Olympique Lyon reist in slechte vorm af naar Manchester

Het draait nog niet bij Olympique Lyon. De ploeg van Bruno Génésio leek zaterdag op bezoek bij Caen met 2-1 te verliezen, maar voorkwam een nederlaag in de slotminuten: 2-2. Caen eindigde het duel met negen man. Na vijf wedstrijden in de Ligue 1 hebben les Gones slechts zeven punten verzameld. Woensdag gaat Lyon op bezoek bij Manchester City in de groepsfase van de Champions League.

Memphis Depay begon op de bank bij Lyon: hij werd gespaard na twee interlands met het Nederlands elftal en viel in de tweede helft in. De van Celtic overgekomen Moussa Dembélé kreeg voorin het vertrouwen en maakte zijn debuut voor Lyon. Kenny Tete behoorde niet tot de wedstrijdselectie. In minuut 26 kreeg Lyon de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd, maar Bertrand Traoré koos er in kansrijke positie voor om Dembélé aan te spelen in plaats van voor eigen succes te gaan. Daardoor was de kans verkeken.

Op slag van rust zorgde aanvoerder Nabil Fekir toch voor het openingsdoelpunt. Vanaf een meter of twintig krulde hij de bal uit een vrije trap in de linkerhoek; doelman Brice Samba stond als aan de grond genageld. Sinds het seizoen 2017/18 scoorde Fekir viermaal direct uit een vrije trap in de Ligue 1: meer dan elke andere speler. Kort na rust kwam Caen echter op gelijke hoogte. Na een overtreding op Claudio Beauvue benutte de buitenspeler zelf de daaropvolgende strafschop: 1-1.

Lyon had even later echter een numeriek overwicht: verdediger Alexander Djiku van de thuisploeg ontving een directe rode kaart voor een charge met hoog geheven been op Fekir. Er leek dus perspectief voor een zege, maar het was Caen dat op voorsprong kwam. Zeventien minuten voor tijd knikte Prince Oniangué raak na een indraaiende vrije trap vanaf de linkerflank. Vervolgens zocht Lyon naar de gelijkmaker: Jason Denayer trof de lat en Samba keerde een kopbal van Dembélé, voordat Ferland Mendy in minuut 89 de bal kreeg van de ingevallen Depay, het zestienmetergebied betrad en uit een moeilijke hoek raak schoot. Diep in de blessuretijd kreeg Caen weer een rode kaart, na een kopstoot van Baissama Sankoh bij Rafael da Silva.

Gaat Olympique Lyon het Manchester City moeilijk maken?