Lopetegui hekelt ‘competitievervalsing’: ‘Ik ben tegen deze plannen’

Vrijdag, 14 september 2018 om

Het is de bedoeling dat op korte termijn enkele Spaanse competitiewedstrijden in de Verenigde Staten worden afgewerkt. Het treffen tussen Girona en Barcelona in januari moet het eerste duel in LaLiga worden dat aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wordt gespeeld. Julen Lopetegui, trainer van Real Madrid, is geen voorstander van het plan.

“Ik heb me hier eerder over uitgelaten: ik ben tegen het spelen van wedstrijden in de Verenigde Staten. In mijn ogen moeten we allemaal in dezelfde omstandigheden en dezelfde stadions spelen. Dat maakt een competitie voor iedereen gelijk”, zo wordt Lopetegui geciteerd door verschillende Spaanse media. Collega Ernesto Valverde van Barcelona is van mening dat er op dit moment teveel aandacht is voor de eerste wedstrijd in de Verenigde Staten.

“Het is een wedstrijd die pas in januari gespeeld gaat worden. Het is belachelijk dat er nu al zoveel over gesproken wordt”, stelt Valverde. “Voor mij is het iets wat voorlopig nog niet aan de orde is. Het is leuk dat we er nu over praten, maar we moeten er niet een te groot ding van maken. Het is helemaal nog niet zeker dat we in januari in de Verenigde Staten zullen spelen, dus laten we afwachten tot er definitieve beslissingen genomen zijn.”

“Clubs zijn niet verplicht om wedstrijden in de Verenigde Staten te spelen. Alleen clubs die zich vrijwillig aanbieden, zullen gaan”, legde Javier Tebas, president van LaLiga, eerder deze week uit. “Teams als Girona zien het als een mogelijkheid. Seizoenkaarthouders worden gecompenseerd en we bieden een manier om naar Miami te reizen, de kosten zullen betaald worden. Dit is meer dan een wedstrijd, het draait om strategie en sponsors. We hebben dit opgezet voor clubs die niet zo'n grote achterban hebben.”


Poll

Ben jij het met Julen Lopetegui eens?


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door dr. duck)

“het is een wedstrijd die pas in januari gespeeld gaat worden. Het is belachelijk dat er nu al zoveel over gesproken wordt”, stelt Valverde.

Het is een wedstrijd die de gemoederen flink bezig houdt Ernesto, vrij logisch dat er nu al veel over gesproken wordt, dat moet je niet pas doen als de tickets geboekt moeten worden.

14 september 2018 om 17:44

Ja heel aparte reactie. Ernesto wil wachten tot het definitief is zodat het geen zin meer heeft om er over te praten. Juist nu heeft het nog zin om erover tr discussiëren. Verder helemaal eens met lopetegui. Al die commerciële belangen, gewoon gelijkwaardigheid en de wedstrijd in Girona afwerken. Als Barcelona thuis zou spelen, zou het misschien een andere zaak zijn, maar nee dat gaat vast niet gebeuren. Vind zelfs dan, gewoon in Spanje blijven, het is een Spaanse competitie.

14 september 2018 om 17:51

Valverde aanvallen is makkelijk en zoet he?

Maar als meneer Lopetegui het volgende zegt " Ik heb me hier eerder over uitgelaten: ik ben tegen het spelen van wedstrijden in de Verenigde Staten. In mijn ogen moeten we allemaal in dezelfde omstandigheden en dezelfde stadions spelen. Dat maakt een competitie voor iedereen gelijk” dan geen punt.

Is dit niet beetje hypocriet?
wanneer er Tv-inkomsten worden verdeelt, wordt er niet gezegd "nee, wacht het is niet eerlijk tegen over andere kleine clubs"
Dan wil Real Madrid de meeste krijgen om vervolgens beste spelers te kopen. dan is er geen competitievervalsing. Want alles valt in het voordeel van Real Madrid.
Zo als jaren lang tegen het gebruiken VAR en doellijn technologie.

Jij bent toch diegene die altijd graag inhoudelijk reageert toch.

Volgens mij begon het artikel bij Lopetegui en niet bij Valverde!!!!!!!!!!!!!

14 september 2018 om 20:15

Wow, je bent wel op je teentjes getrapt hè?

14 september 2018 om 21:10

Nee hoor was gewoon benieuwd of je hetzelfde denkt als Lope.

Natuurlijk is het een belachelijk plan, wie verzint zo iets? Alles voor de dollars schijt aan de supporters.

Seizoenkaarthouders worden gecompenseerd maar missen ondertussen wel een van de mooiste wedstrijden van het seizoen. Competitiewedstrijden horen gewoon in eigen omgeving gespeeld te worden en niet op een ander continent. Valt ook heel het thuisvoordeel weg enzo. Wat een onzin dit.

15 september 2018 om 02:38

Dit is echt belachelijk ja! Gaat het straks ook anders heten dan la liga? The league? Het is een Spaanse competitie, geen Amerikaanse. Dus totaal idioot om voor geld te zwichten in deze situatie. Laten ze in de VS maar zorgen dat ze hun eigen competitie aantrekkelijker maken, in plaats van er een te stelen uit een ander land

En die verdeling van die televisiegelden ging ook altijd evenredig of wat? Ik ben geen voorstander van dit hele gebeuren, maar dat dit nu gebeurt is toch dankzij Real en Barca. Zij slokten de afgelopen jaren grotendeels de televisiegelden op waardoor Laliga nu met dit soort constructies moet komen. Dus Real is de laatste die hier moet klagen.

In de kern helemaal mee eens dat het een bizar plan is. Maar het zou me niets verbazen als dit plan over 50 gezien zal worden als de eerste stap van het spelen van wedstrijden in andere landen, want alle clubs gaan toch gewoon het geld achterna. Feyenoord - Ajax in China, Real - Barca in Qatar, juve - Milan in New York ... gaat misschien wel heel normaal worden.

Verder vind ik weer typisch dat zo'n trainer er iets van probeert te maken wat n het nadeel is van zijn club en in het voordeel van de tegenstander. Ja, er zal geen over enthousiast thuis publiek zijn dat Girona zal steunen ...maar daar raken spelers van Barcelona echt niet van onder de indruk ...waarschijnlijk gaan ze er juist beter door spelen. Lopetegui had ook kunnen zeggen dat het competitie vervalsing is omdat Barcelona ipv een verplaatsing van 100km nu een verplaatsing van duizenden kilometers heeft en dat de spelers weer door enkele tijdzones heen moeten gaan. Maar goed, dit ziet Lopetegui natuurlijk niet, want dat is niet in het voordeel van hem. Dan kan hij dit aan het eind van het jaar ook niet als excuus gebruiken. Weet je wat misschien moet lopetegui aan de bond voorstellen dat Real naar de VS gaat om daar een 'uitwedstrijd' te spelen ...of zou dat dan ook competitievervalsing zijn in het nadeel van Real.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4229 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5438
4.Sevilla3710
5.Getafe369
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

8 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2017- Barcelona
2013-2017 Athletic Club
2012-2013 Valencia
2010-2012 Olympiacos
2009-2010 Villarreal

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren