Update: Kasper Dolberg moet rentree uitstellen door knieklachten

Maandag, 17 september 2018 om

Kasper Dolberg maakt komende maandag bij Jong Ajax zijn eerste speelminuten van dit seizoen, zo vertelt Ajax-trainer Erik ten Hag op de wekelijkse persconferentie. De Deense spits kampte de afgelopen tijd met een buikwandblessure, maar is dus bijna weer fit. Dolberg neemt het maandag met de Amsterdamse beloften op tegen Helmond Sport.

“Hij heeft vooruitgang geboekt en zal maandagavond spelen bij Jong Ajax. Dan gaat hij de eerste wedstrijdminuten in zijn benen krijgen. We hebben een plan met hem. Als het maandag goed gaat, zou hij in de eerste Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene erbij kunnen zijn. Dat kan zaterdag niet, want als hij in de Eredivisie op het wedstrijdformulier staat mag hij maandag niet spelen”, laat Ten Hag weten. Ajax neemt het zaterdagavond in eigen stadion op tegen FC Groningen.

Dolberg moest vorig seizoen bijna de gehele tweede seizoenshelft aan zich voorbij laten gaan wegens een voetblessure. De twintigjarige spits behoorde afgelopen zomer wel tot de WK-selectie van Denemarken, maar liep in de voorbereiding op dit seizoen een buikwandblessure op. Ten Hag had op de persconferentie ook goed nieuws over Daley Sinkgraven, die al sinds november 2017 aan de kant staat met een knieblessure.

“Het duurt lang, maar we moeten heel zorgvuldig zijn. Dat proces pakken we ook zo aan. Het kost heel veel tijd”, aldus Ten Hag. De oefenmeester laat verder weten dat alle internationals van Ajax goed zijn teruggekeerd van hun interlandverplichtingen. “Alleen Nicolas Tagliafico was gisteren vrij laat terug, maar verder denken we dat iedereen tijdig is teruggekomen om te herstellen richting de volgende wedstrijd.”

Update 17 september 17.54 uur - Kasper Dolberg moet rentree uitstellen door knieklachten
Kasper Dolberg is toch niet van de partij als Jong Ajax het maandagavond opneemt tegen Helmond Sport. De Deense spits zou na een buikwandblessure, die hem enkele weken aan de kant hield, zijn rentree maken, maar de Amsterdamse club meldt nu via de officiële kanalen dat hij zijn rentree uit moet stellen. Dolberg kampt namelijk met klachten in zijn knieholte en zal zodoende niet in actie komen.


Poll

Wie moet de eerste spits van Ajax worden als Kasper Dolberg weer fit is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door lekiam)

Heerlijk, zou weer iets meer speling voorin kunnen geven. Huntelaar heeft qua statistieken prima gepresteerd maar schat Dolberg voetballend een stuk sterker in.

14 september 2018 om 14:14

Dolberg is in mijn ogen de beste spits in de nederlandse competitie als hij z’n vorm van 2016/2017 weer weet te halen

14 september 2018 om 14:57

Hij mag van mij toch wel iets valser worden. Hij loopt erbij als de ideale schoonzoon.

14 september 2018 om 16:08

Zeker blij dat Dolberg weer op de weg terug lijkt te zijn. Ik zeg lijkt, want we moeten natuurlijk eerst nog zien of hij zijn oude niveau weet te bereiken. We hebben wat Denen betreft niet veel geluk gehad wat dat betreft. Boilesen en Fischer zijn nooit de oude geworden na de langdurige blessures die zij opliepen.
Kijk stiekem ook uit naar Sinkgraven. Ook een jongen die nog altijd veel potentie heeft. Blij dat er rustig met hem wordt omgegaan zodat de kans op een vernieuwde blessure kleiner wordt. Die jongen kan echt ook lekker voetballen. En zeker in een swingend Ajax zoals we de laatste tijd spelen kan hij leuk meedraaien. Gun het hem ook enorm na al de pech die hij heeft moeten verduren.

14 september 2018 om 14:56

Helemaal met je eens hoe je dit beschrijft.

Voorzichtig brengen, want Huntelaar doet het nu prima. Naarmate het seizoen vordert is het belangrijk om twee goede spitsen te hebben. Ik hoop echt dat Dolberg zijn oude vorm weer kan herpakken. Onder Bosz was het genieten!

14 september 2018 om 14:46

Precies, Huntelaar doet het geweldig en zo effectief. Heel knap op zijn leeftijd.

14 september 2018 om 15:04

Effectief omdat hij nu telkens minimaal 5 kansen per wedstrijd krijgt en er daar dan wel 1 van maakt, maar hij mist dit seizoen (en vorig seizoen) ook belachelijk veel kansen..

Wat zou ik graag de dolberg van 2016/2017 in het huidige ajax zien

14 september 2018 om 14:56

Niet liever de Huntelaar van 2007/2008? Als we toch terug in de tijd gaan :'

17 september 2018 om 18:19

Laten we anders Sjaakie ook vragen?

17 september 2018 om 18:56

Is ook niet verkeerd

Hopelijk krijgt deze jongen zijn Europese vorm weer terug, wat is het dan een genot om naar te kijken. Maandag alvast een voorproefje bij Jong Ajax en daarna weer vlammen in het eerste.

Hij moet het komend jaar weer overtuigen, anders is een nieuwe spits transferdoel nummer 1 denk ik voor volgend jaar. Huntelaar natuurlijk voor nu nog prima, uiteindelijk moet of Dolberg of een andere spits de voorkeur krijgen.

Was er niet een periode, waarin Dolberg niet geblesseerd was en dus wel kon spelen, maar Huntelaar de voorkeur kreeg? Was dat niet zo, omdat Dolberg er niet veel van bakte, toen hij nog wel opgesteld werd?

14 september 2018 om 14:19

Uhm, toen hij net terug kwam van een blessure..
Maar wat is je punt nu eigenlijk?..

14 september 2018 om 16:04

Dolberg heeft een paar goede goals gemaakt. Zijn veldspel is altijd zeer matig geweest. Daarbij opgeteld is zijn mentale weerbaarheid erg zwak. Dus of hij ooit nog in de spits bij Ajax zal staan is maar de vraag

14 september 2018 om 16:13

''zijn veldspel is altijd zeer matig geweest.'' Tja.....
Eigenlijk zou je hier een ban voor moeten krijgen. Als je dit denkt dan is het klaar en valt er niet meer over voetbal te gediscussieerd te worden

14 september 2018 om 17:13

De man is een spits, heeft veel gevoel voor diep gaan en kan uistekend en zeer koel afronden. Ik geloof niet dat zijn veldspel een probleem is voor dit Ajax.
Ik zou heel blij zijn als hij weer op niveau mee kan doen.

17 september 2018 om 18:02

@montania

ik vind wel dat je hem hier een beetje mee tekort doet. hoeveel spitsen ken jij die op hun 19e jaar 6 keer scoren in de Europa League? dan ben je echt een toptalent, anders krijg je dat niet voor elkaar op dat niveau

Zal goed nieuws zijn als Dolberg weer helemaal de oude word. En wat mogen we dan dankbaar zijn dat Huntelaar de afgelopen tijd niet geblesseerd is geraakt tijden de vCL en in het begin van de Eredvisie. Ik denk dat je Dolberg als eerste spits moet kiezen en Huntelaar moet laten spelen wanneer Dolberg rust nodig heeft en ook kijkend naar de tegenstander. Tegen een hele defensieve ploeg kan je kiezen voor een Huntelaar en wanneer er meer ruimte is kan je beter Dolberg kiezen voor in de ruimtes.

Maar laten we ook eerlijk zijn, buiten zijn superstart om Bosz is Dolberg alleen maar geblesseerd geweest en een tijdje "uitvorm" geweest. Talent heeft hij, maar nu moet hij het wel weer eens echt laten zien. Raakt hij weer geblesseerd en/of hij haalt zijn oude niveau niet, begint het toch wel zorgwekkend te worden.

Goed dat Dolberg weer zijn minuten kan pakken, als ten Hag hem een paar minuten had laten maken tegen Groningen was het onmogelijk om maandag met Jong Ajax mee te spelen.

Dat hij weer aan spelen toekomt is nu het belangrijkste, want we kunnen hem goed gebruiken de komende tijd met het drukke programma.

Klaasjan wil wel alles spelen, maar af en toe een kleine rustperiode kan voor hem ook geen kwaad.

Goed nieuws dat we weer 2 goede spitsen hebben binnen afzienbare tijd.

Ik snap niet helemaal hoe 'goed nieuws over Sinkgraven' te rijmen is met 'het duurt lang, heel lang'. Kan aan mij liggen. Verder zeer positief dat Dolberg weer minuten gaat maken.

Ik heb toch mijn twijfels over Dolberg, vind zijn mentaliteit niet sterk overkomen erg onstabiel en te blessure gevoelig.
Ajax moet toch ook een Nederlands jong aanvallend talent(en) een kans bieden zoals Psv met Bergwijn.
Ajax heeft 4 Oranje basisspelers in de selectie maar geen enkele spits.
Potentiële Oranje aanvallers moeten de clubs meer speeltijd bieden, we zijn nu vooral afhankelijk van de jonge talenten in buitenlandse dienst, waar je hoe je het ook wendt of keert geen directe invloed op hebt.
We hebben momenteel slechts 2 clubs in Nederland van niveau waar onze eigen talenten zich internationaal kunnen ontwikkelen tov de grote landen die meerdere clubs van niveau in huis hebben..

14 september 2018 om 19:20

Maar die jongens gaan toch niet naar het buitenland omdat ze in NL geen kans krijgen? Kluivert als meest recente voorbeeld, maar ook el Ghazi bv hebben genoeg kansen gekregen maar zijn om verschillende redenen vrij vroeg vertrokken

17 september 2018 om 18:57

Omdat zij denken dat zij bij hun club minder kansen zullen krijgen, minder gewaardeerd worden, teleurgesteld etc..en wellicht door hun zaakwaarnemers negatief worden beïnvloed en natuurlijk....die geldbuidel, jammer...
Kluivert is een heel ander verhaal.

17 september 2018 om 18:26

Zijn mentaliteit? Waarop baseer je dat? Volgens mij roep je maar wat en heb je 0.0 onderbouwing

17 september 2018 om 18:46

Nergens feitelijk op gebaseerd, gewoon een soort van mensenkennis/ervaring hoewel ik 'm natuurlijk niet persoonlijk kent maar slechts berichten en zijn publieke houding lees maar hij is nog jong, hopelijk heb ik het mis maar toch....we zullen zien ok

"ten Hag had op de persconferentie ook goed nieuws over Daley Sinkgraven, die al sinds november 2017 aan de kant staat met een knieblessure. “het duurt lang, maar we moeten heel zorgvuldig zijn. Dat proces pakken we ook zo aan. Het kost heel veel tijd”, aldus Ten Hag"

Wat is dan het goede nieuws? Dat ontbreekt volgens mij. Gaat hij ook snel weer spelen? Of duurt dat nog langer.

17 september 2018 om 19:07

"het duurt lang, maar we moeten heel zorgvuldig zijn. Dat proces pakken we ook zo aan. Het kost heel veel tijd”, aldus Ten Hag"...
Het lijkt niet alleen een fysieke maar ook een mentale kwestie zijn dus dubbel er moet haast wel iets meer aan de hand zijn maar dat zal Ajax nooit aan de pers melden.

Dolberg en Romero kunnen samen een talkshow gaan presenteren over grote talenten die vooral uitblinken in geblesseerd zijn. Naar voor deze jongen, was zo veelbelovend in zijn debuutseizoen.

Ongelooflijk.. Begin toch echt te twijfelen of t ooit nog uit komt al dat talent van hem...

17 september 2018 om 18:10

Idd hier hetzelfde.. In de jeugd stond hij er ook al bekend om... Helaas.. In vorm is het echt een topper maar zo raakt hij nooit meer in vorm.

17 september 2018 om 18:13

Sommige spelers hebben pech met blessures een sommige voetballers zijn fysiek niet gemaakt voor profvoetbal. Dolberg lijkt zo langzamerhand onder de 2de categorie te vallen.

De Arjen Robben van Denemarken..

17 september 2018 om 18:11

Ik met robben vergeleken te kunnen worden moet je toch eerst gaan presteren.

17 september 2018 om 18:58

Ja, maar ook nog 30 blessures verder zijn. Niet te geloven wat die heeft gehad aan blessures.

17 september 2018 om 19:10

Qua blessures kan hij toch met robben vergeleken worden? Als iekand tegen mij zegt dat ik op mijn moeder lijk begin ik toch ook niet over dat ik geen borsten heb?

17 september 2018 om 18:32

Ja, je wil absoluut de kans om ritme op te doen laten liggen zodat je nog langer niet in aanmerking komt voor speelminuten in het eerste, want die komt er echt niet in met 0 wedstrijdritme, daar doet ene Klaas-Jan het ook te goed voor.

Ik begin langzamerhand te denken dat het er niet uit gaat komen bij dolberg. Blessure na blessure. Ik hoop en gun het hem echt van harte maar ik heb er een hard hoofd in. Heb er echt naar uitgekeken om hem te zien spelen weer.

17 september 2018 om 18:31

Robben was ook zo in het begin

Wat bizar dat zodra hij zijn lichaam lijkt te belasten er direct weer een blessure bij Dolberg lijkt te ontstaan. Heel gek, zou dit misschien bij hem ook met een zekere mate door stres komen? Ze waren al extreem voorzichtig met hem, is toch gek dat hij steeds wisselende blessures krijgt.

Besef dat ajax hem vorig jaar voor 50mil had kunnen verkopen... Hopen dat hij snel zijn oude niveau weer haalt!!

17 september 2018 om 18:53

Onzin, dat heeft een nietszeggende bron geroepen en dat wordt maar voor waarheid aangenomen.

Hadden we m maar voor 50m verkocht

17 september 2018 om 19:30

Was een fabeltje, wanneer begrijpen mensen dit

17 september 2018 om 19:35

Je gaat mij niet wijsmaken dat er op dat moment geen hoge biedingen waren voor hem. Hij blonk echt uit in de EL en was op dat moment een jaar of 19-20, nou dan weet je wel dat de grote clubs hem maar wat graag over wilde nemen.

17 september 2018 om 19:46

Er is nooit en te nimmer 50 miljoen geboden. Enige bevestigde bod was ik meen 20-25miljoen direct en een aantal clausules gericht op behaalde prestaties die hij zou kunnen halen. Dan zou je 'eventueel' de 50 gaan halen maar dat is dus bij lange na geen bod van 50 mil direct wat een paar enthousiaste kinderen hier roepen.

Ongelofelijk... Ik had me toch wel verheugd op de wedstrijd van Dolberg vanavond... Het mag weer niet zo zijn. Wat een pech vogel. Ik vraag me af of Ajax er niet beter aan doet om in de winterstop vol voor een nieuwe spits te gaan. Aangezien Dolberg maar blijft aanmodderen. Erg triest, vooral voor hemzelf.

Het gaat het niet worden met Dolberg die is er veel te lang uit met allerlei blessures die kunnen ze beter gaan verkopen maar dat zelfs zal nog een heel moeilijk verhaal worden die gaat niet meer zijn oude niveau halen , Ajax moet in de winterstop een andere spits halen die gewoon een goede concurrent is voor KJ want die heeft niet het eeuwige voetballeven .

Ik denk dat Dolberg echt heel sterk terugkomt. Je hebt van die spelers die mentaal zo sterk zijn en hun lichaam zo serieus nemen dat ze wonderbaarlijk sterker terugkeren. Kijkend naar de manier waarop hij zich draagt (no nonsense) denk ik dat dit voor hem zal gelden. Alles in het teken van herstel en doen wat hij het liefst doet op de best mogelijk manier.

17 september 2018 om 19:40

Speeltijd is toch wel erg belangrijk om goed terug te keren. Maar ik vind eerlijk gezegd dat Huntelaar het afgelopen seizoen en dit seizoen beter is dan Dolberg. Nou weet ik wel dat Dolberg een hele tijd geblesseerd is geweest maar ook in de 1e seizoenshelft toen hij wel fit was vond ik Huntelaar beter. Af en toen vind ik hem vrij onzichtbaar en in duels vind ik hem zwak.

18 september 2018 om 08:34

Als ik eerlijk ben denk ik dat ie nooit meer terugkomt in Ajax1. Die rolt van de ene blessure in de andere en Ajax gaat hem van de hand doen wanneer ze kunnen.

Tsjongejongejonge. Wat balen dit zeg, en ontzettend sneu voor hem vooral. Hopelijk is dit een relatief lichte blessure die 'm niet langer dan een week aan de kant houdt, maar ik begin toch langzamerhand aan de fysiek te twijfelen van 'm.

Naja, dan maar hopen dat Cerny wat moois kan laten zien vanavond!

Ik wordt hier een beetje moe van Wat een Robben figuur zeg

17 september 2018 om 19:56

Robben heeft meer speeluren dan Dolberg. Benieuwd hoe zijn carriere gaat verlopen.

Duidelijk dat Ajax nu echt moet overwegen om in januari een extra spits te halen. Als fan zit je nu elk moment te bidden dat Huntelaar niet geblesseerd raakt. We spelen Russische roulette.

In de winterstop nieuwe spits halen. Dit wordt hem niet meer ben ik bang.

18 september 2018 om 08:31

Ik zou inderdaad ook als eens gaan kijken naar andere opties want ik verwacht Dolberg echt niet meer te zien in Ajax1 voor de winter. Na de winter moeten we maar kijken of ie echt hersteld is of weer iets anders heeft opgelopen.

Ik op echt dat we de Dolberg nog eens zien van het seizoen 16/17 maar ik heb grote twijfels. Dolberg heeft bij Ajax meer wedstrijden niet gespeeld dan wel. Ook in de jeugd van de ene blessure naar de andere gegaan. En nu bijna een jaar ook weer meer niet dan wel.

Nu weer zijn knie. De man is van glas!!!!!!!

17 september 2018 om 22:14

Torres,

Misschien beide wel... misschien geforceerd of te voorzichtig iets doen? Dat je een beweging of duel toch Anders ingaat omdat er in een splitsecond voor de actie iets door je hoofd schiet. Dit wordt wel een hele lange adem zo. Erg zonde want dat kraakt je ecbt na zo'n lange tijd. Vooral als je nog zo jong bent. Hoop dat t toch meevalt en hij spoedig terugkeert. Anders toch al gauw wat lijntjes uitgooien. Spits positie mag wel wat beter bevoorraad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

116 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 13 november
Josep Guardiola dringt erop aan dat Manchester City een bod van vijftig miljoen euro neerlegt bij Real Madrid voor Isco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren