Douglas Costa door het stof na bespugen opponent: ‘Het was een slechte actie’

Zondag, 16 september 2018 om 19:50Demen Bulbul

Douglas Costa hangt een zware straf boven het hoofd. De Braziliaanse aanvaller van Juventus kreeg zondagmiddag in slotfase van de wedstrijd tegen Sassuolo (2-1 zege) een directe rode kaart, voor het spugen jegens tegenstander Federico Di Francesco. Hij heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor die actie.

Douglas Costa begon in het thuisduel met Sassuolo op de reservebank, maar werd in de tweede helft alsnog ingebracht door trainer Massimiliano Allegri. Hij kreeg het in de slotfase aan de stok met Di Francesco en besloot de aanvaller van Sassuolo vervolgens te bespugen. De actie werd in eerste instantie niet waargenomen door de arbitrage, maar na raadpleging van de videoscheidsrechter kon Douglas Costa alsnog inrukken.

"Ik wil me excuseren voor mijn actie van vandaag", laat hij zondagavond weten via Instagram. "Ik wil sorry zeggen tegen de supporters van Juventus en mijn teamgenoten, die me altijd steunen, in goede en slechte tijden. Het was een slechte actie en daar ben ik me bewust van. Ik wil benadrukken dat de actie volledig losstaat van alles wat ik gedurende mijn loopbaan heb laten gezien."

De Italiaanse voetbalbond zal zich nu gaan buigen over de strafmaat, maar Allegri heeft aan diverse media inmiddels al laten weten dat Douglas Costa vanuit de club ook een straf kan verwachten. Met tien man kwam de zege overigens niet meer in gevaar voor Juventus: de aansluitingstreffer van Khouma Babacar in blessuretijd kwam te laat, nadat Cristiano Ronaldo la Vecchia Signora met een dubbelslag een riante marge had verschaft.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door marc juventus)

Hij tuft hem gewoon in zijn mond, heel wat lastiger dan die 1ste intikker van Ronaldo. Mag van mijn part erg lang gestraft worden, voetbal onwaardig gedrag.

16 september 2018 om 19:54

Ik hoop ook dat Juve zelf met goede sancties voor Costa komt, want het kan niet zo zijn dat zo'n speler je club representeert

16 september 2018 om 20:03

Walgelijk natuurlijk. Maar waarom lees ik niks over de gebeurtenissen daarvoor? Een elleboogstoot en een kopstoot. En vervolgens nog een dikke fluim in iemand zijn mond spugen...

Ongelooflijk wat een wangedrag - hoop dat de schorsing een Suarez-achtige straf word. Minimum van 7 excl. voorwaardig.

16 september 2018 om 23:24

Wat dacht je van minimaal 15.

16 september 2018 om 23:40

Gewoon ontslaan. Vind het bijna vergelijkbaar met wat die motorcoureur deed met de rem van een collega.

16 september 2018 om 23:50

Helemaal mee eens. Dit is te walgelijk voor woorden. Ik ben zelf in ieder geval helemaal klaar met die smeerlap en hoop dat het bestuur en trainer er ook zo over denken en doorselecteren.

Echt een smerige actie van hem, terecht dat hij wordt uitgesloten. Ik hoop dat Juve hem bovenop zijn schrorsing nog extra schorst en een geldboete erbij..

Maar wat niet op deze beelden staat is wat er vooraf gebeurde. De twee geraakte verwikkeld met elkaar tijdens een aanval van Juve. Daar moet toch iets zijn misgelopen.

Goed dat hij zich wel excuseert maar ik denk dat hij zelf ook wel beseft dat hij dit als mens en prof verplicht was.

Nou nou wat gaat ie door t stof.
Wat een nep excuses zeg, zou zich als eerste moeten verontschuldigen aan de speler die hij zn bek tufte, maar doet dat zelfs helemaal niet.
Lekker lang schorsen deze man.

16 september 2018 om 20:14

Precies wat ik ook dacht! Excuses aanbieden aan zijn eigen omgeving, maar niet aan de tegenstander.. belachelijk.

17 september 2018 om 01:20

Ik ga hier veel negatieve commentaar op krijgen maar ok..

In de eerste plaats wil ik duidelijk maken dat ik op een schorsing richting de 10 15 weken hoop en verwacht voor deze actie.
Dat die excuses achteraf zinloos en verplicht zijn weet ik ook maar dat moet nu eenmaal.
Waar ik dan niet achtersta is dat hij zijn excuses aan die persoon zou moeten aanbieden...
Douglas heeft in zijn hele carriere nog nooit gedaan wat nog maar in de buurt komt van dit afgrijselijk gedrag. Wat er ook gezegd geweest is,deze reactie hoorde niet maar wat Di Francesco hem zei zal wel niet min geweest zijn.
Zidane bv bood zijn excuses aan na zijn rode kaart in de wkfinale... maar niet aan Materazzi dacht ik.
Wat ik bedoel is,Douglas moet (zeer zwaar)gestraft worden door zowel de bond als Juventus. Dat hij zich excuseert bij iedereen buiten degene bij wie hij dit deed laat me hierin koud

Hoe kun je zo zijn. Spugen is al walgelijk en dan ook nog in zn mond. Zou niet gek zijn als die minstens 15 wedstrijden op de tribune zal moeten zitten.

Wat mij betreft schorsen ze hem voor de rest van het seizoen. Lager dan dit kan je als mens niet gaan, bovendien was het ook niet zijn enoige vieze actie deze wedstrijd.

16 september 2018 om 23:16

Andersom is imo beter. Als club er een schorsing aanplakken. Stel Juve schorst hem voor 10 wedstrijden en de bond 15 wedstrijden sta je er als club ook niet echt goed op.

Dit hoort absoluut niet op een voetbalveld thuis. Ik hoop dat zowel de bond als Juventus ingrijpt en deze jongen een flinke schorsing geven. Walgelijk gedrag en Juventus-onwaardig.

Wat ik eigenlijk bijna nog onbegrijpelijker vind is de kopstoot voor de scheidsrechters neus en die gaf hem hier ‘slechts’ geel voor. Hoe is het mogelijk dat de ref hier niet gelijk rood voor gaf. Het gebeurde 10 cm voor zn neus.

17 september 2018 om 00:01

Precies dat. Ik las dat Costa rood had gehad en ik had die kopstoot gezien en ook nog net gezien dat hij geel kreeg. Dacht eigelijk dat ze de var beelden er daarna bij hadden gepakt en de gele kaart aan de hand van de beelden voor rood hadden omgewisseld.

Jammer Costa, normaal is hij altijd rustig. Maar nu ging even het licht uit in een extreme vorm. Hij is geen recidivist, dus de schorsing kan misschien nog meevallen. Enkele weken zou toch mogen. Gelukkig kan hij wel in de CL spelen want we hebben hem nodig daar. Wat ook de reden is, zijn reactie mag niet en hij zal op het bureau van de bazen mogen komen.

16 september 2018 om 20:41

Sorry hoor. Juve moet deze man zelf schorsen voor aant asl weken. Dit gedrag moet je niet accepteren als club.. cl of niet

16 september 2018 om 22:39

Als je iemand hard trapt, een elleboog geeft, een kopstoot geeft en in zijn mond spuugt ben je wel een recividist. Verdient een hele, hele lange schorsing die engnek. Ook nog vertikken om zich aan de speler zelf te verontschuldigen.

16 september 2018 om 23:00

Nee, want dat zijn toch verschillende dingen. Hij bedoeld het in de zin van dat Costa dit soort fratsen niet eerder uit heeft gehaald. Is natuurlijk niet goed te praten en zal ook gewoon gestraft gaan worden.

We moeten niet alleen afgaan op zijn instagram. Het kan best zo zijn dat hij Di Francesco na de wedstrijd zijn excuses heeft aangeboden. Ik vind bijten en een elleboogstoot veel gevaarlijker dan spugen. Of een aanslag op de enkels. Twee wedstrijden van de bond en 1 van Juve. Juve heeft hem hard nodig.

16 september 2018 om 20:40

Dus omdat Juve hem nodig heeft, moet hij amper gestraft worden? Het was een walgelijke en smerige overtreding die absoluut een lange schorsing verdient. Ik hoop dat de club hem ook fors schorst.

16 september 2018 om 22:41

Bijten slaan schoppen veel erger. Max 2+1 wedstrijd schorsing.

16 september 2018 om 22:05

Alles kan maar wat niet kan is iemand in z'n mond spugen (spugen sowieso niet) een kopstoot, een elleboog kan in de emotie van het moment. Spugen ben je gewoon een onbeschofte, respectloze rat. Walgelijke kerel.

16 september 2018 om 22:40

Ik vind een elleboog of bijten of een rotschop zoals bottegin tegen boadu veel erger. Mond spoelen en weer door. Boadu ligt er maanden uit.

16 september 2018 om 22:49

Hij gaf in het duel een elleboog, daarna een kopstoot en spuwde hem toen in zn mond.

Maar je hebt gelijk, die correcte tackle op de bal van Botteghin was erger.

Maar je verontschuldigd je niet tegenover de bespuugde persoon..

Is die Di Francesco niet die persoon die zo'n fascistische beweging maakte tijdje geleden? Kan me inbeelden dat die vieze dingen heeft gezegd tegen Costa

16 september 2018 om 23:02

Hij zal zeker wel wat gezegd hebben tegen Costa. Dit is gedrag wat je eigenlijk nooit bij hem ziet. Het lijkt me echter niet dat hij iets heeft gezegd wat dit enigszins goed kan praten.

Inmiddels ongeveer een jaar geleden dat ik een account heb aangemaakt op VZ. Voor dit artikel toch even weer ingelogd. Het is ronduit schandalig wat de beste man hier doet. Hij zet niet alleen zichzelf voor schut maar ook de club. hij draagt het tenue van de club en het is walgelijk om te zien. Ik zou hem niet eens schorsen maar gewoon zijn contract ontbinden. Exit en wegwezen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli4927
3.AC Milan4922
4.Atalanta4318
5.Juventus4213
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
MorataAanvaller225
Kaio JorgeAanvaller90
F. IsraelKeeper00
M. PerinKeeper30
C. PinsoglioKeeper00
M. RainaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

44 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren