst definitief moet zijn. Jij begint bij een huis toch ook nog niet met het plannen van een aanbouw als jouw bod nog niet is geaccepteerd door de vorige eigenaar?

We leven momenteel ook in de duurste tijd ooit dus zo gek is het niet dat het stadion tot de duurste stadions behoort. Er zijn weinig grote stadions gebouwd van projecten met deze omvang.

19 september 2018 om 15:29

Gaan we niet uitkomen man.

er zijn teveel zaken die niet meer doorgaan, laatst nog een leuk filmpje te zien op twitter en youtube waarin van alles werd beloofd maar waar nu van blijkt dat het helemaal niet doorgaat of helemaal niet mogelijk is.

Zoals ik al zeg mogen ze van mij een nieuw stadion bouwen echt waar, maar ik ben echt van mening dat dit een groot project is voor Feyenoord die ze niet kunnen betalen. (220m leningen en 200m eigen vermogen). Feyenoord heeft dadelijk een stadion van 440 miljoen, dan zitten ze in de top 10 duurste stadions. Sorry maar ik geloof echt niet in luchtkastelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren