Viergever met vertrouwen naar Barcelona: ‘Je zult altijd kansjes krijgen’

Zondag, 16 september 2018 om

PSV kent met een 0-7 overwinning op ADO Den Haag een uitstekende aanloop naar het duel van dinsdag met Barcelona in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Mark van Bommel is in het miljardenbal ingedeeld in een loodzware poule en met een uitwedstrijd tegen de Catalanen heeft de regerend landskampioen een op papier lastige start. Nick Viergever heeft er alle vertrouwen in dat PSV in het Camp Nou een goed resultaat kan behalen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Barcelona - PSV?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Dan is het niet te hopen dat jij in die positie komt nickie hahah wat een misser gisteren.. maar ff zonder dollen ondanks dat PSV echt een geweldige selectie en vorm te pakken heeft verwacht ik toch dat barca helaas te sterk gaat zijn, als deze wedstrijd in Eindhoven gespeeld zou worden dan had ik nog wel wat hoop maar nu word het in mijn ogen toch een heel erg lastig verhaal.

16 september 2018 om 10:26

Tuurlijk gaat Barcelona winnen. Ons basiselftal heeft ongeveer 40 miljoen in totaal gekost. Dat leggen zij neer voor een reserve. Hopelijk kunnen we het ze met veel strijd het in ieder geval een tijdje lastig maken maar ik heb er niet veel vertrouwen in. Lozano is wel perfect voor deze wedstrijden want elke bal over de laatste linie kan gevaarlijk zijn.

16 september 2018 om 10:48

Barcelona thuis is een onmogelijke opgave. Je hebt niks aan strijd wanneer Barcelona om die strijd heen voetbald. Dan zie ik ook nog bij de Pol dat maar 52% denkt dat Barcelona gaat winnen. Die gaan echt geen 4 doelpunten cadeau geven zoals Ado gister deed.

16 september 2018 om 10:54

Ik verwacht ook een wedstrijd met 75% balbezit voor Barca. Ik ben benieuwd hoe van Bommel het neer gaat zetten. Cocu had in dit soort wedstrijden altijd voor een 5 mans verdediging met Isimat in het midden gekozen. Ik denk dat Guti nog niet zal starten omdat hij nog steeds pas 3 a 4 keer heeft kunnen trainen.

16 september 2018 om 10:54

Lozano zal veel ruimte krijgen in de counters. Daarnaast is pique echt xo traag geworden, ( man wat was ie slecht gister) dus daar kan je altijd wel gevaarlijk zijn. Het lastige is dat barca een wereld aanval hebt. Met messi suarez dembele en couthino is er zo veel dreiging en bewegeging dat ik psv gewoon kansloos zie verliezen. Dan kan je als psv wel 1 of 2 scoren maar je houd die aanvallers echt niet op 0

16 september 2018 om 11:18

Semedo is even snel als Lozano, Alba even snel als Bergwijn. Umtiti loopt een hoop dicht. Ik hoop dat Psv gaat winnen, maar ik ben eerder bang voor een afslachting. Als het een beetje goed valt bij Barcelona kan het zonaar 4-1/5-1 worden. (en dan mag je nog blij zijn)

Moet eerlijk zeggen dat ik wel verbaas ben dat PSV zo goed presteerd. Nieuwe trainer, nieuwe manager, wat spelers weg geloof ik. Wel veel goede spelers weten te behouden en dan bij het behalen van de CL nog even een Mexicaan binnen halen, die met een doelpunt debuteerde. Sportief en qua organisatie kunnen andere clubs er een voorbeeld aan nemen

16 september 2018 om 10:49

Valt allemaal wel mee toch? Trainer en TD zijn intern opgelost en de aankopen zijn al bekend met de ED. Alleen Arias is door een zwakkere speler vervangen. Moet wel toegeven dat ik had verwacht dat ze van Ginkel meer zouden missen. Welke clubs zouden een voorbeeld aan PSV moeten nemen?

16 september 2018 om 10:56

Maar ook intern de oplossing hebben is een kracht Wat betreft andere clubs zie ik alleen Feyenoord die er een voorbeeld aan kan nemen, alhoewel zij minder financiële daadkracht hebben natuurlijk. Toch ben ik altijd gecharmeerd geweest hoe de jeugd daar door stroomde, mede dankzij die financiën... ik zie ze graag weer voor jeugd kiezen en dan juist een paar miljoen extra voor de zekere toevoeging.

16 september 2018 om 13:13

Het voetbal is ook veranderd, gooide ze bij Cocu de wedstrijd bij 2-0 in het slot, blijven ze onder van Bommel zoeken naar de derde. Als je ziet hoe gemakkelijk het team er mee omgaat dan niks anders dan hulde. Ook de jeugd krijgt meer kans. Het is geen uitgemaakte zaak wie er kampioen wordt. Zo vlak voor het begin van de competitie had ik verwacht dat Ajax met gemak kampioen zou worden, maar ik ben onder tussen onder de indruk van het PSV van van Bommel.

16 september 2018 om 13:20

@bossie

Je schrijft: "sportief en qua organisatie kunnen andere clubs er een voorbeeld aan nemen"

Vind je dat niet een tikkeltje opportunistisch voor een club die in 2011 nog met overheidssteun van een faillissement gered moest worden? Feyenoord is ook in een moeilijke situatie terecht gekomen en die club is er op eigen kracht weer bovenop gekomen. Dat vind ik eerlijk gezegd veel voorbeeldwaardiger.

16 september 2018 om 13:26

Los van het feit dat het gebeuren in 2011 niet onder verboden staatssteun valt, en dus niks anders is dan wat andere clubs van gemeenten kregen, slaat het natuurlijk ook nergens op om iets van 7 jaar terug erbij te halen wanneer iemand constateert dat PSV het tegenwoordig organisatorisch goed voor elkaar heeft. Dat andere clubs er een voorbeeld aan moeten of kunnen nemen wil ik niet zeggen, maar concluderen dat het sportief en organisatorisch prima voor elkaar is bij PSV is geen vreemde uitspraak. Om dan 2011 erbij te halen om dat onderuit proberen te halen is niet bijster sterk.

16 september 2018 om 18:07

ik heb speciaal het financieele gebeuren er buiten gelaten, dan kan je beter naar Ajax kijken.
Bij PSV staat het als een huis qua voetbal en organisatie en het ziet er nu ook leuker uit nu van Bommel de hoofdtrainer is

16 september 2018 om 19:07

@skede

Je schrijft: "los van het feit dat het gebeuren in 2011 niet onder verboden staatssteun valt, en dus niks anders is dan wat andere clubs van gemeenten kregen, slaat het natuurlijk ook nergens op om iets van 7 jaar terug erbij te halen wanneer iemand constateert dat PSV het tegenwoordig organisatorisch goed voor elkaar heeft".

Volgens mij heb ik het in mijn bijdrage nergens over verboden staatsteun gehad. Ik heb ook nergens geschreven dat PSV het organisatorisch niet goed voor elkaar zou hebben. Die lange tenen zijn derhalve nergens voor nodig. Waar ik op heb gereageerd, is de opmerking dat andere clubs een voorbeeld aan PSV zouden moeten nemen. Dat vind ik nogal opportunistisch voor een club die in 2011 nog bijna is omgevallen. En 7 jaar terug is natuurlijk nog niet zo lang geleden als jij wilt doen voorkomen. In 2010 gold Twente nog als het schoolvoorbeeld van hoe een club geleid zou moeten worden. In 2018 geldt Twente vooral als het schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. In 7 of 8 jaar tijd kan er veel veranderen. Zowel ten goede (zoals Bij de Top 3) als ten kwade (zoals Twente).

16 september 2018 om 19:47

Twente heeft een keer boven hun kunnen gepresteerd terwijl een club als PSV al jaren boven in mee speelt. En PSV is toch al met al een solide club, dat met een omstreden verkoop van een parkeerplaats er financieel weer een beetje boven op kwam. Daarom kun je qua financiën beter kijken naar Ajax, die er 10 jaar geleden ook niet goed Voorstonden op financieel gebied.

16 september 2018 om 22:09

@scepticus, geen sprake van lange tenen. Ik vind je post alleen totaal niet relevant. Bossie constateert dat het op dit moment (met de nadruk op 'dit' organisatorisch goed gaat met PSV. Dat er in het verleden op bestuurlijk niveau fouten zijn gemaakt is derhalve totaal niet relevant. Als ik een ex verslaafde alcoholist een compliment geef dat hij zijn leven zo goed op orde heeft tegenwoordig, zeg je toch ook niet: ho ho, hoe kom je daar nou bij, vroeger was hij nog alcoholist!

Haha zei Viergever die ze van 4 meter voor open doel naast schiet!!!

16 september 2018 om 11:11

Overkomt iedereen wel eens... ook Ronaldo en Messi

Zal Barcelona ook kansjes krijgen of dat niet? Viergever doet net of Barcelona een ploeg is waarvan je zo en dan kan van winnen.

16 september 2018 om 10:24

Heh? Volgens mij lees jij wat je wil lezen. "Je krijgt altijd kansjes" slaat natuurlijk op het gegeven dat Barcelona vanzelfsprekend de bovenliggende partij is... De zinnen daarna geven toch ook genoeg aan dat hij verre van zegt wat jij denkt? Zo moeilijk is begrijpend lezen niet toch?

16 september 2018 om 10:28

Wat moet ie dan zeggen: “Tja, we hebben ze geloot. Het is te hopen dat we het op 3-0 kunnen houden. Messi en Suarez kunnen we natuurlijk nooit 90 minuten tegenhouden.” Allicht dat ie zegt dat er een kans is. Misschien maar 1 op de 10, maar een kans is er altijd.

16 september 2018 om 11:58

Ja het is toch niet onmogelijk om te winnen van Barcelona. Mensen doen alsof Barcelona nog nooit van slechtere teams dan PSV heeft verloren

Het is wel de eerste match in de poule.. dus Barca gaat zowiezo geen juvenils opstellen. Bovendien speel je uit. En met Inter en Tottenham weet Barca ook wel dat er geen ruimte is voor onderschatting.nee Barca gaat zich niet later verrassen al weet je in voetbal nooit

Hij heeft natuurlijk gelijk dat je er altijd vanuit moet gaan dat je een kans hebt, want anders moet je niet gaan. Ik zou super blij zijn met een punt en zou niet ontevreden zijn als we niet met meer dan 3-0 verliezen. Heb er in ieder geval super veel zin om te kijken, het vrouwtje is lekker de week in London voor het werk, het bier staat al koud, de maten zijn al uitgenodigd en de woensdag is al vrij genomen. Ik ben er klaar voor!

PSV is een goed team.ik denk dat ze gewoon de pech hebben dat ze een loodzware poule zitten. Tegen barca en the spurs hebben ze een kans wordt er gezegd. Nee dat is niet het geval. Barca en the spurs zjjn geen willem 2. Of Ado of Bate. Je moet ook goed naar de tegenstanders kijken tegen wie ze spelen. Inter is op papier ook sterker dan Psv maar daar maken ze wel een kans simpelweg omdat Inter niet goed draait en psv wel.

16 september 2018 om 11:13

Thuis mag je nog enig kans op winst tegen Tottenham, en als Barça geplaatst is misschien ook aangezien dat duel 5 is in de poule

Ben heel benieuwd naar het strijd plan van Mark tegen Barca. Hoe die het team wil laten spelen.

Tuurlijk krijgt PSV een kans alleen staan ze dan waarschijnlijk al achter. Begrijp me niet verkeerd ik hoop een goed resultaat voor PSV ben er alleen bang voor dat dit niet gebeurd

Het probleem voor Viergever is dat Barcelona die kansen ook gaat krijgen en normaliter veel efficienter is in het benutten van kansen.

@scepticus. Ik heb het ook speciaal niet over het financiële plaatje. Daar kun je beter een voorbeeld nemen aan Ajax. Maar qua organisatie hoe evenwichtig die is samengesteld dat is wel knap. Eén onervaren hoofdtrainer met toch een andere opvatting dan zijn voorganger en ze pikken het zomaar op alsof ze niet beter weten. Ook qua voetbal is het vaak evenwichtig, niet echt spectacular of zo, behalve dit seizoen tot nu toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3026
H. LozanoAanvaller2817
D. MalenAanvaller277
C. GakpoAanvaller121
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman300
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

32 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 30 2 3 0
2017/2018 Jong Ajax 1 0 0 0
2017/2018 Ajax 12 2 2 0
2016/2017 Ajax 29 2 4 1
2015/2016 Ajax 17 0 4 0
Laatste voetbalnieuws

Nick Viergever waarschuwt Ajax: ‘Dat heeft PSV al veel opgeleverd’

Na vier seizoenen Ajax is Nick Viergever deze voetbaljaargang met PSV op jacht naar de landstitel. De Eindhovense club heeft de prolongatie van de landstitel na het 3-3 gelijkspel tegen Vitesse...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Tottenham Hotspur heeft zich teruggetrokken uit de strijd om Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren