‘Hij laat ons net zo spelen als hij deed bij Ajax, dat voelt prettig’

Woensdag, 12 september 2018 om

Vorig seizoen klonk er onder de aanhang van Willem II nog het nodige gemor over de defensieve speelstijl van trainer Erwin van de Looi en de fans van de Tilburgers lijken door de nieuwe trainer Adrie Koster op hun wenken bediend te worden. De ervaren oefenmeester hanteert nog hetzelfde spelsysteem als hij al jaren gebruikt en wil zijn ploeg verzorgd voetbal laten spelen.

“Ik wil dat Willem II ergens voor staat, tegen welke tegenstander dit ook is. En met een 4-3-3-systeem heb je in mijn ogen de beste veldbezetting om daarin te slagen”, legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. Koster werkt dit seizoen met de van Leeds United gehuurde Vurnon Anita en de twee kennen elkaar nog van hun gezamenlijke periode bij Ajax.

Voor Anita voelde de hernieuwde samenwerking met zijn trainer meteen vertrouwd: “Dezelfde pass- en trapoefeningen, dezelfde warming-up. En 4-3-3 voetballen uiteraard. Voor een voetballer blijft dat het lekkerste. Hij laat ons net zo voetballen als hij dat deed toen ik nog onder hem bij Ajax werkte. Het voelt prettig en vertrouwd”, vervolgt de middenvelder zijn verhaal.

Willem II, dat de competitie zaterdagavond hervat met een thuiswedstrijd tegen Excelsior, werd in het verleden al eens omschreven als het Ajax van het Zuiden. Zo ver wil Koster, ondanks de aanwezigheid van assistent Gery Vink en voormalig Ajacieden Araz Özbiliz en Damil Dankerlui, echter niet gaan: “Het heeft ook niet zoveel zin om clubs met elkaar te vergelijken. Ajax is Ajax en Willem II is Willem II. Deze club is mooi genoeg van zichzelf.”

Koeman: 'Frenkie leek in geen velden of wegen op een debutant'
Meer video's

Poll

Denk jij dat Willem II dit seizoen in het linkerrijtje gaat eindigen?


Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door robby)

Leuk middenveld en ook een goede voorhoede maar achterin echt abominabel slecht

12 september 2018 om 12:12

Je ziet Koster ook nog veel schuiven met spelers. Middenveld werd tegen psv compleet overlopen in een 433. Ik hoop dat Ozbiliz en Anita snel in vorm komen. Sol is al lekker op dreef in ieder geval.

13 september 2018 om 09:54

Veel schuiven? Tegen PSV stonden dezelfde 11 in het veld als tegen Heracles. En tegen Heracles tov FC Groningen speelde er 2 andere en dat waren de 2 buitenspelers die toen net waren aan getrokken (özbiliz en Avdijaj voor Croux en Mcgarry) en tegen VVV t.o.v. FC Groningen speelde alleen Lieftink die tegen FC Groningen vervangen is door Akkaynak.

Al met al is er t.o.v. de start van de competitie bij Willem II 3 spelers geschoven Croux, Mcgarry en Lieftink voor Özbiliz, Avdijaj en Akkaynak. Dat is niet veel toch?

Overigens de verdediging is in al die 4 wedstrijden inclusief keeper exact hetzelfde gebleven. Tegen Vvv(thuis) FC Groningen (uit) en Heracles (thuis) werd in totaal maar 1 goal tegen geïncasseerd. Zo slecht is de verdediging niet al ben ik het met je eens dat ze er niet goed uit zagen tegen Psv. Maar dat is 1 wedstrijd en ook nog eens tegen een heel erg sterk team waarbij we desondanks ons aanvallend spel lieten zien. Tegen Excelsior staan deze 5 spelers (4 verdedigers en 1 keeper) gewoon weer op hun plek let maar op. Geen reden voor paniek na 1 grote nederlaag. Met dit spel gaan we echt nog wel eens vaker gigantisch op ons bek (wacht maar tot we Ajax treffen) Maar als we die andere wedstrijden zo blijven spelen gaan we ver van de degradatiezone blijven en hebben we en mooi voetbal gezien en we staan ergens in de middenmoot. En dat is na Van de Looi een super ontwikkeling!

Vind het niet verassend, dat het nu beter gaat met Willem II. Erwin van der Looi bewijst keer op keer een waardeloze trainer te zijn, bij Groningen, bij Willem II, en dan nu weer bij Jong Oranje. Hoop dat hij daar ook snel weg is.
Willem II speelt normaal altijd voetbal op een leuke manier, de keuze om hem aan te trekken begreep ik toen al niet past niet bij zo'n club, en past zeker niet bij Jong Oranje.

12 september 2018 om 10:06

Het is toch onbegrijpelijk dat hij uberhaupt is aangesteld bij jong oranje? De beste man heeft laten zien een tactisch onbenul te zijn en krijgt vervolgens de leiding over de grootste talenten van ons land... Jong oranje speelt al jaren niks meer klaar omdat er steeds onbenullen voor de groep staan.

12 september 2018 om 10:19

Probleem is dat trainers die wel goed zijn voor een carrière kiezen bij een club. Zodoende blijft er dus een b en/of c keuze over jong Oranje.

12 september 2018 om 10:31

Zal ook wel aan het salaris liggen , geen wk of ek scheelt een zak geld, kan je ook geen grote trainer betalen. Het is echt geen eer om voor de knvb te werken, blijft draaien om de centen.

12 september 2018 om 10:41

Volledig met je eens. Schande dat hij deze talenten door deze tactisch zeer beperkte trainer zijn "misbruikt". En salaris is geen issue durf eens een oud international die beginnend trainer is voor de groep te zetten. Zo iemand heeft het respect van de spelersgroep en kan met enthousiasme meer bereiken dan dit type mislukte social worker.

12 september 2018 om 11:13

Precies ja, al zou ik niet zo goed weten welke oud speler al klaar is coor de job, maar betrek elk geval er een oud international van naam bij als assistent ofzow, en daar bedoel ik dan niet Hedwiges Maduro mee die er nu bij zit. Zie liever dat ze er iemand als Dirk kuyt of Ruud van Nestilrooy erbij halen, iemand waar de jonge jongens tegen op kijken een oud internationaal die jaren lang op het hoogste niveau gespeeld hebben, iemamd waar ze naar luisteren die weet wat er nodig is om de absolute top te halen. Word eens tijd voor een fatsoenlijke staf, kan me er echt kwaad om maken dat er al jaren gewoon een waardeloze staf zit.

12 september 2018 om 11:28

Ik denk dat we eerst van Langeler af moeten bij de Knvb. Eerder zal het weinig worden bij de Jong Oranje elftallen. Jonk past beter bij die baan.

12 september 2018 om 11:35

Daar zat ik ook aan te denken, jong oranje is het opleidingsteam voor het echte oranje. Waarom ook niet coaches opleiden, en dan wel alleen trainers met potentie en aanzien. Jaap Stam bijvoorbeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Fernando LewisVerdediger10
Darryl LachmanVerdediger10
Jordens PetersVerdediger10
Freek HeerkensVerdediger10
Thom HayeMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

86 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Willem II 2 0 0 0
2017/2018 Leeds United 18 0 3 0
2016/2017 Newcastle United 27 0 1 1
2015/2016 Newcastle United 28 1 6 0
2014/2015 Newcastle United 19 0 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren