Overmars: ‘Ajax was er toen nog niet klaar voor om hem te halen’

Dinsdag, 11 september 2018 om

Ajax haalde Dusan Tadic in de afgelopen transferperiode voor een bedrag van maximaal 13,7 miljoen euro op bij Southampton en de Serviër maakt in zijn eerste maanden in Amsterdam vooralsnog een goede indruk. Marc Overmars had graag eerder over Tadic willen beschikken, maar geeft aan dat het vier jaar geleden nog niet mogelijk was om de aanvallende middenvelder rechtstreeks over te nemen van FC Twente.

“Toen Tadic bij Twente speelde, had je hem eigenlijk moeten halen, maar toen was Ajax er als bedrijf nog niet klaar voor om de richting op te gaan die we graag op willen”, vertelde hij bij het zakelijke evenement Ajax Kick Off, geciteerd door Ajax Showtime. Tadic ruilde Twente in 2014 voor veertien miljoen euro in voor the Saints, die hem dus vier jaar later voor een vergelijkbaar bedrag weer van de hand deden.

Overmars trok eerder deze zomer alles uit de kast om Tadic ervan te overtuigen voor een terugkeer naar de Eredivisie te kiezen: “Je moet er een beetje geluk bij hebben, maar Dusan is altijd Ajax-fan geweest. Wij wilden het per se voor het WK afronden, want we wisten: één goede wedstrijd en alles is klaar. We zijn naar Southampton gevlogen en naar Zwitserland gevlogen om hem het gevoel te geven dat hij naar ons toe moest. Ik vond dat we er vol voor moesten gaan, wat het ook kostte”, sloot de directeur spelersbeleid af.

FC Twente nam Tadic in 2012 voor 5,5 miljoen euro over van FC Groningen en de 57-voudig Servisch international kwam uiteindelijk tot 85 wedstrijden voor de Tukkers, waarin hij goed was voor 32 doelpunten en 36 assists. Na vier jaar Southampton keerde de inmiddels 29-jarige Tadic deze zomer terug in Nederland en namens Ajax staat de teller vooralsnog op zes goals en vier assists in tien duels.


Poll

Vind jij dat Ajax zich eigenlijk vier jaar geleden al had moeten melden voor Dusan Tadic?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door robur)

Hij stelt deze eerste maanden zeker niet teleur mede door Tadic ook CL gehaald. Hopelijk houdt hij deze vorm vast. Top transfer voor dat geld

Wat voor raar interview is dit. Eerst Frenkie, nu Tadic,... die ze eerder hadden moeten halen. Zo kun je bezig blijven dat je x en x toen al wou hebben of eerder had moeten kopen.

Tadic wou toen naar het buitenland, PL + geld = een makkelijke keuze. Snap nog altijd niet goed dat hij nu toch bij Ajax speelt want hij kon een hoger niveau makkelijk nog aan + bijbehorende salaris.

11 september 2018 om 22:38

Gelukkig hoef jij het niet te snappen. Hij verdient bij Ajax nu een fors salaris, hoger dan het salaris plafond. En daarbij dit soort transfers tillen Ajax naar een hoger niveau en misschien wilde hij daaraan bijdragen, voor een kampioenschap spelen en CL spelen. Tevens heeft ie eerder al in Nederland gewoond en blijkbaar viel dat niet tegen. Daarbij is deze jongen 29 of 30 jaar en heeft waarschijnlijk de succesvolle Europese periode van Ajax vroeger meegemaakt als kind en misschien heeft dat wel impact op hem gehad. Hij gaf ook aan in een interview dat hij Ajax als een traditionele top 10 club in Europa ziet.

11 september 2018 om 23:51

Ik ken zijn bankrekening niet, geen idee wat hij heeft of waar hij het voor doet. Ben sowieso blij dat hij voor Ajax speelt maar ik ga er toch van uit dat merendeel nog wil cashen voordat het gedaan is. 1-1.5 miljoen netto is niet niks maar als je 2-3 miljoen ergens nog kunt verdienen dan is de keuze voor 90% van de voetballers snel gemaakt.

12 september 2018 om 00:11

Ik heb van horen zeggen dat zijn vrouw/vriendin het hier altijd goed maar haar zin heeft gehad in Nederland. Voor wat het waard is. Ik denk ook zeker dat er spelers zijn die naar het sportieve plaatje kijken in plaats van alleen maar naar het geld. Al met wl heeft Ajax een aardig ambitieus plan en ik sluit ook zeker niet uit dat er meer “grote” namen deze kant op komen de komende jaren. De championsleague miljoenen zijn daarin ook heel belangrijk geweest. Daardoor kan Ajax wel doorgroeien naar het niveau van subtop in Europa. De filosofie is aanwezig en blijkbaar het geld nu ook.

Overmars en co zijn gewoon perfect bezig en ja je kan roepen had je 4 jaar geleden moeten doen. Maar het plan waar ze mee bezig waren was eerst vermogen opbouwen en dan toeslaan.

11 september 2018 om 20:20

Momenteel uitstekend beleid daar, het is altijd even afwachten of een talent zich door ontwikkelt (en of het niet instort). Uiteindelijk gaat het na jaren van prijsloos zijn nu wel tellen dat Ajax prijzen moet pakken. Anders heb je nog niks aan je vermogen.

12 september 2018 om 00:15

De raad van commissarissen ziet er nu ook heel anders uit. Ajax heeft jarenlang stilletjesaan geld uitgegeven en de miljoenen die binnenkwamen opgepot. Ieder dubbeltje werd drie keer omgedraaid alvorens het werd uitgegeven. Met deze nieuwe samenstelling wordt het geld makkelijker uitgegeven dan 4 jaar geleden. Dat zie je terug aan de transfers maar we moeten niet denken dat we er al zijn zoals twee jaar geleden na de Europa league finale. Iedereen weet wat er zich drie maanden later afspeelde. Overmars speelt nu in grappige filmpjes dat hij zijn telefoon niet opneemt maar een jaar geleden exact stond de hele club nog in lichte laaien. Het kan verkeren in het voetbal.

Soms moet je accepteren dat dingen ook lopen zoals ze lopen. Voor hetzelfde geld was Tadic vier jaar geleden de nieuwe Sulejmani geworden. Nu heb je iemand binnengehaald met een enorme bagage aan ervaring, en dat heeft zich terugbetaald met plaatsing voor de CL. Overmars mag wat mij betreft gewoon zichzelf een klopje op de schouder geven dat hij hem alsnog heeft binnengehengeld en de huidige selectie heeft behouden. Nu is het zijn taak om alvast geschikte spelers voor volgend seizoen te vinden, want je kan erop rekenen dat bijna alle sterkhouders na dit seizoen gaan vertrekken.

Een speler het gevoel geven dat je hem heel graag wilt hebben is vaak cruciaal bij dit soort transfers. Brands kon dat als geen ander, ook door blijven te proberen bij dezelfde speler.

De afgelopen tijd veel berichten gelezen van de directie van Ajax (overmars en van der Sar) hoe goed beleid Ajax wel niet aan het voeren zijn. Vooral de berichten over de Jong is echt teveel van het goede in mijn ogen. Het lijkt net of zij aan het pochen zijn dat zij wel aanbiedingen van clubs als Barcelona hebben kunnen afslaan, aantrekken Tadic, etc...

In slechte tijden heb ik altijd Overmars verdedigd maar het zo pochen in de media moet hij niet doen. Doe gewoon svp gewoon je werk waar je voldoende voor wordt betaald en laat het beoordelen aan anderen over.

Natuurlijk is Ajax qua beleid goed bezig maar er zijn nog voldoende verbeterpunten (die zijn er altijd). Helaas is er ook teveel geld uitgegeven aan miskopen. Maar daar hoor je de heren niet over en dat hoeft van mij ook niet. Het hoort er gewoon bij.

Ook is er een te lange tijd te onrustig geweest qua trainers. Het niet behouden van Bosz t.o.v. Bergkamp. Het aantrekken van een Keizer etc..maar goed kan gebeuren!

Het aantal jaar ontbreken van prijzen bij een club als Ajax met een veel grotere vermogen dan de NL concurrentie. Kan gebeuren!

Wees blij dat topclubs weer interesse hebben in spelers en hou hun aanbiedingen intern. Dat is zakelijk gezien wel zo netjes. Heb s.v.p. pas praatjes als Ajax een aantal jaar weer structureel prijzen wint en definitief aansluiting vind met de Europese subtop Dan nog laat de complimenten aan anderen over!!

En a.u.b. stuur van der Sar weg! Die lijkt het allemaal te hebben uitgevonden en staat er altijd met een arrogantie van hoe goed hij wel niet was en in wat voor topteams hij heeft gespeeld. Ik vind het echt een verkeerde uithangbord!!

11 september 2018 om 20:47

Inderdaad een hoop borstklopperij ... 'kijk ons een goed bezig zijn!' tsja er zijn ook vele miskopen gedaan die voorbij gestreefd zijn door eigen jeugd (bijvoorbeeld Mazraoui op rb) terwijl er twee rb zijn aangekocht. Daarnaast heeft de club al 4 jaar (!!!!) geen prijs. Communicatief zijn deze lui ook niet al te sterk dus ja ze zijn goed bezig maar men is wel heel gretig om enkel de goede dingen te benoemen.

11 september 2018 om 21:02

Gaan we weer met die 4 jaar. Voor veel supporters was de EL-finale ook een prijs en een veel grotere prijs dan de beker of de JC-schaal. De laatste vind ik persoonlijk meer een veredelde oefenwedstrijd. De beker levert nog Europees voetbal op. De JC-schaal is leuk als kastvulling. Meer niet.

11 september 2018 om 21:29

@kyle66

Natuurlijk is het behalen van de EL finale incidenteel gezien een geweldige prestatie. Maar dat neemt nog steeds niet weg dat het voor een club als Ajax gezien hun financiële mogelijkheden het nationaal een aantal jaar niets meer winnen zeer pover. Ajax is verplicht om minimaal in de 2 jaar de titel te winnen. En de beker is altijd leuk meegenomen.

En wat mij betreft hoeft het ook niet steeds te worden benoemd. Maar als mensen gaan pochen dan zijn zij wel de realiteit kwijt!

Gelukkig zijn wij met zijn allen ook eens dat de JC-schaal slechts een troostprijsje is.

12 september 2018 om 00:27

Je moet het ook in perspectief zien. Ajax heeft geen brede selectie als real of Barcelona dat heeft en meestrijden op twee fronten vraagt veel energie. 4 jaar is lang maar natuurlijk kan dat een keer gebeuren. Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat als Ajax dat jaar in Europa niet had gespeeld het kampioen was geworden van Nederland. Dat Feyenoord het werd doet niets af asn hun prestatie alleen verloor Ajax telkens de punten rond een Europese wedstrijd. Dat nadeel had Feyenoord niet. Maar stel dat Ajax dat jaar kampioen was geworden? Dan riep iedereen dat Ajax wel kampioen werd maar Europees niets presteerden. Nu moet ik het ook allemaal nog maar zien. Er zijn leuke spelers gehaald maar voorlopig sta je gewoon weer twee punten achter op PSV. Het begin is er maar ze moeten bij Ajax niet doen alsof ze er al zijn.

Lachwekkend hoe Overmars de transfers romantiseert terwijl er nog steeds niks noemenswaardig is gewonnen sinds zijn aanstelling. Bewaar dat lekker voor je boek als je wel iets als TD hebt bereikt. Het blijft een paniekaankoop. Als Ajax dit jaar geen kampioen wordt zal Tadic als miskoop bestempeld worden.

11 september 2018 om 21:05

Je weet wat de definitie is van een paniekaankoop? Ze zijn hier maanden mee bezig geweest. Er is aldus een plan uitgestippeld. En bij een paniekaankoop is er geen sprake van een weldoordacht plan. Daarnaast romantiseert hij niets. Hij legt uit hoe hij de koop heeft gerealiseerd. Als jij er meer achter wilt zoeken, zegt dat iets over jou.

11 september 2018 om 21:34

Ik vond Zyech wel een echte paniekaankoop, maar ik denk dat Tadic een gouden buitenkansje was. Maar ik was er niet bij natuurlijk, maar dat gevoel kreeg ik er bij.

11 september 2018 om 23:46

Ziyech is alweer van twee jaar geleden! Balverlies heeft het over Tadic en Frenkie, hoewel Frenkie zelfs van nog langer geleden dateert.

11 september 2018 om 23:47

En ja, Ziyech viel in de categorie 'paniekaankoop'. Jammer dat hij zo laat werd gekocht.

Heel goed inderdaad dat beleid. Goed voorbeeld doet goed volgen.
Bij PSV weten ze al decennia lang dat je een mix moet hebben van jong en ervaren. Vaak is PSV verketterd, ook hier op VZ, vanwege het aankoop beleid.
"Oh hosanna, kijk toch eens naar feyenoord en ajax, eigen jeugd eigen jeugd, eigen jeugd". Maar toen Feyenoord vorig jaar na de CL eindelijk eens wat geld had ging er meteen ruim 25 mln doorheen en hoorde je niets over eigen jeugd. Ajax sloeg jarenlang eigenlijk wat door met eigen jeugd en schoot zichzelf daarmee in de voet. Overigens had ik daar wel respect voor dat ze zo volhielden met hun filosofie.
Nu heeft Ajax het ook door dat je ervaring nodig hebt en dat je daarvoor soms serieus moet investeren en nu is DAT weer hosanna en heel erg ajax.

Ja lieve mensen, ik zal jullie voor zzijn, uiteraard zit er ietsje frustratie bij wat ik zeg, maar niet meer dan 21,7 hoor. .

Blind hebben ze dan weer te vroeg gehaald

11 september 2018 om 23:48

Nee hoor. Blind was op tijd voor de voorrondes. Daarom heeft Overmars wat meer betaald.

11 september 2018 om 23:55

@kyle66

we gaan het straks zien tegen Bayern en Benfica hoe goed of hoe slecht Blind zich verdedigend staande houd. ik ben heel benieuwd

tegen Kiev en Standaard Luik is hij amper onder druk komen te staan omdat Ajax de dominante ploeg was in die wedstrijden. kijken hoe dat nu gaat met hem als Ajax wel onder druk komt te staan

Heeft er dan echt niemand door dat dit hele verhaal niet over Tadic (of eerder over de Jong) gaat, maar over het nieuwe beleid?
Tuurlijk kun je discussieren of je bepaalde spelers eerder moet halen of niet en of ze uberhaubt naar Ajax moeten willen komen, maar de laatste signalen uit het Ajax directie kamp laten zien dat ze onder het huidige beleid bereid zijn geld uit te geven voor spelers als aanvulling op de selectie naast eigen jeugd. Iets wat eerder niet mogelijk was. De laatste jaren was de directie niet in staat om dit te doen omdat er een andere wind waaide in de Arena en dat is precies wat er hier gezegd wordt door Overmars.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

204 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 5 4 0 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0
2014/2015 Southampton 31 4 2 0
Laatste voetbalnieuws

Beerput nog niet open bij Ajax: ‘Hij communiceert nauwelijks met Ten Hag’

Erik ten Hag krijgt regelmatig kritiek te verduren, maar na de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League blijven de kritische noten op de trainer van Ajax veelal achterwege. Valentijn...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren