Barcelona neemt PSV serieus: ‘We hebben het er zeker over’

Zondag, 16 september 2018 om

PSV kende zaterdag een goede generale voor de wedstrijd tegen Barcelona. De Eindhovenaren wonnen met 0-7 van ADO Den Haag en in Catalonië zal er niet lichtzinnig over de regerend kampioen van de Eredivisie worden gedacht. PSV wordt serieus genomen, erkent Jasper Cillessen tegenover de NOS.

“Ja, toevallig sprak ik Luis (Suárez, red.) vanochtend. En met Vermaelen (Thomas, red.) hebben we het er zeker over. Het is niet zomaar een ploeg, ze hebben ook gewoon kwaliteiten. Ja, we praten wel met respect over PSV, ja”, aldus de 29-jarige Cillessen, die sinds de zomer van 2016 in het Camp Nou actief is.

De 42-voudig international van het Nederlands elftal speelde 21 officiële wedstrijden in het eerste van trainer Ernesto Valverde en moet al jaren Marc-André ter Stegen voor zich dulden. Cillessen legt zich echter niet neer bij een reserverol en blijft knokken voor een plek onder de lat, zo benadrukt hij.

“Ik heb het nog steeds naar mijn zin. Ik wil wel steeds meer spelen. Omdat je gewend bent geraakt aan het niveau hier wil je steeds meer. Helaas zijn die (de afspraken, red.) nog steeds hetzelfde, maar iedere sportman gaat daar niet mee akkoord en ik doe er alles aan op trainen om meer te krijgen.”


Poll

Denk jij dat PSV gaat scoren in het Camp Nou?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door atleticofc)

Mooi dat politieke gebrabbel. Bij Barcelona zullen ze echt niet onder de indruk zijn. We moeten gewoon keihard werken en hopen dat we boven ons zelf uitstijgen en dat Barca een gigantische off-day heeft, dan kun je hopen en bidden voor een gelijkspelletje.

16 september 2018 om 19:36

Het is maat voetbal he, ni bidden voor een spelletje voetzal On; barca veegt de vloer met die hollanders zo simpel is her (min 3 goals verschil)

16 september 2018 om 19:54

Maar voetbal? Voor vele is voetbal een uitweg, voor vele is voetbal een redding, voor vele is voetbal een droom, voetbal veranderd levens, voetbal red levens. Als jij voetbal maar een ‘spelletje’ vind dan ben je niet op het juist site denk ik.

16 september 2018 om 20:00

Haha, je kent de uitdrukking toch wel. Ik heb totaal niets met geloof en zal niet letterlijk bidden natuurlijk. Hopelijk begrijp je het zo wel.

16 september 2018 om 22:27

Uiteindelijk gaat het erom dat je het balletje vaker in het netje krijgt dan de tegenstander. Alles daaromheen gebeurt bij schaken ook. En dat is ook maar gewoon een spelletje.

16 september 2018 om 22:47

Je kan ook op deze site zitten zonder voetbal zo te zien. Voetbal is voor veel mensen ook vermaak, dagvulling, afleiding, gewoon sport, of gewoon voetbal. Ik ben gek op voetbal en ik weet dat voetbal zoveel positieve dingen kan zijn voor mensen die minder hebben, maar zullen we wel prioriteiten stellen? Voetbal komt allesbehalve op de eerste plaats. Familie, voedsel, werk, normen en waarden. Als je het daarmee vergelijkt is het inderdaad maar voetbal. Dan nog kan je hier op DE juiste site browsen.

Wat een onzin haha. Ja je hebt er met 2 spelers waarschijnlijk paar woorden mee over gepraat maar thats it, als het echt heel serieus was dan sprak je er de hele week over met je ploeg. Is hij trouwens niet diegene die het prima vind om bij Barcelona de 2e viool te zijn? Wat een mentaliteit.

16 september 2018 om 19:37

Hij wou graag weg afgelopen zomer maar mocht niet van de clubleiding. Daarom zegt hij ik heb met m’n volle verstand getekend en ga nu dus ook geen vertrek forceren met wegblijven van trainingen. Ok de overstap van ajax naar barca was misschien gek maar finaniceel gezien ook wel te begrijpen. Beetje zielige reactie van je

16 september 2018 om 19:49

Barcelona is niet een club dat een speler tegenhoud wanneer deze wilt vertrekken, waarschijnlijk wou hij nooit vertrekken of is er geen enkel bod geweest voor de Nederlander. Hij had heel veel potentie hoor maar koos ervoor om de 2e viool te zijn achter Ter Stegen.

16 september 2018 om 20:24

Barca wilde inderdaad best meewerken aan een transfer maar er waren geen concrete biedingen.

16 september 2018 om 20:42

Er waren misschien geen concrete aanbiedingen voor het bedrag dat Barcelona vroeg.

16 september 2018 om 22:26

Dan heb je het er toch over gehad? Het zal ook ongetwijfeld wel ten sprake gekomen zijn in de groep en ik ga er van uit dat ze de wedstrijd van gister ook al hebben bekeken. En wat een mentaliteit? Misschien kwam er geen club waar hij zich direct goed bij voelde, bovendien lijkt het mij geen ramp om te wonen en werken in Spanje, miljoenen te verdienen en te spelen/werken met wereld beste voetballers. Moet je dan voor het hoogst haalbare gaan als hij nu op zn plek zit? Bij Oranje is hij ook verzekerd van een basisplaats. Als Liverpool concreet was geworden had ik hem die stap gegund, ook een zeer hoog niveau natuurlijk. Maar Roma ofzo? Nee

Respect moet je altijd hebben voor je tegenstander. Wij zijn Dinsdag een speelbal voor ze. Hopen dat het onder 5-0 blijft 😂

16 september 2018 om 20:10

Ik denk oprecht dat PSV het Barcelona best moeilijk kan gaan maken in de aanval. Ik verwacht alleen dat de verdediging van PSV het gaat begeven tegen de 'wat onbekende spelers' voorin bij Barca

16 september 2018 om 21:44

Wat een k... instelling. Je bent geen speelbal. Dat was sociedad ook niet en daar wint PSV normaal gesproken ook van. Zeker in deze vorm. Dat onderdanige is echt wanstaltig. Schaam je dat je als supporter van je club zoiets zegt. Dan kun je net zo goed voorover bukken en je sterretje alvast spreiden.

16 september 2018 om 22:07

Je vergeet alleen dat sociedad thuis speelde en daar maken ze het barca gewoon altijd moeilijk. Barca in eigen huis is gewoon heel anders. Gun het psv van harte omdat ik zelf de club een warme hart toe draag maar ik denk dat we hier in nederland beetje door draven door te denken dat er maar een mogelijkheid is om te stunten omdat psv zo goed draait dit seizoen. Barça is wat anders dan ado en willem ll

16 september 2018 om 22:47

Natuurlijk is er een mogelijkheid om te stunten. Die is er altijd. Die was er ook voor Zuid-Korea tegen een Duitsland dat Moest. Je van tevoren overgeven is het meest droevige dat je kunt doen.

16 september 2018 om 22:32

Ajax heeft ook van ze gewonnen, terwijl er toen ook een zeer kundig elftal stond met Puyol Pique Xavi Iniesta Busquets. Messi weet ik niet zeker. Enige verschil was dat Barça het toen wel goed vond, al geplaatst was en het naar mijn idee Ajax ook wel gunde, ze gaven geen vol gas. Barça zal zich zo snel mogelijk willen plaatsen voor de volgende ronde en gaat PSV uit elkaar trekken voor die 3 punten. Ze gaan na het fiasco van de laatste jaren in de CL geen risico nemen door tegen PSV een b-team op te stellen. Inter en zeker Tottenham zijn de grote namen, daar kan je een puntje laten liggen. Barça zal PSV zo snel mogelijk willen afmaken en vervolgens blessurevrij terugkeren om klaar voor Real te zijn. Persoonlijk heb ik geen voorkeur, ik ben voor PSV voor de Nederlandse punten, Net zoals de meeste PSV supporters Ajax zullen ondersteunen in Europa, maar Barça is na Ajax wel mijn 2e club..

16 september 2018 om 23:21

De Spurs zijn al sinds de jaren ' 70 mijn club na Ajax. Echter hoop ik wel dat PSV het 2 luik gaat winnen .

Het zou ook gek zijn als ze een wedstrijd van de cl niet serieus nemen.

Barca weet ook echt wel dat ze tegen PSV sowieso de punten moeten halen. Met een hoop doelpunten. Wat dat betreft balen dat het eerste wedstrijd meteen Barca is. Stel dat ze Inter en de Spurs al gepakt hadden, had je misschien nog kans. Maar goed, heerlijke wedstrijd natuurlijk!

16 september 2018 om 20:09

Ze moeten winnen ja, maar met 2-0 winnen is ook oké, ze zullen gewoon tussen de 12 en 15 punten moeten pakken om bij de eerste twee te komen. Wellicht is 10 al voldoende als er twee clubs bovenuit steken.

16 september 2018 om 20:36

Dan wil je toch juist tegen de mindere goden punten pakken? Tenminste dat is mijn gedachtegang..

16 september 2018 om 22:34

Ik denk dat ze PSV als 6 punten zien. Inter stiekem denk ik ook wel, Tottenham is de favoriet voor de nummer 2 gok ik.

17 september 2018 om 09:14

Ja maar doelsaldo is niet zo belangrijk dan.

Psv wordt nogal afgeschreven overal, ergens begrijpelijk als je die aanval van barca tegenover de verdediging van psv zet. Maar heb op een of andere manier nog wel het idee dat er vol op de counter best wat te halen valt daar.

16 september 2018 om 20:41

Ik zie PSV ook wel scoren daar, zo geweldig is de verdediging nou ook weer niet. Maar dat geldt ook voor de verdediging van Psv. Ik vind Angelino en Viergever namelijk kwetsbaar, en Zoet is ook niet meer de keeper die hij was tegen Atletico.

16 september 2018 om 22:36

Alsof Zoet minder geworden is? Samen met Onana gewoon de beste keeper van onze competitie. Wie zegt dat Zoet niet weer zo'n pot kan spelen? Ik was nooit een groot voorstander van Zoet maar het laatste jaar moet ik mijn woorden toch terugnemen.

Dit Barca is een Barca zonder Xavi en Iniesta, dit betekent dat dit Barca te verslaan is. Pereiro eruit en Guti erin zodat het middenveld stabieler is. Guti vindt Chucky wel!

16 september 2018 om 20:39

Pereiro is juist 1 van de weinige die iets kan forceren voorin. Hij staat er meestal wel in belangrijke duels. Denk dat dit duel nog te vroeg komt voor Guti.

16 september 2018 om 22:37

Ja Coutinho kan er natuurlijk geen bal van. Rakitic is ook veel te slecht voor Barça, die loopt PSV zo voorbij. slaap lekker.

Dit Barca is een Barca zonder Xavi en Iniesta, dit betekent dat dit Barca te verslaan is. Pereiro eruit en Guti erin zodat het middenveld stabieler is. Guti vindt Chucky wel!

PSV heeft ook kwaliteiten, dat zeker. Maar geen van de spelers zou in de basis staan bij Barcelona en alles onder de 3-0 is gewoon falen van de Catalanen.

16 september 2018 om 20:38

Lozano vind ik echt niet minder dan Dembélé.

17 september 2018 om 02:12

Hahahaha ben je serieus prosoccr47 de wereldkampioen niet beter dan Lozano van psv jij bent zeker vaak in elkaar geslagen hahahaha. Zijn alle twee ongeveer de zelfde leeftijd dembele is toch stuk verder 2km ofs haháha niet minder hahahahaha

Wat een gezwollen gedoe weer. Dat politiek correcte (media getrainede) praatje is ieders keer non-informatief.

PSV lijkt ontketend voor Eredivisie begrippen, maar zowel PSV als Ajax moeten nu maar eens laten zien wat ze echt in huis hebben. PSV haar test komt nu, Ajax volgt Europees later want AEK lijkt mij nou niet de echte top.

Voor Nederlandse begrippen zou ieder gewonnen coëfficient een top prestatie zijn, zeker tegen ploegen als Barcelona. En onmogelijk is het niet, Barcelona oogde niet bepaald fris tegen Sociedad. Winnen lijkt mij marginaal, maar een gelijkspel kan als de verassing komen. Het is te hopen dat PSV zich helemaal stuk loopt en er wel resultaat uit haalt, goed voor Nederland en voor Ajax -- haha

Tuurlijk is Barca de favoriet. Een speler van Barca is heel Het budget maal 3 van PSV. Maar dat neemt niet weg dat wij kansen zullen hebben. Het is te hopen dat zij een off-day hebben en PSV niet al te veel denkt aan Ajax. Met goede counters moet het zeker wel lukken. Zou gewoon met en cv en twee controleurs spelen. Alle vertrouwen in v. Bommel.

In principe is PSV en elke andere NL club kansloos uit bij Barcelona. Zeker omdat het de eerste poule wedstrijd is. Extra pech voor Psv.
Maar elk jaar zijn er verrassingen in de CL. Laat dit jaar PSV die verrassing zijn.
(een mens mag dromen, niet waar?)

Het is natuurlijk wat iedere trainer zegt en dus van Bommel ook: kom die eerste 20 minuten door. Als dat lukt stijgt het vertrouwen en heb je minder fouten / blunders. Alles onder de 3 doelpunten verschil moet je dan zien als vertrouwen tanken.

Messi en Suarez vs. Schwaab en Viergever wordt natuurlijk hilarisch, maar anderzijds heb je met Lozano, Bergwijn en zo nu en dan een prima voorzet van Angeliño altijd een paar kansen. Ik verwacht niets qua resultaat, maar klamp me graag vast aan het feit dat lagere ploegen in de Spaanse liga ook wel eens winnen van Barcelona. En Oranje haalde in 2010 de finale. Met Johnny Heitinga en Joris Mathijsen!

17 september 2018 om 10:28

Tuurlijk, gewoon gaan tijdens de wedstrijd. Is toch een prachtige wedstrijd als speler van PSV? Niemand verwacht iets en je speelt in 1 van de mooiste stadions en tegen de beste aanvallers van de wereld. Gewoon uitgaan van je eigen kracht en dan zien waar t schip strand. Wie weet loop je daar weg met 1 punt of meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4877 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5438
4.Sevilla3713
5.Getafe369
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

281 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren