De Jong ‘flikkert alles door de kleedkamer’: ‘We zijn een Jupiler League-ploeg’

Zaterdag, 15 september 2018 om

In de rust van De Graafschap - VVV-Venlo was Henk de Jong woedend over het spel van zijn ploeg. De Superboeren keken aan tegen een 0-2 achterstand; na de onderbreking werd de schade slechts deels hersteld (1-2). "Laten we eerlijk zijn: wij zijn gewoon een Jupiler League-ploeg in de Eredivisie", foetert De Jong bij FOX Sports.

"Dat betekent één ding: allemachtig gas geven. En verdomme, de eerste helft... Om in de termen van Gertjan Verbeek te blijven: wij speelden schijtbakkenvoetbal", vervolgt de trainer zijn tirade. "Als we zo spelen, zullen we nooit meer een punt halen. Daar was ik echt, echt heel pissig over. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, want je flikkert dan ook alles door de kleedkamer."

De Jong noemt het verloop van de wedstrijd 'zonde'. "Als je die eerste goal bekijkt ... Het is te simpel voor woorden. Het begint met normale dingen. Gas geven. Ik kan begrijpen dat het publiek fluit. Dat was terecht." Aanvaller Fabian Serrarens is het eens met De Jong: bij Omroep Gelderland noemt hij de eerste helft 'schandalig'.

"Pas op het einde probeer je het nog wel, maar is het al te laat", weet Serrarens. "Een rotavond. Zij beginnen meteen en wij gaan het op het einde pas recht zetten. Maar we kwamen al snel met 2-0 achter en het had ook 0-3 kunnen zijn. In de slotfase moet je dan een beetje geluk hebben, dat hadden we niet en dan verlies je." De Graafschap heeft na vijf duels vier punten verzameld.


Poll

Eindigt De Graafschap dit seizoen onder de rode streep?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Hij bedoelt: Keukenkampioendivisieploeg

15 september 2018 om 21:59

Maar is hij uiteindelijk niet diegene die zijn ploeg goed moet laten voetballen? Als hij ziet dat het niet goed gaat moet hij aanpassingen maken. Ik snap wel dat je boos kan worden maar voor mijn gevoel probeert hij hier vooral de spelers de schuld te geven. Terwijl hij ervoor moet zorgen dat alles goed loopt binnen de lijnen.

15 september 2018 om 22:09

Als het materiaal er niet is wordt het lastig

15 september 2018 om 22:27

Dan moet je niet met vier aanvallers spelen als je weet dat je tegen degradatie voetbalt. Dat is onkunde van de trainer. Je moet weten wanneer je het gas vol open kan zetten (om in zijn woorden te blijven) en wanneer je verdedigend moet spelen.

16 september 2018 om 12:15

Je kunt zeker je twijfel hebben bij het materiaal (Ik als supporter had al lang afscheid genomen van Hofstede) maar je moet ook realistisch zijn over de kwaliteiten van Henk de Jong. Henk zit nu ongeveer 2 jaar bij de Graafschap maar het voetbal onder hem is van een zeer laag niveau. Hij verkoopt zichzelf goed, schijnt ook wel voor sfeer te zorgen maar voetbal technisch staan wij al 2 jaar stil.

Als Graafschap supporter moet ik zeggen dat hij wel gelijk heeft. Grootste deel wat op het veld staat hoort niet in de Eredivisie. Maar ja, hopen op een paar punten sprokkelen. En dan genoeg voor 15e plek hopen. Zou een verlies zijn voor het hele Nederlandse voetbal als we er uit gaan.

15 september 2018 om 22:02

Verlies voor het hele Nederlandse voetbal ja als de Graafschap eruit gaat.... Natuurlijk..

15 september 2018 om 22:19

Denk dat ze het in Leeuwarden, Deventer, Enschede, Kerkrade, Nijmegen en Rotterdam niet echt met je eens zullen zijn. En dan vergeet ik er vast nog een groot aantal. Niet dat ik het de Graafschap niet gun, maar overdrijven is ook een vak.

16 september 2018 om 12:18

Je kunt echt je twijfels hebben over een aantal spelers maar dan had je ze niet moeten halen. Wat moet je met 28 selectie spelers? Maar los van de kwaliteit waar is de inzet?

Beetje aan zichzelf te danken hoor. 4 aanvallers opstellen elke wedstrijd word je verdedigend niet beter op. Ploeg als de Graafschap moet juist vanuit de verdediging voetballen, de 0 zien te houden. De goals die komen er wel. Kijk naar Excelsior, matige selectie maar wel altijd resultaat door simpel te verdedigen.

Zo n reactie ben je zelf ook Jupiler leaugue niveau hoor Henk. Beetje volwassener mag wel.

15 september 2018 om 23:38

Lekker zo'n 13 in een dozijn reactie daar zit toch niemand op te wachten. Heerlijk man die passie van Henk en altijd recht door zee. Mooie gast

16 september 2018 om 12:19

Hij verkoopt zichzelf inderdaad goed. Ik heb liever een trainer die een team beter maakt.

Het is toch wat met al die De Jong-en. Regelmatig als je op een headline klikt, is weer de grote vraag of het gaat over Luuk, Frenkie, Siem, Nigel, Henk, Jean-Paul of John...

15 september 2018 om 22:52

Google even op de foto's van Tonny de Jong ;p

16 september 2018 om 11:10

Of Jo

Ik word heel moe van Henk de Jong, of alles is helemaal geweldig en prachtig of het is de grootste kutzooi allertijden. Met alles wat die zegt wilt die gast zieltjes winnen.

16 september 2018 om 00:40

Helemaal waar, hij heeft ook nooit anders gedaan, was bij Cambuur idem dito. Maar ik zou hem als speler niet serieus kunnen nemen. De Graafschap won van Feyenoord, Abena werd dezelfde avond de hemel in geprezen door de Jong, tijdens een live verbinding in Studio Voetbal. Een week later verliezen ze kansloos met 3-0 bij Nac Breda en kraakte hij Abena openlijk af. Allemaal leuk en aardig maar als speler weet je dan toch totaal niet meer waar je aan toe bent.. Laat staan dat je dan positieve of negatieve kritieken van je eigen coach nog serieus neemt.

16 september 2018 om 02:10

Wat fijn dat iemand zich vind ik mijn mening, bijna iedereen vind het prachtig hoe positief hij is. Maar ik vind het inderdaad niet meer geloofwaardig. Vanaf zijn cambuur tijd al niet!

16 september 2018 om 10:12

Gewoon helemaal waar wat je schrijft. Het is gespeeld positivisme, daar trappen spelers echt wel doorheen. Werkt lijkt me ook gewoon averechts, mensen nemen je mening dan met een korreltje zout.

Je scoort 4 x in 5 wedstrijden. Een redelijk moyenne voor een ploeg die voor lijfsbehoud gaat. Dus dan moet je achterin de boel dichthouden. Toch, als je de wedstrijd van vandaag ziet, mis ik een beetje die "d'ran" mentaliteit.

Wat kan ik mij mateloos irriteren aan deze clown. Al jaren zit er totaaaal geen idee achter t spel, worden de verkeerde mensen weggestuurd of erger op verkeerde plekken gezet. Er kan veel meer resultaat behaald worden al hij zijn veldbezetting in de gaten houdt. 4 aanvallers en een trage slak (olijve) opstellen is simpelweg doodvonnis tekenen. Henk als je dit leest: Begin eens met een duidelijke spelopvatting. Over de vleugels met voorzetten bijvoorbeeld. Vervolgens maak je een paar tandems aan de zijkant. Owusu Tutu en abeba hamdoui bijvoorbeeld. 4-4-2 met een ruit heb jij momenteel t mooiste materiaal voor. Daarna eens de juiste wissels op de juiste momenten doorvoeren. Wederom blijven de lieverdjes staan. Waarom ga je bij een 0-2 achterstand en een compleet overlopen middenveld niet met een 4 mans middenveld spelen? Daarna mag je zeuren over beleving passie en onkunde. Want deze onkunde begint bij jezelf.

Misschien moet Henk is stoppen met Tutuarima op het middenveld te zetten terwijl hij geen middenvelder is. Telkens wordt hij in de rust gewisseld omdat het niet werkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. JurjusKeeper180
L. OwusuVerdediger180
J. TutuarimaVerdediger170
T. van de PavertVerdediger171
J. VetMiddenvelder172
M. HamdaouiAanvaller176
R. SeuntjensAanvaller178
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

32 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2019- SC Cambuur
2017-2019 De Graafschap
2014-2016 SC Cambuur
2013-2014 SC Cambuur
2013-2013 SC Cambuur

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren