Ajax Vrouwen zegevieren in Champions League na bizarre misser

Woensdag, 12 september 2018 om

De damesploeg van Ajax staat met één been in de achtste finale van de Champions League. Op eigen veld werd Sparta Praag woensdagavond met 2-0 verslagen en de return wordt op 26 september afgewerkt in Tsjechië. De finale wordt gespeeld in de Groupama Arena in Boedapest.

Ajax had in de eerste helft moeite om tot serieuze kansen te komen op De Toekomst. Het eerste serieuze gevaar kwam van de bezoekers: Andrea Staskova raakte met een afstandsschot de lat boven doelvrouw Marieke Ubachs. De Amsterdammers van trainer Benno Nihom speelden niet veel klaar en hoopten Sparta in de tweede helft alsnog pijn te kunnen doen.

Dat lukte, want na twee minuten omspeelde Iina Salmi de keepster en rondde ze af. Even later, in de 55e minuut, tekende Kelly Zeeman met een vrije trap voor de 2-0. Sparta had kort daarna terug kunnen komen in de wedstrijd, maar met een sliding voorkwam Soraya Verhoeve dat Irena Martinkova vlak voor de doellijn kon scoren.

BIIK Kazygurt - Barcelona 3-1
Barcelona dacht met het Kazachstaanse BIIK Kazygurt goed geloot te hebben, maar in Shymkent ging het helemaal mis. De bezoekers domineerden het balbezit, maar de opponent bleek efficiënter in de afronding. Gabella opende de score en na de 2-0 van Fazila Ikwaput maakte Gabella er ook 3-0 van. Toni Duggan deed wat terug, maar verder kwam Barcelona niet meer. Lieke Martens en Stefanie van der Gragt kregen rust en ontbraken in de selectie.

Spartak Subotica - Bayern München 0-7
Jill Roord was dé vrouw van de eerste helft. De international van het Nederlands elftal scoorde twee keer en zag ook Gina Lewandowski scoren. In de tweede helft liep Bayern in het Backa Stadion verder uit door doelpunten van nieuwkomer Lina Magull (strafschop), Jovana Damnjanovic, Kristin Demann en invalster Lineth Beerensteyn. Laatstgenoemde was na 74 minuten binnen de lijnen gekomen voor landgenote Roord. Jacintha Weimar uit Best bleef op de bank zitten.33 reacties (laatste reactie door cojw)
12 september 2018 om 23:47

Of zulke missers niet gebeuren in de kk-divisie en eredivisie, zie ze wekelijks voorbijkomen en ook in de CL zelfs. Het is natuurlijk makkelijk scoren en duimpjes verdiennen om dit onder een topic te plaatsen bij vrouwenvoetbal!

12 september 2018 om 22:43

Was er zelf bij op de toekomst samen met ongeveer 1500 anderen. Dat is vergelijkbaar met de gemiddelde toeschouwersaantallen van Dordrecht of Almere City, en daar wordt ook aandacht aan besteed op deze site. Logisch dus van VZ om hier een artikel aan te besteden.

Dit is toch geweldig. Hopelijk halen ze de finale. Geweldig!

12 september 2018 om 21:12

Finale zal het zeker niet worden, ee zijn zoveel teams/competities zo veel sterker. Net als bij de mannen CL. Maar als NL'se clubs verder komen doet dat (me) altijd goed. Of het nou mannen of vrouwen voetbal is, Ajax, PSV of Emmen (bij wijze van spreken)

12 september 2018 om 22:11

Heb zo een idee dat we wel steeds beter worden. Ben geen expert op het gebied van vrouwenvoetbal, maar schat dat de financiële verschillen niet extreem groot zijn. Zou ook best willen weten hoeveel vrouwen hier in Nederland voetballen? Zou me niet verbazen als de aantallen ook groter worden.

12 september 2018 om 22:24

Vrouwenvoetbal is volgens mij de snelst groeiende sport in Nederland. Als je het verschil ook zag op afgelopen eindtoernooi met de vorige olympische spelen, dan is dat misschien nog wel een groter verschil dan tussen nu en 20 jaar terug in het mannenvoetbal. Ik ben dan ook een zeer geïnteresseerde volger van vrouwenvoetbal in het algemeen, al kijk ik zeker niet alle wedstrijden. Er is gewoon nog enorm veel winst te behalen, op zowel voetballend als op financieel/commercieel vlak.

WOW. Wat een misser was dat zeg.

12 september 2018 om 21:10

Wow, wat een sliding was dat zeg!!! 😉

12 september 2018 om 21:57

@Formus
Haha, daar heb je helemaal gelijk in.

Look on the bright side of Life.

12 september 2018 om 23:47

Had er ook wel in gemogen hoor, maar die onverschrokkenheid bij die sliding was echt geweldig om te zien.

12 september 2018 om 21:19

Vat het gemiddelde niveau van vrouwenvoetbal wel aardig samen haha, maar dat is mijn mening

Als ik alle plussen en minnen tegen elkaar weg zet dan moet ik eerlijk bekennen dat het vrouwenvoetbal in het algemeen mij niet kan bekoren. Geen tijdrekken en schwalbes is natuurlijk een flinke verbetering ten opzichte van de mannen. Maar het ontbreekt mij aan tempo en 'over mijn lijk' mentaliteit.

Toch ben ik blij dat onze nationale ploeg het goed doet (ondanks het mislopen van de wk kwalificatie), zoiets is altijd mooi. Ook dat Ajax hier een overwinning behaald vind ik vanzelfsprekend leuk om te lezen.

12 september 2018 om 22:17

Vooral het tempo inderdaad. Dat vind ik gewoon echt vreemd. Dat is trainbaar en zou echt een stuk hoger kunnen liggen. Het is niet zo dat, dat nog uitgevonden moet worden, maar is kopierbaar vanuit het mannenvoetbal. Blijft mij verbazen dat het tempo bij oudere jeugdteams gewoon hoger ligt. Zou toch te doen moeten zijn als je erover nadenkt. Technisch beter komt vanzelf nu er meer geïnvesteerd wordt in vrouwenvoetbal.

12 september 2018 om 22:35

Op zich is dat vrij logisch, het hele vrouwenvoetbal staat nog in haar kinderschoenen. Neem een melis, topscoorder van Oranje. Zij kwam pas op haar 21ste bij een profclub terecht, en zij is zeker geen uitzondering á la Dirk Kuyt. Zij komt op een leeftijd bij een profclub waar o.a. Wijnaldum al 5 jaar lang basisspeler is bij het eerste van Feyenoord, en op een leeftijd waar anno 2018 de meeste mannen/jongens al financieel onafhankelijk zijn. Dan zijn zelfs (of juist) fundamentele en trainbare aspecten als tempo niet meer geheel in je spel op te nemen. In elk geval niet meer in de mate waarop jongens dit wel meekrijgen.

12 september 2018 om 21:27

Is gewoon het gemiddelde niveau van het vrouwen voetbal hoor, is niet de ergste misser die ik gezien heb

Grappig om te zien dat de vrouwelijke Lewandowski ook kan scoren

Een leuk Ajax zien spelen tegen een geplaatste ploeg bij de loting (ajax ongeplaatst) en tegen een tegenstander die wat meer ervaring heeft dan dit Ajax.

Ajax begon goed de eerste 20 minuten van de eerste helft, maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg Sparta Praag meer grip op Ajax, en kon ook een paar kansjes crieã£â£ã¢â«ren. In de tweede helft Starte Ajax natuurlijk uitstekend na een snelle counter, die Salmi nog knap wist binnen te werken uit een moeiljke hoek met nog 3 tegenstanders in het goal. Ajax ging rustig door en naar mijn inziens een schot wat als voorzet bedoeld was vloog de goal in, waar de keepster van Sparta Praag er eerlijk gezegd niet goed uitzag. Vlak na de goal kwam Ajax natuurlijk goed weg, want met een 2-1 ga je toch anders richting Praag.

Al met al een goede overwinning van de dames tegen een geplaatste en stugge ploeg. Hopelijk kunnen ze dit afmaken over twee weken.

12 september 2018 om 23:10

Dank voor je samenvatting van de wedstrijd die wat meer info geeft dan artikel. En mooi om te lezen dat er 1500 toeschouwers waren. Zijn goede aantallen! Inderdaad lekker dat ze de nul hebben gehouden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren