Update: Chievo is verbaasd en gaat in hoger beroep tegen puntenaftrek

Donderdag, 13 september 2018 om

Chievo moet vrezen voor veel puntenaftrek. De aanklager van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) eist vijftien punten aftrek voor de Serie A-club, vanwege schimmige handelingen die de club zou hebben verricht met het inmiddels failliete Cesena. Chievo, momenteel hekkensluiter in de Serie A, zou jarenlang frauduleuze operaties hebben verricht.

Volgens de aanklager heeft Chievo tussen 2014 en 2017 fraude gepleegd, onder meer door het verkopen van spelers aan Cesena waarbij met de transferbedragen werd gerommeld. De winst, volgens Chievo 25 miljoen euro, zou op papier groter zijn dan er daadwerkelijk werd gegenereerd, om zodoende verzekerd te blijven van een licentie voor de Serie A.

Eerst leek Chievo al bestraft te worden met degradatie, maar vanwege een procedurefout werd de eis van vijftien punten aftrek voor het afgelopen seizoen niet ingewilligd. Nu hangt de club wederom een enorme puntenaftrek boven het hoofd. Overigens heeft de aanklager ook drie jaar schorsing geëist tegen voorzitter Luca Campedelli.

Update 13 september 12.58 uur - Hekkensluiter Serie A ontloopt rampscenario en staat op -2 punten
Chievo is door de Italiaanse voetbalbond FIGC veroordeeld tot drie punten aftrek in de competitie. De hekkensluiter van de Serie A moet bovendien een boete van 200.000 euro betalen. Eerder eiste de aanklager nog vijftien punten aftrek, maar daar is de FIGC niet in meegegaan. Niettemin is de club schuldig bevonden aan frauduleus handelen bij transfers tussen 2014 en 2017; Chievo zou de opbrengsten hebben overdreven om een licentie te blijven behouden voor de Serie A. Door de drie punten in mindering heeft Chievo na drie duels nu -2 punten.

Update 13 september 16.42 uur – Chievo is verbaasd en gaat in hoger beroep tegen puntenaftrek
Chievo gaat in hoger beroep. De hekkensluiter van de Serie A heeft drie punten aftrek gekregen van de Italiaanse voetbalbond vanwege frauduleus handelen in het verleden. De club uit Verona is het er niet mee eens. "We zijn verbaasd en teleurgesteld over de uitkomst van de uitspraak. Wij zijn er meer dan ooit van overtuigd dat we altijd eerlijk en transparant hebben gehandeld en dat de onderzoeken niet correct zijn uitgevoerd”, zo klinkt het.
Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door jayden2018)

Dat er geen externe partij Cesena heeft opgepakt vind ik wel verbazingwekkend. Is toch een prima Serie B club die met de juiste middelen en financiële steun de weg omhoog kan vinden.
Zelfde principe als een Swansea bijvoorbeeld hoewel het in Engeland wel iets sneller gaat vanwege het grote geld.

12 september 2018 om 18:40

Ben ik volledig met je eens. Cesena prima club. En als je ziet dat er meerdere clubs in de serie B in buitenlandse handen zijn..

Vond het al vreemd dat er eens een serie A seizoen gestart is zonder enkele punten aftrek.
Daar komt dan snel verandering in.

Vijftien punten aftrek terwijl ze één hele punt bezitten.
On: Is ook niet de eerste keer dat de Serie A met 'schimmige handelingen' van doen heeft.

snap dat punten aftrekken echt niet je kan toch beter een boete geven

12 september 2018 om 17:31

Punten aftrekken heeft veel grotere gevolgen. Ze zullen degraderen en veel minder inkomsten genereren.

13 september 2018 om 14:19

Stel je doet dit bij PSG (voorbeeld) dan betaald de sjeik zo'n boete lachend. Puntenaftrek kun je niet afkopen. Is dus veel eerlijker.

Haal ze dan gewoon uit de competitie, met 15 punten aftrek heeft het ook allemaal geen zin meer om door te spelen.

Tsja, als je je kont brandt mag je op de blaren gaan zitten. Zie eerder o.m. Juventus en FC Twente.ik heb nooit medelijden met die clubs.ze zijn vooral ook geen slachtoffer, een rol waar ze zich naderhand nog wel eens in willen manoevreren.

12 september 2018 om 18:30

Twente is imo wel degelijk een slachtoffer van Munsterman en co geweest. Het probleem is dat er jarenlang ook niemand is opgestaan om ze af te stoten, omdat men het wel goed vond of bang was om hun eigen baan te verliezen. Daarnaast is de club in zijn algeheel slachtoffer van bepaalde leidinggevende mensen, net als de fans en spelers daar slachtoffer van zijn, want zij hebben al helemaal geen invloed. Wanneer men bewust met de gehele organisatie aan dit soort praktijken begint, dan is het de verantwoording en schuld van de club, maar dat is bijna nooit het geval.

Zo jammer van Cesena, Leuke club met een leuk stadion. Verder hoop ik al jaren dat Chievo degradeert, Spelen lelijk voetbal en trekken amper fans maar elke keer halen ze het net.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chievo Verona

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Udinese19-13
17.Bologna18-17
18.Empoli18-18
19.Frosinone16-29
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Michele RigioneVerdediger00
Massimo GobbiVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Chievo Verona.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 februari
N’Golo Kanté heeft geen trek in een transfer naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren