Van Bronckhorst: ‘Hij is teleurgesteld, maar hij respecteert het besluit’

Vrijdag, 14 september 2018 om

Tonny Vilhena kwam tegen Peru vier minuten in actie voor het Nederlands elftal, maar deed tegen Frankrijk niet mee. Ronald Koeman besloot om de middenvelder van Feyenoord op de tribune te zetten en Giovanni van Bronckhorst begrijpt dat de linkspoot daar ontevreden over is, zo vertelde hij op de persconferentie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van AZ - Feyenoord?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door marocberkane)

Terecht dat hij niet speelde. Mijn inziens hoort hij ook niet in Oranje. Te traag helaas en kan het niveau niet aan. Nu niet en later ook niet helaas.

14 september 2018 om 20:00

Nou dan kan ik er nog wel een paar opnoemen die niet goed genoeg zijn.Vilhena heeft het bij het Nederlands elftal tot nu toe best redelijk gedaan en dit verdiende hij mijns inziens niet ..Koeman had beter de 3e keeper op de tribune kunnen zetten!

14 september 2018 om 20:23

Ach hou op, je zegt het goed indd hij heeft het “best aardig” gedaan. Maar hij is een zeer beperkte speler. Op het middenveld zijn sws frenkie de jong, propper, wijnaldum, strootman en van de beek beter. Voor feyenoord een leuke speler maar zeker niet meer dan dat

14 september 2018 om 21:25

Strootman? Die heeft 25 jaar geleden eens een goede wedstrijd voor Oranje gespeeld. Die raakt echt geen pepernoot in het shirt van Nederland. Verder ben ik het met je eens dat Vilhena zeker niet bij de beste middenvelders hoort. Misschien als hij een tijdje in een grote competitie speelt want er zit zeker nog wel rek in Vilhena en een fysiek sterke strijder heeft Nederland ook niet echt....

14 september 2018 om 22:44

Van de Beek? Laat hem eerst maar eens net als Vilhena 10 plus goals maken en een vaste basisplaats voordat hij in oranje mag melden en wat heeft Strootman in oranje laten zien?

14 september 2018 om 20:30

Niet met je eens. Een Vilhena is gewoon erg nuttig om er bij te hebben. Rausers heb je gewoon nodig en hij pikt zn goaltjes ook regelmatig mee. Snap wel dat een plaats op de tribune teleurstellend is. Maar ja, dat was het niet selecteren van Bergwijn ook of het opstellen van Blind.

Overigens wil ik Koeman ook niet afzeiken, er lijkt wel degelijk een andere tendens te onstaan.

14 september 2018 om 20:55

Ik ben van mening dat als je op je 23e, met 200+ wedstrijden nog steeds in de eredivisie speelt er wel echt iets mis is. Slechts een keer zeer concrete belangstelling, verder echt totaal niets, nada, nopes. Zegt misschien wel iets over dit voormalig talent...

14 september 2018 om 22:43

"ik ben van mening dat als je op je 23e, met 200+ wedstrijden nog steeds in de eredivisie speelt er wel echt iets mis is"

Volgens mij weet iedereen dat het met de gezondheid van zijn moeder te maken had dat hij vorige zomer besloot bij te tekenen. Er was toen genoeg concrete interesse in hem. Dus beetje raar dat je dat zo zegt.
Verder breng je het als iets negatiefs dat hij op zo een jonge leeftijd al 200 wedstrijden in de eredivisie heeft gespeeld, maar dat lijkt me juist een prestatie.

14 september 2018 om 22:47

Misschien moet je je maar bezig houden met Ajax. Vilhena kon allang naar het buitenland, maar koos ervoor om te blijven en ook dit jaar kon hij weg, maar wilde Feynoord niet meewerken aan een transfer. Dus wel knap dat je met zn opmerking komt.

14 september 2018 om 23:21

Haha heb jij wel mijn reactie gelezen? Ik zeg toch ook heel duidelijk dat hij slechts een keer zeer concrete interesse heeft gekend? Ow dat 200+ wedstrijden bedoel ik niet zo. Maar dat betekend dat je al minimaal 6 seizoenen geen groei laat zien, zodanig dat het de belangstelling wekt bij buitenlandse clubs. Je zou denken, 2 seizoenen wennen en groeien en dan nog een seizoen echt vlammen en dan de stap naar het buitenland. Maaar als je op zo'n jonge leeftijd al je debuut maakt en als groot talent wordt neergezet en dan nog steeds bij een club speelt die achter de top van de eredivisie aanholt, dan zouden jullie je achter de oren moeten krabben dat een club van het niveau Sevilla, Dortmund of Everton niet langs gaat komen...

15 september 2018 om 00:50

Dan klopt jouw verhaal nog steeds niet... Vilhena heeft vaker dan 1 keer aanbiedingen gehad, maar dat weet jij niet. Nogmaals, houd je dan bezig met je eigen club als je van anderen niet zo op de hoogte bent. Grappig dat je nu al op deze leeftijd in het buitenland moet zitten. Vilhena heeft zich inmiddels opgewerkt als international. Dat hij als groot talent werd neergezet was destijds ook terecht, alleen vergeet je dat Vilhena zich moest omturnen tot defensieve middenvelder. 23 jaar is nog steeds erg jong, waar hebben we het over. Niet iedereen kiest er direct voor om in het buitenland te zitten.

15 september 2018 om 09:35

Ben je een beetje gefrustreerd jonge? Onvoldoendes gehaald? Ik zeg toch duidelijk dat het om een mening gaat? Zo'n forum bestaat om je mening te ventileren, als jij niet tegen kan discussiëren kan moet jij denk ik maar niet reageren.

16 september 2018 om 08:33

Als jij met dingen komt die niet kloppen dan krijg je dat te horen. Het mag op jou gefrustreerd overkomen, maar ik reageer met feiten en het feit dat je zo reageert geeft zelf al aan dat je niet kan discussiëren. Jij komt met aantal stellingen en wordt nu teleurgesteld wanneer ze niet kloppen. Nogmaals, houd je bezig met je eigen club als je informatie van andere clubs niet kloppen. En wanneer iemand jouw argumenten tegen kan spreken is die niet gefrustreerd, maar ik snap dat je die discussie daar naartoe probeert te brengen, omdat je inhoudelijk niets meer te brengen hebt.

Vilhena frenkie en wijnaldum is naar mening het beste middenveld. Maarja Koeman zal het wel weten.

14 september 2018 om 20:05

Geef mij maar propper ipv vilhena hoor. Er is dan veel meer voetbal op het middenveld. Vilhena is een net niet speler. Een type Davids alleen kan die gewoon niet voetballen wanneer het tempo echt omhoog gaat; iets wat een Davids wel kon. Met een verdediging zoals we nu hebben, hebben we in de kwalificatie geen terriër nodig. Tegen de toplanden wel, maar ik zie de nation league als verkapte oefenwedstrijden, dus als voorbereiding op de kwalificatie.

14 september 2018 om 20:08

Pröpper is gemiddeld genomen over de interlands de afgelopen tijd de beste middenvelder. Doet het ook heel lekker in Engeland.

Vilhena is een prima waterdrager, speelde goed als wingback echter is Koeman een beetje van de 5 verdedigers afgestapt.

14 september 2018 om 20:12

Ja hoor Vilhena voor Propper, schei toch uit haha.

Ook al is er weinig goeds voor het Nederlands Elftal maar spelers als Vilhena maar ook Vormer zou je never nooit mogen oproepen

14 september 2018 om 21:34

Dan moet je Blind ook nooit meer oproepen.

14 september 2018 om 22:49

Van de Beek, Blind, de Roon en Strootman dan? Vilhena doet voor hen niet onder.

14 september 2018 om 23:20

Want Vilhena heeft eenzelfde carrière als Strootman en Blind?

15 september 2018 om 01:24

Wat maakt het uit wat voor carrière je hebt gehad. Frenkie heeft bijv. ook nog helemaal geen carrière achter de rug. Het gaat toch om de indruk die ze nu maken. En die is bij Strootman en Blind verre van het niveau wat dat zou moeten zijn. Vilhena doet het eigenlijk altijd goed in de kansen die hij in oranje heeft gehad.

Ik zag een soort Davids in hem maar daar kan hij alleen nog maar van dromen. Komt gewoon tekort. Niet erg... accepteer en pak de interlands die je pakken kan.

Hij mag blij zijn dat hij uberhaupt mee is, verdient het niet. Hele matige voetballer die naast zijn inzet echt helemaal niets heeft. Die 4 minuten waren er voor mij 4 te veel.

14 september 2018 om 21:30

Dat is wel erg overdreven zeg. Speelde tegen portugal een prima wedstrijd. Maar goed als ene Frenkie een keer een bal goed raakt in de vorige wedstijd is het opeens altijd basismateriaal. Volgens mij is dit ook waar bijna heel oranje deze tijd uit bestaat..matige voetballers. Het zit allemaal dicht bij elkaar. Dus zo vreemd is het dan toch niet dat Vilhena geselecteerd wordt? (En dus ook op tribune kan zitten)

14 september 2018 om 21:43

Iedereen kan eens een prima wedstrijd spelen maar Vilhena overtuigt al jaren niet in de Eredivisie. Hij heeft geen bijzondere kwaliteiten, hij doet eigenlijk veel minder dan hij zelf voordoet. Hij rent veel en heeft een redelijk goede fysiek, maar geen passing, geen dribbel, geen inzicht, weinig scorens vermogen. 3x niks.

14 september 2018 om 21:58

3x niks kunnen maar toch al jaren elke wedstrijd basis. Dat vind ik knap..Dan adviseer ik je echt beter te kijken, knapt een hoop vuil werk op, is een schakel tussen middenveld en aanval en pakt zo af en toe een goal mee. Vast basismateriaal oranje? Dat niet maar zoals gezegd hierboven het zit allemaal dicht op elkaar. Spelers bij grote clubs hebben we nu eenmaal nauwelijks rondlopen

14 september 2018 om 22:16

11 goals is echt niet verkeerd voor zijn positie en ook nog een aantal assists. Padt, Van de Beek of Vormer hadden eigenlijk op de tribune moeten zitten. Ook omdat Vilhena op meerdere posities ingebracht kan worden.

14 september 2018 om 22:23

Van de Beek had vorig seizoen ook redelijk wat goals, maar die is nog minder dan Vilhena. Niks te zoeken bij Oranje, maar wellicht hebben we nog veel mindere nietszeggende spelers. Strootman, Vilhena, Van de Beek zou een nachtmerrie zijn.

14 september 2018 om 22:45

Ik zeg niet dat Vilhena door zijn aantal goals in de selectie had moeten zitten. Maar op moment belachelijk dat hij niet de voorkeur geniet boven bankzitter van de Beek.
Als hij nou al meerdere kansen had gehad en verpest ofso, maar ik de wedstrijden die hij speelt voor oranje, heeft hij eigenlijk nooit echt teleurgesteld.

14 september 2018 om 22:52

Voetbal bestaat meer dan alleen leuk kunnen dribbelen. Vilhena is idd niet een type die zoals een de Jong spelers passeert of als Sneijder een goede steekbal gaat geven, maar wel iemand die ballen afpakt en voor het doel opduikt. Misschien dat jij niet veel van voetbal snapt en alleen een bepaalde type middenvelders kent. En weinig scorend vermogen? Hoeveel middenvelders scoorde er vorig seizoen meer dan Vilhena?

Prima om te selecteren als een van de 24 spelers maar geen basismateriaal.

14 september 2018 om 21:29

Speelde naar mijn mening toch een goede wedstrijd tegen Portugal voor de vakantie

14 september 2018 om 21:35

Ik zie hem liever niet op linksback. Als hij speelt dan op het middenveld.

Vind de reacties dat hij niet opgeroepen moet worden wel wat overdreven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

352 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren