Blind baalt van kritiek: ‘Het wordt gewoon echt heel erg overdreven’

Vrijdag, 14 september 2018 om

Daley Blind is het niet eens met de kritiek na zijn optredens in het Nederlands elftal tegen Peru (2-1 winst) en Frankrijk (2-1 nederlaag). Met name Willem van Hanegem uitte stevige kritiek op de 56-voudig international: volgens de oud-voetballer kan Blind 'simpelweg niet verdedigen'. Eerder nam trainer Erik ten Hag van Ajax het al op voor zijn pupil.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wordt de kritiek op Daley Blind overdreven?


Gerelateerd

105 reacties (laatste reactie door gabstra)

Ben het wel met hem eens. Zowel in negatieve als in positieve zin wordt er zo snel overdreven.

14 september 2018 om 17:38

Ik ben het niet met hem eens. Ik vind helemaal niet dat het komt door het na praten of iets, hij was gewoon ontzettend matig de laatste twee wedstrijden. Me vader en ik kijken helemaal geen voetbal talkshows dus wij worden niet beïnvloed door die zogenaamde experts. En ook wij zeiden tegen elkaar dat hij gewoon slecht was. Hij speelde tegen Peru al matig, ja dan wordt er natuurlijk op je gelet wanneer het er echt om gaat. Ik vind het nogal zwak van hem om zo te zeuren. Zoals hieronder geschreven kan hij beter een voorbeeld nemen aan Ziyech, die laat het gewoon zien op het veld.

14 september 2018 om 17:39

Overigens vind ik hem helemaal geen slechte voetballer hoor. Respect dat hij het tot United heeft geschopt en dat hij daar gewaardeerd werd. Maar als je slecht speelt mag dat best benoemd worden. Dat hoort er nou eenmaal bij.

14 september 2018 om 17:48

Schrijnend gebrek aan zelfkennis en overgevoelig ook nog. Gauw uit de basis deze 'vent'. Zou eigenlijk een leider moeten zijn met zijn ervaring maar is een 13 in een dozijn speler waar niks extras vanuit gaat.

14 september 2018 om 17:52

Het mag best benoemd worden als je slecht speelt. Het punt is meer dat hij nu twee wedstrijden slecht speelt en er meteen wordt geroepen dat hij 0,0 kan verdedigen. Terwijl de media een aantal maanden geleden riep dat Blind de speler was die oranje nodig had en dan misschien zelfs wel op 6, waar je ook niet verdedigen. Daarnaast heeft hij voor Ajax al een paar hele goede wedstrijden gespeeld dit seizoen, bijvoorbeeld tegen Kiev. En toen was hij verdedigend sterk. Dus ja, mensen mogen benoemen dat hij slecht speelde en dat zal hij zelf vast ook beamen. Maar dat mensen nu doen alsof het de slechtste verdediger in tien jaar is, dat is inderdaad wat overdreven.

14 september 2018 om 17:56

Ja hij speelde slecht, maar er werd ook gezegd dat hij helemaal niet kan verdedigen, en dit is natuurlijk overdreven. Hij is geen geweldige verdediger, maar helemaal niet kunnen verdedigen gaat te ver. Hoewel zijn loopactie bij de 1-0 wel lijkt op niet kunnen verdedigen.

14 september 2018 om 18:03

Ach man, hij krijgt al jaren het voordeel vd twijfel omdat het zo'n degelijke jongen is, hij connecties heeft en ooit een paar leuke voorzetten gaf, maar het is pure middelmaat. Van United naar Ajax op deze leeftijd, dat zegt echt wel iets (spreekt ook veel ambitie uit trouwens). Bv een Janmaat, die gaat een keer flink in de fout en is gelijk jaren uit beeld. De Vrij speelt bijna standaard goed maar moet banken. Voor deze man die er maar wat bijloopt. Onbegrijpelijk.

14 september 2018 om 18:09

Tuurlijk speelde hij slecht die wedstrijden, maar het gaat erom dat die wedstrijden dan meteen algemeen gemaakt worden ("hij kan niet verdedigen". Als iemand een paar wedstrijden slecht speelt is het niet meteen een slechte voetballer en als iemand een paar wedstrijden floreert is het niet meteen een wereldtopper.

14 september 2018 om 18:15

De 1-0 tegen Frankrijk dt weinig met Blind te maken.

14 september 2018 om 18:17

Hij speelt al jaren op zijn best middelmatig in oranje. Willem zet het misschien net iets te zwaar aan maar hoeveel krediet heeft Blind nog enwel in vredesnaam waarom? Vooral als je ziet hoe weinig krediet en/of kansenhet anderen krijgen.

14 september 2018 om 18:28

@Berseko niemand heeft ooit gezegd dat Blind een wereldtopper is. Maar die jongen heeft wel ontzettend veel voetballend vermogen en inzicht, waardoor hij toch belangrijk is voor een team. Dat jij niet snapt dat hij dan krediet krijgt (misschien omdat hij vaak prima speelt) en mensen zoals Janmaat niet, tja daar kan ik niets aan doen. Een stap van de bank bij United naar een team als Ajax zegt wel iets? Ja, dat hij wil spelen en dat hij bij Ajax nog jaren belangrijk wil zijn. Hij kon ook naar prima clubs in andere competities, maar kiest voor Ajax. Dat is misschien net een stap lager qua competitie, maar Ajax is qua niveau niet heel dramatisch hoor. Prima als je Blind helemaal niets vindt. Maar je probeert van alles te verzinnen om dat kracht bij te zetten, maar buiten deze paar slechte wedstrijden kom je verder niet met echt sterke argumenten imo. Hij heeft bijvoorbeeld ook tijden prima gespeeld in een United dat toen dramatisch was. Dat geeft toch aan dat hij wel iets meer is dan middelmaat lijkt me?

14 september 2018 om 18:49

Omdat hij het een deel van zijn tijd bij United aardig deed moet hij nu maar steeds in Oranje opgesteld worden? Terwijl hij al tijden slecht is in Oranje en inmiddels terug in de beterbedcompetitie is? Nogmaals, waarom het krediet? Hoe steekt hij boven zijn huidige concurrenten uit dan? Wat is nou eigenlijk zijn positie, waar hij een rots in de branding is? Ik praat zijn loopbaan niet naar beneden, veel bereikt enzo. Het gaat er alleen om dat hij al tijden niets toevoegt aan Oranje en soms zelfs als een beginner in de fout gaat. Centraal verdedigend is De Vrij duidelijk beter. Toch? Linksback mist hij absoluut de snelheid voor, toch? Daar heb je meerdere betere opties inmiddels. En dan het middenveld. Met het nieuwe blik talent dat bij Ajax alweer is opengetrokken en de concurrentie van spelers die wel nog in de europese subtop acteren? Nee dan snap ik niet dat die jongen nog steeds het krediet krijgt. Als hij nou nog een kei- en keiharde werker was die het cement tussen de stenen vormt, maar dat kun je ook niet zeggen. Met zijn meest recente loopbaanstap kun je ook niet zeggen dat er veel perspectief op groei meer is. Ajax is absolute top in Nederland en momenteel stinkend rijk (relatief dan, europees gezien), maar als je denkt dat je daar jaarlijks CL gaat spelen de komende tijd, laat staan meermaals de poule overleven, dan ben je echt te optimistisch. Blind heeft gepiekt door een tijdje mee te kunnen bij United en heeft een goed WK gespeeld. Nu is het tijd bij Oranje om deze man door te selecteren, net als Strootman (en op korte termijn waarschijnlijk ook Gini).

14 september 2018 om 23:57

Hij was 2 wedstrijden matig, maar dat hij niet zou kunnen verdedigen is gewoon complete onzin. Hij geeft verder ook gewoon een heel erg volwassen reactie en heeft groot gelijk. Hij en Veltman zullen nooit iets goed kunnen doen en Frenkie wordt wel overdreven geprezen. Zo werkt de media en helaas ook de zogenaamde voetbalkenners en napraters.

14 september 2018 om 22:11

Die uitspraken van Willem van Hanegem zijn pure stemmingmakerij. En vooral de schreeuwers die met elke wind meewaaien daar kan ik echt niks mee. Het is natuurlijk een feit dat Blind niet goed speelde tegen Peru, en tegen Frankrijk viel hij ook niet op door goede acties. Maar feit is ook dat hij bij Ajax zijn draai steeds beter begint te vinden. Wat mij helaas ook opvalt is dat het blijkbaar tegenwoordig de standaard is om iemand met de grond gelijk te maken zodra het even wat minder loopt. Ik ben het helemaal met Blind eens als hij stelt dat het commentaar overdreven is. Je hoort hem toch niet zeggen dat hij goed speelde de laatste wedstrijden?

Blind was tegen Peru wel heel erg slecht. Maar is normaal gesproken wel betrouwbaar.

Natuurlijk wordt het overdreven. 'Blind kan simpelweg niet verdedigen' als je dat denkt heb waarschijnlijk alleen zijn laatste 2 wedstrijden gekeken, en zelfs dan is die kritiek overdreven. Stond gewoon op de verkeerde positie.

14 september 2018 om 17:17

@paulodybala

dat is natuurlijk niet op 2 wedstrijden gebaseerd. bij United maakte hij er achterin regelmatig ook een potje van

14 september 2018 om 17:23

Hij werd anders wel zeer gewaardeerd daar. Ik kan helaas niet echt oordelen over zijn United tijd, daar heb ik geen wedstrijden van hem gevolgd, maar ga ervan uit dat als hij daar zoveel wedstrijden heeft gespeeld hij niet 'niet kan verdedigen'.

14 september 2018 om 17:25

Hij deed niet zoveel fout achterin bij United. Het nadeel van Blind is dat hij gewoon snelheid mist om te slagen achterin bij United en in de BPL denk ik.

14 september 2018 om 17:28

Ach, toen er een coach aangesteld werd die vindt dat een verdediger boven alles als eerste moet kunnen verdedigen, toen moest blind naar de tribune. Blind in oranje kan prima, maar dan wel linksback in een 532. Niet centraal en niet lb in een 442 of 433. Hij heeft gewoon permanente rugdekking nodig op topniveau.

14 september 2018 om 17:32

kerel in zijn United tijd werd hij bij het nederlandseltal als een van de sterkhouders gezien toen het niet goed ging en nu bagger gooien

14 september 2018 om 17:36

In het huidige topvoetbal wprden altijd 2-1 situaties gecreeerd. Dan ben je minder kwetsbaar. Alleen wij branden iemand af omdat hij 1 fout maakt. Dan hoor je weer iedereen iver ake en van anholt. Spelers uit de middenmoot in engeland, die niet kunnen opbouwen. Iets wat we heel hard nodig hebben

14 september 2018 om 17:41

was laatst in Engeland en met wat mensen gesproken over voetbal. maar hij werd zeker niet gewaardeerd om zijn kwaliteiten.

14 september 2018 om 18:02

Oh als jij mensen daar gesprokem hebt dan zal het beeld van blind wel kloppen. Ik heb wat mensen in emgeland gesproken, die juist heel enthousiast waren

14 september 2018 om 18:20

@vandorpie

ik weet niet wie hem toen als sterkhouder zagen maar ik was niet een van die mensen iig. ik heb Blind altijd al een zeer beperkte en overschatte voetballer gevonden

14 september 2018 om 18:21

@rolo1984

en in het buitenland is dat niet zo dat je word bekritiseerd op 1 of 2 momenten? ik weet niet of de naam Karius je iets zegt

14 september 2018 om 18:35

Blind gewaardeerd bij United? Kreeg toch echt andere berichten mee. Ze vonden het een goef mens en dat hij hard werkte, maar ze waren vooral blij dat hij weg ging.

14 september 2018 om 18:37

oh.. dan zal het beeld wat jij je heb laten aanpraten wel kloppen.

14 september 2018 om 18:48

@allejahmansi

mee eens. ik heb Blind daar vaak de mist in zien gaan verdedigend en als Blind echt zo gewaardeerd was daar en een hele belangrijke kracht was verkopen ze die niet voor 17 miljoen euro en dan had hij waarschijnlijk zelf ook niet voor een andere club gekozen. als hij het daar echt zo geweldig deed had hij vorig seizoen niet heel het seizoen op de bank gezeten. bovendien hadden er zich dan wel grotere clubs gemeld als Ajax voor hem.

hoeveel spelers die het in het buitenland goed doen bij een Europese grootmacht kiezen vrijwillig voor een terugkeer naar de Eredivisie op hun 28e? dat zal echt te maken hebben met het feit dat er geen grotere clubs als Ajax zich voor hem hebben gemeld

14 september 2018 om 18:49

Is natuurlijk wel een verschil of het de Champions League finale is of niet...

14 september 2018 om 19:13

@paulodybala

dus? als het niet over de Champions League finale gaat mag er dus geen kritiek geleverd worden op fouten van een speler?

14 september 2018 om 19:43

@Japie_Krekel

Ja precies dat wat je zegt. Vond t ook vreemd dat vele Blind als een soort verlosser zagen..

14 september 2018 om 20:33

Dat zeg ik niet. Maar het is geen goed voorbeeld naar mijn mening. Natuurlijk worden fouten in de Champions League finale 500x meer uitvergroot.

14 september 2018 om 17:31

Blind kan prima verdedigen. Is zeker geen topper maar gewoon goed genoeg. Zie hier zoals altijd veel gebash maar geen inhoudelijke feiten. Zie Japie: "Bij United maakte hij er ook regelmatig en potje van" klopt daarom speelde hij ook ruim 140 wedstrijden voor United. Hadden er ook nog meer geweest als hij aflopen jaar niet geblesseerd was geweest. Graag bashen en zeiken zit nou eenmaal in het Nederlandse bloed blijkbaar. Ik wil daar niet aan mee doen. 9 van de 10x zie gijp of snor zijn mening voorbij komen dus een eigen mening vormen is ook lastig (zeg niet specifiek Japie in deze maar in het algemeen). Over de kopbal van Promes of het slechte verdedigen van Tete en van Dijk bij de tweede goal van Frankrijk hoor je niemand (alles is Blind zijn fout, triest).

14 september 2018 om 17:47

Maar zelf kom je ook met matig onderbouwde argumenten, dus wat is je punt precies? Aangeven dat iemand 140 wedstrijden gespeeld heeft voor een club als United is geen tegenargument voor het argument van Japie, want Blind maakt verdedigend nou eenmaal meer fouten dan echte verdedigers. Dat is nog steeds de reden waarom die jongen op ‘6’ moet spelen en niet centraal. Daarnaast ging het bij de tweede goal van Frankrijk wel degelijk over andere spelers dan Blind. Hier ging het met name over Cillessen en enigszins Van Dijk, ondanks dat Van Dijk Giroud zo laat binnen knallen. Wederom een kulargument / standpunt, dus hoe durf jij nog mensen te betichten van het niet gebruiken van inhoudelijke feiten? Laat me raden; de reactie blijft uit omdat je jezelf niet kan verklaren?

14 september 2018 om 17:52

Er is geen positie waarop Blind boven de concurrentie uitsteekt, je kunt hem als opvulling bij de selectie houden maar hij is gewoon zwaar overgewaardeerd.

14 september 2018 om 18:22

De reactie blijft niet uit hoor. Zit alleen niet elke keer op een plek waar ik WiFi heb angezien ik in het buitland zit. Feit: ga even terug naar het momentt dat Blind dreigde weg te gaan bij United en zoek even op hun site naar reacties meer dan genoeg die nist wilde dat hij weg ging. Feit: meerdere Bondscoaches zetten hem in de basis (waarschijnlijk omdat hij er geen reet van kan🤗) Feit: Blind speelde veel wedstrijden bij unite naar tevredenheid van dd coaches en publiek, kan ook nagezocht worden op de Manu site. Waaruit maak je op dat blind meer fouten maakt dan andere verdedigers? Eigen interpretatie zeker?? Waarmee je dus eigenlijk zegt dat je er meer verstand van hebt dan alle trainers die hij heeft gehad. Dus waarom zit je hier tr bashen inplaats van zelf coach te zijn. Succes

14 september 2018 om 18:30

Edit: ga nu eten en een biertje halen. Als ik terug kom in het hotel over een paar uur zal ik even kijken of jij ook met feiten bent gekomen om je claim over de "meer fouten dan andere verdedigers".

14 september 2018 om 18:52

@bjp79

het grootste gedeelte van die wedstrijden was Louis Van Gaal zijn coach en laat Blind nou net het lievelingetje zijn van Louis. die heeft hem zelf naar United gehaald en is uiterst goed bevriend met Daley zijn vader.

onder Mourinho speelde hij nog heel even omdat die al zijn geld in zijn eerste seizoen had gestoken in de aanval en het middenveld. in Mourinho's 2e seizoen heeft hij gelijk Bailey en Lindelof gehaald zodat hij Blind kon vervangen

bovendien waren er ook meerdere coaches die Veltman bleven selecteren dus dat zegt mij niet zoveel

14 september 2018 om 19:00

Laten we ook niet vergeten dat hij bij een ManU speelde dat in de CL bv niets te zoeken had. Grote club, grote namen, rijk verleden maar al een tijdje geen absolute top in Engeland, laat staan europees. Het is niet dat Blind in het ManU van de gloriedagen stond ofzo.

15 september 2018 om 02:22

@romanempire. Zie dag je te laf was om de discussie aan te gaan dus jij bent ookniet meer serieus te nemen. Geen argumenten dus alleen maar onzin lullen van achter de PC. Succes met je pessimistische leven.

15 september 2018 om 02:24

@Japie: je kan je eugen waarheid blijven verkondigen maar ik kom met feiten en jullie met onderbuik gevoelens. Zegt genoeg fijn weekend.

Ben het ook met Blind eens, we kunnen zo overdrijven. Hij had inderdaad slechte acties maar in de tweede helft had hij ook goede acties. Tegen Bate deed Luuk de Jong ontzettend veel fout, overal op dit forum zag ik; Luuk de jong eruit en Malen in de spits. Dan denk ik let maar op aankomend weekend prikt hij er weer twee in en wat gebeurd er hij word weer productief en onze Luuk de Jong is ineens weer een held. Ik vind Blind ook gewoon echt een goede voetballer en inderdaad hij maakt wel eens wat fouten maar iedere speler maakt wel eens wat fouten.

Stop met overdrijven

14 september 2018 om 17:24

Johan Derksen kan dat goed. Die maakte Ziyech ook kapot en foxsports deden net of Ziyech een transfer belletje deed. Terwijl dat juichen een andere betekenis had.

14 september 2018 om 17:57

Je mag geen kritiek hebben op de ideale schoonzoon merk ik wel. Hij is in de verdediging gewoon te slecht voor Oranje en we hebben betere opties.

14 september 2018 om 18:02

Kritiek hebben is niet erg want hij speelde niet goed maar om nou te stellen dat hij te slecht is voor de verdediging voor Oranje vind ik niet waar. Hij kan prima op LB spelen of LCV mits Van Dijk niet fit is dan. Prima voor dit Oranje. Daarin tegen zie ik hem wel liever op het middenveld spelen maar ik vind dat nu ook wel prima gaan met Frenkie, Gini en Proppertje.

14 september 2018 om 18:15

Voor het centrum moet hij echt niet meer in aanmerking komen. Ake, de Ligt, de Vrij en van Dijk zijn op dit moment gewoon van een hoger niveau. Ook voor de linksback vind ik Willems en van Aanholt betere opties, zeker als je met 5 verdedigers speelt.

laat dan je voeten spreken en straks tegen Bayern maar zien dat de media ongelijk heeft en dat je een geweldige verdediger bent. dit vind ik een beetje kinderachtig van Blind. je speelt 2 zaadinterlands op rij en dan ga je zielig doen dat er kritiek komt op je teleurstellende sportieve prestatie.

als voetballer op dit niveau hoort kritiek bij je vak en als je daar niet mee kan omgaan dan hoor je niet op dit niveau te spelen. je krijgt dik betaald als profvoetballer en daarbij komen ook de lasten, niet alleen de lusten. moet je kijken wat bv een Strootman en een Justin Kluivert allemaal over zich heen hebben gehad en die hoor ik niet klagen. blijkbaar zitten die jongens mentaal sterker in elkaar

14 september 2018 om 17:23

Waarom moet dit perse nou weer tegen Bayern? Hier moet iedereen op zijn top presteren om een beetje resultaat te behalen. Zolang hij in de Eredivisie gewoon zijn ding doet heb ik niks te klagen. Succes in de Champions League zou extra zijn. Waar het echt om gaat is de competitie.

14 september 2018 om 17:34

@gertjuh

omdat de tegenstanders in de Eredivisie geen graadmeter zijn voor Oranje waar je tegen sterkere tegenstanders speelt en de kritiek gaat er nu over dat hij het niveau van Oranje misschien niet aan kan. dan is de Champions League waar je ook tegenstanders van niveau tegen komt de ideale gelegenheid voor Blind om het tegendeel te bewijzen

14 september 2018 om 17:43

Hij kan het niveau van oranje prima aan. Was tegen kiev top. Em waar haal jij vandaan dat hij niet met kritiek om kan gaan? Waarop baseer je fat? Omdat hij aangeeft kritiek niet leuk te vinden? Alsof hij bij manu nooit kritirk kreeg. Ovetigens zit jij helemaal niet te wachten op een blind, die zich bewijst want jij bent louter op zoek naar "bewijs" dat hij faalt. Daarom noem je ook bayern. Hij speelt tenminste tegen bayern dat kunnen we van de akes, van aanholts van deze wereld niey zeggen

14 september 2018 om 18:01

@rolo1984

het gaat er toch niet om of ik hoop dat hij zich bewijst. hij vind de kritiek niet terecht dus hij moet zich bewijzen als hij de criticasters de mond wil snoeren

14 september 2018 om 18:06

Waarom zeg je dan dat hij zich tegen bayern moet bewijzen? Alsof dat de graadmeter is? Hoe weet je dan of ake of van aanholt goed genoeg zijn? Hij vindt de kritiek ovedreven. Ik ben overigens geen fan van blind als verdediger maar hij is altijd en overal de kop van jut. En dat gaat soms best ver

14 september 2018 om 18:16

@rolo1984

laten we dan zeggen Benfica. goed spelen tegen een FC Emmen ofzo is namelijk ook niet de graadmeter

14 september 2018 om 18:26

Ja pie krekel. Maar tegen kiev was hij toch wel goed bezig ? En die zijn toch wel beter dan iedereen in de eredivisie behalve misschien psv

14 september 2018 om 18:32

@wesleyewa

ik ben niet zo onder de indruk van de selectie van Kiev. Ajax kwam bijna geen enkel moment onder druk te staan dus dan kan Blind zich wel staande houden maar ik wil hem wel eens zien tegen een Bayern of Benfica en of hij zich dan ook staande houd

doet Blind het straks goed in de poulefase in de Champions League dan wil ik best mijn mening bijstellen maar tegen Peru en Frankrijk, waarvan ik vooral dat laatste team veel hoger inschat als Kiev was het niet best

15 september 2018 om 11:34

@Japie_Krekel Hij zegt helemaal niet dat de kritiek niet terecht is. Hij zegt dat hij de kritiek erg overdreven vindt. Dat is toch wel een verschil. Je moet toch toegeven dat de kritiek dat hij helemaal niet kan verdedigen onzin is. Hij is inderdaad niet de beste verdediger die er staat maar hij kan echt wel verdedigen.

14 september 2018 om 17:23

Weet je wat het is, tegenwoordig heel normaal om iemand keihard dood te praten. Derksen probeerde ook Ten Hag kapot te maken en Ziyech. Daar gaat het om en nu gebeurd het ook bij Blind.

14 september 2018 om 17:25

@jasonrhijn

en wat deed Ziyech toen? het tegendeel bewijzen met zijn voeten en geweldig presteren. ik snap wel dat kritiek een speler kan irriteren maar kritiek gaat altijd hand in hand met matige prestaties. dan is er maar een manier om die kritiek te stoppen en dat is goed presteren

14 september 2018 om 17:36

Ik begrijp je punt hoor Japie en daar heb je ook best een deel gelijk in. Dat is uiteindelijk het beste en enige antwoord dat je als voetballer op kritiek kunt geven. Maar, zoals je het hier stelt lijkt het alsof die reactie van Ziyech direct volgde op kritiek en dat is niet helemaal waar. Ik kan me nog een kwaaie Ziyech herinneren die het meer dan vaak liet merken afgelopen seizoen. De kritiek op Ziyech hield maanden aan en daar leek hij zich toch vrij vaak opzichtig aan te storen. Gelukkig heeft hij zich inmiddels herpakt.

14 september 2018 om 17:47

@japie: en dat is dus niet waar. Als derksen je niets vindt dan blijft dat zo. Daarbij gebruiken van der gijp en derksen de kracht van herhaling. Ze zeggen 2x per week hetzelfde. Keer op keer. Van der gijp hoor ik ook steeds zeggen hoe slecht de sgeer in de spelersgroep van ajax moet zijn. Maar er is 0 bewijs maar de suggestie wordt door mensen overgenomen

14 september 2018 om 17:49

@joecartoon

Ziyech was toen idd ook niet bestand tegen de kritiek maar sinds hij weer presteert is er ook geen kritiek meer

14 september 2018 om 18:01

Toen Manolev kapot werd gemaakt vond iedereen het mooi. Nu het mensen van Ajax zijn kan het niet.

14 september 2018 om 18:09

Was leuk in het begin daarna ging het te ver. De vrsag is of de kritiek terecht is wanneer iemand oa 140 potten voor manu heeft gespeeld. En door meerdere trainers gewoon wordt opgesteld. Zijn zij dan gek?

14 september 2018 om 19:10

@rolo1984

als je goed presteert dan hebben de woorden van Derksen en Gijp geen enkele waarde en neemt niemand ze serieus hoor. als ze dus wel kritiek hebben zal het wel kloppen

denk je dat als die twee nu elke week Messi, Ronaldo en Neymar gaan afkraken dat iemand die kritiek dan serieus neemt? nee, natuurlijk niet want die spelen gewoon over het algemeen goede wedstrijden en dan valt er ook weinig kritiek te leveren

14 september 2018 om 17:25

hij klaagt toch ook niet? Hij wordt om een reactie gevraagd en die geeft ie ook netjes.

14 september 2018 om 17:25

Volgens mij heeft de familie Blind inmiddels een behoorlijke laag eelt op de huid met al het gezeik dat jr. en sr. op zich af hebben gekregen. Of dit terecht is of niet in het midden gelaten, ik heb beide daar nooit over horen klagen.

Mensen zoeken nu een maal een pispaal en waar dat eerst zijn vader was is het nu Blind junior. Gewoon omdat het zo lekker goedkoop scoort . Hij was zeker niet de enige die slecht was en er liepen er een paar rond die slechter waren Promes,Strootman en Depay (op zijn 2 doelpunten na ) waren zeker niet beter maar daar hoor je een week later niemand meer over.

14 september 2018 om 17:36

@droadnagel

grappig dat Kluivert op dezelfde kritiek word aangepakt. niet goed genoeg, teert op het feit dat zijn vader een bekende voetballer was etc. en dan is iedereen het er mee eens maar als hetzelfde nu word gezegd over Blind dan is het opeens respectloos

14 september 2018 om 17:52

@japie: wat een onzin. Wie trekt het talent van kluivert i twijfel. Als je de kritiek op blind wil vergelijken met die van kluivert dan zijn we uitgepraat want dat slaat nergens op. Ook de kritiek op zijjn vader. Jij hebt het over omgaa met kritiek. Fam blind heeft echt alleen maar kritiek gehad. En derksen laat geen kans onbenut om over "scholletje" te praten en in het verlengde zijn zoon.ik denk dat derksen zijn 10 jarig jubileum kan vieren met kritiek op die familie. Daar mag je best eens klaar mee zijn. Maar blijkbaar vind jij dat door het geld je alles maar moet accepteren. Bij hoeveel geld is dat dan per jaar 100k, 500k, 1mln?

14 september 2018 om 17:36

Ja, Strootman heb ik de hele wedstrijd niet gezien. Waar was hij dan? Oh ja, op de bank

14 september 2018 om 17:51

@mt87

je weet dat als Strootman speelt hij het ook nooit goed kan doen

14 september 2018 om 18:15

@Japie-Krekel, klopt, Blind en Strootman zijn beiden tot pispaaltjes verworden. Daar hou ik niet zo van. Dus ik vind het prima dat Blind verdedigd wordt, maar zwak om dan naar een speler te wijzen die niet eens speelde. Alsof je de ene pispaal beschermt door naar de nog grotere pispaal te wijzen.

14 september 2018 om 18:18

@mt87

ik noem Strootman als voorbeeld van iemand die door veel supporters altijd bekritiseerd word omdat heel Nederland nu doet of alleen Blind met kritiek te maken krijgt en dat is gewoon niet zo. elke speler die 2 interlands op rij niet goed presteert krijgt kritiek

Ja welkom in de voetbalwereld. Zo gaat het toch altijd en zowel in positieve zin als negatieve zin. Frenkie de Jong krijgt nu alle lof en kan naar Barcelona en straks bij een mindere periode (die ongetwijfeld gaat komen) kan hij er niets meer. Ook is analist zijn de makkelijkste baan die je kunt hebben. Je kan altijd achteraf makkelijk lullen hoe het anders had gemoeten. Dat is nou eenmaal hoe de voetbalwereld werkt, het is pure sensatie. Maakt het natuurlijk vermakelijk maar echt serieus neem ik het zelf niet.

Rot toch op man... hij is gewoon waardeloos... en is nooit betrouwbaar geweest. Maar eigenlijk is t niet blind zijn schuld... of eigenlijk ook weer wel... Hij is eigenlijk van Hoofdklasse niveau...Maar ook dan, niet in duwels. Maar als hij zoiets heeft ik wil gewoon bij Ajax spelen omdat zijn vader dat voor hem heeft geregeld ja dan moet je er ook tegen kunnen dat iedereen je waardeloos vindt.... En blij zijn dat je miljoenen kunt opstrijken... Als hij dadelijk klaar is met voetbal moet hij gewoon zeggen... natuurlijk hoorde ik niet op dat niveau... Maar kom op ik kreeg er gewoon miljoenen voor... zou raar zijn als ik nee zou zeggen... Geef hem ongelijk... ik zou nu ook meteen tekenen bij een profclub.... schij tg als ze me afbranden dan...

14 september 2018 om 17:27

ja, dit zijn echt hele goeie voorbeelden die je hier geeft. Dit is precies wat Blind bedoeld, lekker mee doorgaan als je daar gelukkig van wordt. Of je gelijk hebt is een ander verhaal, maargoed.

14 september 2018 om 17:45

@Barqa: goede inhoudelijke reactie 🤔🤔😔😔. Dit is precies wat ik boven vermeldt lomp bashen zonder feiten te kennen. Man wat moet het vermoeiend zijn om zo in het leven te staan. Hopelijk komt er nog enige voetbal intelligentie in de toekomst.

Ik hou mij de wedstrijden voorronde CL voor ogen waar Blind uitstekende wedstrijden speelde en die tegen Vitesse, dat NL elftal kan wat mij betreft gestolen worden ik had er toch al niets mee. Voor Ajax is hij een aanwinst en daar gaat het mij om en de rest is geleuter van de z.g. "voetbalkenners".

14 september 2018 om 17:47

Maar als hij in Oranje bagger speelt is dat wel degelijk van belang voor Oranje, want dan moet je hem niet opstellen. De kritiek werd door sommigen inderdaad overdreven, maar de kritiek op zijn recente prestaties in Oranje is gewoon 100% terecht. Dan mag dat gewoon benoemd worden. Voor Ajax is hij inderdaad een aanwinst en heeft hij het merendeel goede wedstrijden gespeeld tot nu toe, dus dat is prima. Het is ook een prima speler. Maar nogmaals, als je zo veel fouten maakt in 2 interlands dan krijg je nou eenmaal kritiek (waarvan een deel dan wordt overdreven, dat is nou eenmaal zo).

14 september 2018 om 18:27

@jante

dus omdat hij voor Ajax speelt moeten de fans van Oranje het allemaal maar prima vinden als hij slecht speelt want als het over andere teams gaat als Ajax is het allemaal geleuter?

ik hoop Oranje ooit weer op een eindronde te zien dus voor mij is het geen zeker geen geleuter als een speler in Oranje staat te schutteren achterin. dat geld laatst voor Promes, Tete, Van Dijk en Cillissen tegen Frankrijk en Peru maar ook zeker voor Blind tegen Frankrijk en Peru want die speelde ook niet best

Tegen Peru was hij niet goed, dus dan ligt hij tegen Frankrijk onder het vergrootglas. Eerste actie is dan een domme, zenuwachtige, slecht geraakte trap naar voren die meteen de eerste counter van de Fransen inluidt. Tja, dan is de toon gezet en wordt alles negatief belicht. Da's ook een beetje de aard van de mens, zoeken naar bevestiging van een al bestaand beeld. Hij zal nog heel vaak heel goed moeten spelen om daar verandering in te brengen.

Met Manolev is het ook goed gekomen geloof ik.dus ja als je je wat moet aantrekken wat ze bij VI zeggen is het einde zoek.

14 september 2018 om 17:55

Dat is maar de vraag. Daar heeft manolev wel echt last van gehad en die sprak niet eens nederlands dus begreep het meeste niet eens

Met Manolev is het ook goed gekomen geloof ik.dus ja als je je wat moet aantrekken wat ze bij VI zeggen is het einde zoek.

Het is tegenwoordig iets te hip om iemand als waardeloos of wereldspeler te bestempelen. En de meeste voetballers weten zelf ook dat ze de media niet serieus moeten nemen. Blind speelde inderdaad twee zwakke wedstrijden, maar blijkbaar is hij zo’n speler die het toch nooit goed kan doen. Tijdens het WK werd hij op handen gedragen, en zelfs bij Man U werd hij gewaardeerd. Het is gewoon typisch Nederlands om te klagen om het klagen. RvP werd ook nooit gewaardeerd in Oranje, maar is toch topscorer en nu wilt iedereen hem weer in de spits.

Kritiek leveren mag dus ook niet meer. Hij was gewoon slecht maar kop omhoog leer er van e train en speel lekker verder. Kritiek maakt je sterker.

14 september 2018 om 18:12

Dat is ook zon dooddoener. Niemand gaat beter spelen van kritiek. Van oobouwende kritiek kan je wat leren als hij inhoudelijk is. Vertel mij maar wat je leert van "je kan er helemaal niets van"? Van 95% van de kririek leer je helemaal niets. Je kan het proberen te negeren maar je omgevong hoort de kritiek oom

14 september 2018 om 18:14

Hiermee zeg je dus dat de kritiek op blind nergens op slaat. Want hij stelt zichzelf niet op.

Hij speelde tegen peru heel slecht! Als hij bij Ajax zo speelde mocht hij van mij gewisseld worden.
Maar tegen Frankrijk was de reactie overdreven vond ik. Ja hij stond 3x niet goed bij Mbappe.... maar dat staan er wel meer in de wereld. Die 1e goal was er bij Ramos waarschijnlijk ook ingegaan (na een fóut van Promes!!) Zo kort anticiperen op de snelste speler van de wereld had bijna niemand gekund.

Maar goed.....hij mag het in de CL weer laten zien. Voetballend ben ik niet bang voor....bij Ajax (itt NL-elftal) kan je de bal altijd naar voren kwijt.

Hij is traag en kan niet verdedigen. Speelt bovendien in de eredivisie terwijl we linksbacks hebben in grote competities. Het krediet wat die heeft slaat nergens op. Bij Ajax heeft die nauwelijks weerstand, dan kan die vrijuit opbouwen, in Oranje moet je kunnen verdedigen. Valt me tegen van Koeman.

14 september 2018 om 18:15

Wie dan? Verdedigers van de middenmoot in engeland? Daar hebben we wel wat aan ja. Die ake ziet ik er ook nogal eens naastzitten

De kritiek is volledig terecht als het om de laatste twee interlands gaat. Hopelijk speelt hij in de toekomst betere interlands.

Met Manolev is het ook goed gekomen geloof ik.dus ja als je je wat moet aantrekken wat ze bij VI zeggen is het einde zoek.

14 september 2018 om 18:34

als voetballer moet je sowieso boven de kritiek staan en je focussen op je spel. als je goed presteert is er namelijk geen analist die je kan afbranden

Blind kan redelijk verdedigen, maar is gewoon te traag om het tegen topspelers op te nemen of tegen mindere voetballers die wel snel en lichtvoetig zijn.
Voetballend kan hij zich staande houden, maar hij heeft niet het fysiek dat een de Ligt en van Dijk wel hebben.
Het zegt toch genoeg dat Blind al op zoveel posities heeft gespeelt gedurende zijn loopbaan, want als hij echt zo goed als verdediger zou zijn heb je niet als RB, LB, LCV en CVM al wedstrijden gespeelt.
Blind is eigenlijk ideaal als back-up zoals die bij United was doordat als ze iemand missen je hem er gewoon in kan zetten zonder het systeem om te hoeven gooien als manager.
Ik vind het ook vervelend dat op elke mening er weer door iedereen die mening weerlegt moet worden door de speler zelf of mensen rondom hem.
Gezegde gaat dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd en daarin deed Blind het gewoon slecht.
Dus gewoon even zwijgen en het dit weekend en komende CL-wedstrijd weer laten zien en dan waait het weer over.

Richt je gewoon op Ajax Daley!! Daar wordt je wel gewaardeerd. Zet Oranje uit je hoofd, laat ze het uitzoeken.

Met alle respect, Blind is een nuttige voetballer en harde werker, maar ook niet meer dan dat. Hij is geen topverdediger en zal het ook nooit worden. Hij is meer een middenvelder, maar ook op die positie behoort hij lange na niet tot de top. Het feit dat hij voor Manu heeft gespeeld en 3e werd op het WK heeft alles te maken met zijn vader als assistent trainer van Louis v. Gaal, die hem dat jaar naar Manu haalde, waar Louis trainer werd. Manu was en is ook al een tijdje niet meer in goede doen, dus daar kon hij enigszins meekomen, maar was nog steeds 1 van de zwakste schakels. Het is ook geen toeval dat hij terug is naar Ajax, want hij is een kind van de club en zijn vader zit daar nu weer bij de raad van commissarissen. Hij zit dus wer op een veilige plek. Als Ten Hag van Hanegem bestempeld als zogenaamde kenner, moet hij zich kapot schamen en spreek hij zichzelf tegen, want Van Hanegem heeft vele male meer gepresteerd en betekend voor het Nederlandse voetbal dan hem en Blind bij elkaar. Hij heeft totaal geen recht van spreken, want hij was helemaal een zeer beperkte en gemiddelde voetballer.

Die uitspraken van Willem van Hanegem zijn pure stemmingmakerij. En vooral de schreeuwers die met elke wind meewaaien daar kan ik echt niks mee. Het is natuurlijk een feit dat Blind niet goed speelde tegen Peru, en tegen Frankrijk viel hij ook niet op door goede acties. Maar feit is ook dat hij bij Ajax zijn draai steeds beter begint te vinden. Wat mij helaas ook opvalt is dat het blijkbaar tegenwoordig de standaard is om iemand met de grond gelijk te maken zodra het even wat minder loopt. Ik ben het helemaal met Blind eens als hij stelt dat het commentaar overdreven is. Je hoort hem toch niet zeggen dat hij goed speelde de laatste wedstrijden?

Daley is een topgozer, net als Veltman, echte Ajacieden. Het zijn niet de beste verdedigers, maar aanvallend sterk, en echte teamplayers. Ik vind in iedere geval dat ze in Amsterdam veel respect verdienen.

Maar waarom zet je iemand die vertrekt als een tractor uit de jaren 80 in godsnaam op de linksback positie? Dat snap ik vooral niet. Voor de rest een hele ibtelligente en tactisch geniale verdediger. Soms mag hij er echter wat harder op klappen. Ik mis bij hem dat harde waar je je tegenstander bang mee maakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7768
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger315
D. van de BeekMiddenvelder318
D. TadićAanvaller3122
David NeresAanvaller288
H. ZiyechMiddenvelder2615
K. HuntelaarAanvaller2615
A. OnanaDoelman300
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

331 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 31 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
2014/2015 Manchester United 25 2 4 0

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren