‘Hoe Ten Hag is aangepakt, heeft mij verbaasd en geïrriteerd’

Zondag, 16 september 2018 om

Erik ten Hag verruilde FC Utrecht in januari voor een dienstverband bij Ajax, waar hij de opvolger van Marcel Keizer werd. De 48-jarige oefenmeester kende geen vlekkeloos eerste halfjaar in Amsterdam, maar heeft zijn ploeg in de afgelopen weken naar het hoofdtoernooi van de Champions League geleid. Frans van Seumeren vindt dat Ten Hag onterecht bekritiseerd.

“Hij is verreweg de beste trainer die wij hebben gehad”, zegt de eigenaar van FC Utrecht bij De Tafel van Kees. Jean-Paul de Jong werd aangesteld als opvolger van Ten Hag, maar hij werd vorige week de laan uitgestuurd in de Domstad. Dick Advocaat wordt maandag gepresenteerd als de nieuwe interim-trainer van FC Utrecht. “Ten Hag heeft het moeilijk en veel kritiek gehad, in mijn ogen onterecht, maar doet het fantastisch.”

“Je ziet de kracht van Erik komen”, vervolgt Van Seumeren over Ten Hag. De oefenmeester werkte tussen 2015 en 2017 voor FC Utrecht, alvorens hij naar Ajax vertrok. “Hij is een uitstekende peoplesmanager. Andere geluiden zijn pure onzin. Hoe hij is aangepakt, heeft mij verbaasd en geïrriteerd. Hij is een fantastische trainer en een fantastisch mens.”

Aad de Mos is onder de indruk van het huidige Ajax van Ten Hag. “De vorm is ongelooflijk op dit moment. Ik vind dat we gezien hebben dat Ajax veel stappen gemaakt heeft. Het tandem Ziyech-Tadic is geweldig, de ontwikkeling van De Ligt en De Jong is enorm. Zij gaan het echt Bayern München lastig maken”, aldus De Mos. Voor Ajax wacht komende woensdag de eerste wedstrijd in de Champions League, als AEK Athene op bezoek komt in Amsterdam.


Poll

Ben jij het met Frans van Seumeren eens?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door pinko)

Een deel van de kritiek is terecht geweest. Het spel vorig seizoen stelde niets voor, ook niet onder Keizer overigens. Alleen gingen mensen zijn persconferenties, zijn manier van spreken, erbij pakken. Het werd op de persoon gespeeld en dat gaat te ver. Maar zo zullen mensen altijd blijven. Niets is zo lekker als blind iemand met de grond gelijk kunnen maken voor sommigen.

Alleen nu Ten Hag het ineens goed doet, ook geholpen door aankopen, wordt dat lastiger. Dan moet er een nieuw slachtoffer komen. Dat was Blind vorige week, maar die doet het bij Ajax dan weer goed. Dus daar kan volgende maand pas weer volop over gezeurd worden. Tot die tijd zullen die mensen anderen moeten vinden. Of terug kruipen in het hol waar ze vandaan komen, dat zou fijn zijn. Kunnen we tenminste inhoudelijk discussiëren hier in de plaats van al dat inhoudsloze geroep.

16 september 2018 om 13:13

Ik ben het met je eens, het ligt natuurlijk genuanceerder wat betreft blind. Iedereen weet dat hij niet de beste verdediger is. Maar het is natuurlijk onzin dat hij helemaal niets kan. Je ziet gewoon dat hij goed mee kan draaien en in de aanval heel belangrijk kan zijn. Hij moet gewoon op de juiste manier worden gebruikt. Ten Hag vind ik een goede coach. Mensen lullen maar wat wanneer het wel of niet goed gaat. Van Bronckhorst werd eind vorig seizoen gelinkt met top clubs, nu bakt ie er niets van. Ook zo'n voorbeeld: F de Boer. Met het materiaal wat Ten Hag nu voor zich heeft was FdB misschien heel ver gekomen. Mensen zouden hem de nieuwe Rinus Michels noemen. Maar nu bakt ie er niets van.

16 september 2018 om 14:21

Blind als in ‘niet kunnen zien’ maat..

16 september 2018 om 20:17

Lees de 2e alinea van Falonso anders even. Dan snap je waar Taxidriver213 over praat...

16 september 2018 om 13:53

Ten Hag had gewoon tijd nodig. Hij zat met een erfenis van Keizer en een team dat niks voor elkaar wilde doen. Bij Utrecht duurde het ook even voordat alle neuzen dezelfde kant op stonden, want Ten Hag eist veel van zijn spelers. Nu heeft hij zijn eigen team en is iedereen gewend. En buiten dat is Ajax ook wel een stuk groter, en daar zal hij ook aan moeten wennen.

16 september 2018 om 15:36

Het eerste halfjaar onder Ten Hag was niet sterk. Nu, in combinatie met de aankopen en het niet verkopen van de sterkhouders, heeft hij het prima gedaan. Blind kan in de Eredivisie best meekomen, maar is internationaal een matige speler. Veel te veel voor betaald. Maar misschien is die kritiek niet gewenst. En nu kruip ik weer terug in mijn hol;-))).

Helemaal eens met van Seumeren. Met afstand de beste trainer in de geschiedenis van de club. Bewonderenswaardig hoe hij bij zijn nieuwe werkgever een prima balans lijkt te hebben gevonden tussen aantrekkelijk voetbal spelen dat door het kritische Ajax publiek wordt gepruimd en zijn Italiaans-Duitse filosofie waarin de 0 en defensieve organisatie altijd prioriteit 1 is...Twee controleurs (de Jong en Schone): volgens mij zijn trainers voor minder spreekwoordelijk gestenigd in Amsterdam....

16 september 2018 om 12:53

Het spelen met een '10 (en dus twee controleurs) is toch juist een typische Ajax stijl? Het was Frank de Boer die daar vanaf stapte om met de punt naar achteren te spelen. Natuurlijk, als je op die positie twee houthakkers neerzet, haal je het voetbal weg en laat je alles afhangen van die ene creatieve middenvelder, maar je bent het wel met me eens dat De Jong en Schone niet in die categorie vallen.

Overigens ben ik hartstikke blij met Ten Hag, snapte de kritiek vorig jaar ook niet zo. Zeker niet daar het uiteindelijk enkel op de man gespeeld werd, inhoudelijk heeft hij het namelijk vrijwel altijd bij het juiste eind. En wat me bij Utrecht al opviel en nu ook bij Ajax, is dat Ten Hag heel goed lijkt in het de omgang met de Marokkaanse jongens. Daar blonken Ayoub en Labyad uit, nu zie je dat de spelvreugde bij Ziyech terug is en dat Mazraoui wekelijks stappen zet. Mooi om te zien.

Het wordt een ongelooflijk spannend jaar denk ik. PSV is net als Ajax enorm sterk en de rest van de eredivisie lijkt aan kracht ingeboet te hebben. Hopelijk weten clubs als AZ, Vitesse en met name Feyenoord dat verschil snel terug te brengen, maar ik vrees er (gezien de financiën) voor dat dat lastig gaat worden.

16 september 2018 om 13:27

Ik weet niet beter dan dat Ajax altijd met de punt naar achteren speelde. Zoals ze nu spelen, met twee controleurs in de opbouw kort voor de verdediging, kan ik me eigenlijk alleen heugen uit de tijd van Jol. Die werd gekielhaald. Het spel dat Ajax nu speelt is sowieso in mijn beleving niet des Ajax. Het is echt typisch ten Hag voetbal. Veel over de halfruimtes op het middenveld en minder over de vleugels, sowieso veel meer directe aanvallen door de as, altijd oog voor de restverdediging achterin hebben, de backs die op en af opschakelen richting het middenveld en in algemene zin veel directer voetbal. Verder denk ik dat je gelijk hebt. PSV en Ajax staan mijlenver voor op de concurrentie en dat gat wordt groter en groter. Wordt denk ik inderdaad heel spannend dit jaar, waarbij ik mijn geld dan (no offense!) toch op PSV zou inzetten.

16 september 2018 om 14:23

Laatste seizoen f. de boer werd er ook met een 10 gespeeld, dus dat zou dan betekenen dat je net 2 a 3 jaar voetbal kijkt? Ajax stijl is gewoon veel driehoekjes, verzorgd aanvallend voetbal en positiespel over de grond, vroeg druk willen zetten, dynamiek over de vleugels en met durf en lef voetballen. Liefst een variant van 4-3-3, waar de huidige opstelling en die van de vorige seizoenen varianten van zijn

Ach het is Nederland en daar is kritiek vaak gebaseerd op een paar schreeuwers was de rest in mee gaat. Je kan kritiek hebben op wedstrijden of als je dichtbij de organisatie staat ook op hoe iemand alles managed. Maar wij doen vaak aan karaktermoord. Iemand af zagen op zijn accent of zenuwen pak daarbij even paar lastige wedstrijden en je kan helemaal los gaan.

16 september 2018 om 12:47

Ja hopelijk zijn de trainers en voetballers zelf daar niet zo gevoelig voor of leren ze dat. Overal vind je wel een forum of draagvlak om eens flink los te gaan na een slechte wedstrijd van betreffende persoon. Evenals iemand de wereld inprijzen na een goede.
Oppervlakkig en inhoudsloos vaak allemaal.

Een van de weinige keren dat ik het eens ben met Van Seumeren. Met Aad de Mos ben ik het weer niet eens, Ajax heeft een leuke ploeg maar we gaan het Bayern echt niet lastig maken. Bayern is zo goed en speelt elke week tegen een top tegenstander, die zijn veel meer gewend als Ajax.

Van Seumeren heeft zeker een paar persconferenties en interviews gemist.

Ten Hag zette zichzelf compleet voor paal met stompzinnige uitspraken. Mooiste die nog steeds op mijn netvlies staat is het interview met Hansie Kraaij, Ajax was beter in passing, doelpunten etc etc. En wat PSV dan wel niet had.

Antwoord Hansie, "die zijn kampioen" Dat gezicht erna heerlijk

16 september 2018 om 12:43

Die zogenaamde voetbal analisten die ruien de boel ook op zoals die van Hanegem en die misselijkmakende Hugo borst .te erg gewoon

16 september 2018 om 12:53

Ik als Ajax fan was ook niet te spreken over hem toen hij net werd aangesteld! Hele rare wissels had hij. Vind dat hij het nu erg goed doet maar hij heeft ook hele goede spelers erbij gekregen. Hoop dat hij me blijft verassen.

16 september 2018 om 13:18

Ik kan ook niet begrijpen dat Ten Hag als peoplesmanager wordt gezien door mensen als je je bedenkt dat de man nummer 34, het nummer van Nouri voor degene die het kwijt zijn, dit seizoen al wilde weggeven aan volgens mij Sierhuis en dit na kritiek vanuit de spelersgroep en Sierhuis zelf die weigerde, maar heeft gedropt. Sorry maar dan heb je geen emoties of begrijp je niet hoe geliefd zo’n jongen was door de gehele club!

16 september 2018 om 13:36

Nou volgens mij was dat echt een onzin verhaal

Tja ik ergerde mezelf vorig seizoen ook ineens aan het trage tikke terug tikkie breed voetbal wat we ineens te zien kregen. Ik kreeg gewoon weer het gevoel dat we frank de boer voetbal gingen krijgen. Achteraf denk ik ja logisch dat het niet liep. Ten hag heeft een bepaalde visie en manier van spelen dat er niet zo snel ingeslepen is. Dat was met bosz ook zo. Toen had ik wel geduld en zag dat mensen na 2 wedstrijden al beginnen te zeiken dat het spel niet om aan te zien was. Ja dat heeft gewoon tijd nodig. Nu zien we wat tijd doet. Ajax speelt nu leuk voetbal. Van mij mag ten hag nog tijden blijven al moet ie wel eens uit zn tunnel komen en niet steeds dezelfde wissels uitvoeren. Gister gelukkig weer ff een labyad gezien in plaats van weer een voorspelbare wissel maar die had best wel wat meer minuten mogen krijgen.

Het waren weer die z.g. analisten die met de frontale aanval op Ten Hag begonnen en de meute papagaaien volgde wel. Ik zeg eerlijk dat ik in het beging ook wel mijn bedenkingen gehad en deze is langzaam maar zeker bijgedraaid maar.., ik geef altijd iemand de kans om zich waar te maken.

16 september 2018 om 13:54

Ja datzelfde zei ik net

ETH is gewoon een goede trainer. De kritiek is vertroebeld, dat is het grootste compliment wat een Ajax trainer kan krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse336
8.VVV-Venlo29-10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

20 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren