Miazga baart opzien met onsportief gebaar: ‘Het was mentale oorlogsvoering’

Woensdag, 12 september 2018 om 10:47Yanick Vos • Laatste update: 10:58

De nationale ploeg van de Verenigde Staten was in de nacht van dinsdag op woensdag met 1-0 te sterk voor Mexico. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Tyler Adams, maar het was Matt Miazga die zorgde voor de meest besproken actie van het duel. De ex-speler van Vitesse kreeg het aan de stok met de Mexicaanse middenvelder Diego Lainez, waardoor het vuurtje verder werd opgestookt met een rode kaart voor Ángel Zaldivar als gevolg.

Na een overtreding van Lainez op Miazga zochten de twee elkaar op en stonden zij oog in oog met elkaar. Miazga, met al geel op zak, maakte vervolgens een opzichtig gebaar waarmee hij de spot dreef met de lengte van zijn Mexicaanse tegenstander. Zaldivar bemoeide zich ermee en ook doelman Zack Steffen kwam erbij. Miazga bleef irriteren, waarna Edson Álvarez een duw uitdeelde en daar een gele kaart voor kreeg. De gemoederen liepen hoog op en de arbitrage moest de twee partijen uit elkaar halen.

Niet lang nadat de wedstrijd hervat werd, maakte Zaldivar een bikkelharde overtreding op Wil Trapp en werd hij met een rode kaart van het veld gestuurd. Na afloop zei Lainez tegenover de aanwezige media dat het incident niet groter gemaakt moest worden dan het was. “Zulke dingen gebeuren in het voetbal. Het was niets. Het hoort erbij”, aldus de Mexicaans international.

Miazga dacht er anders over en is van mening dat hij met zijn actie tegenover Lainez aan de basis stond van de rode kaart van Zaldivar en de uiteindelijke overwinning. “Dat is normaal en hoort bij het spel. Een stukje mentale oorlogsvoering. Wij slaagden erin om in hun hoofden te kruipen en zij kregen een rode kaart. Daarna heeft iedereen kunnen zien wat er is gebeurd. Wij kregen de controle over de wedstrijd en wonnen.”


Poll

Matt Miazga had geel moeten krijgen voor deze actie


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door schwarz)

Achja..niet netjes, maar beter dan pak 'm beet een kopstoot.

12 september 2018 om 13:20

Heb je het gezien? De manier waarop Miazga het doet, hoort zeker niet. Hij maakt het gebaar 4 keer en maakt zichzelf een aantal keer klein ( bukken). Actie met een gebrek aan respect, ben benieuwd hoe het zal lopen als Mexico weer tegen Amerika en Miazga zal spelen. Want een Mexico met Guardado, Lozano Moreno, Herrera etc. zouden Miazga wel hier en daar goed aanpakken.

12 september 2018 om 15:31

Tja. En Marco Materazzi noemde de zus van Zidane een vrouw van lichte zeden. Lorenzo Staelens (en Mike Verstraeten) begonnen over die verkrachtingszaak van Kluivert. Niet chic.

Getuigd van weinig respect richting de tegenstander imo is respect een van de belangrijkste dingen in het voetbal, dus ik had m gewoon een kaart gegeven.

12 september 2018 om 11:04

Zeg dat tegen al die spelers die doen alsof hun been geamputeerd moet worden na een klein tikje om zo degene een kaart aan te smeren.
Deze actie getuigd inderdaad van weinig respect maar daar is sowieso al geen sprake van meer in het moderne voetbal.

Het resultaat is heilig.

12 september 2018 om 11:42

och och...weer t gezeur om respect. Hij zegt alleen dat die gast klein is...klopt toch.
Als die Lainez beetje kerel was had ie zn enorme leuter laten zien, dan was Miazga weer stil geweest.
Best sneu als je je hier door al laat uitlokken en rood krijgt.

12 september 2018 om 11:46

imo is respect een van de laatste dingen dat je moet hebben naar je tegenstander. Tegenstander is de vijand. Als je wordt uitgedaagd, dan kom je met zo'n actie. Ik vind het top. Miazga heeft ze mentaal voor schut gezet en iemand dusdanig gemanipuleerd dat die een domme rode kaart kreeg. Dat is superioriteit. Zijn de Amerikanen altijd wel goed in geweest en het betaalt zich hier goed uit.

Het gespeelde respect waar velen over praten, vind ik altijd zo nep en gespeeld en geforceerd. Komt ook bij kijken dat de VS tegen Mexico in het voetbal een duel is tussen grote rivalen.

12 september 2018 om 20:48

TheRoscoe dus jij juicht dit kneuzen-gedrag toe? Jij ziet liever dit dan harde maar faire spelers als Puyol, Gerrard, Vieira, Terry en Stam in het verleden die deze achterlijk kleinerende uitingen nooit nodig hadden? Mwoah in mijn ogen is dot het grote failliet van het voetbal samen met toneelspel en overig gematennaai. Maar als jij zegt dat respect het laatste is wat je moet hebben voor je tegenstander dan zijn we sowieso gauw uitgepraat. Bijzondere opvatting imo.

13 september 2018 om 09:41

Ik kan harde, faire spelers waarderen. Maar ze bestaan amper en het komt meestal gespeeld over.

Ten eerste, Vieira, Terry en Gerrard waren absoluut niet fair. Die deden continu aan dit soort psychologische oorlogsvoering. Vooral Vieira. Echt volledig de plank misslaan door hun op te noemen.

Ten tweede, voetbal is geen gentleman's sport. Het is een ruige sport waarin men regelmatig de ander een schop verkoopt als onderdeel van een strategie om die af te stoppen. Het is geen tennis.

Wat Miazga deed, is mild. Hij zat aan niemand. Een klein opdondertje komt in zijn gezicht groot doen en dan verdien je actie-reactie. Ik hoor je niet over die Mexicaan. Een ander loopt vervolgens met de borst vooruit tegen hem aan. Hoor ik je ook niet over. Maar Miazga zit fout omdat hij gebaart dat 1 Mexicaantje wat verticaal beperkt is? Doei.Voetbal heeft veel grotere zorgen dan dit soort gebaartjes, doe eens even realistisch man.

Dat hele gespeelde fair play, respect, handen schudden gedoe is juist toneel, dat hoeft niemand te zien. Dit is een wedstrijd tussen aartsrivalen, daar hoort emotie en passie bij en karakter. Spelers die elkaar uitdagen, in elkaars hoofden proberen te kruipen. Je moest eens weten wat de absoluut grootste atleten deden zoals Michael Jordan of Michael Schumacher om hun tegenstander mentaal te domineren. Dit is niets. Gewoon plagen.

En om eerlijk te zijn, als je zo verontwaardigd bent door zoiets kleins, dan vind ik dat een beetje mietjesgedrag en dan is voetbal geen sport voor jou. Kan je beter kijken naar tennis. Of hockey. Maar dan wel veldhockey. Bij ijshockey rammen ze elkaar wel eens op de bek, zal je waarschijnlijk geen fan zijn.

Goede verdediger deze Miazga. Heeft het vak geleerd bij mijn club Vitesse!

Hij pakt die Mexicanen bij hun zwakke plek en zijn ploeg heeft er uiteindelijk voordeel bij.

Is maar net hoe ver je jezelf wilt laten gaan. Kan je met allemaal argumenten aankomen als 'in het heetst van de strijd' etc. maar ik vind dit persoonlijk gewoon triest. Laat lekker voetballend zien wat je waard bent i.p.v. dit soort spelletjes. Maar goed, de illusie dat voetbal er zo ooit uit gaat zien heb ik lang geleden al laten varen.

12 september 2018 om 11:23

Eens maar het is aan de arbitrage om hier paal en perk aan te stellen. Nu is het Mexicaanse elftal zelf ook niet vies van psychologische oorlogsvoering en dan moet je er niet van opkijken als de tegenstander dit ook gaat doen (heeft helaas nog te vaak effect). Ik hoop dat de var korte metten gaat maken met dit soort grappen. Dan maar vaak schorsingen uitdelen, dan is het snel afgelopen. Voor theater en komedie ga ik liever naar de schouwburg.

12 september 2018 om 11:40

Klopt, scheidsrechters mogen wat mij betreft veel harder optreden tegen dit soort wanstaltige praktijken. Het probleem ligt echter ook weer bij de scheidsrechters die qua persoonlijkheid en fluitstijl zoveel van elkaar verschillen. Daardoor wordt er al snel een beeld gecreeërd dat ze een machtbelust persoon zijn of een sulletje. Mijn inziens is het gewoon een totaal gebrek aan respect en mag er ook voor al het gescheld op de velden meer en meer kaarten getrokken worden. Daarbij dan wel de kanttekening dat alle scheidsrechters er naar moeten streven om dezelfde maatstaven te hanteren, elke speelronde en elke wedstrijd opnieuw, ongeacht de teams die spelen.

12 september 2018 om 15:33

Tja masterapie, als beperkte verdediger moet je iets om die rappe aanvaller de baas te blijven.

Super droog, als je je hierdoor al laat gaan als Mexico dan ben je mentaal ook wel wat zwak zeg. Prachtig van Miazga, voetbal is oorlog

12 september 2018 om 12:24

Cringe level schiet omhoog als iemand voetbal oorlog noemt...

12 september 2018 om 12:27

Cringe level schiet omhoog als iedereen maar loopt te zeuren op dit soort kleine actietjes, volgens vele moet elke speler maar de ideale schoonzoon zijn. Wat een onzin.

12 september 2018 om 14:20

Waarom dan met je hippe internet woordjes? Voetbal is een fysieke en mentale strijd tussen 22 mannen.

12 september 2018 om 15:08

Tuurlijk, JK-Ajax...

Voetbal oorlog noemen is gewoon niet gezond naar mijn mening. Dan neem je het iets te serieus, op zich niks mis mee maar daarmee moet je toch wel opletten dat je niet te hard verzeild geraakt in het leuke spelletje wat voetbal is en blijft.

12 september 2018 om 15:35

Iemand die "cringe" of zelfs "cringe level" gebruikt zorgt bij mij dan weer voor..hoe noem je die dingen...cringes.

12 september 2018 om 16:01

Ach het is maar hoe je het opvat. Je neemt het letterlijk en hebt moeite om de opmerking in perspectief te plaatsen.

12 september 2018 om 21:58

Je gebruikt het nu zelf drie keer in je post. Niet echt slim he makker.

13 september 2018 om 09:44

Die comeback is ook cringe.

Ik kon wel genieten van de actie, tot hij naar het vertrekken van de speler nog 5 minuten door moest gaan. Vele malen betere actie dan maar agressief terug reageren. Maar als je het vervolgens nog eens 5 minuten doortrekt terwijl de speler al vertrokken is, dan verandert dat mooie al erg snel in respectloos en kinderachtig.

Ach ik begrijp Miazga wel, Lainez maakt een overtreding en gaat dan ook nog oog in oog met Miazga staan alsof hij klaar is om het akkefietje uit te vechten, terwijl iedereen weet dat dit niet kan. Het doet mij een beetje denken aan een puppy die stoer aan het blaffen is naar een dobbermann die aangelijnd is. Miazga maakt even duidelijk niet onder de indruk te zijn.

Joh, voetbal is oorlog.

Hebben jullie die clash tussen Davids en Seedorf gezien? Super goede vrienden, maar tijdens de wedstrijd gaven zij elkaar continu een rotschop. Dit is gewoon je tegenstander gek maken en zo te zien heeft het gewerkt.

Wat een naar ventje die Miazga, maar goed matige voetballers hebben dat wel vaker.

Miazga laat zo zien dat hij letterlijk boven de opgefokte Mexicaan staat. Ik vind dit gedrag beter dan het duwen of met de koppen tegen elkaar staan. Voor de rug van Miazga is dit ook beter, want van dat bukken krijg je op een gegeven moment last...

Onsportief? Is toch grappig. Beter dan iemand doormidden trappen of een goede elleboogstoot. Als je volwassen bent maakt het echt niet uit of iemand een grapje maakt over je lengte. Wat een onzin..

Niets verkeerds gedaan. Vrienden en vijanden.
Daarbij is het ook gewoon een klein ventje vergeleken met Miazga. F laten zien wie de baas is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Verenigde Staten

FIFA ranking: 22
44 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Mexico72
2.Canada53
4.Panama53
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Midden-A...
SpelersPositieW
T. WeahAanvaller
S. JohnsonKeeper00
M. TurnerKeeper60
G. BelloVerdediger20
G. BerhalterVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Verenigde Staten.

0 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren