Overmars: ‘We betaalden veel te veel voor hem, dat weet hij zelf ook’

Woensdag, 12 september 2018 om

Miralem Sulejmani stond jarenlang in de boeken als de duurste aankoop aller tijden van Ajax, maar door de terugkeer van Daley Blind uit Engeland is het record van de Serviër deze zomer toch verbroken. De Amsterdammers betalen Manchester United namelijk maximaal 20,5 miljoen euro voor de verdediger annex defensieve middenvelder, waardoor Blind de 16,25 miljoen van Sulejmani ruimschoots voorbijgaat. Marc Overmars moet toegeven dat hij flink in de portemonnee heeft moeten tasten.

“In principe hebben we voor Daley veel te veel betaald, maar dat weet Daley zelf ook, want dat heb ik hem verteld”, legde de directeur spelersbeleid uit bij Ajax Kick Off, geciteerd door Ajax Showtime. Doordat de tijd met het oog op het naderen van de Champions League-voorrondes beperkt was, besloot Overmars toch door te gaan: “We wilden de boel heel graag op orde hebben, want het was belangrijk om goed te starten. Daarom zijn we verder gegaan”, vervolgde hij zijn verhaal.

De komst van Blind had verder als bijkomstigheid dat het mogelijk een extra factor vormde voor Matthijs de Ligt in zijn besluit om toch in de Johan Cruijff ArenA te blijven: “Het was ook belangrijk voor Matthijs, want ik wist dat Matthijs graag met Daley samenspeelde bij Oranje. Ik dacht: nu moet je snel doorpakken.” Ajax kende door de komst van onder meer Blind en Dusan Tadic een geslaagde transferzomer, terwijl het verder alleen Justin Kluivert zag vertrekken van de spelers die afgelopen seizoen regelmatig in de basis stonden.

Het was echter niet eenvoudig voor Overmars om de selectie bij elkaar te houden: “Mensen denken: hoe werkt dat dan? Ze hebben een contract, ze blijven en verder moet je niet zeuren. Dat klinkt heel makkelijk, maar dat is het niet. Ik kan zeggen dat ik een boek kan schrijven over de afgelopen drie maanden”, ging de bestuurder, die daarnaast aangaf dat het behalen van Europees voetbal van levensbelang is geweest, verder. “Want als wij geen Europees voetbal hadden gehaald, hadden wij een megaprobleem gehad. Drie of vier spelers hadden dan gezegd zich door te willen ontwikkelen, maar gelukkig spelen we Europees.”


Poll

Vind jij dat Ajax te veel heeft betaald voor Daley Blind?


Gerelateerd

120 reacties (laatste reactie door mbeyer)

Misschien wanneer je puur naar het individu Blind kijkt, Ajax teveel heeft betaald. Overmars kijkt nu naar wat hij er mee heeft bereikt: het behouden van toptalenten en het bouwen van een gebalaceerd elftal dat geschikt is voor de CL en dat is onbetaalbaar voor ons, de fans.

12 september 2018 om 00:12

Zn salaris vind ik te hoog, echter had je hem niet voor minder kunnen binnen halen. Zijn transfersom bereken ik als volgt: verkocht voor 17,5 miljoen en teruggekocht voor 16/20,5 miljoen. Als je die tegen elkaar afstreept dan heb je hem dus voor 3 miljoen weten te strikken. In dat geval een geweldige aankoop. Als je puur en alleen naar die 20,5 miljoen kijkt is het uiteraard te veel

12 september 2018 om 00:16

Dan is het misschien iets voor Heerenveen om sulejmani terug te halen voor 18 miljoen.. valt ook wel mee als we op jouw manier gaan wegstrepen

12 september 2018 om 00:16

Overmars heeft al uitgelegd dat die 20,5 miljoen door Ajax met een grote lach betaald zou worden. Dat betekend dat het bonussen zijn bij hele goede prestaties van Ajax 1. En wie zeurt er dan nog om 4,5 miljoen aan bonussen als er prijzen gepakt worden en na de winter in de CL gespeeld zal worden de komende jaren?

12 september 2018 om 01:27

Ik ben heel blij dat jij nergens enige financiële verantwoordelijkheid hebt.

12 september 2018 om 07:14

Als je het zo beredeneert zeg je dus dat je 3 miljoen betaalt voor een speler die eigenlijk al van jouw is.

12 september 2018 om 07:39

Snap natuurlijk ook wel dat het niet zo werkt, je hebt te maken met verschillende boekjaren etc. echter door het zo te berekenen hoop ik de druk van Blind en Ajax zijn schouders weg te halen. Want elke keer gaat iedereen helemaal los over zijn transfersom.

12 september 2018 om 07:54

Ik verwacht ook wel dat Daley Blind na het lezen van jouw bericht hier minder druk gaat ervaren..

12 september 2018 om 09:38

De redenatie lijkt gek maar er zit iets in. Blind gaat weg als talent voor 17.5 miljoen en je weet hem na 3 jaar ervaring bij manchester united voor ongeveer hetzelfde bedrag op te pikken. Misschien is het aan de dure kant maar het is heel lastig om voor minder geld een vergelijkbare speler te halen die er gelijk staat. Dit was in een dure maar veilige aankoop waardoor je wel zekerheid had. En mede daarom stond er aan het begin van het seizoen gelijk een team waardoor ajax de cl heeft gehaald. En als je het geld van de championsleague als transferinkomsten ziet heeft ajax volgens mij amper iets uitgegeven.

12 september 2018 om 09:54

Prima verwoord. Het zal best dat Ajax miljoenen teveel heeft betaald, maar ze hebben duidelijk lering getrokken uit wat ze in het verleden deden, op het geld blijven zitten.

12 september 2018 om 10:48

Mooi om te lezen dat het uitgeven van zoveel geld Marc Overmars zoveel pijn doet dat het lijkt of hij het uit eigen zak moet betalen. Goede eigenschap voor een financieel directeur. Ook een goede move om dit statement te maken. Anders gaan andere clubs denken dat Ajax de portomonee wijd open heeft gezet. Al met al heeft deze forse investering al een heel goed rendement opgeleverd.

Klein dingetje, maar vind het altijd merkwaardig dat media als VZ de transfersom neerzet adv de toon van het artikel. Gaat het om een koopje zetten ze het bedrag exclusief variabelen (oplopende kosten) neer, gaat het om een overbetaalde speler dan het hoogste bedrag. Betreft het artikel: raar dat iemand van onder de 20 zoveel kan en wil eisen. Daarbij zou ik ook wel willen weten wie die 3 namen verder zijn. Frenkie? Onana? Neres?

12 september 2018 om 08:51

@Arsen(e)al Klicks Klicks Klicks....alles voor de Klicks. Maar wat betreft het artikel... Waar staat dat hij dat eist? Ik verwacht dat De Ligt, De Jong, Onana en Neres zomaar wel eens verder hadden willen kijken als Ajax geen Europees voetbsl had gehaald.

12 september 2018 om 09:39

Ach, waarom zouden de Ajax supporters zich druk maken of er een paar miljoen teveel betaald is? Ajax heeft het geld, heeft ook wel eens ‘te veel ontvangen’ voor een speler, maar willen bovenal het kapitaal op het veld zien staan.

Ach te veel betaald? Ja als je langer had gewacht dan had je hem misschien goedkoper kunnen krijgen, of helemaal niet. Voor hetzelfde geld was er een andere club langs gekomen die het op tafel had gelegd of had United hem willen houden omdat het ze niet lukte om een CV vast te leggen.

Daley is echt de perfecte speler voor Ajax geweest om te halen, stond er gelijk en heeft zijn transfer al terugverdiend door zo goed tegen Kiev te spelen. Ik betwijfel ook ten zeerste of je een betere speler voor minder geld had kunnen halen. Blind is niet flashy, dus lijkt het alsof hij weinig toevoegt maar hij zit er zovaak al tussen voordat je het echt door hebt. Je hoort bij het Nederlands elftal constant mensen over hem zeiken, als hij zo had verdedigd als Van Dijk bij de 2-1 had je jan en alleman er over gehoord maar aangezien Van Dijk sterk is en af en toe een 1 op 1 duel op kracht wint hoor je er niemand over. Hetzelfde zie je met Tete, die gast wint 1 op 1 alles en daarom vond men hem zo lang geweldig maar je kon allang zien dat behalve dat hij niets kan. Geen anticiperend vermogen, geen inzicht, nooit een bal vooruit etc. maar als je met een schuinoog kijkt lijkt het wel leuk.

Voor spelers als Blind, maar ook een Schone moet je eigenlijk in het stadion zitten om hun waarde te zien. Gewoon de hele wedstrijd naar kijken. Het positiespel, het aanbieden het spel zien lezen. Dan heb je pas door wat ze toevoegen en wat ze goed maakt.

Dat Ajax Blind heeft weten terug te halen is echt de coup van de eeuw want normaal gesproken is het onmogelijk om zulke spelers van topclubs binnen te halen. Dus dan maar een paar miljoen te veel, dat is de markt nou eenmaal. Hij heeft het nu al terugverdiend.

12 september 2018 om 00:25

En als Van Dijk zo had verdedigd als Blind bij de 1-0 dan had iedereen Van Dijk gefileerd dat de duurste CV ter wereld zo verdedigd.. Feit blijft gewoon dat Blind de afgelopen 2 interlands zeer matig was. Voor Ajax is hij al meer dan waardevol geweest inderdaad, dus ik vind het geen domme of rare transfer geweest. Alleen dat mensen kritiek hebben op de prestaties van Blind bij Oranje is gewoon 100% terecht. Blind heeft in Oranje (met de nadruk op Oranje) al een hele tijd niet meer goed gespeeld. En daar mag je gewoon op wijzen.

12 september 2018 om 00:36

Volgens mij is het geen goede combi van Dijk - Blind. Ik denk dat de Ligt, Frenkie de Jong en Blind meer aan de Vrij heeft. Op het WK deden Blind en De Vrij naar behoren.

Van Dijk kan het spel niet lezen (tactisch vermogen), straalt geen gretig uit, nocholant, aan de bal traag, loopt te veel naar achteren in plaats van vooruit (risicoloze verdedigen), ook durft hij niet altijd de bal naar voren geven. Ook zie ik bij van Dijk weinig simpel voetballen, 'lekker ballen in het eenvoud'.

De Vrii is meer een teamspeler dan van Dijk. En de Vrij is ook veel slimmer en snapt het spel veel beter, ook een snelle denker.

12 september 2018 om 00:44

@Jackieboy, je kan ook zeggen dat als Promes die bal niet zo mooi aan de Fransen had gegeven, er geen doelpunt was gevallen. Maar ja, dan zou je Blind vrij spreken en dat kan natuurlijk niet.

12 september 2018 om 00:51

@petervermeulen

je gaat hier toch niet serieus zitten beweren dat we Van Dijk moeten gaan passeren voor Daley Blind?

12 september 2018 om 01:03

@kyle66

dat een aanvaller een verdedigende fout maakt vind ik toch een stuk minder kwalijk dan dat een verdediger een verdedigende fout maakt want daarom staat een verdediger achterin, om doelpunten te voorkomen. een aanvaller is geen specialist op verdedigend gebied dus daar kan je dit soort fouten van verwachten

12 september 2018 om 01:14

Mee eens dat je van Daley mag verwachten dat hij adequater ingrijpt Japie_krekel, maar kom op laten we niet gaan overdrijven: van een profvoetballer van het niveau Promes kun je dit soort fouten niet verwachten ookal is hij een aanvallerl, dit was gewoon een ronduit achterlijke kopbal.

12 september 2018 om 01:32

Eerlijk gezegd; ik lees al de hele tijd over de blunder die Blind bij die tegengoal heeft gemaakt, maar ben het er niet totaal mee eens. Door de domme terugspeelbal staat binnen 1 sec de hele verdediging verkeerd. Zowel de Ligt als v Dijk reageren traag bij het dekken van de eerste paal en daarbij ontstond er direct ruimte rond het middenstip waar Griezmann ongedekt al naartoe liep. Dat Blind daarheen al liep kan ik enigszins dus begrijpen. Kijk maar eens terug en zie dat de bal er ook in was gegaan als Matuidi hem aan Giroud gaf.

Wel moet ik zeggen dat de hele verdediging eigenlijk schutterde. Ze stapten er allemaal halfslachtig in en gaven pas gas op het moment toen Mbappe de bal al schoot.

12 september 2018 om 02:00

@sanderkoevoets

natuurlijk was het een domme actie van Promes maar het was ook weer halfslachtig verdedigend werk van Blind. als het dan na zijn dramatische interland tegen Peru het nu ook tegen Frankrijk verdedigend weer niet heel best is dan weet je dat er kritiek komt omdat je al onder de loep ligt

bij United zaten dit soort wedstrijden er ook al met regelmaat tussen dat Blind echt stond te schutteren achterin. als verdediger komt hij tekort op dat niveau en als controleur ook. voor de Eredivisie prima maar tegen tegenstanders van kaliber waar tegen zijn team onder druk komt te staan dan zie je altijd dat Blind als een van de eersten door het ijs zakt

12 september 2018 om 07:05

Ik heb gezegd liever de Vrij ipv vsn Dijk. Ik heb daarnaast ook uitgelegd waarom. Daley Blind doet het samen met de Vrij tijdens het WK in Brazilië goed omdat de poppetjes in het elftal helemaal kloppen, oftewel het balans staat er.

Ik denk dat de Vrij ipv van Dijk beter is voor het elftal, betere balans. Dan moeten ze Strootman ook niet meer opstellen.

Van Dijk is geen speler die het elftal kan helpen en sleeptouw nemen, liet ook nooit zien dan hij de man is achterin, die er staat. Ik zie hem hier en daar veel foutjes te maken oa positioneel, anticiperen en uithoudingsvermogen (gaat vaak te traag / nocholant). De Ligt staat er en liet veeeel meer zien en dat hoort eigenlijk niet te zijn!

12 september 2018 om 08:08

Wat een gelul, promes en van dijk maken een grote fout waardoor nederland met 2-1 verliest en iedereen probeert maar aan te geven dat het toch echt Daley zijn schuld is. Ben het er niet mee eens...ja ik weet dat hij die bal naar promes gepassed had. Word gewoon moe van al dat papagaaien-volk dat elkaar napraat. Ik vind tete tien keer slechter dan Blind, afgelopen wedstrijd. Alleen had tete de mazzel dat hij.nog een goede assist gaf.

12 september 2018 om 08:45

Ik zeg nergens dat het Daley Blind zijn schuld is. Ik zeg alleen dat Blind daar net zo goed een grote dekkingsfout maakt. Hij ziet Mbappe voor hem lopen, en hij gaat naar het midden in plaats van met Mbappe mee. Bovendien werkt hij eveneens in eerste instantie die voorzet van Matuidi gewoon belabberd weg (toen al de 3e bal die hij super slecht weg werkte). Dat zijn gewoon zijn fouten, en die mag je prima benoemen. Dat Tete slechter was volgens jou betekent niet dat Blind goed was..

12 september 2018 om 08:51

@Regulator. Dat kan. Ik vind het nog steeds zwak van Blind. De bal naar de middenstip was veel moeilijker te geven, aangezien De Ligt en Van Dijk niet op 1 lijn stonden en de kans dus groot was dat 1 van de 2 de passlijn naar de middenstip had kunnen dekken. Dat Blind als 3e man ongeveer dezelfde lijn gaat lopen als de andere 2 Cv's, terwijl hij Mbappe voor zijn neus ziet lopen richting de goal, dat vind ik gewoon een fout. En nogmaals, dat Blind daar een fout maakte betekent niet dat De Ligt en Van Dijk en Promes daar geen fout maakten, en vice versa. Het is inderdaad een opeenstapeling van fouten en schutteren van de verdediging. Maar dan mag je toch nog wel de fouten van Blind benoemen onder een artikel waar het over kritiek op Blind gaat? De verwerking van de originele voorzet was namelijk ook dramatisch van Blind, gevolgd door een dramatische actie van Promes.. Het is gewoon een feit dat Blind in 2 interlands wel 10 momenten heeft gehad waarin hij fouten maakte of halfslachtig ingreep. Dan mag je het benoemen dat Blind gewoon 2 slechte interlands heeft gespeeld.

12 september 2018 om 08:56

@Kyle66. Ik zeg nergens dat de tegengoal volledig de fout is van Blind? Ik heb helemaal niks tegen Blind. Ik word er alleen maar moe van dat als je kritiek hebt op Blind je gelijk als een "hater" word bestempeld. En degene die je "hater" noemen zijn zelf meestal weer onrealistisch positief over Blind en praten alles goed wat hij fout doet. Promes maakte een belachelijke fout, feit. Blind verwerkte daarvoor de voorzet als een Bambi, feit. Daarna reageren zowel de Ligt als van Dijk veel te laat en slap, feit. En Blind loopt naar de middenstip terwijl hij voor zijn neus Mbappe richting de goal zich ziet aanbieden, feit. Dan is het toch niet zo raar om op een artikel over Blind (met daarin onterechte kritiek, want het wordt opeens doorgetrokken naar zijn clubprestaties) te zeggen dat Blind gewoon 2 slechte interlands heeft gespeeld?

12 september 2018 om 09:51

@jackieboy10, dat is pertinent onjuist, want er zijn legio voorbeelden dat van Dijk verdedigt als een drol. Die 2-1 is een heel goed voorbeeld; Varane en Umtiti hadden die val geblokt..

Daley Blind is Neerlands kop van Jut. Elke fout van hem wordt onder een vergrootglas gelegd en alles wat hij goed doet wordt genegeerd. Nu ook weer, hij had weleenswaar meedogelozer moeten zijn bij het wegwerken van die bal, maar ik snap het wel want die Fransman kwam daar met hoog gestrekt been inzetten(was dit geen vrije trap?). Vervolgens zet Promes zijn eigen verdediging buitenspel en is Mbappe los. Er is geen verdediger ter wereld die Mbappe daar nog kan stoppen, maar Blind wordt hier toch op afgerekend. Als van Dijk dit was overkomen, dan werd Promes deze fout in de schoenen geschoven. Blind speelde verder ook een priima wedstrijd, maar dat wordt ook ontkent.

De grote, athletische, charismatische van Dijk heeft de looks van een filmster en kan niets fout doen, terwijl hij niet eens de helft van de passingskills van Blind heeft en ook geen medogeloze verdediger is. Hij is helemaal geen bijzondere speler, maar in Engeland zijn ze gek op dit type verdediger(cahill, Terry, etc): groot, sterk met koppend vermogen, dan is het goed. Het maakt ze niet uit dat ze de draaicirkel van een olietanker hebben.

Ik ben heel blij met Blind, die aan de bal een van de beste Nederlandse spelers is.geef de bal aan hem als Frenky gedekt staat, en dan gaat de bal ook naar voren, en niet terug zoals bij de andere Nederlandse spelers. Zonder hem was Ajax waarschijnlijk de voorronde CL niet doorgekomen; ook daarom heeft Overmars dat bedrag voor hem neergeteld. Ik zie hem overigens het liefste op "6" in een systeem met de punt naar achteren, maar zowel Ajax als Nederland speelt niet meer zo.

12 september 2018 om 10:40

Dat was juist het probleem: jij noemt het gepassed, maar het was natuurlijk totaal onbeholpen de bal wegrammen wat Blind daar deed. Als hij dat dan doet, laat hem dat dan lekker richting de tribune doen. Maar goed, laten we niet focussen op dit moment alleen. Als je de laatste 4 interlands terugkijkt zie je gewoon dat Blind er bij meerdere tegengoals niet goed uit zag. Onder andere bij corners waar hij gewoon komende mensen voor zich laat opduiken die de bal er vervolgens in koppen.

12 september 2018 om 10:45

Ik lees hier toch wel de grootst mogelijke onzin over Van Dijk.

"van Dijk is geen speler die het elftal kan helpen en sleeptouw nemen, liet ook nooit zien dan hij de man is achterin, die er staat. Ik zie hem hier en daar veel foutjes te maken oa positioneel, anticiperen en uithoudingsvermogen (gaat vaak te traag / nocholant). De Ligt staat er en liet veeeel meer zien en dat hoort eigenlijk niet te zijn!"

Vandaar dat Van Dijk een wankele defensie in een halfjaar heeft omgetoverd in een stabiele verdediging die significant minder tegendoelpunten krijgt en vaker de '0' houdt. Andere spelers beduidend beter laat spelen en zijn collega's in de defensie goed neerzet, constant coacht en helpt. Lovren, Taa, Gomez en Robertson spelen allen hun beste spel sinds Van Dijk in de defensie erbij gekomen is. Van Dijk is juist positioneel sterk en anticipeert goed. Daardoor doorziet hij vaak de situaties en grijpt tijdig in. Pakt niet voor niets weinig gele kaarten. Dat nonchalante zit inderdaad in zijn spel, maar weegt absoluut niet op tegen zijn voordelen. Mensen kijken hier duidelijk Van Dijk enkel in dit potje. In zowel de PL, maar ook de CL een van de beste op dit moment.

@ Doncoxxx:

Jij hebt er helemaal weinig kijk op volgens mij. Van Dijk wordt geroemd om zijn passing, vooral zijn lange ballen over de gehele lengte van het veld zijn alom bekend. Hij is geen meedogenloze speler, omdat hij dat niet nodig heeft. Hij is de rust zelve, coacht de rest van het team en zorgt dat iedereen defensief goed staat. Anticipeert op situaties en voorkomt daardoor dat hij hard moet ingrijpen in plaats van een 'meedogenloze' verdediger die eigenlijk een lompe schopper is die elk duel te laat is. Iets wat Van Dijk zelden overkomt. Dat jij hem geen bijzondere voetballer noemt en zegt dat hij de draaicirkel van een olietanker heeft, is lachwekkend. Prima dat je Blind verdedigt, maar wat betreft Van Dijk kan je niet verder mis zitten dan dat jij doet.

Maar goed jij en Petervermeulen zullen het wel beter weten. Van Dijk kan er niks van en hij mag god op zijn blote knietjes bedanken dat hij elke week bij Liverpool speelt, de CL-finale gehaald heeft en dat hij kans maakt om in het wereldelftal van het jaar te komen. Allemaal, omdat ze in Engeland gek zijn op dit type verdediger, want eigenlijk kan hij er niks van en zijn Blind, De Vrij en De Ligt allemaal een stuk beter. Daarom kunnen die ook dezelfde prestaties overleggen, toch?

12 september 2018 om 07:01

@suurreal: ik zat tegen Peru in het stadion en kon zo de hele wedstrijd naar Blind kijken. Hij stapelde fouten op elkaar. Dom balverlies in de eigen zestien waardoor Peru een wereldgrote kans kreeg, die op onbegrijpelijke wijze werd naast geschoten. Positioneel stond hij vaak verkeerd, aan de verkeerde kant van zijn tegenstander. Opbouwend voegde hij niets toe. Een tijd hield het hele vak zijn adem in, als hij aan de bal kwam. Sowieso speelt hij in het Nederlands elftal al lange tijd niet best. Wat dat betreft speelt hij bij Ajax veel beter.

12 september 2018 om 07:46

@surreal...probeer je me nu een seizoenskaart aan te smeren haha. Ik ziebop tv ook al prima dat blind aan de bak super goed is. Maar de haters zullen toch altijd de negatieve dingen zwaarder belichten. Zolang de staff het maar blijft zien is het prima toch?

12 september 2018 om 08:43

Wat een onzin met "de haters".. Er zijn gewoon mensen die legitieme kritiek geven op Blind, maar door mensen zoals jij wordt dat dan weer omschreven als "haters". Wat een kul.. Blind heeft gewoon fouten gemaakt in de 2 afgelopen interlands, en die mag je prima benoemen. Dat anderen ook fouten hebben gemaakt betekent niet dat Blind geen fouten heeft gemaakt, dus dat is ook al weer zo'n nonredenatie..

12 september 2018 om 09:16

Daarom haters. Weet je wat we moeten doen. Van Dijk rechtsback zetten, moet jij eens opletten wat er gebeurd. Of zetten we Depay neer als middenvelder. Begin je te snappen waar ik naar toe wil? Blind is bij Ajax hooguit een noodoplossing als back. In een 5 man's verdediging kan het super, juist door zijn voetballende kwaliteiten, in een 4 man's verdediging kan het gewoon niet. De bondscoach zet hem er wel gewoon neer. Bij bovenstaande beelden zouden we als eerste roepen, ja maar dat is zijn positie niet. Bij blind wordt er alleen maar gal gespuwd. Die jongen zou eigenlijk gewoon moeten bedanken en klaar. Kritiek op hem is nooit evenredig geweest aan de rest. Blind is het altijd schuld. Als hij de bal slecht inspeelt is het zijn schuld, maar als hij de bal slecht ingespeeld krijgt is het ook zijn schuld. Zelfde begint te ontstaan bij de Ligt. Fout tegen Peru, en drie ballen over de zijlijn gespeeld. Nou nou niet al te best. Van Dijk school zo ongeveer alles terug en maakt gewoon een fout bij de goal van Giroud, ja is wel een mooie goal, ja van Dijk had er misschien iets strakker op moeten zitten, maar hij verwachte het niet en de alarmbellen gingen niet af. Wat een gelul. Is gewoon een dekkingsfout. Had de Ligt niet hoeven doen. Een van de 2 is de ervaren verdediger en de ander is het jonge broekie. Maar de beoordeling lijkt bij tijd en wijlen precies andersom. Bij Argentinië hebben ze het inmiddels zover dat messi voor de 2e keer bedankt heeft. Spelers zijn het op een gegeven moment zat.

12 september 2018 om 08:23

Jij snapt het. Ben het helemaal met je eens.

12 september 2018 om 10:05

Strakke analyse hombre. Well said

Er is veel te veel betaald voor Blind. Ik meen echt dat hij eigenlijk één van de mindere spelers is bij Ajax, zeker qua potentie.

Voor de ere divisie is het prima in de meeste wedstrijden, maar zelfs daar zie ik hem toch vaak opzichtig de fout in gaan. Ik hou mijn hart vast van de CL wedstrijden.

Verdedigend niet sterk, en is dat nooit geweest, te langzaam. Daarom begrijp ik er niet zoveel van. Die had eerlijk gezegd nooit meer dan een paar miljoen mogen kosten. Soms speelt hij verdienstelijk en haalt ie een behoorlijk niveau, maar vaak ook niet. Hoe vaak bij Oranje of Ajax zat ie niet door het ijs, en nooit echte kritiek...dat is verbazingwekkend.

Als je ziet wat Ziyech te verduren kreeg. Maar goed, we moeten het ermee doen. Aardige vent, maar niet zo goed als zijn pa, niet eens in de buurt. Ik denk dat tijdens het halen het hart ipv verstand sprak, zeker voor zo een bedrag.

Hij is iemand die altijd wel knokt en nooit ligt te morren, maar ik dacht dat ik Schone al beperkt vond, maar Daley is niet beter.

Maar goed dat we wel andere toppers hebben, want met 11 Blinds win je de oorlog niet mee.

12 september 2018 om 00:37

Met 11 blinds win je niet de oorlog. Maar met elf messi’s Doe je dat ook niet. Je zult een mix moeten vinden en daar passen werkers en voetballers prima in. In niet een team dat succesvol is lopen alleen maar siervoetballers. Blind blinkt uit in zijn eenvoud. Bal afpakken en inleveren bij jongens die er iets mee kunnen. Zo werkt dat in het voetbal. Je moet er gewoon jongens bij hebben die nooit verzaken. Blind is er zo een. En 20 miljoen lijkt misschien veel maar kijk wat er is gebeurd. Ajax haalt al jaren geen champions league, niet constant en stabiel genoeg. Nu lopen er stabielere spelers en ineens Wandel je door die voorrondes. Natuurlijk niet alleen blinds verdiensten maar het straalt wel rust uit. Hij laat andere spelers beter voetballen en richten waar zij goed in zijn.

12 september 2018 om 00:46

Verschillende spelers bij Ajax hebben al aangegeven dat ze blij zijn met Blind. Hij brengt rust in de verdediging en anticipeert prima. Gelukkig zit Overmars daar en jij niet. Hij heeft namelijk wel de meerwaarde van Blind gezien.

12 september 2018 om 00:54

@kyle66

wat moeten ze anders zeggen? dat ze er flink van balen dat Blind gehaald is en dat hij er geen hout van kan? natuurlijk komen spelers altijd met dit soort standaard riedeltjes als er naar een medespeler word gevraagd, dat leren ze allemaal op de mediatraining

12 september 2018 om 02:22

Tja, je zou ze ook kunnen geloven. Maar jij kan dus hun gedachten lezen en weet dat ze het niet menen. Wat knap van je! Heb je die gave al heel lang of pas sinds recent?

12 september 2018 om 07:41

Je kan het geloven of niet, punt is dus dat het niet zoveel zegt dat andere spelers zich positief over hem uitlaten want dat doet men toch wel. Is dus geen argument.

12 september 2018 om 08:13

Wat een onzin, als er supporters kritisch zijn op hun eigen club Dan zijn het wel ajacieden. Dua weet niet wat het met jouw is?

12 september 2018 om 09:11

@jayden

Wat wil je nu eigenlijk zeggen?

Dat jij geen weerwoord klaar hebt staan als er iets gezegd wordt over jouw club wat je niet zint? Ga hier letterlijk elk artikel maar eens na lezen, het zal je dan blijkbaar doen verbazen dat werkelijk overal hij of zij zijn club verdedigd, dat het nu gebaseerd is op de waarheid of niet.

Daar hoef je hier nu geen bepaalde supporters groep op aan te spreken, het gebeurd namelijk bij elke club. Waaronder jij ook deel van uit maakt.

Hypocriet gedoe hier altijd.

12 september 2018 om 09:46

@kyle66

ik zeg niet met zekerheid dat ze het niet menen, ik zeg alleen dat zo een uitspraak vaak helemaal niks betekend in de voetballerij. hoe vaak zeggen spelers bv wel niet dat ze nog achter een trainer staan om na diens ontslag in de media met modder te gaan gooien naar dezelfde trainer die ze een week daarvoor nog zo goed vonden?

12 september 2018 om 08:12

En dan schone beperkt noemen...is ook zo een populair pispaaltje... Er is al gebleken dat schone nogal vaak belangrijk.os geweest voor Ajax en.iedere keer laat zien dat hij toegevoegde waarde heeft. Ben blij dat jij het beleid niet uitstippeld want ook jij huilt gewoon met de wolven in het bos mee..

Daley Blind was ook niet de eerste keuze, maar toen Blind in beeld stond er helaas weinig tijd op de klok. Ajax koos eieren voor zijn geld en wilde niet het risico nemen. Het is altijd achteraf moeilijk te zeggen of wanneer je sportieve doel bereikt is Daley zijn gehaaste komst nou noodzakelijk was of dat het ook een weekje of twee later kon.

Ik denk dat je gewoon blij mag zijn dat de selectie bijna geheel intact bleef, versterkt is op verschillende punten en dat je zowel sportief als financieel dit seizoen positief ingaat.

12 september 2018 om 00:26

Wie was dan wel de eerste keuze? Daar ben ik wel benieuwd naar namelijk.

12 september 2018 om 00:45

Magallan.

12 september 2018 om 07:33

Voor zover ik mee heb gekregen was Magallan de enige andere verdediger die enigszins concreet werd voor Ajax, en om nou te zeggen dat dat een vooruitgang was geweest...

Blind heeft zijn gebreken, maar is wel een Nederlandse jongen die Ajax al kent en een schat aan internationale ervaring meebrengt. Magallan is een Argentijn, dus die moet aarden en de taal leren, en daarnaast is het nog maar de vraag of het nou echt een betere speler was geweest. Gezien de geluiden dat de fans van Boca zich al in de handen kneep met Ajax dat veel te veel ging betalen voor een doorsnee speler heb ik het idee dat het niet meer dan een leuke Eredivisiespeler was geweest.

Blind is nu zo'n typische speler waarvan de fans van het eigen team vinden dat het een belangrijke waarde is in het team en waarvan de fans van de tegenstander blij zijn dat hij in het team staat van de tegenstander. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen....

Er werd hier heel vaak geroepen dat het bedrag voor Blind marktconform was maar hier bevestigt Overmars zelf even dat het niet zo is en dat het overduidelijk een paniekaankoop is. Slaap lekker allemaal.

12 september 2018 om 00:47

Blind heeft er mede voor gezorgd dat Ajax de CL heeft gehaald. Opbrengst: 40 miljoen. Dus ja, hij heeft zijn geld al opgebracht.

12 september 2018 om 00:57

@kyle66

mooi verhaal. dan heeft Ajax echt een koopje met die Wober ook voor 7 miljoen want die was volgens jou theorie dan ook wel 17 miljoen waard geweest

12 september 2018 om 01:33

Je bent zelf denk ik helder genoeg in je hoofd om te weten dat Blind ten eerste meer gespeeld heeft en dus een groter aandeel gehad heeft in de CL wedstrijden dan Wober? En ten tweede zit er ook wel een duidelijk verschil in verwachtingen en ervaring. Blind werd gehaald als speler die er meteen stond, Wober was een prima aankoop maar is voorlopig nog geen basismateriaal. Ga je nu ook roepen dat Labyad nog 30 miljoen extra waard is omdat hij 5 minuten meegespeeld heeft? Rare reacties altijd van jou.

12 september 2018 om 02:07

@rutgerrr

lees even de reactie van @kyle66, dan snap je mijn reactie wat beter misschien. hij wil beweren dat omdat Blind 1 goede wedstrijd speelde tegen Kiev hij dat transferbedrag van 17 miljoen al heeft gerechtvaardigd. nou, wat had bv een Ziyech die elke wedstrijd uitblonk in die CL voorrondes dan wel niet waard moeten zijn nu? 150 miljoen ofzo dan waarschijnlijk

12 september 2018 om 02:26

Japie, ik heb jou nog nooit kunnen betrappen op een positief woord over Blind en Veltman. Blind is voor een positie gekomen waar hij dringend nodig was en die positie vervult hij meer dan voldoende. Hij heeft er mede voor gezorgd dat Ajax geen vijf doelpunten tegen heeft gekregen zoals Feyenoord. Waarom? Omdat hij veel beter is dan elk ander alternatief bij Ajax. Ik durf te wedden dat als hij bij Feyenoord had gespeeld, jullie geen 5 (!) doelpunten tegen hadden gekregen. Dus ja, hij heeft zijn bedrag waargemaakt.

12 september 2018 om 09:50

@kyle66

dan weet je iig dat ik niet aan het papagaaien ben en Blind al heel lang een hele beperkte voetballer vind

ik denk dat hij in dit Feyenoord wel degelijk 5 tegendoelpunten had gekregen omdat het bij ons achterin niet goed staat met Vd Heijden en Botteghin momenteel die beiden ook erg traag zijn. als je De Ligt naast je hebt staan ben je al snel een goede verdediger want die is echt belachelijk goed achterin bij Ajax

wat Veltman betreft kan ik daar moeilijk positief over zijn. die heeft Ajax aardig wat punten en Europese wedstrijden gekost met zijn cruciale blunders. voor mij als Feyenoorder is dat wel leuk om te zien soms maar ik kan moeilijk gaan beweren dat het dan een goede speler is

12 september 2018 om 01:17

Hij bevestigt dat het een te hoog bedrag is maar dat het juist géén paniekaankoop is, hij legt duidelijk uit uit welke overwegingen hij gehaald is en de baten dekken uiteindelijk (veruit) de kosten. Keurig gehandeld dus wederom, maar dat zijn we wel gewend van Overmars inmiddels.

12 september 2018 om 01:30

Jij hebt je slaap inderdaad hard nodig als je zulke onzin gaat uitkramen. Toegeven dat je teveel betaald hebt betekent niet dat het een paniek aankoop was hoor? Soms wil je iemand graag hebben waarvan het prijskaartje te hoog is. Dan kijk je naar wat nodig is en dan doe je het toch. Ziyech was een goed voorbeeld van een paniek aankoop, die werd op de allerlaatste seconde aangetrokken. Over Blind werd al wekenlang gespeculeerd, het duurde alleen wat langer. Liever teveel betalen voor iets wat je nodig hebt dan iets simpels te kopen wat niet gaat werken.

12 september 2018 om 09:52

@rutgerrr

Ziyech werd puur gehaald door Overmars omdat de druk van de supporters en media om diens komst te hoog werd en hij wel moest. achteraf gezien een topaankoop want voor die 11,5 miljoen brengt Ziyech zoveel meer als een voetballer als Blind. Ziyech is bijna wekelijks de grote uitblinker en in voorgaande seizoenen strooide hij altijd met geniale steekpasses, zelfs in zijn mindere wedstrijden was hij dan nog van grote waarde vaak

12 september 2018 om 10:03

Wat zeg je nu eigenlijk Japie_krekel? He bevestig alleen maar wat Rutgerrr zegt. Namelijk dat Ziyech een paniek aankoop was vanwege druk van buitenaf. Blind was geen paniek aankoop omdat, zoals Overmars aangeeft, het goed doordacht was. Te duur? Ja, maar wel bewust te duur.

12 september 2018 om 10:26

@ronzie

ik zeg dat ik Ziyech die 11,5 miljoen dubbel en dwars waard vind en dat ik niet snap dat Ajax 17 miljoen betaald voor een simpele, doorsnee voetballer als Blind die geen exceptionele kwaliteiten heeft

12 september 2018 om 09:16

niks paniek aankoop hij zegt er toch bij dat het voor het elftal en voor de light goed was dat hij er bij kwam alleen konden ze niet te lang wachten . prima beslissing dan toch .

Ik heb Blind nu 2 wedstrijden zien voetballen voor oranje. Ik schat hem in voor de top Jupiler league, of kk divisie zoals ze het nu noemen. Ik ben zelf NAC supporter en wij hebben ook kut verdedigers, maar Blind is ongeveer dat niveau. Die kan er helemaal niets van

12 september 2018 om 00:48

Wees jij dan blij met jouw verdedigers. Ajax is blij met Blind. Uiteraard zouden jouw verdedigers net zo goed hebben gespeeld tegen Kiev, niet waar? Zucht. Diepe zucht.

12 september 2018 om 01:20

Ik ben ook regelmatig in het Rat Verlegh stadion te vinden maar geloof mij maar dat de B-Side 1 gigantische polonaise is als er een verdediger van het kaliber Blind bij NAC tekent hoor. Kom op, laten we niet gaan overdrijven maat, zijn laatste 2 interlands waren matig maar als je met JL-niveau aankomt ben je ook niet helemaal lekker toch haha?

12 september 2018 om 01:38

Zien we toch overal Sander. Als Blind een fout maakt is hij niet Oranje waardig maar Van Dijk wordt nergens aangepakt, evenals Promes. Blind wordt afgeschilderd. Dat hij niet overtuigend speelde betekent niet dat alleen hij aangepakt moet worden, maargoed dat is nogal makkelijk achter een toetsenbordje. Als De Ligt 2 fouten had gemaakt had je nu ook gelezen dat hij nog te licht was voor Oranje. Als Sneijder een topwedstrijd had gespeeld zouden dezelfde mensen nog smeken om zijn terugkeer. Als Vormer een hattrick had gemaakt zouden ze allemaal opeens een Vormer shirt gekocht hebben. Als Blind de komende 2 interlands weer super speelt dan is het volgens dezelfde toetsenbordhelden opeens een betrouwbare vaste waarde.

12 september 2018 om 02:28

Tja, het verwondert me dat sommigen (laat me maar geen namen noemen) Blind niet de schuld geven van de nederlaag van Jong Oranje.

12 september 2018 om 09:55

@rutgerrr

dat zal ermee te maken hebben dat Van Dijk bepaalde eigenschappen heeft waar mensen van onder de indruk zijn waardoor een foutje een keer word vergeven. hij heeft lengt, fysieke kracht, is atletisch, wendbaar, een van de grote mannen bij een grote club als Liverpool en in Oranje vaak ook heel goed.

Blind is een speler die een beetje mee hobbelt en wel vaker de fout in gaat achterin. bovendien is hij traag, fysiek niet sterk, niet lang en blinkt hij ook nooit echt uit. hij maakt achterin nooit het verschil

sinds er voor een Pogba bv 100 miljoen is betaald ligt hij onder een vergrootglas in Engeland en vinden veel mensen het een overschatte voetballer, voornamelijk door dat transferbedrag. of dat terecht is mag iedereen zelf uitmaken maar dit principe geldt natuurlijk ook voor Blind. voor die 17 miljoen die er betaald is verwacht de gemiddelde Nederlandse supporter een speler die meer brengt en die meer kwaliteiten heeft als Blind

12 september 2018 om 10:37

V dijk maakt niet een keer een foutje. Hij is bij alle tegendoelpunten van de laatste periode direct betrokken. Mensen zien dit blijkbaar niet of willen het niet zien. Wat mij betreft mag v dijk even gaan banken.

14 september 2018 om 00:43

Vind ik ook👍
Onbegrijpelijk dat veel mensen zo met van Dijk weglopen. Is sterke vent, maar zeer beperkte voetballer.

Dat Liverpool 80 mio voor hem betaald wil niet zeggen dat ie ook hele goede voetballer is.

In Engeland is de markt al jaren op hol geslagen en en transfer van Dijk is daar een voorbeeld van

Niet om te provoceren, wat een trieste en zure reacties hier, op een paar na.

Ja er is misschien te veel betaald, maar hoe vaak is er niet geroepen om een ervaren speler? Hoevaak is er niet geroepen om eens de portomonee te trekken? En nu hij 2 wedsteijdjes bij Oranje niet goed speelt, doet iedereen alsof hij der niks van kan. Kijk eens de 2 wedstrijden tegen Kiev terug en de laatste 2/3 competie wedstrijden bij Ajax. Blind is gewoon een slimme en uitstekende speler. Ook zijn passing is goed en speelt altijd vooruit.

En ja hij is niet de snelste, maar daar heb je een coach voor die daar tactisch iets voor moet bedenken. En daar is R. Koeman niet in geslaagd aamgezien Ten hag de Ligt samen met Blind wel laat functioneren.

Ik kan nu wel begrijpen dat veel spelers (Sneijder, N. de Jong, v/d Vaart etc.). Nooit willen terugkeren in Nederland, want je wordt als een stuk stront behandeld als jij je nek uitsteekt om je oude club te helpen.

12 september 2018 om 01:43

Laten we bovendien ook niet vergeten dat Blind tegenover Mbappe stond. Een wereldspeler naar mijn mening, maar ook gewoon retesnel. Hij heeft de laatste interlands wat fouten gemaakt, maar is lang niet de enige en is naar mijn mening tegen Frankrijk ook niet de hoofdschuldige bij de tegengoals. Ajax heeft geld, Ajax geeft het uit en heeft een prima speler binnen. Samen met Psv zijn wij de grootste in Nederland en het wordt alleen maar mooier. Laat dat geld maar rollen, ervaring is gewoon belangrijk. Durf gewoon goede spelers terug naar NL te halen en ze een goed salaris te geven, het geld is er en bovendien wordt dat toch terugbetaald met prijsgelden en CL/EL wedstrijden. Hetzelfde geldt voor PSV. Af En toe een talentje als De Jong en De Ligt verkopen en je kan weer 3 jaar verder. Blind is een meer dan prima aankoop die bij elk team in de Benelux in de basis zou staan, misschien zelfs nog in Duitsland net aan.

12 september 2018 om 02:12

@armandode

Blind mag je natuurlijk niet vergelijken met spelers als Vd Vaart en Sneijder wat destijds internationaal redelijk grote spelers waren. als mensen Blind geen goede voetballer vinden mag je dat toch vinden? ik vind het ook geen bijzondere speler en ik vind hem ook zwaar overschat. het is een hele simpele voetballer die imo weinig tot niks aan een elftal toevoegt.

zijn er mensen die hem wel geweldig vinden mag dat ook, meningen kunnen namelijk verschillen. dat wil dan niet altijd gelijk zeggen dat als je iemand een matige voetballer vind dat je niet weet wat respect inhoud ofzo

ik merk dat alleen de Ajax supporters vaak heel enthousiast over hem zijn en de neutrale supporter een stuk minder. dan zeggen mensen ja omdat iedereen anti Ajax is maar hoezo is de neutrale supporter over het algemeen dan wel enthousiast over spelers als een Frenkie De Jong, Ziyech en De Ligt?

12 september 2018 om 10:06

Toch knap . dat een weinig tot niks toevoegende speler een paar jaar voor Manchester United heeft gevoetbald. Heeft het daar langer uit gehouden dan Depay.

12 september 2018 om 10:14

@ronzie

alsof het voor een 21 jarige speler destijds als Depay, van wie wekelijks werd verwacht dat hij het verschil moest maken voorin met goals en assists het niet veel moeilijker is bij zo een club dan voor een dienende speler die een beetje achterin balletjes moet onderscheppen en zsm de bal moet inleveren bij een medespeler met passjes breed en terug over 5 meter

zijn tijd bij United is verklaarbaar. hij was het lievelingetje van Van Gaal waarbij hij niks fout kon doen, plus Van Gaal had zulke slechte aankopen gedaan dat de beperkingen van Blind een stuk minder opvielen want zijn concurrentie was bijna net zo matig en dan raakte zijn grootste concurrent Shaw ook nog eens een jaar geblesseerd. het zegt veel dat Mourinho al 2 jaar bezig is de miskopen van Van Gaal door te selecteren

Mourinho stak in zijn eerste seizoen al zijn geld in het middenveld en aanval waardoor er geen geld meer was voor verdedigende versterkingen. in zijn tweede seizoen toen er wel weer geld was om de verdediging te versterken heeft hij meteen Bailey en Lindelof gekocht zodat hij Blind niet meer hoefde op te stellen, aangezien die bij United ook al met regelmaat liep te schutteren achterin

Blind is traag, heeft een lage handelingssnelheid en heeft geen lengte en geen fysieke kracht. jij vind het wel een bijzondere voetballer dus ik ben dan heel benieuwd wat volgens jou Blind dan tot zo een speciale voetballer maakt. ik wil wel wat exceptionele kwaliteiten van Blind horen dan van jou, dan ga ik er in het vervolg op letten

12 september 2018 om 10:35

Heerlijk zeker, om woorden in andermans mond te leggen? Ik heb volgens mij nergens gezegd dat Blind een speciale voetballer is. Dus ik vraag me af waar je dat vandaan haalt.

Verder heb je nogal een kortzichtige scoreboard journalistiek beeld. Depay moet scoren en bepalend zijn, maar je vergeet voor het gemak dat alle goals van aanvallers geen fluit uitmaken als verdedigers niets tegenhouden. Die zijn net zo bepalend, alleen doen ze vaak minder zichtbaar werk. Wat ook gelijk verklaard waarom mensen zo graag zeuren op verdedigers, ze zien alleen wat fout gaat, niet wat goed gaat.

Laatste je spreek je zelf tegen. Je zegt dat Mourninho al zijn geld in de verdediging en aanval stak waardoor er geen geld meer is om de verdediging te versterken.

12 september 2018 om 10:52

@ronzie

daarom word er ook 220 miljoen betaald voor een Neymar en is de duurste verdediger ter wereld Van Dijk maar 80 miljoen. omdat verdedigen net zo moeilijk is als aanvallend het verschil maken

je snapte heus wel wat ik bedoelde met Mourinho. ik maakte een typfout maar aangezien je Daley Blind zo intensief hebt gevolgd bij United had je zelf al kunnen weten dat Mourinho in zijn eerste seizoen al zijn geld stak in het middenveld en de aanval

ik zei Blind is een middelmatige voetballer, jij zegt van niet. dan vraag ik wat zijn dan de exceptionele kwaliteiten van Blind die hem geen middelmatige voetballer maken en dan zeg jij zelf ook dat het geen speciale voetballer is. ik snap dus je punt niet helemaal

12 september 2018 om 11:16

Ik zou gokken dat ruim 50% van het verschil zit in dat verdedigers commercieel minder interessant zijn, dus minder waarde hebben. Ze heben niet de flair en een mooie actie waar toeschouwers warm van worden waardoor er minder merchandise van wordt verkocht.

Weer zeg je dingen die ik niet gezegd heb. Mijn grootste reden om op jou te reageren was aangeven dat jij letterlijk op alles van Blind hier negatief reageer. Ik geef aan dat hij het langer vol heeft gehouden dan Depay en op een of andere manier maak jij ervan dat ik het een top speler vind. Ik geef daarmee aan dat hij niet slecht is. Want dan was hij zoals Butner veel eerder weg gegaan en had hij niet eens de kans gekregen.

Ja zie je wel een aantal spelers hadden hun verblijf of vertrek gezet op het behalen van de CL. Te begrijpen ook hoor. Het is verder een zeer adequaat plan wat Ajax met lef heeft uitgevoerd waardoor ze nu zijn waar ze zijn. Stel dat je het niet had gehaald en De Ligt, Ziyech, De Jong vertrekken... wereld van verschil

12 september 2018 om 10:07

@bigpicture

Blind maakt het verschil niet, dat doen spelers als Neres, Ziyech, Tadic, De Ligt en Frenkie De Jong. Blind was idd goed tegen Kiev maar voor de rest valt hij nog niet echt op bij Ajax. die andere spelers heb ik meerdere keren zien excelleren dit seizoen

12 september 2018 om 10:40

Spelers als blind maken het verschil wel, maar dan op 6. Met blind op 6 in oranje en ook bij ajax ging het lopen. Dus ligt puur aan de plek waar je hem neerzet.

12 september 2018 om 10:53

@musi26

met Blind ging het lopen op 6 in Oranje? waarom word hij dan bij Oranje en Ajax achterin neergezet als hij het zo geweldig deed op het middenveld?

12 september 2018 om 09:01

@jayden, kijk de wedstrijden eens tegen Kiev, daar speelden Blind echt wel goed.

Ik vind het echt niet kunnen dat al die nietszeggende oudvoetballers, maar niet op houden met dat zielige Blind bashen. Hij is een fantastische speler die uitblinkt op meerdere posities, met ervaring in de wereldtop. Hij is gewoon een koopje en wat, wie is het nu weer!? Oh, Marc Overmars heeft hem zelf gekocht. Joh, misschien was-ie toch gewoon te duur.

Daley Blind is een nuttige speler, maar geen topper. Zijn verblijf bij MU was niet bepaald een succes. Het feit, dat hij vaste keus in Oranje was, heeft hij aan zijn vader te danken. Ik denk, dat ze bij Ajax blij met hem zullen zijn, maar meer dan 20 miljoen lijkt toch wel een beetje overdreven.

12 september 2018 om 10:42

Heeft hij aan zn vader te danken. Dus Danny bepaald dat alle bondscoaches hem in de basis zetten? Nee, dit gaat puur op kwaliteit.

Zonder Blind konden we dus Ziyech,frenkie,de Ligt en Onana niet behouden, want bij geen CL behalen wilden die spelers weg, indien Blind niet was gekomen, had Frenkie een linie moeten zakken, waardoor het spel ook niet zo lekker loopt.
Nee.. daarnaast 45 miljoen bruto heeft Ajax al met de CL ontvangen, dus snap heel deze ophef niet.

12 september 2018 om 09:36

Net alsof het puur aan Blind lag dat Ajax zich heeft geplaatst. Blind was/is echt wel vervangbaar. Ziyech is veel belangrijker.

Elke euro was teveel voor Blind. Hij voegt binnen dit elftal,op het veld, werkelijk niks toe. Wat een goede voorzet op een groot toernooi wel niet met je carriere kan doen

Lekker verhaal om dit in de media te brengen. Wat heeft dat nou voor een toegevoegde waarde.
Leuk voor Blind zelf ook en voor de publieke opinie richting hem.

12 september 2018 om 10:01

@dnsdkr

Overmars denkt zich misschien alvast in. die heeft Blind tegen Oranje gezien de laatste twee wedstrijden en weet dat Ajax nog tegen een Bayern en Benfica moet spelen wat tegenstanders zijn waar tegen een Blind ook onder druk kan komen te staan

So what? Geld is geen probleem, zijn waarde voor Ajax heeft ie nu al bewezen. En die bonussen , misschien als Ajax de CL wint, nou dan is die 4 miljoen ook geen probleem hoor.
En als je door Blind en Tadic tevens Onana, Ziyech, de Jong en de Ligt kan houden omdat je CL speelt.
Soms heb je een koopje, soms betaal je wat teveel, soms verkoop je iemand voor veel, soms voor iets minder. Als Ajax geen ervaren speler haalt is het Marc Netto, nu is het ook weer niet goed bij sommige.

12 september 2018 om 10:04

@jaapvanhaafte

het moet heerlijk zijn om voor Ajax te spelen dan. je word gehaald voor 17 miljoen, speelt 1 goede wedstrijd en je bent je transferbedrag al waard geweest volgens de supporters

bovendien zegt ervaring ook niet alles. ervaring gekoppeld aan kwaliteit, dat is veel belangrijker

12 september 2018 om 10:09

Gelukkig volg jij Ajax op de voet, zit je dagelijks in de kleedkamer en naast het trainingsveld om een goed beeld te vormen van Daily Blind. Als ik al je 100 comments hier zo zie, lijk jij de expert van Daily Blind te zijn, alleen jammer dat je dan geen expert ben.

12 september 2018 om 10:20

@ronzie

alsof ik elke training aanwezig moet zijn om een oordeel te kunnen vellen over een speler. daar hoef je voor in de kleedkamer te zitten hoor. als je wekelijks de wedstrijden kijkt van een club zie je al snel genoeg of je iemand een goede speler vind of niet. als jij dan wekelijks Blind schitterend ziet spelen vind ik dat helemaal prima alleen ik heb daar een andere mening over. misschien ligt onze maatstaf anders. De Ligt bv vind ik echt 2 klassen beter als een Blind wat ik maar een simpele eenheidsworst vind

12 september 2018 om 10:39

@japie_krekel

Het gaat om het feit dat jij overal maar blijft aangeven dat Blind een miskoop is en er niks van kan. Overmars heeft aangegeven dat ze inderdaad te veel voor hem betaald hebben, maar dat betekend niet dat hij een miskoop is. Zo heeft, zoals Overmars aangeeft hij bij gedragen aan het blijven van De Ligt. Speelt gewoon prima voor de Eredivisie en hebben wij geen idee wat zijn rol in de kleedkamer en qua coaching op het veld is. Want met de ervaring die hij brengt van een paar jaar United + PL voetbal kan hij genoeg meerwaarde brengen.
Overigens leg je weer woorden in mijn mond door te zeggen dat ik Blind wekelijks schitterend vindt spelen, nogmaals, waar haal je dat vandaan?

Mijn grootste punt is dat jij hier inmiddels zoveel gereageerd heb dat het wel duidelijk is dat jij niet bepaald een fan van Blind ben, en als ik het zo lees beinvloed dat ook behoorlijk je beeld op een speler, aangezien jij echt alleen maar het negatieve ziet en wil zien.

12 september 2018 om 10:44

Blind en de ligt zijn 2 totaal verschillende voetballers met 2 totaal verschillende rollen. Kun je dus totaal niet vergelijken.

Dat is de keerzijde van de medaille, als je overal de hoofdprijs voor ontvangt moet je ook overal de hoofdprijs voor betalen!

Dit valt me tegen van Overmars. Woorden gebruiken die iets ‘ergs’ als iets redelijks voorstellen, in de hoop dat de ontvanger het niet direct als slecht nieuws ziet. Lijkt mooi voor de Ajax fans, maar je wordt in de zeik genomen zonder dat je er erg in hebt.

Ik denk heel simpel over de komst van Blind en daarnaast Tadic. Ajax heeft naar mijn idee te lang op de centen gezeten en daardoor de laatste jaren het kampioenschap verspeeld.
Naar ik begrepen heb was dat mede onder invloed van Dennis Bergkamp, die ik as speler nog steeds een pareltje uit 100 jaar Ajax vind maar waarvan ik ondertussen ook de indruk heb dat hij in zijn "trainersperiode" bij de club geen gunstige invloed heeft gehad op de club.
Toen dat bommetje eenmaal gebarsten was heeft Overmars de club / het team in balans gebracht door het halen van de twee genoemde spelers. Er werd eindelijk een deel van jarenlange opbrengsten terug gestopt in het team en wel waar het nodig was. In ervaring.
Bijkomend voordeel was dat de jonge talenten het geloof in de club voelden stijgen.
Dat is terug te zien in het feit dat de club drie voorrondes van de CL heeft overleefd.
De prijs die de club en spelers daarvoor kregen is zes groepswedstrijden tegen Benfica, Athene en Munchen. Een prachtig podium voor de club die daarmee dik 40 miljoen binnensleepte en elke individuele speler van Ajax, die daarmee alleen al in waarde steeg.
Ik heb Blind ook zien schutteren in de beginfase van Nederland - Peru en ook tegen de Fransen was de beginfase niet best.
Maar kijk naar het totaalbeeld van de aanwezigheid van Blind bij Ajax en ik zeg: fantastische aankoop.

Als Ajax zijnde ligt er een wereld voor je open met 20 miljoen in je hand en dan koop je Blind, te langzaam, te slap en te lief. Ik begrijp best dat er haast bij was en dat ze de Ligt tevreden wilde stellen maar dat had ook met iemand van het niveau Davidson Sanches of Tagliafico gekund. Bovendien houden die nog een verkoopwaarde. De 20 miljoen van Blind zijn afgeschreven. Nogmaals ik begrijp het wel een beetje maar ik had het toch anders gedaan.

Als v.persie die in blessuretijd van de eerste helft bij het WK een voorgeslingerde bal op weergaloze wijze niet had gescoord, dan.. hadden wij nooit over Blind gesproken en dan vraag ik mij af of hij bij Manchester United had gevoetbald? Blind krijgt in elke wedstrijd de meeste vrije ruimte, gewoon omdat de tegenpartij dekking op anderen belangrijker vindt. Toch blijkt wanneer hij aan de bal komt met zeeen
van ruimte meestal toch kiest voor risicoloze ballen breed of terug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

334 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
Manchester City heeft een akkoord bereikt met Juventus inzake rechtsback João Cancelo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren