Update: Politiestakingen zijn afgeblazen na akkoord over nieuwe cao

Vrijdag, 14 september 2018 om

De politie gaat het komende weekeinde mogelijk in staking om te strijden voor een betere cao. De kans is daarom aanwezig dat er wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie uit veiligheidsoverwegingen worden afgelast. Wanneer er geen politie aanwezig is bij een wedstrijd, kan de betreffende burgemeester van de gemeente ervoor kiezen om het duel niet door te laten gaan. De KNVB heeft laten weten nauw in contact te staan met de clubs over het al dan niet door te laten gaan van de wedstrijden in speelronde 5. Verschillende clubs hebben al laten weten dat hun wedstrijden hoe dan ook wél, of geen doorgang vinden. Welke wedstrijden dat zijn, lees je in dit overzicht.

De KNVB meldde woensdag dat het vooralsnog onzeker is of de politiestaking doorgaat. Mocht de staking plaatsvinden, dan heeft dit mogelijke gevolgen voor de competitiewedstrijden in het betaalde voetbal. “Hierover onderhouden we nauw contact met de clubs en gemeentes. Zij werken momenteel al keihard aan alternatieven om dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen laten spelen, mocht de staking doorgaan en mochten de betreffende burgemeesters het doorgaan van de duels verantwoord vinden”, aldus een statement van de voetbalbond. Vakbonden hebben agenten opgeroepen om het werk vanaf vrijdag tot en met zondag neer te leggen en alleen in actie te komen bij grote nood. Evenementen als festivals en voetbalwedstrijden vallen hier niet onder.

Deze Eredivisie-wedstrijden gaan hoe dan ook door:

Zaterdag 15 september, 18.30 uur: ADO Den Haag - PSV
Zaterdag 15 september, 18.30 uur: De Graafschap - VVV-Venlo
Zaterdag 15 september, 20.45 uur: Ajax - FC Groningen
Zaterdag 15 september, 20.45 uur: Willem II - Excelsior

Zondag 16 september, 14.30 uur: sc Heerenveen - Heracles Almelo
Zondag 16 september, 14.30 uur: NAC Breda - Fortuna Sittard
Zondag 16 september, 16.45 uur: PEC Zwolle - Vitesse
Zondag 16 september, 14.30 uur: FC Utrecht - FC Emmen

Deze Eredivisie-wedstrijden gaan definitief niet door:

Geen.

Wedstrijden waarover nog geen besluit genomen is:

Zondag 16 september, 12.15 uur: AZ - Feyenoord

Deze Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden gaan hoe dan ook door:

Vrijdag 14 september, 20.00 uur: SC Cambuur - Telstar
Vrijdag 14 september, 20.00 uur: Almere City - Jong FC Utrecht
Vrijdag 14 september, 20.00 uur: FC Eindhoven - MVV Maastricht
Vrijdag 14 september, 20.00 uur: RKC Waalwijk - Roda JC Kerkrade
Vrijdag 14 september, 20.00 uur: Jong AZ - Go Ahead Eagles

Deze Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden gaan definitief niet door:

Geen.

Wedstrijden waarover nog geen besluit genomen is:

Vrijdag 14 september, 20.00 uur: FC Dordrecht - FC Twente
Vrijdag 14 september, 20.00 uur: NEC - Jong PSV
Vrijdag 14 september, 20.00 uur: FC Volendam - TOP Oss
Zondag 16 september, 14.30 uur: Sparta Rotterdam - FC Den Bosch
Maandag 17 september, 20.00 uur: Jong Ajax - Helmond Sport

Update: 14 september 12.15 uur - Politiestakingen zijn afgeblazen na akkoord over nieuwe cao
De verenigde politiebonden en de overheid hebben een akkoord bereikt over een nieuwe politie-cao, zo weten verschillende media, waaronder de NOS en NU, te melden. Dat betekent dat de aangekondigde acties van de baan zijn, waardoor er komend weekeinde niet gestaakt wordt. De wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zullen dit weekend ‘gewoon’ doorgaan.


Poll

Alle wedstrijden zouden ook zonder de aanwezigheid van politie gespeeld moeten kunnen worden


Gerelateerd

68 reacties (laatste reactie door jayden2018)

Misschien ben ik wat voorbarig of heb ik onder een steen gelegen, maar hebben wij hier in Nederland nou echt nog last van Hooliganisme? Naar mijn inziens zou alles door kunnen gaan, maar ik heb natuurlijk makkelijk praten zonder eindverantwoordelijkheden.

13 september 2018 om 18:30

Er gebeurd nog genoeg rond het stadion. In de stadions valt het erg mee vind ik. Het is natuurlijk ondenkbaar dat er morgen bij Ajax-FC Groningen geen politie rond De Arena loopt. Niet herkenbaar nee. Rond De Arena lopen morgen een man of 40-50000. Dan lopen er echt wel ''stillen'' rond ivm met terrorisme.

13 september 2018 om 18:31

Nee vooral hooliganisme. Het bestaat nog steeds en komt nog steeds voor na wedstrijden vaak. Je moet toch de veiligheid kunnen garanderen voor je supporters. Een stel stewards houd het niet tegen. Al zul je bijvoorbeeld NEC tegen jong PSV gewoon door moeten laten gaan, die hebben volgens mij niet eens publiek, anders een handjevol mensen die begeleid kunnen worden door security.

13 september 2018 om 19:49

Nou, wedstrijden tussen Ajax met Den Haag, Feyenoord en PSV onderling zou ik niet zonder politie laten spelen

De enige wedstrijd die als ik het zo zie, een beetje gevaar zou kunnen opleveren is ADO -PSV, maar die hebben geen rivaliteit, als ik het goed heb

ADO - Ajax zou onmogelijk zijn

Het is dus geluk dat er dit weekend geen zogenaamde "risicowedstrijden" zijn

13 september 2018 om 21:31

Vergeet Utrecht - Ajax ook niet!

13 september 2018 om 21:39

Nobody likes us but we don’t care

14 september 2018 om 11:11

Risico wedstrijden zonder uitsupporters is inderdaad een heel groot probleem. 😜

13 september 2018 om 19:50

Ik zou heel blij worden wanneer alle wedstrijden doorgaan en alles goed verloopt. Ik ben toe aan een sociaal succes, wat liefde en respect voor elkaar
Mocht iemand dit toch niet willen of teveel drank op hebben kan hij ook door vrienden en omstanders aangesproken worden, wat zou dit toch fijn zijn wanneer het zo zou gaan.

14 september 2018 om 06:19

Mee eens. Helaas zijn het diezelfde vrienden van "dat soort personen" die de boel meestal op lopen te naaien. Helaas als "normaal" voetballiefhebber spreek je vaak toch niet graag zo'n groep aan is gebleken. Hier en daar een uitzondering uiteraard.

14 september 2018 om 02:26

Ik denk dat de politie voor de handhaving gewoon heel belangrijk is. Stewards en handhavingslui worden niet altijd even serieus genomen. Ook houden we hier in Nederland wel van een slokje en gedragen we ons dan niet altijd even netjes. Sommige jongelui vinden het ook heel cool om zich te keren tegen die gasten. Mijn mening is alles staken of alles laten spelen je weet nooit welke wedstrijd kan escaleren buiten de derby’s dan.

Hopen dat FC Eindhoven - MVV gewoon doorgaat. Avondje Eindhoven is altijd leuk!

Ze moeten lekker gaan staken met prinsjesdag waarom ons ermee lastig vallen

13 september 2018 om 20:01

Misschien is het een idee om je af te vragen waarom ze staken? Ze doen dit niet voor hun plezier. Ze zijn eerst met andere dingen begonnen, zoals geen bekeuringen meer uitschrijven voor kleine overtredingen.

14 september 2018 om 11:14

Ze staken omdat ze een abnormale verhoging willen ontvangen en daarvoor nog minder willen werken. In het bedrijfsleven mag je blij zijn als je 1% krijgt ipv hun gevraagde abnormale 7%.

13 september 2018 om 20:13

Als ze het op Prinsjesdag doen vallen ze 'ons' er toch ook mee lastig? Ze doen dit heus niet op jou te pesten hoor. Elk weekend is er bijna profvoetbal dus dan zouden agenten nooit kunnen staken omdat jij het dan niet leuk vindt? Beetje rare redenatie, niet?

13 september 2018 om 20:38

Bekrompen, egoistische reactie. Om impulsieve zieltjes te winnen zeg je ook nog eens "waarom moet je ONS ermee lastig vallen." Misschien moet je je ergens iets meer in verdiepen en empatisch vermogend opstellen. Misschien dat je verder best gezellig kan zijn hoor

13 september 2018 om 21:27

Juist omdat ze er zoveel mensen mee 'lastig vallen', toen ze het tijdens het voetbal. Als ze alleen op vrijdagavond in Oude Pekela zouden staken heeft het natuurlijk weinig resultaat..

Helaas, verwacht zelf dat AZ Feyenoord afgelast gaat worden. De laatste jaren zijn er al veel problemen geweest rond die wedstrijd waar groepen Feyenoord fans in het thuisvak zitten EN daarnaast provoceren. AZ heeft daarnaast niet genoeg (goede) stewards om het zonder politie af te kunnen en de burgemeester van Alkmaar is historisch gezien een angsthaas dus ook dat is een reden waarom aflassing in de lucht hangt

13 september 2018 om 18:48

Zit zelf ook wel eens in een thuisvak bij een uitwedstrijd van AZ als ik kaarten krijg van werk of vrienden. Zoals uit bij Twente en Utrecht vorig jaar.. maar dan gedraag je je gewoon zelfs al win je 0-4. Voor je eigen bestwil en om narigheid te voorkomen. (Bij de meeste clubs is het overigens goed/gezellig, bij Heracles tot nu toe het beste als uit supporter)

13 september 2018 om 18:54

Ik zit ook weleens in het feestvak van Zwolle of Groningen.... gewoon mee feesten en niet lopen ouwhoeren..... Zelfs bij de 1-1 van de graafschap tegen ons, stond er een oude man op te juichen en provoceren naar ons... geloof mij, die man kan gewoon maandag naar zijn werk.

13 september 2018 om 19:04

Precies maar misschien is jouw en mijn voorbeeld meer van 1-2 mensen in een thuisvak. Bij AZ-Feyenoord afgelopen jaren zaten er groepen van tientallen provocerende Feyenoord fans.... in het familie vak notabene.... dus nogmaals, zonder politie kan dat gewoon niet.

13 september 2018 om 19:14

De familie tribune terroriseren, wegjagen van hun plekken om bij elkaar te kunnen zitten met name. Het familie vak terroriseren is gewoon laf, juichen kan altijd zolang je het maar niet te overdreven doet om mensen op te ruien, dat is provoceren.

14 september 2018 om 00:52

De scheidingslijn is natuurlijk heel dun. De clubkleuren dragen is geen provocatie an sich, maar mik er een paar bier in en we weten allebei hoe anders het kan zijn, van beide partijen uit. Zo zag je toch laatst die supporters van VVV en Ajax in De Koel, zo zou het altijd moeten zijn. Niet dat zij representatief zijn voor hun supportersschare, allerminst, maar je snapt wat ik bedoel.

Utrecht- Emmen gewoon doorlaten gaan... Vanuit ons geen problemen... Mochten er 3 dronken lui van ons zich niet gedragen dan gooi ze maar voorover in de gracht ... Wij komen voor een feestje

PSV-ADO wordt overmorgen zeker niet gespeeld, is in Den Haag..

13 september 2018 om 19:32

Politie moet eens ophouden met dat gezeik over loonsverhoging!! Ze krijgen al genoeg voor die paar uur in de week dat ze echt aan t werken zijn.

13 september 2018 om 19:38

Goede onderbouwde reactie Danus. Ze behoren gewoon meer te verdienen dan dat ze krijgen. Ze hebben een gevaarlijk beroep en wagen hun leven voor de veiligheid voor andere. En nee, ik werk niet bij de politie.

13 september 2018 om 20:04

@Danus, soms word ik onaangenaam verrast door de stupiditeit van een opmerking. Ze staken niet alleen voor hun loon, maar vooral voor verlichting van hun werkdruk. Ik ken verschillende politieagenten en a) zoveel verdienen ze niet gelet op het werk wat ze doen en b) ze werken onder een gigantische druk. Beetje respect zou op zijn plaats zijn! Nu klink jij als iemand die ze ook lastig valt wanneer zij hun werk proberen te doen.

13 september 2018 om 20:48

Indd.de hele dag maar donuts eten en mensen fijne dag wensen na een een boete uitgeschreven te hebben.wat hebben ze het zwaar zeg.

13 september 2018 om 21:27

Gefeliciteerd, Breda! Je hebt met deze opmerking Danus overtroffen! Knap!

13 september 2018 om 23:02

Je hebt zeker gelijk met je punten. Alleen heeft de politie (bonnenquota) zich niet populair gemaakt bij de gewone burger. Vanuit de burger; als er ingebroken bij me is dan wordt het never nooit opgepakt. Maar ze staan me wel te flitsen als ik 5km per uur te hard rijd. Vanuit de agent frustratie want ze pakken een draaideur crimineel en die loopt s middags weer buiten.

14 september 2018 om 00:09

@sovversupp, ik heb een paar keer noodgedwongen een beroep moeten doen op de politie en heb niets dan lof voor de manier waarop ze me hebben geholpen. Ze zijn naderhand zelfs nog langsgekomen om te vragen hoe het met me ging. En te hard rijden is simpelweg verboden. Ik ben ooit aangereden door iemand die een paar kilometers te hard reed en daardoor niet op tijd kon stoppen. Dus ook die 5 kilometers zijn er 5 te veel.

14 september 2018 om 00:09

*soccersupp

14 september 2018 om 00:35

@brada, het is absoluut knap dat je een nog dommere opmerking hebt gemaakt dus dat verdiende een 'compliment'. Verder zou ik je adviseren minder vaak naar de politieseries op tv te kijken.

14 september 2018 om 06:53

Meneer agent ik denk dat jij minder tv series moet kijken.je doet net alsof ze continu koprollen maken met de wapen in hun hand.

14 september 2018 om 13:45

Brada-Mufc

De politie is ook niet altijd mijn grootste vriend geweest, maar zonder hen wordt het in de grote steden anarchie. Maar als ik je posts hier zo zie ben jij er een die daar juist op aan het wachten is.
Ondanks dat ik ze vaak vervloekt heb om die bonnen voor wildplassen en andere zaken waarover ik niet uit zal wijden vind ik het niet meer dan normaal om respect voor de politie te hebben. Zij doen nl. werk wat ik niet zou kunnen maar oh zo nodig is.

Als AZ niet door gaat dan kan Jong AZ tegen Kowet een sterkere elftal op poten zetten. Competitie vervalsing.

13 september 2018 om 19:50

Denk niet veel sterker, want door de nieuwe regels mogen er geen ouder dan 23 toch? Dus maher en van Rhijn mogen niet en de jonge spelers zoals til en koopmeiners gaat AZ echt niet opstellen hoor. Jong AZ is erg jong en talentvol maar wel onstabiel.

14 september 2018 om 02:43

Ik denk dat de spelers die nu met jong AZ meespelen, niet meer mogen meedoen met AZ- Feyenoord, indien die later wordt ingehaald. Dus ik denk dat je je daar niet druk over hoeft te maken

hoe zo nu compertitie vervalsing? snap best dat de knvb en clups hier niks aan kunnen doen?. leg dan de hele zooi plat dan. ben het er niet mee eens en hopelijk meerderen hier niet. dus ze staken nog een maand ? dan kunnen we nog genieten van het seizoen wat net begonnen is. hier kan alles dus in nederland verder geen commentaar.

13 september 2018 om 21:28

Ze staken dit weekend. Goed lezen.

Ach, gewoon geen Feyenoord fans toelaten, probleem opgelost Zijn we ook van die narigheid op de tribunes van de afgelopen paar jaar af...

13 september 2018 om 21:17

Helaas zaten de Feyenoord fans die problemen veroorzaakten in het thuisvak/familievak. De Feyenoord fans in uitvak waren volgens mij weinig problemen mee

14 september 2018 om 02:28

Die narigheid komt van 2 kanten uiteraard. En speelt zich af in de thuisvakken. Kaarten die via Feyenoord zijn gekocht zijn ten eerste persoonsgebonden, ten tweede moet je in bezit zijn van een uitkaart. Feyenoord supporters hebben een autocombi

14 september 2018 om 11:40

Ik denk dat er weinig 'fanatieke' AZ fans zitten in het familievak, waar de problemen zich vaak voordoen. Dus wanneer de narigheid komt van vaders en opa's moet er wel het één en ander gebeurd zijn.

14 september 2018 om 11:51

De narigheid komt niet van twee kanten. Elke uitwedstrijd die Feijenoord speelt is dit het zelfde probleem. Kunt toch net ontkennen dat dit probleem elke wedstrijd van twee kanten komt? Feijenoord neemt nu eenmaal veel supporters mee, veel goedwillende maar ook een aantal kwaadwillende. Dit hebben ander clubs veel minder omdat die supporters die willen gaan allemaal in het uitvak kunnen.

14 september 2018 om 13:37

en de mensen uit andere vakken kunnen daar niet komen wil je zeggen?

14 september 2018 om 10:58

Dat er nog geen besluit is genomen in de kkd is iets anders dan dat de wedstrijden niet doorgaan. Verder denk ik dat eredivisie clubs hun stadion beter op orde hebben dan in de kkd qua veiligheid

14 september 2018 om 16:07

Ik zei eigenlijk alleen maar wat er in het bericht stond. Wat ik van jouw bericht begreep was dat jij zei dat er maar 1 wedstrijd gespeeld zou worden en 8 niet door zouden gaan in de kkd. Daarom zei ik dat het nog niet zeker was of deze wedstrijden wel of niet doorgaan aangezien er nog een besluit genomen moest worden. Maar ik snap wel je punt, waarom kan eredivisie dit wel zo snel wereldkundig maken en in de kkd pas op de wedstrijddag zelf?

Almere City - Jong Utrecht gaat ook door

Van de wedstrijden in de ED die nu definitief doorgaan is alleen Ado-PSV een risico. Onder de aanhang van Ado zit een grote groep harde kern die zich in het verleden al vaker heeft misdragen. Afhankelijk van het verloop van de wedstrijd en de provocaties van Psv kant kan dit zomaar mis gaan. Al denk ik ook dat elke harde kern zich nu wel extra inhoud om te laten zien dat de politie inzet een stuk minder kan/moet. Voor de wedstrijd AZ-Feijenoord die liet ik niet doorgaan, sorry maar een uitwedstrijd van Feijenoord zou ik nooit zonder politie inzet spelen. Die nemen te veel supporters mee in de thuisvakken. Was de wedstrijd andersom was het geen probleem geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7768
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger315
D. van de BeekMiddenvelder318
D. TadićAanvaller3122
David NeresAanvaller288
H. ZiyechMiddenvelder2615
K. HuntelaarAanvaller2615
A. OnanaDoelman300
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren