Meijers: ‘Luuk de Jong schreeuwt als een kleine jongen, dat vind ik heel slecht’

Zaterdag, 15 september 2018 om

PSV boekte zaterdagavond een monsterzege op ADO Den Haag (0-7) en werd bij meerdere doelpunten een handje geholpen door de tegenstander. In de openingsfase van de tweede helft, bij een stand van 0-2, vergreep Aaron Meijers zich aan Luuk de Jong zonder dat de bal in de buurt was; de daaropvolgende strafschop werd benut door Gastón Pereiro. Na afloop zegt Meijers dat De Jong te makkelijk het gras zocht.

In gesprek met FOX Sports stelt Meijers voorop dat hij De Jong 'een heel goede speler' vindt. "Maar wat ie niet moet doen ... Voor mijn gevoel blokkeert hij mijn weg", stelt de verdediger, die ontkwam aan zijn gele kaart. Volgens Meijers ging het om een 'heel licht duwtje'. "Hij is twee meter, maar hij valt en schreeuwt als een kleine jongen. Ik vind dat heel slecht van hem, dat heb ik hem ook verteld. Maar goed, ik heb de beelden nog niet gezien. Als drie mensen ernaar gekeken hebben, zal het zo zijn. Voor mijn gevoel maakt hij eerst obstructie."

De Jong wordt na afloop niet gevraagd naar het incident, maar geeft wel zijn analyse over de wedstrijd. De aanvoerder van PSV merkte dat ADO in de eerste helft wel probeerde te voetballen, maar dat zijn ploeg optimaal gebruikmaakte van de fouten van de Hagenaars. "Wij waren ook scherp vandaag. We hebben met elkaar gesproken en wedstrijden geanalyseerd. We begonnen vaak niet goed aan een wedstrijd. Dat wilden we veranderen en vandaag zaten we er in de eerste helft al lekker in."

De spits, die zelf de 0-2 voor zijn rekening nam, is bovendien lovend over debutant Érick Gutiérrez. De Mexicaan viel twintig minuten voor tijd in en was goed voor een doelpunt en een assist. "Hij heeft direct laten zien wat hij kan vandaag. Het is heerlijk om zo'n speler er bij te hebben", zegt De Jong. "Hij heeft pas twee trainingen met ons mee gedaan en dat zijn ook niet de zwaarste. Maar je ziet wel direct zijn techniek en zijn balbehandeling. Die passes en de goals had ik nog niet gezien, maar het is wel lekker dat hij zo begint."


Poll

Had Aaron Meijers zijn tweede gele kaart verdiend?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door knutsel)

En jij moet als aanvoerder het voorbeeld nemen ipv je zo te gedragen, domme actie gewoon.

15 september 2018 om 21:15

Inderdaad man trekt hem vol neer terwijl er helemaal geen gevaar was. Kan Luuk zog nog zo aanstellen. Ongelofelijk domme overtreding

Hou je mond man. Je bent toch niet zo dom? Je grijpt hem bij zijn nek en trekt hem naar beneden. Wees blij dat je geen tweede geel kreeg.

15 september 2018 om 21:36

Zeer domme reactie van hem. Domste pingel veroorzaakt van het seizoen.

Meijers heeft het verstand van een kleine jongen, veel te dom.

15 september 2018 om 21:28

Voor iemand met zoveel ervaring is hij wel kinderachtig bezig.

Ach man.... Gewoon met je handjes van hem afblijven, daarbij was het echt best opzichtig om zn nek terugtrekken. Geen recht van spreken vind ik. Tevens analyseert de Jong hier best goed vind ik. ADO deed eventjes mee en PSV maakte mooi en effectief gebruik van de foutjes waardoor ze het daarna netjes en vooral makkelijk konden uitvoetballen.

Als je de Jong niet aan zijn nek naar beneden trekt, geef je hem ook geen reden om als een kleine jongen te gaan schreeuwen. Steek de hand in eigen boezem ipv af te geven op je tegenstander terwijl heel Nederland kan zien dat jij de fout ingaat.

Meijers klaagt als een klein kind en de jong doet enkel alles om te winnen. Iets waar ADO amper bij in de buurt kwam vandaag.

Ach ja, de Jong gaat altijd als een schoolmeisje liggen huilen....beperkte spits, veelal een gefrustreerd mannetje....maar Meijers kan zich beter focussen op de eigen wanprestatie...af en toe een swingend PSV gezien, dat is al een verademing ten opzichte van het oersaaie, degelijke voetbal dat ze normaliter op de mat leggen....

15 september 2018 om 21:45

Oersaaie voetbal? Vorig jaar ongeveer net zo veel doelpunten als Ajax en meer tegengoals.

15 september 2018 om 22:11

@lubbito hahaha onder welke steen heb jij geleefd

15 september 2018 om 22:18

Geen steen, het was vaak niet om aan te zien, nu geniet ik al een aantal wedstrijden van PSV en dat is jaren anders geweest....het is nu een mooi team, ik gun ze dan ook het kampioenschap. Wat ik knap vind van Van Bommel is dat ze na 2-0 nog gas blijven geven, doelsaldo kan nog wel eens belangrijk worden en voor de neutrale kijker alleen maar mooi en die is door PSV de laatste jaren ondanks vele kampioenschappen zeker niet verwend, die konden zich beter nog een x omdraaien onder hun steen;-)!

15 september 2018 om 23:02

Of je nu naar psv, Ajax of Feyenoord hebt gekeken de laatste jaren, ze hebben allemaal vrij weinig leuke wedstrijden gespeeld. En je kunt De Jong wel een beperkte spits noemen, er lopen er geen drie betere rond in de eredivisie. Dit was gewoon een duidelijke pingel. Als je zo naar beneden wordt getrokken kun je weinig meer doen.

Hele domme overtreding, wat zelfreflectie zou niet misstaan.

Volgens Meijers was het een ‘heel lichte duwtje’

Hahahaha kan iemand Meijers het verschil uitleggen tussen een duwtje en iemand vastpakken (bij de nek ook nog) en na beneden trekken?
Hij begrijpt toch wel dat de VAR er nagekeken heeft met weet ik veel hoeveel camera-mogelijkheden en wanneer je iemand na beneden trekt weet je dat dondersgoed.
Loop dan niet dom te lullen achteraf, zet je jezelf alleen maar nog meer voor paal.

Tweede geel geven maar geen penalty. De bal is niet eens in de buurt en gaat ook helemaal niet naar De Jong dus snap het penalty verhaal niet. Als je hier een penalty voor gaat geven moet je voortaan bij alle overtredingen in de 16 een pingel geven ook bij corners als er een overtreding wordt gemaakt voordat de corner is genomen. Lijkt mij een beetje raar.

15 september 2018 om 21:28

"tweede geel geven maar geen penalty. De bal is niet eens in de buurt en gaat ook helemaal niet naar De Jong dus snap het penalty verhaal niet."

Eigenlijk zeg je nu gewoon dat je de regels niet snapt.

Het is namelijk helemaal niet revelant of de bal in de buurt is of niet. De regel is heel eenvoudig; elke overtreding die buiten het strafschopgebied een vrije trap op zou leveren, is binnen het strafschopgebied een penalty...

15 september 2018 om 21:35

Misschien heb je gelijk, maar ik vind het raar. Ik zie dit meer als opstootje en daar geef je geel voor of rood en hervat je het spel. De bal is totaal niet in de buurt. En een voorzet kon niet eens gegeven worden.

15 september 2018 om 21:39

Het spel hervat je na een overtreding met een directe vrije schop. In de 16 is dat een penalty, ongeacht wat ene Paauwer daarvan vindt.

15 september 2018 om 21:41

Heb ik weer wat geleerd vandaag. De reden het is geen pingel want de speler kan niet meer bij de bal kan dus vanaf heden nooit meer worden gebruikt👍🏻

15 september 2018 om 21:41

Heb ik weer wat geleerd vandaag. De reden het is geen pingel want de speler kan niet meer bij de bal kan dus vanaf heden nooit meer worden gebruikt👍🏻

15 september 2018 om 22:03

Die reden wordt doorgaans gebruikt bij de beslissing of het geel of rood moet zijn.

15 september 2018 om 22:46

Zoals @thucan al zegt, hervat je het spel met een directe vrije schop en dus strafschop als de overtreding plaats vond in de 16. Het verschil met een corner is dat de bal dan nog uit het spel is en dus ook alleen hervat kan worden zoals voor de eventuele overtreding (en dus met een corner). Er kan dus geen strafschop worden gegeven als de overtreding plaatsvind vóór het nemen van de corner.

15 september 2018 om 23:07

Is dit je eerste voetbalwedstrijd ooit die je hebt gezien? Als iets een 100 procent pingel is, dan is dit het wel. Al is de bal aan de overkant van het veld, dan is dit nog een penalty. Het gaat om de overtreding, niet waar de bal is.

Als er iemand is die vanavond echt geen kritiek op iemand anders mag geven, dan is het Meijers wel...

De reactie van Luuk de Jong is niet relevant, feit is dat dit de domste overtreding is die ik in jaren gezien heb. En als je die dan ook nog eens maakt in je eigen strafschopgebied, met geel op zak, dan moet je eigenlijk stilletjes wegkruipen in een hoekje en netjes je mond houden.

Jammer dat ie geen geel geeft bij die penalty. Dat zou me weer een leuk bedrag opleveren. Merk toch wel dat sommige scheidsrechters in Nederland heel voorzichtig zijn met kaarten geven. Soms zie je dat ze hem niet willen geven maar dan geven ze hem toch omdat het publiek gaat fluiten of heel spelers tegelijk om hem heen gaan staan. Gözübüyuk kon daar vorig seizoen ook wel wat van Bas Nijhuis ben ik ook niet zo een fan van.

Luuk de Jong schreeuwt als een kleine jongen? Ongetwijfeld, De Jong is een aansteller met zo'n ervaring dat hem dat imago weinig kan schelen. Maar wie speelt er - ondanks toch ook al jarenlang Eredivisie-ervaring - als een kleine jongen? Toch zeker Aaron Meijers, die blij mag zijn dat hij de 90 minuten vol maakte. Wat een droeftoeter deze man; als je je ploeg met zo'n waardeloze overtreding - wetende dat de VAR je op elke cm in de nek krijgt - in de steek laat.

Dan ga je er met 0-7 af en nog jammeren ook. Die Meijers' mag eerst wel even in de spiegel kijken.

Echt deze man mag god op zijn blote knieen bedanken dat hij betaald krijgt om te voetballen. Dat hij na zo'n domme actie nog durft te klagen zegt wel genoeg over zijn gebrek aan denkvermogen

Obstructie? De Jong wacht daar gewoon op de voorzet. Moet ie anders de rode loper uitrollen en buiging maken voor je. Het was gewoon een super domme actie en een terechte penalty.

Ja, De Jong blokkeert hem wat. Maar waatom trek je hem aan zijn nek naar benedrn? Oliedomme overtreding en 100% pingel. Kijk naar jezel ipv naar anderen.

Hahahaha. Nou vent, jij staat te verdedigen als een kleine jongen. Je bevindt je in goed gezelschap

Wat is dit voor belachelijke reactie? De grootste misser van het seizoen hebben wij vandaag idd wel gepakt, maar de grootste onzin van dit seizoen kunnen we ook wel vast uitreiken. Heel zelden zo'n duidelijke strafschop gezien.

Dit is nu al de domste reactie van 2018, Aaron Meijers, heb je toch nog iets gewonnen.................

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.VVV-Venlo15-23
16.PEC Zwolle13-15
17.ADO Den Haag12-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. BeugelsdijkVerdediger161
A. MeijersVerdediger161
S. PinasVerdediger161
D. BakkerMiddenvelder150
L. ImmersMiddenvelder152
T. NecidAanvaller155
C. SummervilleAanvaller121
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

7 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 ADO Den Haag 16 1 2 0
2018/2019 ADO Den Haag 31 2 8 0
2017/2018 ADO Den Haag 35 1 8 0
2016/2017 ADO Den Haag 19 0 3 0
2015/2016 ADO Den Haag 30 1 7 0
Laatste voetbalnieuws

ADO Den Haag sluit onrustige week af met resultaat tegen FC Twente

De ontmoeting tussen ADO Den Haag en FC Twente in de Eredivisie heeft geen winnaar opgeleverd. De ontmoeting, de eerste voor ADO na het vertrek van Fons Groenendijk, eindigde zaterdagavond doelpuntloos:...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren