Barcelona wint nipt in aanloop naar PSV: ‘Ik maak me een klein beetje zorgen’

Zondag, 16 september 2018 om

Barcelona heeft het traditioneel lastig in uitwedstrijden tegen Real Sociedad en dat was zaterdag niet anders. Het team van Ernesto Valverde slaagde er in Anoeta in om in tien minuten tijd om een 1-0 achterstand om te buigen in een uiteindelijke 1-2 zege. Het was pas de tweede zege van de Catalanen in de laatste negen visites aan de Basken in competitieverband. “Drie belangrijke en goede punten. We hebben hier hard voor moeten werken en veel moeten lijden”, erkende Valverde, drie dagen voor het Champions League-duel met PSV.

“We moesten een versnelling extra inzetten om de wedstrijd niet te verliezen”, erkende Valverde, die zag hoe Barcelona vanaf de twaalfde minuut achter de feiten aanliep. Pas vijftig minuten later had de regerend landskampioen daar een antwoord op. “We hebben risico’s genomen en tegenaanvallen geïncaseerd. Maar we hebben ook flink druk gezet en Real Sociedad kon niet anders dan tegenhouden. Het werkte goed voor ons. Iedereen weet dat winnen lastig is in dit stadion, dat zagen we afgelopen seizoen al.”

Barcelona heeft als enige club in LaLiga nog geen punten laten liggen, maar het spel van de regerend landskampioen verloopt niet altijd even vloeiend als in voorgaande jaren. “Ik ben niet heel bezorgd. Ik maak me een klein beetje zorgen”, erkende Valverde. “Er vallen dingen te verbeteren. Real Sociedad kan goed counteren, maar we moeten ook niet vergeten dat ze een goed elftal hebben en dat het lastig is om hier te winnen. We moeten alleen meer risico’s nemen. We gaan proberen om deze fouten uit ons spel te halen.”

Barcelona speelt komende dinsdag in het kader van de Champions League tegen PSV. Mark van Bommel kijkt uit naar het weerzien met zijn ex-werkgever en wil bovendien een resultaat behalen. “Ik heb vaker het verhaal gehoord dat mensen zeggen: we gaan er naartoe en met een klein verlies zijn we tevreden. Dan kan je beter niet gaan”, verzekerde de oefenmeester van PSV. “We hebben een bepaalde manier van spelen die onze jongens gewoon heel erg leuk vinden en goed uitvoeren. Ze staan met plezier op het veld. Dan ben je aan het genieten. In Barcelona zal dat ongetwijfeld een heel stuk moeilijker worden. Maar je hebt altijd kans. Tegen wie je ook speelt.”Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door marega88pace)

Als Barcelona nou maar op 50% speelt rollen ze PSV wel op met een 3 of 4-0. Camp Nou is totaal anders. Daarbij heeft Barcelona altijd moeite uit tegen Sociedad. Waarschijnlijk iets mentaal, aangezien het niet beter ging in de tijden met Guardiola tegen Sociedad.

16 september 2018 om 09:13

Dit is pure onzin 50 procent wint psv gewoon. Al zal barca de eerste pot cl thuis wel de 95 procent halen hopen op een puntje

16 september 2018 om 09:57

Pure onzin?

Denk je dat PSV nu even iets voorstelt na die 0-7 winst? Ben je even vergeten dat Barcelona aankomt met Messi Coutinho Suarez Busquets en niet Ziyech of de jong? Gatverdamme wat een hoge dunk hier. Kan niet wachten op dinsdag. Een pandoering van jewelste is op komst.

16 september 2018 om 10:13

Is de azijn in de bonus ofzo?

16 september 2018 om 10:16

Hoge dunk? Breekijzertje doet helemaal niet uit de hoogte of iets wat daar dan ook maar op lijkt. Zoals hieronder ook al staat, Barcelona verspeelt soms ook wel eens puntjes. Wanneer zij 50% spelen is Psv waarschijnlijk een stuk feller en zullen zij dus wel kans maken op een punt op overwinning. Daarnaast zegt Breekijzertje nog te hopen op een puntje (hoe kan je zoiets verwoorden als hoge dunk?!).

16 september 2018 om 10:24

Hoge dunk is volgens mij dat je denkt dat barca op 50 procent wel even wint van psv.

16 september 2018 om 10:32

Ja als Barcelona op 50% speelt dan zou psv winnen, daar ben ik geheel van overtuigd. Alleen weten we allemaal dat dit niet zal gebeuren. Al deze topspelers weten met hun kwaliteit en ervaring dat ze de Champions League op volle kracht moeten beginnen om niet achter de feiten aan te lopen. En dus zal die 50% ook niet aan de orde zijn.

16 september 2018 om 09:27

Barca zal gewoon gefocust moeten zijn hoor. En ik ze ze ook gefocust zijn. 50 procent in eerste thuiswedstrijd cl ? No way!

16 september 2018 om 11:05

Echt dat typisch arrogante houndingkje van de Barcasupporters. Dat is ook de reden dat qua sympathie ze echt heel erg veel zijn kwijtgeraakt afgelopen jaren.

Tuurlijk zijn ze 3 klassen beter, maar denk je echt dat het een stel kneuzen bij PSV zijn? Zet die pot vaseline neer joh en kruip heel snel weg uit Barca.

16 september 2018 om 11:28

Geen hap kans Thugvz. Dat moet jij toch ook wel inzien.

16 september 2018 om 11:31

Gebruik die pot vaseline maar voor psv. Messi komt viergever tegen😂😂 psv moet echt oppassen dat ze niet geslacht worden

16 september 2018 om 12:28

Psv heeft gewoon pech dat dit hun eerste wedstrijd is tegen Barca en nog eens in Camp Nou. Barcelona verliest niet makkelijk thuis. Ik hoop alleen voor PSV dat ze niet als eerst op voorsprong komen. Want dan gaat Barcelona hard draaien. En spelen ze PSV helemaal stuk. Ik hoop dat inter en Tottenham gelijk spelen.

Waarschijnlijk wint Barça gewoon dinsdag maar PSV is wel echt in bloedvorm dus we kunnen met vertrouwen naar Camp Nou.

16 september 2018 om 12:30

Barcelona zal zeker winnen. En ze moeten van PSV winnen. Het is geen Real Madrid groep (de makkelijkste groep van CL). Barcelona zit in een hele zware groep en ze moeten echt winnen wn zijn het echt verplicht.

Niets is onmogelijk. Afgelopen seizoen heeft Barcelona ook punten laten liggen tegen clubs als Celta de Vigo, Getafe, Espanol, Las Palmas, Levante (in de competitie) en Olympiakos (in de Cl). Waarom dan niet ook een keertje tegen Psv?

16 september 2018 om 09:14

zo is het erger me altijd dood aan opmerkingen als hierboven met 50 procent wint barca nog dat is de grootste onzin die er bestaat.
psv moet hopen op mindere dag barca en dan zit een punt erin.
De jaten dat barcelona echt ongenaakbaar was zijn voorbij

16 september 2018 om 09:21

@Cabinessense, ik snap je reactie en ben het ook met je eens. Ben zeker benieuwd of PSV iets kan doen in Camp Nou. Ik kan me niet voorstellen dat Barcelona met 4-0 of zo gaat winnen.

16 september 2018 om 10:00

007 je kan je dat niet voorstellen? Hoezo? Is PSV dan sterker dan een Valencia of Sevilla? Herinner me even want ik ben t even kwijt. Een 5-0 scenario is absoluut mogelijk. Je hebt het hier over Barcelona en niet Valencia of Ajax. Wat een comments hier, zeg.

16 september 2018 om 10:26

Wees eens realistisch hoevaak wint barcelona in de championsleague met 5 goals verschil?

16 september 2018 om 10:43

Adelante. De ene wedstrijd is de andere niet. Iedere ploeg heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten. Ondanks dat het klasseverschil groot is, kan er in een wedstrijd van alles gebeuren. Kijk naar Roma-Barca vorig jaar. Barcelona heeft ook veel meer kwaliteit dan Roma. Wanneer het even mee zit voor PSV, en ze kunnen de hele wedstrijd scherp blijven, maken ze gewoon kans op een goed resultaat. Ik verwacht een overwinning van Barcelona, maar de instelling van van Bommel geeft mij goede hoop.

16 september 2018 om 10:52

Andonis, de wedstrijd van Roma was een incident. Barcelona was dat jaar ongeslagen kampioen geworden, ik hoop dat PSV iets op de mat legt voor het Nederlands voetbal. Maar dat is allesbehalve realistisch. Zeker als PSV op pressie zal spelen en aanvallend.

16 september 2018 om 10:54

@007 Dat Psv een niets zeggende team als Ado met 0-7 oprolt betekent niet meteen dat ze wereldtop zijn ofso. Barca kan zeker wel met 4-0 winnen. Tegenwoordig ben je volgens vele een wereldteam of wereldspeler als je een paar goede wedstrijden in de eredivisie speelt.

16 september 2018 om 09:24

Eens. Tuurlijk kan PSV dat ook. Iedereen op scherp.. fel op de bal. Waarom niet? Aan t scoren ligt t niet. Zijn meerdere jongens die de bal in t mandje kunnen leggen. Ik heb zo'n voorgevoel dat PSV weleens kan verassen. Tuurlijk moet t wat meezitten. Maar het kan zeker.

16 september 2018 om 10:11

De cl in het camp nou is vaak wel een wereld van verschil. Ik ben optimistisch dat psv nog derde en misschien zelfs tweede kan worden. Maar dit is wel de enige wedstrijd waar ik geen vertrouwen in heb voor psv.

16 september 2018 om 10:39

Ik denk niet dat wedstrijden op deze manier te vergelijken zijn, en je daarom kunt zeggen dat PSV ook kans maakt. PSV maakt gewoon kans omdat ze kwaliteiten hebben om Barcelona onder druk te zetten. Valt het dan net even goed in de beginfase van de wedstrijd, dan kun je het Barcelona heel moeilijk maken. Wel moet je de hele wedstrijd geconcentreerd blijven, en dag is moeilijk.

16 september 2018 om 11:31

Wat? Gaat Psv Barca inder druk zetten in het camp nou ? Wat ?

16 september 2018 om 12:33

Inderdaad. Hahahah ik dacht eerder een bus parkeren en dan hopen dat zij uit de standaard situaties scoren. Maar Barcelona onder druk zetten is gewoon eigen graf graven. Want het veld is groot dan de anderen. Meer ruimtes en plus Messi die gewekdig een sprint trekt wanneer ruimte is.

16 september 2018 om 13:58

Je kunt onder druk zetten op veel manieren interpreteren. Ik denk niet dat PSV in staat is om Barcelona constant op eigen helft te houden, als je dat erbij verstaat. Wel heeft PSV genoeg kwaliteiten om iedere ploeg gedoceerd pijn te doen. Het zijn tenslotte proffesionele spelers. Ik verwacht, en dat heb ik al aangegeven een overwinning van Barcelona, maar dat neemt niet weg dat PSV wel bewust moet zijn van haar eigen mogelijkheden.

16 september 2018 om 12:02

Ik gun het jullie zeker om te stunten, maar even realisitisch, die puntjes lieten ze vaak liggen in een uitwedstrijd en niet in Camp Nou en in sommige wedstrijden stond er niks (meer) op het spel. Dit is de eerste wedstrijd van een loodzware CL poule waar Barcelona zich geen foutje tegen psv kan veroorloven. Als ze gewoon scherp zijn dan valt er niks te halen vrees ik. Enige manier waarop een Nederlands team nog kan winnen van Bayern, Real of Barca is als er voor die clubs niks op het spel staat en je ze dan in eigen huis krijgt. Anders ben je 47 van de 50 keer kansloos.

16 september 2018 om 12:35

Ik ben gewoon benieuwd met welke tactiek psv het veld betreedt. Van Bommel heeft daar gespeeld en zelfs voor hem als speler ging het spel sneller. Soeel je open tegen barca dan maken ze je kapot. Parkeer je een bus dan kan je op een punt hopen. Alleen nederlandse ploegen hebben geen materiaal om een bus te parkeren.

16 september 2018 om 14:05

Je kan (en gaat, want Barcelona dwingt je sowieso terug) de bus parkeren, maar je weet hoe dan ook dat Messi ergens wel een gaatje vindt en dat Suarez een niet te missen kans gaat krijgen.

Ik schat PSV nu op het niveau Villareal, en als PSV deze lijn doortrekt valt er wel zeker een punt te halen, maar Barca heeft zo ongelooflijk veel individuele kwaliteit dat PSV waarschijnlijk van de mat geveegd wordt. Ik heb trouwens wel een dilemma want ik ben groot fan van zowel Barca als PSV

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4877 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5438
4.Sevilla3713
5.Getafe369
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

8 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2017- Barcelona
2013-2017 Athletic Club
2012-2013 Valencia
2010-2012 Olympiacos
2009-2010 Villarreal
Laatste voetbalnieuws

‘Ik maak me daar niet druk om, Lionel Messi is een veilige keuze’

Barcelona won zaterdagavond met 1-0 van Real Valladolid, maar erg soepel kwam die zege niet tot stand. Een rake penalty van Lionel Messi een paar minuten voor de rust zorgde uiteindelijk...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren