Bergwijn ontkent veinzen blessure: ‘Ik lees natuurlijk ook dat het nep was’

Zaterdag, 15 september 2018 om

Steven Bergwijn ontkent een liesblessure te hebben geveinsd om onder de interlands met Jong Oranje uit te komen. De aanvaller van PSV meldde zich af voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Engeland (0-0) en Schotland (1-2 nederlaag). Bergwijn was op tijd hersteld om zaterdag negentig minuten mee te doen tegen ADO Den Haag (0-7 zege).

"Ik ben blij dat ik snel weer terug ben", vertelt Bergwijn na afloop aan FOX Sports. "Ik lees natuurlijk ook dingen, dat het nep was. Ik heb al vaker wat klachten gehad en het kwam weer opspelen." Het zou volgens de twintigjarige buitenspeler 'niet werken' om met die klachten te voetballen. "Ik heb voor mezelf besloten om terug te gaan naar de club en daar te focussen."

Tegen ADO nam Bergwijn de 0-6 voor zijn rekening. Hij was blij dat zijn naam uiteindelijk op het scorebord verscheen. "Ik zag iedereen scoren en ik wilde hem ook nog meepakken", zegt Bergwijn, die aangeeft dat trainer Mark van Bommel hamerde op scherpte bij de ploeg. "Vanaf minuut één hebben we gedomineerd. We moesten er vol bovenop klappen en dominant spelen. Hier beginnen we gewoon scherp en ze hebben volgens mij geen kans gehad."

Van Bommel zelf is zeer te spreken over Bergwijn. "Hij is een jongen die je om 06.00 uur kan wekken en om 06.30 uur met zijn trainingskleren op het veld staat. Het is geen jongen die een blessure faket of wat dan ook", maakt hij duidelijk. PSV is 'een paar dagen' bezig geweest met de klachten van Bergwijn. "Deze week kon hij aansluiten. Ik ben echt blij dat hij kan spelen."Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Ach natuurlijk was er niks. Snap hem wel. Baalt dat hij niet bij het NL elftal zit en Barca en Ajax voor de deur..

15 september 2018 om 23:59

Dus dan maar je team belazeren ? Ze hadden hem overduidelijk nodig. Sorry hoor maar had je dan never meer geselecteerd. Teleurgesteld logisch, maar je bent er voor je team genoten

16 september 2018 om 00:10

Overduidelijk nodig? Dan doe je net of Bergwijn veel beter is dan de rest van Jong Oranje, wat zou betekenen dat hij in het grote Oranje hoort.

16 september 2018 om 00:22

Leuk dat je daar de discussie over wilt maken Parzyszek maar daar gaat het niet over. Het gaat over Bergwijn die de boel belazerd. Zo simpel is het. Drommel word gestrafd voor eerlijkheid terwijl zijn team een wedstrijd had en Bergwijn gaat vrijuit terwijl meneer zich te goed voor jong nederland voelde. Echt walgelijk en niet de eerste keer dat we dit gezien hebben.

16 september 2018 om 00:42

Leuk dat jij zegt dat Bergwijn zich te groot voelt voor Jong Oranje terwijl hij liesklachten had. Hij is afgelopen maandag weer voorzichtig begonnen met trainen.

16 september 2018 om 01:01

Is hij ook. Hij is echt de sterspeler van jong oranje... en los vh feit of hij wel of niet in het grote oranje hoort. Met zo een mindset hoef je van mij part het oranje tenue never te dragen.

16 september 2018 om 08:10

@Lee, kom op man. Jong Oranje is toch niks. Ik snap heel goed dat spelers niks in jong Oranje zien. Zeker niet als je op een bepaald moment enige statuur hebt. En er is nog zoiets als keuzevrijheid..

16 september 2018 om 08:21

Hier gaat het dus al mis, spelers op die leeftijd horen oranje niet als vanzelfsprekend te vinden en wel voor het grote oranje ten allertijden aanwezig te zijn. Spelers vinden het ook niks om op de bank te zitten wordt het dan ook keuzevrijheid dat spelers dan maar besluiten om een blessure te faken zodat ze gezellig van de tribune of lekker thuis de wedstrijd gaan kijken... prima dat hij er voor kiest om niet voor jong oranje uit te willen komen, maar zn speler met zn mindset hoeft ook niet in oranje. Ik heb daar liever spelers die zich niet voor jong oranje te goed voelen. Bergwijn is eerder al niet voor niets bij Ajax weggestuurd. Mentaliteit kwestie en dat bewijst hij met jong oranje nu dus ook.

16 september 2018 om 09:09

Het is niet zo dat bergwijn 10 keer in het grote oranje heeft gespeeld of zo... Dus hoe bedoel je? Sorry, maar ik vind het onrespectvol. Zeker naar je collega’s toe. Voelt zich blijkbaar het mannetje. Bah!

16 september 2018 om 10:06

Valt wel mee dat onrespectvol. Wanneer hij wat liesklachten heeft en daarmee doorspeelt dan kan hij een uitwedstrijd in Camp Nou op het spel zetten. Klasse spelers kunnen zulke dingen afwegen. Verder is op Bergwijn zijn karakter weinig aan te merken, hij tekent zelfs bij wanneer er grote clubs achter hem aanzitten en gaat niet a la Kluivert een hele soap maken om te kunnen vertrekken. Of mag Kluivert in je optiek ook niet meer voor oranje uitkomen??

16 september 2018 om 10:24

Je vergelijking heeft niks te maken met oranje. Maar om ff op je Kluivert issue in te gaan. Ik durf te wedden dat Ajax Kluivert never meer terughaalt na zijn manier van vertrekken. En ja bergwijn tekent bij. Was er concrete interesse in bergwijn dan? Hoe had bergwijn gereageerd als roma voor hem kwam met 1.6 miljoen netto per jaar. Weten we beiden niet. Zeer geblesseerd geef je aan, maar wel flink wezen feesten die bergwijn ? Haaa hou op hoor.

Een enorme harde slik nadat hij zei dit zei. Als je zo'n jongen opdraagt om voor de camera te liegen zeg hem dan gelijk dat hij op zijn non-verbale communicatie moet letten.

Stond overduidelijk te liegen voor de camera. Lekker dit, we kunnen dat Jong Oranje beter meteen opheffen.

15 september 2018 om 23:24

Prima voorstel. Die jongens spelen al duels genoeg, moet er nog een onbeduidend stel wedstrijden aan worden toegevoegd in de vorm van jong oranje? Ik zit er niet op te wachten iig. En meer mensen niet, want de stadions krijgen ze nauwelijks vol. En als dit duel zo cruciaal was kon je toch ook nog kluivert oproepen.

15 september 2018 om 23:34

Als je dit al veel duels vindt, dan kunnen deze jongens al helemaal niet meer mee in het buitenland. Dan maak je al gauw meer dan 3200/3300 minuten per seizoen in clubverband.

Kluivert zat daarnaast al bij het Nederlands elftal en was het pas last minute bekend dat hij en Van de Beek naar Jong Oranje konden gaan. Was ook lekker duidelijk weer van alle partijen.

15 september 2018 om 23:51

Want je kunt niet boven die 3200 minuten komen in clubverband in Nederland? Ik geef hem groot gelijk dat hij rust heeft genomen. Als jong oranje zo belangrijk zou zijn waarom speelden de ligt, vd beek en frenkie dan niet? Koeman kon ipv die spelers nog wel wat spelers uit de categorie ruud vormer oproepen

16 september 2018 om 00:16

Dat concludeer ik toch niet, of wel? Ziyech had dat vorig seizoen en het seizoen daarvoor al dat aantal minuten aangetikt.

Wat ik wel wil zeggen is, is dat de intensiteit in Nederland vrij laag is. Bergwijn kan meerendeel van de wedstrijden in Nederland op 70 procent spelen, maar als je naar de Premier League of Bundesliga gaat, dan moet je echt elke wedstrijd meer dan 90 procent spelen. Dan kan je wel zoveel wedstrijden spelen in de Eredivisie en KNVB beker, maar dat zit qua niveau echt niet tegen de topcompetities aan. Zegt al genoeg dat veel spelers zeggen dat de intensiteit, qua trainingen al, zoveel hoger ligt in het buitenland ten opzichte van Nederland.

Waar zeg ik dat Jong Oranje zo belangrijk is? Of is dat tegen @RuudGeels? Tuurlijk is het grote Nederland, voornamelijk tegen een opponent van de kaliber Frankrijk, belangrijker dan een wedstrijd van Jong Oranje. En De Jong en De Ligt zijn ook basisspelers of werden ingebracht tegen Peru en Frankrijk. Maar spelers zoals Van de Beek en Kluivert komen totaal niet aan te pas bij het Nederlands Elftal. Die had je beter bij Jong Oranje kunnen droppen waar ze wel aan spelen zouden toekomen. En had je daarvoor Klaassen, die weer speelt bij Bremen en misschien iets had kunnen forceren, Hendrix, die ook lekker bezig is bij PSV en wel zeker is van een basisplaats, Weghorst en/of Lens, die op dit moment iets verder is dan Kluivert, kunnen selecteren.

Ze waren toch wisselspelers geweest en qua kwaliteit was je zeker niet minder op tegen Peru en Frankrijk, terwijl Jong Oranje er wel sterker van werd. Maar met de selectie die Jong Oranje nu had, hadden ze wel van Jong Schotland moeten winnen. Tegen Jong Engeland hadden ze wel hun daad gedaan, want 1-1 in Engeland tegen Engeland is natuurlijk een goed resultaat.

16 september 2018 om 10:11

Het minutenverhaal heb je nu beter toegelicht, ik begrijp nu wat je bedoelt. Verder is Bergwijn op het moment statistisch gezien onze beste buitenspeler, raar dat hij dan niet bij het grote oranje zit. Maar zoals je al zegt, Hendrix zit er ook niet bij, zelfs niet bij de voorselectie. Merkwaardig ook dat er van het PSV die dit seizoen overal domineert en met 7 Nederlanders in de basis speelt er maar 2 oranje halen. Verder vraag ik mij af hoe goed je op de hoogte bent van Jong Oranje, wie heeft er in de uitwedstrijd tegen Jong Engeland gescoord? Volgens mij was dat 0-0, of was ik in slaap gevallen en heb ik die goals gemist?

16 september 2018 om 11:13

Omdat Koeman heeft aangegeven dat Bergwijn nodig is voor Jong Oranje, omdat Nederland al genoeg spelers hebben meegenomen die eigenlijk ook in aanmerking kwamen voor Jong Oranje, waardoor Jong Oranje flink verzwakt is.

Sorry hoor over het Jong Oranje verhaal. Het was al laat, dus fouten mogen dan niet worden gemaak.

16 september 2018 om 13:43

Uhm overal domineert? Rare visie op domineren heb jij. Statistisch zegt niets als de spelers niet in soortgelijke competities spelen. Allemaal leuk, maar de beste buitenspeler is zonder twijfel Depay. Vervolgens Hendrix, voor wie precies wil je die erbij hebben? Strootman? Want voetballend legt hij het af tegen propper en de Jong. Nogmaals heel leuk die 7 Nederlanders in de basis, maar buiten het weglaten van Bergwijn (die ook gewoon niet echt lekker speelde tegen Fortuna en PEC) is er weinig op aan te merken dat de andere Nederlandse spelers van PSV niet geselecteerd waren dan wel niet in de basis mochten verschijnen.

Bergwijn denkt dat de wereld gek is en het niet door heeft als hij voor een camera staat te liegen. Zijn lichaamstaal sprak de echte waarheid.

16 september 2018 om 02:48

Beetje zure aanname, niet?
Hij heeft vaker last van zijn lies gehad, hij weet dus ook wanneer het nog kan en wanneer hij beter rust kan nemen en behandeling.
Er is een piepkleine kans dat ie er geen zin in had, maar dan doe ik even net als jij: ik kan mij niet voorstellen dat Stevie dat doet.

16 september 2018 om 06:57

Leg mij dan is uit waarom Bergwijn wel de 90 minuten volmaakte ba zo'n blessure wetende dat er snel wedstrijden tegen Barca en Ajax volgen... #fail

16 september 2018 om 08:10

Gelukkig zit jij in de medische stadje bogarde zodat jij precies kan beoordelen wat hij heeft en hoe lang hij rust moet houden. #kansloos

16 september 2018 om 11:42

Nee, geen zure aanname het is gewoon de waarheid. Als hij een uitnodiging voor Oranje had gehad of PSV had een belangrijke wedstrijd moeten afwerken, dan was hij fit genoeg geweest om te spelen. Hij zal vast iets gevoeld hebben, maar als hij het belangrijk genoeg had gevonden had hij kunnen spelen. Maar hij vond Jong Oranje niet belangrijk genoeg. Op zich valt daar wat voor te zeggen hoor, maar kom er openlijk vooruit.

16 september 2018 om 17:53

Dat zal ik je idd even haarfijn uitleggen Fcbogarde:
Bergwijn is een jonge verstandige prof met hier en daar wat aanleg voor liesblessures.
Hij voelt dat de lies weer opspeelt en volwassen, professioneel en slim als hij is, meldt hij dit netjes bij de coach en ploegarts. Vervolgens wordt besloten om verder te behandelen en rust te nemen bij de club.
Dat laatste had ik al gezegd, maar voor jou herhaal ik het graag nog even.
Duidelijk nu?

16 september 2018 om 17:57

Het is op zijn minst een aanname, want jij bent Bergwijn of een van de betrokkenen niet.
Je legt het echter wel negatief uit, beetje zuur dus.

Aanname + zuur = zure aanname.

Jij hebt een beetje last van een Hollandse ziekte. Je denkt dat je mening ook meteen de waarheid is. Verrassing! Is niet zo.

En gelijk heeft hij, schandalig dat Kluivert wel werd opgeroepen en hij niet.

15 september 2018 om 23:32

Het is niet aan Bergwijn om te bepalen of hij bij de nationale selectie hoort of niet. Daarbij had hij nooit met deze ‘blessure’ het kamp van het grote Oranje verlaten. Ronduit onprofessionele actie en ik vrees voor hem dat dit niet zonder gevolgen blijft. Zou het jammer vinden, want zie Bergwijn graag in Oranje

Ik volg al een aantal weken een cursus over non-verbale communicatie. Zo ver ik het kan beoordelen stond hij keihard te liegen. Hans Kraaij J. zag het ook en hielp hem een beetje de blöf door te zetten. De KNVB zou gewoon regels moeten maken hierover dat als een speler zich afmeldt, hij voor de zekerheid de eerste vijf dagen na de interland niet in de basis mag staan voor zijn club. Of gewoon verplicht bij de oranje-selectie blijven.

Normaal gesproken zou ik het veroordelen, of het nu een PSV-speler is of niet. Maar dat je het risico moet lopen om geblesseerd te raken omdat je belangrijk geacht te worden voor Jong Oranje terwijl in de hoofdmacht een wisselspeler als Kluivert en flapdrollen als Promes en Vormer de voorkeur krijgen... in dat geval kan ik het zo'n jongen niet eens kwalijk nemen. Volgens Opta talent van de maand, met de meeste geslaagde dribbels. Statistisch gezien de meest rendabele kandidaat voor de vleugels in Oranje, als je zo gepiepeld wordt door de bondscoach zou ik ook iets gevoeliger zijn voor 'blessures.'

15 september 2018 om 23:33

Je mag je best gepiepeld voelen, maar dan meld je je toch niet af met een ‘blessure’? Ronduit kinderachtig en onprofessioneel gedrag. Met zo’n instelling wordt je nooit een topspeler

15 september 2018 om 23:44

Op het oog klopt dat, maar hoe onprofessioneel is het om een veelbelovend talent in de vorm van zijn leven niet te belonen en hem naar Jong Oranje te sturen, van waar hij moet zien dat in Oranje een controlerende middenvelder van Club Brugge met de snelheid en actieradius van een harmonicabus zijn plaats inneemt? Ik vind het sjieker als hij zich gewoon gemeld had bij Van de Looi, maar kom op zeg...

15 september 2018 om 23:34

Vormer heeft hier dus helemaal niks mee te maken.

Regels zijn er gewoon dat als je opgeroepen wordt voor je land je je dan gewoon moet melden of je het nou eens bent met de selectie of niet dat doet niet ter zake.

Zal toch wat zijn dat de bondscoaches ook nog eens rekening moeten houden met alle egotjes van de heren, de reden van Koeman om hem niet op te roepen was duidelijk en logisch en dan moet Bergwijn niet denken dat hij zelf kan bepalen of hij wel of niet komt.

15 september 2018 om 23:49

Klopt, dat zou inderdaad wat zijn. En het zou ook niet zo moeten zijn, maar een beetje erl selecteren mag toch ook wel vind je niet? Als Vormer en Promes tegen Peru de vleugelspelers zijn terwijl jezelf met het meeste geslaagde dribbels en het clubtopscorerschap op je naam talent van de maand bent in de Eredivisie dan trap je een gretig talent ook wel erg hard op de ziel als bondscoach die werkt aan de toekomst.

Overigens zijn dat regels van de Fifa, de bond die zelf regels maakt die hen uitkomt of ze overtreedt wanneer door anderen opgelegd. Het blijft een uitnodiging. Ik zie niet in waarom je die niet mag weigeren.

15 september 2018 om 23:56

Hoezo op zijn ziel, Koeman heeft uitgelegd waarom en dat zal die Bergwijn ook hebben uitgelegd maar sowieso aan van Bommel die het Bergwijn dan weer heeft medegedeeld. Het heeft dus niks met zijn kwaliteiten te maken maar met het belang dat er op het spel stond.

Nu heeft Bergwijn de boel gewoon in de steek gelaten omdat zijn egotje het niet kon managen dat hij met een zeer goeie reden naar Jong Oranje was doorgestuurd.

Als Bergwijn zichzelf zo hoog heeft zitten en zo snel op zijn ego is getrapt dan hoeft hij van mijn part de komende tijd helemaal niet meer opgeroepen te worden voor welk Oranje dan ook, we hebben het hier ook niet over de nieuwe Messi.
Naar mannetje blijkt het te zijn nu in deze situatie.

16 september 2018 om 00:00

Waar waren Kluivert, frenkie, vd beek en de ligt dan als die wedstrijd van jong oranje belangrijker was dan die van het grote oranje? Kun je dat uitleggen?

16 september 2018 om 00:23

Frenkie v/d beek Mathijs . Allemaal andere positie. Kluivert kreeg totaal geen speelminuten ... dus niet belangrijk haha

16 september 2018 om 15:05

Younes was/is de kampioen van de geslaagde dribbels, toch vonden de meesten, zeker niet ajacieden, hem niet goed genoeg voor de top en zeker niet voor het duitse elftal. Maar als bergwijn dat doet dan moet hij opeens in oranje terwijl hij lang niet de beste is. En qua het liegen; als sneijder een rol krijgt in oranje zal zo iemand als bergwijn nog minder worden opgeroepen. Sneijder wil alleen spelers die de juiste mentaliteit hebben.

Goed lesje voor anderen (Drommel) , eerlijkheid wordt bestraft - gewoon doen alsof je een blessure hebt

15 september 2018 om 23:32

Maar drommel moest tijdens de interland periode spelen. Bergwijn nu dus pas weer. Dus die vlieger gaat niet op 😁

15 september 2018 om 23:59

Volgende keer twee dagen voor de wedstrijd zeggen dat je een zere teen hebt . Jong oranje coach roept vervanger op. Naar huis gaan en wonderbaarlijk genezen

Wat een kenners hier zeg. Politie let u op? Full time leugendetectoren zitten alleen maar een beetje op VZ in plaats van boeven te ontmaskeren. Kom op zeg, als uit dit interview en zijn lichaamstaal al blijkt dat hij liegt.. Of hij de waarheid spreekt laat ik in dit geval het midden, dat weet ik niet namelijk. Maar zijn lichaamstaal in dit interview vind ik weinig bijzonders aan.

16 september 2018 om 07:02

Oké, dan gooien we het over een andere boeg. Het gebeurt zelden dat net van een blessure herstelde spelers dan de volgende wedstrijd de volle 90 minuten spelen wetende dat er 2 belangrijke wedstrijden eraan komen...

16 september 2018 om 07:58

Je eerste zin geeft wel aan dat er een zondebok moet en zal gevonden worden. Soort hetze begint het te worden. Vraag me af of dat ook zo zou zijn als hij niet bij de concurrent speelde.. Sterker nog, heb even de artikelen opgezocht betreffende Onana en zijn afslaan van de uitnodiging bij Kameroen destijds. Dezelfde mensen die nu het hardste roepen dat Jong Oranje een eer moet zijn en je nooit mag afzeggen als je kunt spelen, riepen toen in topics op VZ dat het volkomen begrijpelijk was dat Onana voor Ajax koos. Los van blessures of rol bij Kameroen. Dus als het om een andere speler en een ander nationaal elftal gaat hebben die mensen opeens een andere mening... Hmmm. Ik ruik daarom een behoorlijke selectieve verontwaardiging. Hypocriet much? Om op je 'andere boeg' in te gaan: Bergwijn heeft zelf gezegd dat hij wat klachten had. Geen blessures. Daarna heeft hij een week niet getraind. Het was dus uit voorzorg. Verder weet jij natuurlijk ook niet de reden van de andere 3 wissels van gister dus speculeren heeft weinig zin.

16 september 2018 om 13:54

Slechte vergelijking. Onana zat in de van Drimmelen rol of belangrijk zijn bij je ploeg of bankzitten bij de nationale ploeg. Keus was snel gemaakt, zeker omdat Onana net zijn basisplaats had en deze ook nog kwijt kon raken. Bergwijn had geen wedstrijden bij zijn ploeg. Kijk niet raar op als Koeman Bergwijn voorlopig helemaal niet meer selecteert. Gebeurde ook bij Onana namelijk. En als Koeman dan een vaag verhaal houdt over specifieke kwaliteiten die beter passen, dan ook slikken als zoete koek.

16 september 2018 om 14:00

Het gaat er om dat de mensen die het nu hebben over 'trots moeten zijn op jong oranje' en dat 'jong oranje' een eer is, destijds riepen dat Onana's keus heel logisch was. Terwijl Onana een Afrika cup afsloeg, en Bergwijn een veredelt oefenpartijtje tegen Jong Schotland aangezien Jong Oranje alleen in theorie nog kans zou maken op de tweede plek. Als je dan wat lichte klachten aan je lies hebt dan snap ik heel goed dat je dan de voorkeur geeft om dat risico niet te nemen. Sterker nog, ik begrijp dat nog meer dan Onana's keus om een de Afrikaanse variant van een EK af te slaan. Of je nou 1e, 2e of 3e keeper bent daar. Dat is dus het hypocriete gedeelte waar ik het over heb. Diezelfde mensen reageerden destijds heel begripvol, maar nu hebben ze hun mond vol over het verschrikkelijke monster Bergwijn.

16 september 2018 om 11:44

Tsja, het is een gave om te letten op lichaamstaal en leugens te kunnen doorgronden. Dat blijkt wel uit het feit dat jij het niet ziet. Niet iedereen is geschikt voor de politie zullen we maar zeggen.

16 september 2018 om 12:06

Men overschat zichzelf hier schromelijk merk ik.

Ik ga er vanuit dat de Knvb deze leugenaar nog wel gaat straffen? walgelijk mannetje.

16 september 2018 om 00:03

KNVB straft zichzelf ook al door niet de beste spelers te selecteren..

16 september 2018 om 00:51

Oranje was vroeger iets om trots op te zijn. Nu vinden snotneuzen zich belangrijker en te groot voor oranje. Eigen keuze, maar als je als vent zoiets besluit moet je ook niet liegen

16 september 2018 om 01:07

Ergens wel logisch dat oranje niet meer zo groot is als spelers als vormer de definitieve selectie halen en bijvoorbeeld Hendrix zelfs niet bij de voorselectie zit. Statistisch gezien is Bergwijn onze beste vleugelspeler op dit moment. Blijkbaar is kwaliteit niet beslissend om geselecteerd te worden voor oranje, dat neemt toch het trotse gevoel wat je vroeger wel had weg.

16 september 2018 om 02:14

Logisch? Getuigd van een slappe winnaarsmentwliteit. Je zit er een keer niet bij, lekker boeiend dat vormer oid geselecteerd wordt. Hendrixk is een stofzuiger die niet kan voetballen, Wijnaldum en propper zijn zo veel beter. Kluivert had inderdaad beter niet geselecteerd worden maar als je dan een blessure fijnst en liegt ben je slap

16 september 2018 om 10:16

Oké, als je zegt dat Hendrix niet kan voetballen dan maak je jezelf belachelijk.

16 september 2018 om 11:36

In vergelijking met zijn concurrenten Wijnaldum en Propper niet nee. Daar is niets belachelijks aan, maar goed om te zien dat je geen argumenten meer over hebt.

KNVB laat zich kennen in deze.. drommel aanpakken en bergwijn mag dit gewoon doen.. sorry hoor echt comedycapers dit!!

16 september 2018 om 08:16

Wat een rare reactie. Deze 2 zaken vergelijken slaat echt nergens op. Misschien eerst eens lezen voordat je een nietszeggende reactie plaatst. Drommel heeft gezegd niet voor oranje uit te willen komen omdat hij Twente belangrijker vindt. Dus een iets andere situatie dan bij bergwijn

16 september 2018 om 10:09

Bergwijn veinst een blesure omdat meneer teleurgesteld was dat hij niet bij grote oranje zat. Daar moet je als KNVB dwars doorheen prikken en drommel is gewoon eerlijk dat hij liever voetbald bij zn club dan dat hij op de tribune gaat zitten als 3 e keeper. Ik denk zelfs dat Vd looi bergwijn gevraagd heeft nadat hij zich wilde afmelden om deze weg te bewandelen om verdere opschudding te voorkomen want als hij in deze vorm geschorst zou worden was heel Eindhoven over de KNVB heen gevallen dus dit was de makkelijkste weg!

De Knvb moet spelers die een basisplaats hebben bij een club die Europees speelt gewoon vrijstelling geven voor wedstrijden van Jong Oranje.

Bergwijn moet nu binnen acht dagen drie wedstrijden spelen, waaronder duels met Barcelona en Ajax. Dan snapt iedereen toch wel dat je helemaal geen zin hebt om kort daarvoor nog even voor een paar duizend toeschouwers in Doetinchem te gaan voetballen tegen Jong Schotland?

Jong Oranje is een opleidingsteam. En als een speler geen voordeel meer heeft van spelen voor Jong Oranje, dan moet je hem lekker met rust laten.

16 september 2018 om 00:38

Maar het gaat wel om een kwalificatiewedstrijd he voor zowel Jong Oranje als het Nederlands elftal. Nederland heeft al de afgelopen jaren niks meer bewezen qua Europees voetbal en op interlandvoetbal. En als spelers niet meer kunnen opbrengen om voor Jong Oranje te spelen, dan zegt het al genoeg dat we ons eigen land niet serieus nemen. Jong Oranje heeft ook al 2 EK's misgelopen en dit is gewoon nummer 3. Plus de Olympische Speler wordt automatisch gemist.

Maar in het geval van Bergwijn snap ik het aan de andere kant ook wel, want ik denk dat dit ook wel met PSV is afgesproken, want het is een dragende speler in deze selectie. Ik geloof best dat hij dit niet zelf heeft bedacht, want het lijkt mij een goeie jongen, tenminste zo komt hij altijd over. Als hij geblesseerd is, dan mist PSV gewoon een steunpilaar en vooral tegen teams zoals Engeland en Schotland kan dit voorkomen, want er zitten wel een paar schoppers/harde spelers tussen.

Dit is in ieder geval geen gevalletje Bazoer, die destijds Jong Oranje heeft afgewezen omdat hij "niet gemotiveerd was" om voor Jong Oranje te voetballen, terwijl hij verdorie bankspeler was bij Wolfsburg. Dan heb je verdorie je prioriteiten al helemaal niet bij het juiste eind. Een speler zoals Sule, Tah, Sane, Gnabry, Werner, Goretzka, etc. zaten ook de hele tijd te schommelen tussen Jong Duitsland en Duitsland, en die gaven nog steeds hun 100 procent voor beide teams.

Hij was al bij ong oranje toch? Dan hebben die doktoren kunnen constateren of 't echt wat was of niet. Snap die hele ophef niet..

16 september 2018 om 05:16

Juist. Hij is dus wel gewoon op de uitnodiging ingegaan, heeft meegetraind en is pas daarna geblesseerd afgehaakt. Dat het een lichte blessure was en met rust over kon gaan doet niet ter zake. Hij heeft na zijn afmelding ook niet gelijk weer getraind bij psv. Daar ging ook dag of 4 over heen.

Snap niet zo goed waarom dit zo'n discussie is eerlijk gezegd. Nu wordt een keer iemand "gepakt" op zijn leugen (zelf het interview niet gezien, vind het echt niks voor Stevie, maar goed, kan het dus niet zelf beoordelen). Als je kijkt hoe vaak dit gebeurt... Met name bij Jong, spelers die net toevallog dan geblesseerd zijn. Is natuurlijk niet netjes, maar opvallend dat de discussie er nu pas is...

16 september 2018 om 06:11

"snap niet zo goed waarom dit zo'n discussie is eerlijk gezegd. Nu wordt een keer iemand "gepakt" op zijn leugen"
Ik vermoed dat het komt omdat er hier psv fans zijn die dit goed en recht praten, dat maakt dus een discussie. ook al is het niet onduidelijk dat er een toneelstukje gespeeld is.
En als dan een paar dagen eerder een speler bestraft is voor een zelfde kwestie dan is het niet zo vreemd meer..

16 september 2018 om 08:19

993410. Wat praten ze precies recht en goed dan? Weet jij of de blessure echt was ? Nee. Dus je bent alleen maar aan het speculeren. Daarnaast is deze situatie vergelijken met die van Bergwijn al helemaal raar omdat dit 2 totaal verschillende zaken zijn

Bergwijn mag dat helemaal zelf weten. Wij als chipsvretende critici kunnen daar wel weer onze meninkjes over hebben, maar die hoeft niemand serieus te nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

38 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 21 9 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
2014/2015 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSV wendt sportieve crisis ondanks nieuw puntverlies af

Koploper PSV heeft voor de derde keer in de laatste vijf duels punten laten liggen in de Eredivisie. Het team van trainer Mark van Bommel kwam zaterdagavond in de traditioneel lastige...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren