PSV hoopt vanavond op ‘wonder van Moskou’ in bezoek aan Camp Nou

Dinsdag, 18 september 2018 om

PSV speelt dinsdagavond de eerste groepswedstrijd van de Champions League, in en tegen Barcelona. De Eindhovense club speelde in maart 2016 voor het laatst in het Europese miljardentoernooi, toen Atlético Madrid in de achtste finales een maatje te groot was. Barcelona werd afgelopen seizoen in de kwartfinales door AS Roma uitgeschakeld, na een sensationeel duel in Rome. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Camp Nou, dinsdagavond vanaf 18.55 uur.

O Barcelona en PSV ontmoeten elkaar voor het eerst sinds de wedstrijden in de groepsfase van de Champions League in 1997/98. Beide duels eindigden destijds in 2-2.

O Barcelona en PSV staan dinsdagavond voor de zevende keer in een officieel duel tegenover elkaar. De Spaanse topclub verloor slechts een van de voorgaande ontmoetingen (twee zeges, drie remises): een 0-3 nederlaag in de eerste halve finale van de UEFA Cup in 1977/78.

O Barcelona won 24 van de laatste 26 Champions League-duels in het Camp Nou en stond tweemaal een gelijkspel toe. De laatste nederlaag in eigen huis dateert van mei 2013, toen Bayern München met 0-3 won.

O PSV won nog nooit een Europese uitwedstrijd tegen Barcelona. In de drie voorgaande duels in het Camp Nou verloor men eenmaal en vertrok men twee keer met een gelijkspel.

O Barcelona won zodoende slechts één van de drie voorgaande thuisduels met PSV. Alleen tegen Bayern München (1), Real Madrid (1) en Liverpool (0) slaagden de Catalanen er niet in om meer dan één van de eerste vier thuisduels tegen een specifieke opponent in een Europese competitie te winnen.

O PSV won niet één van de laatste acht duels in de Champions League: vier remises en vier nederlagen. Dat is de langste reeks van een deelnemer aan de Champions League-editie van dit seizoen, net als Borussia Dortmund, AS Monaco en Club Brugge.

O PSV won slechts één van de laatste zestien uitwedstrijden in de Champions League: vier remises, elf nederlagen. Dat was een 0-1 zege op CSKA Moskou in november 2007, destijds onder leiding van interim-trainer Jan Wouters.

O Ernesto Valverde kwam nooit verder dan de kwartfinales van de Champions League. Barcelona dolf afgelopen seizoen het onderspit tegen AS Roma: 4-1 in het Camp Nou en 3-0 in het Stadio Olimpico.

O Mark van Bommel kwam in zijn actieve loopbaan tot negen Champions League-duels voor Barcelona, tussen september 2005 en mei 2006. In de Champions League-finale tegen Arsenal stond de oud-middenvelder 61 minuten binnen de lijnen.

O Slechts twee van de voorgaande negen trainers van PSV wonnen hun eerste Champions League-duel in dienst van de Eindhovense club: wijlen Sir Bobby Robson in 1998 en Phillip Cocu in 2015.


Poll

Barcelona - PSV eindigt in een ...


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door jayden2018)

Bij een gelijkspel zou ik al springen van geluk. Ik hoop vooral dat we niet te hard afgaan, maar een (nipte) nederlaag is natuurlijk geen schande.

16 september 2018 om 14:03

Ik denk eerder gezegd dat Barcelona juist een te hoge niveau gaat halen.
Waarom:
Barcelona bevindt zich in een zware ploel. Dus ieder punt en ieder goal telt.
Jammer voor PSV dat ze meteen tegen Barca moeten en ook in Camp Nou. Ik acht PSV kansloos. Ik denk dat Barcelona juist niet genoeg gaat nemen met een nipte overwinning.
Want uiteindelijk zijn de goals ook erg van belang.
Want psv is toch de zwakste van de groep.

Plus psv heeft aangetoond in bloedvorm is en een wedstrijd te winnen met 0-7. Dus Barcelona zal flink. Scherp zijn.

16 september 2018 om 20:44

Tegen Inter zie ik ze wel kans hebben, zijn dramatisch in vorm.

16 september 2018 om 20:52

Tegen een slecht Den Haag heet het al snel bloedvorm , 2 x dom balverlies en 2x een domme strafschop weg geven blijven er 3 over die je normaal als uitslag neerzet de laatste jaren in Den Haag. Na de 4-0 lieten ze het helemaal lopen.

17 september 2018 om 09:09

"barcelona bevindt zich in een zware ploel. Dus ieder punt en ieder goal telt."

Ik denk dat ze zich in Barcelona niet zo druk maken. Die gaan er waarschijnlijk vanuit dat ze weinig te duchten hebben van PSV en Inter en dat ze samen met Tottenham makkelijk doorgaan.

17 september 2018 om 11:51

@cabinessence dat zijn een hele hoop aannames in 1 post! Ik denk dat ze bij Barca zo snel mogelijk die 2e ronde veilig willen hebben en gewoon vol gas zullen geven. Maar ja zo zijn we allemaal lekker bezig met aannames!

17 september 2018 om 12:58

@droadnagel, Lekker opervlakkig. Als je met 0-7 wint bij een ploeg waar je het vaak moeilijk hebt. Als je uit en thuis een hele goede pot speelt tegen Bate. Als je na 4 wedstrijden bovenaan staat met 12 uit 4, 18 goals voor en 3 tegen dan mag je beste zeggen dat PSV goed bezig is. Beetje zielig om dan zo over Den Haag te beginnen.

17 september 2018 om 13:07

Natuurlijk zijn het aannames. Ik zeg niet voor niets "ik denk dat..." en "waarschijnlijk"...

PSV won dit jaar nog een uitwedstrijd in de Champions League. Er moet "in de poulefase van" o.i.d. voor staan.

16 september 2018 om 14:10

Dus 'in de poulefase van PSV won dit jaar nog een uitwedstrijd in de Champions League'?

Gaan voor een punt en als je 3/4-0 onderuit gaat, boeien. PSV heeft de kwaliteiten om hier een punt te pakken, daar ben ik van overtuigd.

16 september 2018 om 14:05

De kwaliteit om een punt te pakken als ze een off-day hebben (of zelfs een overwinning) wel ja, maar als ze hun niveau halen ga je er gewoon af, al is het maar met 1 of 2-0, of je moet een dosis geluk hebben dat zij hem er maar niet in krijgen en PSV stand houdt of zelf dan nog heel veel geluk heeft dat een van de weinig kansen er wel in gaan.

16 september 2018 om 14:09

Tsja, als ze hun niveau halen wordt het 6-0...

Maar dat geldt voor heel veel ploegen als ze tegen Barcelona moeten. Gewoown koppie erbij en dan kan je op de counter wel wat uitdelen.

16 september 2018 om 14:52

Denk het niet. De enige 2 keer dat een ploeg punten pakte in het camp nou laatste 5 jaar waren in de kwartfinales tegen atletico en juve die de bus parkeerden. Barcelona heeft weinig off-days in de cl groepsfase.

17 september 2018 om 10:15

Vanuit de counter liggen er zeker mogelijkheden. De backs staan vaak diep, en Pique, Busquets en Umtiti zijn geen snelheidsduivels. Daarbij denk ik dat De Jong ook gewoon zijn kopduels kan winnen.

Bergwijn en Lozano met hun snelheid, Luuk de Jong met zijn kopkracht. Zij worden geassisteerd door Pereiro en (ik hoop) Gutierrez.

Normaal maken we daar natuurlijk niet echt een kans, maar als het lang 0-0 kan blijven weet je het natuurlijk nooit.

18 september 2018 om 17:16

Umtiti is zeker wel snel. En voor pique en Busi is het niet de eerste keer dat ze tegen snelle spelers spelen. Desondanks heeft Psv wel gewoon kansen op de counter natuurlijk

Ik hoop niet op een schiettent 🙈... Ik ben bang dat wij voetballes gaan krijgen.

16 september 2018 om 21:21

Ik vrees er ook voor, iedereen is wel heel optimistisch, maar wat realiteit kan geen kwaad, winnen of zelfs een punt pakken in Camp nou is echt onmogelijk. Mag hopen dat Barça er geen gala van gaat maken en het bij 3-0,3-1, 4-0,4-1 blijft

17 september 2018 om 10:17

Dat is zeker niet onmogelijk. Wel onwaarschijnlijk natuurlijk. Als je het lang op 0-0 kan houden, kan één goede counter het beeld omdraaien.

Maar 98 van de 100 keer verlies je daar wel gewoon ja.

Ik hoop van niet, maar dat redden we denk ik niet, 110% gas geven, focus in t spelletje 100 minuten lang, dan kun je jezelf niks kwalijk nemen. Als het maar geen afdrogen wordt, het gevoel naar zondag moet goed zijn, aangezien ik persoonlijk de competitie boven alles verhef. In tegenstelling tot veel andere supporters overigens

16 september 2018 om 21:22

Zondag is absoluut belangrijker... tegen Barça is alle behalve een dikke nederlaag een bonus

24 keer gewonnen van de laatste 26, tweemaal gelijkspel. Ja ik kan niet wachten op deze slachtpartij. Kunnen de jongens van vandaag eens minder jammeren over hoeveel kans PSV wel niet heeft.

Sommigen gaan zelfs zover om te zeggen dat PSV reuze kans maakt. Haha, ik kan niet wachten op dinsdag.

16 september 2018 om 14:11

Kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die zeggen dat PSV een reuzekans heeft. Hier niet gelezen in ieder geval. Maar bedankt voor de support!

16 september 2018 om 14:12

Nergens zei ik dat ik PSV niet steun. Het is goed voor het Nederlands voetbal moesten ze een resultaat boeken. Maar ik acht de kans nihil. Bijna onmogelijk. De laatste verliespartij is 5 jaar geleden, en in die 5 jaar speelden ze tweemaal gelijk. Ik laat me graag verrassen, maar vrees het ergste.

Daarbij heb je genoeg mensen die menen dat PSV reuze kans maakt, in deze topic zelfs. Ik vind het wel spijtig dat ze in deze poule terechtgekomen zijn. Ajax heeft zwaar geluk gehad met hun loting.

16 september 2018 om 14:17

Ach, die mensen willen gewoon een beetje optimistisch zijn, want alleen maar gaan treuren over een (waarschijnlijke) nederlaag maakt ook niemand gelukkig. Iedereen die een realistische voorspelling maakt weet hoe het ligt.

16 september 2018 om 14:18

Je steunt PSV wel maar je kunt niet wachten op een slachtpartij. Oké dan. Nou ik heb dit topic doorgelezen en ik zie werkelijk niemand die zegt dat ze een reuzekans maken.

16 september 2018 om 14:29

@Buitenspelgoal, toch denkt meer dan de helft dat PSV daar punten gaat halen. Is dat dan het optimisme dat spreekt?

16 september 2018 om 14:30

Haha je denkt toch niet dat mensen die poll serieus invullen?

16 september 2018 om 16:34

Ajax heeft zwaar geluk gehad met de loting? Ajax heeft een keer geen pech gehad zoals dat de afgelopen CL seizoenen waar ze meededen helaas wel het geval was. En zelfs toen deden ze vrijwel iedere keer mee om plek 2.

17 september 2018 om 09:26

Jij vreest helemaal niks, je hoopt op een flinke slachtpartij. Dat moet je helemaal zelf weten. Barcelona is natuurlijk ook stukken en stukken beter dan psv, het zou met die financiele verschillen ook schandalig zijn als het anders zou zijn, dus een overwinning voor Barcelona is het meest voor de hand liggend. Maar je doet net alsof Barcelona de grootste champions league club is van Europa. Daarvoor zijn ze toch echt te veel afgetroefd de laatste jaren door de echte Europese grootmachten.

Hoop voor PSV op een stunt maar ben bang dat het 3-0 word

Barca weet natuurlijk als geen ander om door defensies heen te splijten. En dat tegen teams die stukken volwassener zijn dan PSV. Toch zou ik proberen solide te staan en ze zoveel mogelijk te frustreren. Schade beperkt houden zullen we maar zeggen. En stiekem een beetje genieten!

16 september 2018 om 21:23

Misschien ook geen spits maar 2 snelle spelers (lozano en bergwijn) in een door 4-4-2 of 5-3-2?

Ik gok op 0-1. De jong in de 94e minuut op randje buitenspel... haha

Ik hoop een beetje op een off-day van Barca in combinatie met wat onderschatting.
Heb het gevoel dat ondanks de teksten van Cillessen, over het serieus nemen van Psv, er toch wel wat onderschatting is daar.
Mochten jullie winnen, dan zondag niet met die euforie de wedstrijd ingaan aub :D

17 september 2018 om 16:45

Haha, mooie reactie! Barca neemt psv als tegenstander echt wel serieus in de voorbereiding, alleen zullen zij echt wel anders aan een wedstrijd beginnen als tegen pak m beet Real Madrid. Als dat leidt tot miniem kansen, is dat alleen maar mooi meegenomen. Realistisch gezien behaal je daar geen resultaat, maar opportunistisch gezien maak je ook gewoon een kans. Net als je ook gewoon kans maakt op een pakkie, die kans acht ik groter dan het voornoemde resultaat ;-)

Kan mij goed voorstellen dat ze bij Barcelona denken die Lozano komt mij wel bekend voor, maar wie zijn die andere 10. Ik verwacht dat PSV niet volledig kansloos is, maar laten we eerlijk zijn iedere uitploeg is in Camp Nou de underdog. Ik ga niet stoeien over de vraag of we volledig afgedroogd gaan worden of niet. Gewoon lekker genieten dat je zulke wedstrijden op topniveau kunt spelen en de rest is mooi meegenomen. Geldt voor de supporters en de spelers.

17 september 2018 om 16:46

Voor de spelersgroep zijn deze wedstrijden alleen maar prachtig, je mag je meten met de grote jongens en jezelf in een etalage zetten, prachtkans.

Het is Rubin Kazan gelukt, Hercules en Deportivo Alaves de voorbije jaren. Soms heeft Barca een complete off-day en dan kan het echt wel lukken in Camp Nou. Maar die kans is wel heel klein. Het is een spannende groep en wie weet wat er allemaal mogelijk is. Van Spurs en Inter ben ik ook niet echt helemaal overtuigd, die hebben ook wel altijd iets voor in de eigen competitie.

Haha wat een grap! Psv wordt natuurlijk afgeslacht in Barcelona, en dan weten ze in EHV direct weer waar ze staan, tegen de Europese top.

De Eindhovense club speelde in maart 2016 voor het laatst in het Europese miljardentoernooi, toen Atlético Madrid in de achtste finales een maatje te groot was. Naar wat heb ik dan lopen kijken in de herfst van 2016?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

95 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren