Hugo Lloris krijgt twintig maanden rijontzegging en boete van 56.000 euro

Woensdag, 12 september 2018 om

Hugo Lloris moest woensdag voor de rechter verschijnen nadat hij vorige maand met drank achter het stuur was gekropen. De 31-jarige doelman van Tottenham Hotspur en de nationale ploeg van Frankrijk heeft schuld bekend en heeft een rijontzegging van twintig maanden gekregen. Daarnaast moet hij ook een boete van 50.000 pond betalen, omgerekend circa 56.000 euro.

Lloris werd vroeg op 24 augustus vroeg in de ochtend aangehouden in Londen. Hij slingerde over de weg en bleek overgegeven te hebben in zijn Porsche Panamera. Verder viel het rijgedrag van Lloris op omdat hij ongeveer 25 kilomter per uur reed op een weg waar 50 kilomter per uur is toegestaan. De politieagenten moesten hem uit de auto helpen. Hij bleek met ruim twee keer de toegestane hoeveelheid promillage alcohol achter het stuur te zijn gekropen. In het bloed van de Franse sluitpost zat 80 microgram per 100 milliliter bloed, terwijl het toegestane aantal achter het stuur 35 microgram is.

Nadat in de media bekend werd dat Lloris was aangehouden voor het rijden onder invloed, ging hij al door het stof. In een statement bood de Fransman zijn excuses aan en neemt hij de verantwoordelijkheid op zich. “Ik wil me uit de grond van mijn hart verontschuldigen richting mijn familie, de club, mijn ploeggenoten, de manager en alle supporters”, aldus Lloris. “Rijden onder invloed is compleet onacceptabel. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op me voor mijn acties. Dit is niet het voorbeeld dat ik wil uitdragen.”

Boete en rijontzegging voor Lloris na dronken rijden
Meer video's

Poll

Terechte straf?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door samcro)

Lloris leek mij juist een voorbeeld prof., vond hem altijd wel snugger en rustig overkomen.
Dat klinkt niet goed, misschien toch verslaafd?

12 september 2018 om 12:50

Je kan ook dronken rijden zonder verslaafd te zijn

12 september 2018 om 15:22

Je kan ook snugger zijn en toch rustig overkomen. Dus misschien is hij niet verslaafd?

Ongekend.. genoeg voetballers bij wie je dit zou verwachten maar Hugo staat voor mij niet hoog op die lijst. Ik weet niet wat 'normaal' is bij zulke overtredingen in Engeland, maar ik hoop dat hij geen speciale behandeling heeft gekregen als voetballer zijnde.

Desalniettemin ben ik blij dat er niemand gewond is geraakt en dat hij nog op goal staat bij Tottenham, want het doet natuurlijk niets af aan zijn voetballende kwaliteiten. Daarnaast zou Spurs ook hem nog een aantal keer extra mogen inzetten voor maatschappelijke doeleinden, want volgens mij is hij verder niet intern gestraft.

12 september 2018 om 12:41

Dit bedoel ik niet aanvallend.

Maar je kent die man helemaal niet. Je kan iemand die je niet kent beoordelen op zijn/haar persoonlijkheid. Als een voetballer een beetje arrogant loopt over het veld hoeft het niet te betekenen dat hij buiten het veld zo is. Je kent diegene gewoon niet. Net zoals ''rustige jongen'' Lloris die je alleen maar tussen 2 palen ziet staan voor 90 minuten.

12 september 2018 om 12:46

Ik pretendeer ook niet dat ik Lloris ken, allesbehalve zelfs. Echter ben ik een groots Spurs fan, heb ik hem voor mijn werk wel eens meegemaakt en volg ik alles van Spurs op de voet. Daardoor heb ik wel een indruk van de persoon Hugo Lloris, waarbij ik hem dus niet persoonlijk ken ofzo.

Daarnaast vorm je je toch altijd een beeld over voetballers aan de hand van hoe hij zich op het veld gedraagt en wat er van diegene in het nieuws komt? Ronaldo lijkt arrogant, maar wie kent hem nou echt?
Ik snap je reactie hoor, maar met de informatie die wij hebben, vormen wij een beeld over voetballers of andere mensen. Je verwacht dit eerder bij Balotelli, Rooney, Cassano of een 'badboy' dan een type Lloris.

12 september 2018 om 12:51

PorQue, dat je niet samen met hem geknikkerd hebt wil niet zeggen dat je geen beeld van iemand kan hebben dat de werkelijkheid redelijk benadert.

12 september 2018 om 13:59

@porque, je kan iemand die een dergelijke ernstige overtreding begaat wel degelijk beoordelen op zijn persoonlijkheid, want zijn persoonlijkheid zorgt ervoor dat dit uberhaupt gebeurt. Ik weet niet eens meer hoevaak ik dronken ben geweest in mijn leven(korsakov? :D ), maar ik ben nog nooit met 1 drankje op achter het stuur gekropen. Nee, ik ben dat niet vergeten! Je kruipt alleen achter het stuur op met drank als er iets schort aan je verantwoordelijkheidsgevoel.

Ik ben verder wel met je eens dat subjectieve waarnemingen, zoals arrogant lopen over het veld, niets zeggen over iemand persoonlijkheid e.d. Tenzij je natuurlijk dronken over het veld waggelt

12 september 2018 om 17:16

@doncoxxx

Typisch iets wat ik op voetbalzone zou lezen om te vinden dat dat iets over iemands persoonlijkheid zegt, om daarna tussen neus en lippen ons even te laten weten dat jij dat nooit zou doen. Kom op... Alsof wij niet weten dat jij perfect bent. Als iemand mij uitscheld of stouts doet, heb ik echt niet gelijk een beeld van iemands persoonlijkheid. Dat zou zo kortzichtig en naã¯ef zijn vind ik persoonlijk. Je hebt mensen die bekend staan als nette beschaafde mensen, die opgepakt worden voor vreselijke dingen. De pastoor die zich vergrijpt aan minderjarige. De verlegen stille jongens die hun school overhoop schieten. Meiden die gelovig door het leven gaan met ristricties zijn soms de wildste en sluwste. Dat er een rede voor dingen zijn betekend niet dat je iemand kan voorspellen. Verantwoordelijkheids gevoel word echt niet bepaalt als je 1x dronken achter het stuur zit. Dat je fout bezig bent is een feit.

12 september 2018 om 13:18

Nou voetballend is hij anders ook niet al te best. Hij is een goede lijnkeeper maar meevoetballen kan hij vrij weinig. Om te beginnen bij de blunder in de WK finale en zo zijn er wel meer van dat soort acties voorgekomen bij onze beste meneer Lloris.

12 september 2018 om 13:38

Die straf heeft hij wel gekregen, dat is zijn blessure. Maar omdat de eerstvolgende wedstrijd tegen Utd was hebben ze het op een andere manier aangepakt. Anders maakten ze zichzelf belachelijk door hem tegen Utd wel te laten spelen en daarna pas te straffen. Dus hebben ze een blessure geveinsd in de media.

12 september 2018 om 13:53

Voor "maar" 2x de toegestane hoeveelheid, wat 4 biertjes is als ik het goed begrijp, heeft die 50k boete gekregen. Lijkt me ruim meer dan een gewone brit krijgt voor zo'n overtreding. Denk dat die dus juist een extra strenge behandeling heeft gekregen ipv een speciale.

12 september 2018 om 15:07

Van vier biertjes kots je doorgaans niet in je auto en hoef je ook niet je auto uitgeholpen te worden.

12 september 2018 om 15:29

Misschien drinkt ie nooit en had ie een lege maag.

12 september 2018 om 15:47

Er klopt dan ook iets niet in de berichtgeving.. 2 keer de toegestane hoeveelheid en niet je auto uit kunnen komen rijmt niet met elkaar.. 1 van de 2 klopt niet..

12 september 2018 om 15:57

dat is toch echt wat er in het artikel staat en dus waarschijnlijk naar buiten is gebracht door de politie.

12 september 2018 om 16:51

Defence counsel David Sonn said Lloris had been dining with “two friends” at a restaurant. He had initially booked a taxi but it cancelled, prompting Lloris to drive – something described by Mr Sonn as “the first of a number of unwise decisions”. Without mentioning the name of the restaurant or Lloris’s two guests, Mr Sonn said the player and his friends “were showered with hospitality, given the circumstances, not just by the restaurant but by others there, who were sending drinks to them”.

He added: “By 2am he was completely drunk. At that moment he should have left the vehicle where it was. But, as Mr Lloris pointed out to me, it is when you’re drunk you’re likely to make mistakes – that was to drive home.”

12 september 2018 om 19:07

Als je niet drinkt en er ineens op los gaat kan al een biertje genoeg zijn

12 september 2018 om 19:18

Hij heeft zeker een speciale behandeling gehad

56000 euro! en 20 maanden rijontzegging!

Ik weet niet of de getallen kloppen van het promillage maar dat had in Nederland 800 euro gekost plus een voorwaardelijk

Of je nu bouwvakker of profvoetballer bent.. En terecht

Dus... speciale behandeling zeker!

Ik denk het bij zo'n promillage (als hij klopt) zelfs gek is dat hij zo slecht reed, en het eerder door de misselijkheid was

Bij twee echte Engelse Pints zit je daar al aan

12 september 2018 om 20:03

Hier in de VS kost het je ongev. $10.000 om uit de bak te blijven met een Dui. Dat is voor sommige mensen een half netto jaar salaris. Vertaalt naar Lloris zou dat miljoenen zijn.

Prima straffen, mogen ze wat mij betreft hier ook doen. Hier kost het je ook aardig wat duiten, maar je ziet mensen toch vaak weer vervallen in hun gedrag. Met deze strafmaat denk je daar wel 2x over na..

12 september 2018 om 15:51

Denk niet dat de gewone burger 50K boete gekregen zou hebben. In dit geval weten ze dat er bij Lloris geld te halen valt.

Des te raarder dat hij direct erna mocht beginnen tegen United. Zeker met een coach als Pochettino, die spelers wel straft als ze klagen over transferbeleid (Rose) en er niet uit komen met contracten (Toby)

12 september 2018 om 12:53

Ondanks dat het zeer verwijtbaar gedrag is heeft het verder niets met voetbal of de spurs the maken dus zie ik ook niet in waarom hij gepasseerd zou moeten worden.

12 september 2018 om 13:03

Je hebt als profclub en als profvoetballer nou eenmaal een voorbeeldfunctie, of ze dat nou willen of niet.

12 september 2018 om 13:36

Arseneal, voor mij is het zo duidelijk als wat dat ze Lloris niet wilden missen tegen Utd. Vervolgens wordt er gezegd dat hij eruit ligt met een blessure terwijl hij dan pas zijn ‘straf’ kreeg, maar op deze manier konden ze hem tegen Utd wel inzetten.

12 september 2018 om 17:56

Nogal een vreemde theorie, want wat hield hen dan tegen om hem in de wedstrijd tegen Watford in te zetten? Het is immers al te laat om je handen te wassen, nadat je hem een dag na het voorval laat spelen. Vervolgens speelt hij ook twee wedstrijden met de nationale ploeg niet mee, maar is hij wel aanwezig tijdens de viering met de wereldbeker. Lijkt me wel wat vergezocht om er een geveinsde blessure achter te zoeken.

Ik zie het simpeler en denk dat Tottenham gewoon niets heeft gedaan, wat het natuurlijk alleen maar erger maakt. Hier moet hard tegen opgetreden worden en ik denk dat de meeste reacties wel duidelijk maken dat dit absoluut niet goedgekeurd wordt, noch wat Lorris heeft gedaan, noch hoe Tottenham het heeft aangepakt.

Het wordt eens tijd dat clubs hier ook tegen op gaan treden. Die voetballers leven over het algemeen al in hun eigen wereldje en het is geen goede reclame voor de club om een speler te hebben die dronken achter het stuur gaat zitten.

Als dat gebeurt, mogen de clubs wat mij betreft ook ingrijpen en er een straf bovenop doen. Wat wedstrijden op de tribune en een extra boete is naar mijn mening niet eens zo oneerlijk.

12 september 2018 om 12:54

Alleen snijdt de club daarmee zichzelf in de vingers...

12 september 2018 om 13:02

Dat is ook helaas de reden dat clubs dit over het algemeen niet doen.

Vandaar dat ie gepasseerd was in Nationaal elftal. Geblesseerd jaja

Het zou hem sieren als hij zich op eigen initiatief zou inzetten voor een campagne over alcohol gebruik in het verkeer. Die campagnes zijn er. Al is het maar 1x een spotje/boodschap opnemen of op wat voor manier dan ook. Hij beseft dat hij een voorbeeldfunctie heeft (ja, die heb je nou eenmaal als publiek persoon mag iedereen wat van vinden maar zo werkt het want hij heeft invloed) dus zou ik dat passend vinden.

12 september 2018 om 13:41

Hoe serieus zou jij hem nemen als hij een spotje opneemt en zegt: never drink and drive. Totaal ongeloofwaardig natuurlijk nu hij dat zelf gedaan heeft en er een flinke straf voor heeft gekregen. Overigens kan de straf voor dronken rijden niet hoog genoeg zijn.

Vind het wel een flinke straf voor "maar" 2x de toegestane hoeveelheid alcohol. Als iedere Brit 50.000 pond boete zou krijgen bij zo'n overtreding zou een erg groot deel van de bevolking diep in de schulden zitten. Beetje meten met 2 maten dit, maar dat zijn we natuurlijk gewend van de Britten.

12 september 2018 om 16:32

Inkomensafhankelijke boetes heet dat. Ik vind het een prima idee. Een profvoetballer merkt toch niets van 500 euro boete. Dit voelt hij tenminste.

12 september 2018 om 17:52

Wat een onzin. De wet is voor iedereen gelijk. Rijk en arm.

Zoveel heeft hij nou ook weer niet gedronken..... valt mee. Een vent kan toch wel tegen een beetje drank

12 september 2018 om 14:36

Hij blijkbaar niet als die ook nog eens heeft overgegeven in zn auto. Twee keer de toegestane hoeveelheid is echt maar een paar biertjes.

12 september 2018 om 14:39

Het heeft niets met 'tegen drank kunnen' te maken. Alcohol tast o.a. je reactievermogen aan, zelfs 1 glas heeft al invloed. Het probleem is echter dat veel mensen denken dat alcohol geen negatief effect heeft, omdat ze zelf niet doorhebben dat ze over de weg slingeren en een gevaar voor zichzelf en anderen op de weg vormen.

Er klopt weinig van dit verhaal

Het promillage ten opzichte van de straf is belachelijk

Dat moet veel meer geweest zijn

Inkomensafhankelijk straffen vind ik sowieso ronduit belachelijk

En oh, oh, wat zijn we allemaal heilige boontjes. Dat doen wij natuurlijk nooit!

Als dat promillage echt klopt moet je Lloris ook niet als een misdadiger gaan afschilderen

Maar als ik het verhaal goed lees, moet het wel tegen 4 keer de toegestane waarde zijn geweest

Toegegeven, het is voor geen enkele sportman slim om te drinken, zeker niet in het openbaar

En dan in de auto te stappen is ronduit dom, dat is zelfmoord met die Brits tabloids

Maar voetballers zijn ook maar mensen

13 september 2018 om 13:01

Wat bedoel je met die laatste zin? Had je dat ook gezegd als hij net als Marco Alonso iemand had doodgereden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Watford125
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Hugo LlorisKeeper10
Benjamin DaviesVerdediger11
Toby AlderweireldVerdediger10
Jan VertonghenVerdediger10
Kyle Walker-PetersVerdediger10
Victor WanyamaMiddenvelder10
Moussa SissokoMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

69 fans
Keeper, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Tottenham Hotspur 3 0 0 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 36 0 1 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 34 0 0 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 37 0 0 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 35 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Update: Pochettino verrast en laat duo buiten selectie voor CL-kraker

Tottenham Hotspur verloor zijn laatste competitiewedstrijd voor de interlandonderbreking van Watford en de Londenaren gaan zaterdag proberen om tegen Liverpool weer het winnende pad in te slaan. Mauricio Pochettino zal tijdens...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren